Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: п'ятниця, 29 березня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
14 грудня 2005,15:51 Версія для друку

Людина із заплямованою репутацією не може працювати в органах влади на керівних посадах. – Геннадій Москаль.

„Людина із заплямованою репутацією, яку будь-коли притягнуто до кримінальної або іншої відповідальності, не може працювати в органах влади на керівних посадах”, - так висловив свою позицію голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль, ознайомившись із матеріалами статті „Губернатора за язык не тянули» міського суспільно-політичного видання „Сердитая газета” №30, грудень 2005 року. В статті йдеться про заступника голови Лутугинської райдержадміністрації Павла Мигаля, якого, на думку автора статті Сергія Сорокіна, протизаконно призначили на цю посаду через судимість Мигаля.
На цей час Павло Мигаль знаходиться у відпустці, після закінчення якої, згідно розпорядження голови Лутугинської райдержадміністрації від 5 грудня 2005 року №781, його буде звільнено за згодою сторін з 13 січня 2006 року.
Також за підписом голови Луганської облдержадміністрації відправлено подання Президенту України щодо звільнення із займаної посади голови Лутугинської райдержадміністрації Григорія Пригеби.

14 грудня 2005,14:55 Версія для друку

Геннадій Москаль привітав працівників судів Луганщини з професійним святом.

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль привітав працівників судів області з їх професійним святом. В поздоровленні йдеться:
„Упевнений, що ваша відданість справі, професійні знання та практичний досвід і далі слугуватимуть українському народу. Судді Луганської області гідні визнання і поваги своїх співвітчизників завдяки чесності, об’єктивності та професіоналізму у роботі.
Незаперечними заповідями вашої роботи завжди були і є висока відповідальність за результати своєї діяльності, відповідальність за долю кожної людини. Цим визнаються повноваження та функції правосуддя відстоювати законність, захищати суспільні і державні інтереси, інтереси кожного громадянина України, забезпечувати недоторканність прав і свобод громадян, бути гарантом дотримання закону України! Високий рівень знань і ваші особисті та професійні якості - гідність та принциповість - завжди служили та служитимуть вам основою для виконання службового обов’язку!
Дякую всім працівникам судів за плідну працю. Міцного здоров’я, благополуччя, добра вам і вашим родинам!”

Сьогодні в Апеляційному суду Луганської області відбулись урочисті заходи з нагоди Дня працівників суду, в яких взяли участь голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, заступник голови облради Валерій Голенко, керівники судів, силових структур області, судді міських та районних судів, працівники Теруправління Державної судової адміністрації в Луганській області. За значний особистий внесок у зміцнення законності й правопорядку в області, сумлінне виконання службового обов’язку, високий професіоналізм кращим працівникам судових органів області були вручені грамоти Верховного Суду України, Почесні грамоти та Листи подяки облдержадміністрації, медалі "За заслуги перед Луганщиною", Почесні грамоти облради, іменні годинники від голови облради „За заслуги перед Луганщиною” та цінні подарунки від обласного благодійного фонду "Благовіст".

14 грудня 2005,14:01 Версія для друку

Вопросы профилактики и борьбы с ВИЧ/СПИД обсуждались на заседании «круглого стола» в облгосадминистрации.

Сегодня в облгосадминистрации состоялось заседание «круглого стола» комиссии по вопросам здравоохранения и окружающей среды Общественной коллегии при председателе облгосадминистрации по вопросам выполнения в области Национальной программы профилактики ВИЧ-инфекции и лечения ВИЧ-инфицированных и больных СПИДом. В заседании «круглого стола» приняли участие 1-й заместитель председателя облгосадминистрации Зиновий Гузар, представители областного центра профилактики и борьбы со СПИД, «Красного Креста», общественных организаций.
По данным областного центра профилактики и борьбы со СПИД, ситуация с ВИЧ-инфекцией/СПИД в Луганской области остаётся напряжённой. Общее количество ВИЧ-инфицированных по состоянию на 1 декабря текущего года составляет 2827 лиц, в том числе с диагнозом СПИД – 183. Лабораторией диагностики СПИД и СПИД-ассоциированных инфекций за 11 месяцев текущего года проведено обследований на наличие антител к ВИЧ 154080, из них с положительным результатом – 860.
Работа по снижению заболеваемости ВИЧ/СПИД среди населения Луганской области проводится в соответствии с разработанными региональными мероприятиями по обеспечению профилактики ВИЧ-инфекции, помощи и лечения ВИЧ-инфицированных и больных СПИДом в Луганской области на 2004-2008 годы. В текущем году продолжается работа по совершенствованию материально-технической базы Луганского центра профилактики и борьбы со СПИД, в том числе стационарного отделения, которое начало работу 1 марта 2005 года. За этот период дополнительно приобретено медицинского оборудования на общую сумму 175 тыс. грн. По соглашению с Международным Альянсом по ВИЧ/СПИД в Украине Луганский центр получил оргтехнику и оборудование для баклаборатории на общую сумму 40 тыс. грн.
За прошедший период налажены партнёрские отношения с благотворительными и общественными организациями области, которые занимаются вопросами профилактики ВИЧ-инфекции среди разных слоёв населения. Это благотворительные фонды «АНТИ-СПИД», «Подросток», «Крок у майбутнє», областное общество Красного Креста, военно-патриотический клуб «Каскад».
В ходе обсуждения выполнения в области Национальной программы профилактики ВИЧ-инфекции и лечения ВИЧ-инфицированных и больных СПИДом участники «круглого стола» пришли к выводу о необходимости доработки региональной программы и внесении в неё ряда изменений и дополнений.

14 грудня 2005,13:49 Версія для друку

В містах та районах області: Станично-Луганський район

За 11 місяців поточного року доходна частина зведеного бюджету району по загальному фонду виконана на 114,3% до уточненого плану. Понад плану надійшло 1093,6 тис. грн. Уточнений план виконаний по 14 з 16 передбачених у бюджеті на 2005 рік джерел доходів. Податок з доходів фізичних осіб виконано на 109,4%. Фактично надійшло 5879,4 тис. грн. при уточненому плані 5371,7 тис. грн., що на 134,5% більше, порівняно з аналогічним періодом 2004 року. У жодному органі місцевого самоврядування не допущене зниження надходжень податку з доходів фізичних осіб у порівнянні з минулим роком. Земельний податок виконано на 129,3% до уточненого плану. При плані 706,2 тис. грн. податків надійшло на суму 913,3 тис. грн., що на 15,5% більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Це відбулось завдяки збільшенню надходжень від плати за оренду землі фізичними та юридичними особами згідно з фактично укладеними договорами оренди землі. Збори за єдиний податок склали 120,6% від плану. При плані 556 тис. грн. отримано 670,4 тис. грн., що на 31% більше порівняно з минулим роком. Фіксований сільськогосподарський податок при плані 309,9 тис. грн. надійшов у сумі 355,1 тис. грн., що становить 114,6% від запланованого. Однак порівняно з минулим роком надходження фіксованого податку зменшились на 9,5 тис. грн. у зв’язку зі зменшенням ставки оподаткування. По платі за надра виконання плану становить 259%. При плані 86,7 тис. грн. надійшло 224,4 тис. грн., що на 60,2 тис. грн. більше порівняно з минулим роком. Місцевих податків та зборів при плані надійшло 190,8 тис. грн., або 108,1% від плану. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 11,1%. По інших надходженнях фактично надійшло 174,8 тис. грн., що склало 147,4% від запланованого. Станом на 1 грудня не виконані плани надходжень з оплати за торгові патенти та адміністративні штрафи. Плати за придбання торгового патенту надійшло 182,5 тис. грн., або 99,7% від плану. Це не відобразилось на виконанні доходної частини бюджету. У той же час у порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 28,4%. Адміністративних штрафів надійшло 28 тис. грн., або 91,5% від запланованого. Однак у порівнянні з минулим роком надходження збільшились у 5,7 разів. Виконання доходної частини бюджету району за листопад 2005р. склало 110,3%, отримано понад планові показники 43,4 тис. грн.

14 грудня 2005,12:49 Версія для друку

Губернатор Луганщини направив телеграму-співчуття родині трагічно загиблого Олександра Михалевича.

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль направив телеграму-співчуття родині гірника шахти ім. Баракова ВАТ „Краснодонвугілля” Олександра Михалевича. В цей день 7 років тому під час акції протесту шахтарів в Луганську біля будинку облдержадміністрації Олександр Михайлевич провів акт самоспалення. Через два тижні 28 грудня Михалевич від отриманих опіків помер в лікарні.
Сьогодні Геннадій Москаль зустрівся з депутатами Краснодонського району, головою НПГ шахти ім. Баракова Дмитром Калитвинцевим, гірниками, які клопочуть про встановлення пам’ятника Олександру Михалевичу в сквері біля облдержадміністрації. Геннадій Москаль дав відповідні доручення щодо розгляду цього питання.

14 грудня 2005,12:17 Версія для друку

За особистим запрошенням Геннадія Москаля 25 луганських дітей-сиріт проведуть зимові канікули в Мукачеві.

З ініціативи та особистої домовленості голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля 25 сиріт з 4 дитячих будинків Луганщини, проведуть зимові канікули в Мукачеві. Їх від’їзд на західну Україну заплановано на 4 січня. Відпочинок дітлахів проходитиме в дитячому оздоровчому центрі. Зараз спеціалістами Головного управління освіти та науки облдержадміністрації формується група з відмінників навчання.
Передбачається, що 6 січня на Святий вечір в Мукачеві зберуться голови міст та райдержадміністрацій Луганської області на чолі з губернатором Геннадієм Москалем. Свято вони зустрічатимуть за одним столом з дітьми та представниками місцевої влади Мукачева. Ця поїздка проходитиме під гаслом „Схід-Захід разом!” і має за мету ознайомлення з традиціями та звичаями, західної України, налагодження дружніх стосунків та співробітництва.
Геннадій Москаль також направив листи до керівництва Чернівецької, Тернопільської, Івано-Франківської, Рівненської областей, а також до голів міст Луцьк, Львів, Ужгород, голів облдержадміністрацій Волинської, Закарпатської областей з проханням прийняти дітей з Луганської області на зимовий відпочинок в дитячі оздоровчі центри, табори відпочинку тощо. Проте у деяких керівників міст та районів Луганщини вже є прямі домовленості щодо відпочинку дітей на заході. Так, наступного року 450 дітей м. Старобільська планується відправити до Львова.

14 грудня 2005,11:52 Версія для друку

Для відновлення ефективної роботи вугільної галузі області на 2006 рік потрібно понад півтора мільярди гривень.

За даними Головного управління економіки облдержадміністрації, за 10 місяців поточного року державними підприємствами області видобуто 21,6 млн. тонн вугілля, що складає 99,1% до обсягів минулого року. Фінансовий стан підприємств вугільної галузі залишається складним. Підприємства не в змозі своєчасно вводити в дію нові лави, відновлювати зношене обладнання, встановлювати тарифні ставки працівникам відповідно до чинного законодавства.
Найбільш ефективними заходами для відновлення ефективної роботи вугільної галузі області є забезпечення фінансування Програми розвитку гірничих робіт у 2006 році в обсязі 1 млрд. 643,3 млн. грн. За звітний період по Програмі "Державна підтримка будівництва та технічного переоснащення підприємств з видобутку кам’яного вугілля" до вугледобувних підприємств області надійшло 351,8 млн. грн. Через недостатнє фінансування проведення гірничих виробок тримається на неприпустимо низькому рівні, що не дозволяє готувати лави по прогресивних технологічних схемах, розкривати перспективні запаси. Для підтримки існуючого обсягу видобутку вугілля (26 млн. тонн) необхідно щорічно вкладати на нове будівництво та реконструкцію шахт не менш ніж 240 млн. грн., на будівництво нових горизонтів – 160 млн. грн.
Для подолання кризового стану галузі та досягнення беззбитковості підприємств згідно із розрахунками фахівців потреба в бюджетному фінансуванні у 2006 році будівництва та технічного переоснащення підприємств з видобутку кам’яного вугілля складає 1643,3 млн. грн. Також для відновлення ефективної роботи вугільної галузі області у наступному році необхідно забезпечити фінансування в обсязі 49,1 млн. грн., передачу соціальної сфери вуглевидобувних підприємств у власність територіальних громад. Для фінансового забезпечення передачі соціальної сфери необхідно передбачити виділення коштів з Держбюджету України у сумі 49,1 млн. грн.

14 грудня 2005,10:10 Версія для друку

В містах та районах області: Стаханов

Для забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення протягом року житловими підприємствами міста Стаханов були виконані роботи з ремонту поруччя та обладнання пандусів у житлових будинках міста. Влітку в парку "Гірник" були виконані роботи з обладнання 6 пандусів загальною вартістю 1,9 тис. грн. На даний час питання обладнання поруччя та пандусів вирішуються по мірі надходження заявок, роботи виконуються з підручних засобів, які використовуються після демонтажу конструкцій. Враховуючи потреби інвалідів та маломобільних груп населення, під час вводу до експлуатації об’єктів громадського призначення необхідно обладнувати їх пандусами та кнопками виклику. Так, у північно-східному мікрорайоні міста обладнані пандусами магазин "Шахтар" та супермаркет "Абсолют", по вул. К.Лібкнехта - аптека "Глорія", у центральному районі міста - магазин ритуальних послуг, у південному – магазин продовольчих товарів. ЗАТ "Елегант" щорічно в квітні-травні зі знижкою 10% здійснює пошив та ремонт одягу інвалідам та учасникам ВВВ, інвалідам-чорнобильцям та афганцям. ТОВ "Фірма "Саша" надає фотопослуги зі знижкою 50%, ПП "Побутрадіотехніка" – послуги з ремонту складно-побутової техніки зі знижкою 25%. Сьогодні залізничний вокзал та автостанція міста обладнані спеціальними платформами для безперешкодного доступу інвалідів.
Працівниками відділення соціальної допомоги на дому терцентру за 11 місяців 2005 року обслуговані 815 чол., з них 43 - інваліди війни, 163 – інваліди. У відділенні реабілітації дітей-інвалідів на обліку перебуває 121 дитина, активно відвідують заняття у відділенні 47 дітей. З дітьми, що потребують корекції фізичного та психічного стану, проводять заняття логопед, практичний психолог.

14 грудня 2005,10:04 Версія для друку

Майже у половини перевірених в листопаді підприємств області встановлені порушення цінової дисципліни.

Держінспекцією з контролю за цінами в Луганській області у листопаді поточного року проведені перевірки порядку формування, встановлення та застосування цін і тарифів у 68 суб’єктах господарювання різних галузей народного господарства. Порушення встановлено у 31, що становить 45,6% до кількості перевірених.
За результатами перевірок винесені рішення про застосування до суб’єктів економічних санкцій на суму 38,0 тис. грн., з яких 25,3 тис. грн. становлять штрафи.
З 11 перевірених підприємств, які надають житлово-комунальні послуги у містах і районах області, порушення встановлено у 6, розташованих у містах Алчевськ, Красний Луч, Стаханов, Первомайськ.
Характерними порушеннями при стягненні плати за житлово-комунальні послуги у містах і районах області є нарахування плати за них внаслідок неякісного надання послуг, завищення норм споживання та пряме завищення тарифів.
Формування та застосування торговельних надбавок на основні продовольчі товари перевірено у 20 суб’єктах підприємницької діяльності. Порушення встановлено у 12 суб’єктах, які розташовані у містах Луганськ, Сєверодонецьк, Марківка, Первомайськ. Основним порушенням дисципліни цін на продовольчі товари є застосування торговельних надбавок при формуванні роздрібних цін вище граничних рівнів.
Дотримання державної дисципліни цін на нафтопродукти перевірено у 5 суб’єктах. Порушення реалізації нафтопродуктів за завищеними роздрібними цінами за рахунок застосування завищених торговельних надбавок проти встановленого граничного рівня 15% встановлено у 1 суб’єкті, який розташований у місті Луганськ.
Порядок формування і застосування цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення вітчизняного та імпортного виробництва, які реалізуються у роздрібній торгівлі (аптечні мережі) і посередницькими структурами перевірено у 13 суб’єктах. Порушення реалізації лікарських засобів за завищеними роздрібними цінами за рахунок застосування завищених торговельних надбавок, проти встановленого граничного рівня 35% встановлені у 7 суб’єктах розташованих у містах Луганськ, Красний Луч, Старобільськ.
Держінспекцією до суб’єктів підприємницької діяльності застосовані економічні санкції та міри адміністративного впливу.

13 грудня 2005,15:58 Версія для друку

14,8 тис. молодих людей віком до 28 років працевлаштовано в області протягом поточного року.

Протягом поточного року на обліку в центрах зайнятості перебувало 35,6 тис. молодих людей до 28 років. З них працевлаштовано 14,8 тис. чол. або 41,4%, що набагато вище ніж загальний відсоток працевлаштування. Про це на засіданні „круглого столу”, присвяченому професійній зайнятості молоді повідомив директор Луганського обласного центру зайнятості Юрій Моцний. Він також зазначив, що проблема зайнятості молодих громадян на цей час є надзвичайно актуальною і потребує системного підходу до її вирішення з боку всіх ланок влади. За його словами, щорічно на обліку в міських та районних центрах зайнятості перебуває близько 32% молоді віком до 28 років.
Як зазначив Юрій Моцний, молодь позитивно сприймає можливість своєї реалізації в підприємницькій діяльності. Тому з початку року 9 тис. молодих людей взяли участь в спеціалізованих семінарах, круглих столах, презентаціях професій, присвячених питанням підприємництва та самозайнятості.
Луганський обласний центр зайнятості спільно з управлінням освіти і науки планують розгорнути широку профорієнтаційну роботу в закладах загальносередньої освіти. На думку начальника Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Володимира Левчені, це допоможе пояснити як учням, так і їх батькам, які зараз існують приоритетні професії на ринку праці, і за якими професіями зараз практично стовідсотково можна знайти роботу. Він також зазначив, що з 13 тис. випускників професійно-технічних закладів області працевлаштовано близько 10,7 тис. учнів або 81%. Приблизно такий же відсоток працевлаштованих випускників вищих навчальних закладів. Володимир Левченя висловив сподівання, що спільна робота обласного центру зайнятості та регіональних центрів принесе позитивні результати та кількість непрацевлаштованої молоді зменшиться до 10% відсотків, а згодом дорівнюватиме нулю.
Луганський обласний центр зайнятості працює вже 15 років. Основне завдання служби зайнятості – надання соціальних послуг незайнятому населенню, працевлаштування, профнавчання, направлення на оплачувані громадські роботи, матеріальне забезпечення безробітних. Протягом 15 років в обласній службі зайнятості перебувало більше 1 млн. 200 тис. жителів Луганщини. Служба сприяла працевлаштуванню більш ніж 360 тис. осіб. Пройшли профнавчання 65 тис. осіб, в громадських роботах взяли участь 165 тис. осіб.


Сторінки:
456789101112131415161718

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера