Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: четвер, 25 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
13 грудня 2005,15:32 Версія для друку

Створити необхідні умови для отримання молоддю професії та подальшого її працевлаштування – обов’язок держави. – Зіновій Гузар.

„Створити необхідні умови для отримання молоддю професії та подальшого її працевлаштування – це наш обов’язок, обов’язок держави, тих структур, які ви представляєте”, – звернувся перший заступник голови облдержадміністрації Зіновій Гузар до учасників засідання „круглого столу” на тему: "Проблеми та напрями актуалізації державної політики зайнятості молоді та соціально-незахищених категорій громадян".
В заході взяли участь керівники управлінь облдержадміністрації, Луганського обласного центру зайнятості, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, обласного молодіжного центру праці; управління держдепартаменту України з питань виконання покарань в Луганській області, регіонального правозахисного соціолого-освітнього центру "Жінки Донбасу", члени обласного Координаційного комітету сприяння зайнятості населення, директори з персоналу ХК „Луганськтепловоз”, ВАТ „Алчевський меткомбінат”.
Під час засідання розглядались проблеми працевлаштування молоді, структура молодіжного ринку праці області, визначались спільні заходи щодо сприяння забезпеченню молоді робочими місцями, питання працевлаштування осіб, які відбули покарання у місцях позбавлення волі, проблеми гендерної рівності.
Зазначено, що кожного року з 13,5 тис. випускників ПТНЗ, які навчалися за держзамовленням, майже 20% не знаходять роботи. Для вирішення цієї проблеми, за словами учасників засідання, необхідно обучати учнів ПТНЗ спорідненим професіям, активніше займатися профорієнтацією серед учнів шкіл, підняти престиж робочої професії.
Підсумком засідання стало підписання Угоди про співробітництво між Луганським обласним центром зайнятості та управлінням освіти і науки Луганської облдержадміністрації, а також Угоди між Луганським обласним центром зайнятості та Управлінням держдепартаменту України з питань виконання покарань в Луганській області.

13 грудня 2005,14:28 Версія для друку

В містах та районах області: Кіровськ

Станом на 1 жовтня поточного року в місті проживають 40 тис. 966 чол. За 9 місяців 2005 року кількість населення зменшилася на 728 чол. Загальне скорочення населення склало 23,6 чол. з розрахунку на 1 тис. жителів. У загальному зменшенні населення частка природного скорочення становила 70,5% або 513 чол., міграційного - 29,5% - 215 чол. Інтенсивність природного скорочення за звітний період збільшилася з 16,3 до 16,7%. Найвищій рівень цього показника був в смт.Червоногвардійське. У сільській місцевості інтенсивність природного скорочення в 2 рази вище, ніж у міських поселеннях, що становить 33,5% проти 16,4% відповідно. Збільшення природного скорочення населення відбулось за рахунок зростання числа померлих. За звітний період в місті народилось 162 немовляти, що на 7 чол. більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Показник народжуваності у місті нижче, ніж в цілому по області (5,2 та 7,3 відповідно), показник смертності перевищує обласний в 1,2 рази. За звітний період смертність збільшилась з 21,2 до 21,9%, порівняно з відповідним періодом минулого року. Найвищий рівень смертності був у смт.Червоногвардійське (24,4), найнижчий – у смт.Донецький (19,9). Рівень смертності у місті в 1,7 рази нижче, ніж у сільських поселеннях - 21,9 та 36,8% відповідно. За січень-вересень поточного року у місті померло 3 дитини віком до 1 року. Коефіцієнт смертності збільшився з 12,9 до 18,5 померлих на 1 тис. народжених порівняно з аналогічним періодом минулого року. Із загальної кількості померлих 62 чол. загинули внаслідок нещасних випадків, вбивств, самогубств та інших зовнішніх дій в побуті.
• За 9 місяців 2005 року шлюб уклали 203 пари, що на 60 пар більше, ніж за відповідний період минулого року. Кількість розлучених збільшилась в 1,2 рази та склала 148 пар. Коефіцієнт шлюбності склав 6,6%, розлучення - 4,8%. Зменшення населення, крім природного скорочення, зумовлено від’ємним сальдо міграції, яке збільшилось на 5,4%. У розрахунку на 1 тис. жителів інтенсивність міграційного скорочення за цей період збільшилась з 6,4 до 6,9%. Це відбулося за рахунок збільшення числа вибулих - з 506 до 545 чол. Разом з цим відбулось збільшення кількості прибулих до міста з 506 до 545 чол. Серед прибулих колишні мешканці інших регіонів України становили 23,6%, країн СНД - 7,3%. Серед вибулих 28,1% прямували в інші регіони України, 12,7% - до країн СНД. Інтенсивність внутрішньо регіонального міграційного скорочення у розрахунку на 1 тис. жителів зросла з 2,7 до 3%, зовнішнього міграційного скорочення - з 3,7 до 3,9%.

13 грудня 2005,14:09 Версія для друку

207 осіб з обмеженими фізичними можливостями працевлаштовано в області з початку року.

Сьогодні відбулося засідання колегії Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, на якому було розглянуто питання про стан роботи щодо професійної реабілітації інвалідів та їх працевлаштування. У заході взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Зіновій Гузар.
Під час засідання було зазначено, що протягом 11 місяців поточного року центрами зайнятості області працевлаштовано 207 осіб з обмеженими фізичними можливостями. В центрах зайнятості області перебувало на обліку 562 особи з обмеженими фізичними можливостями.
В області налічується понад 110 тисяч інвалідів різних груп і категорій, половина - працездатного віку. З метою вирішення проблем працевлаштування інвалідів, у листопаді поточного року підписана Угода про співпрацю між Обласним центром зайнятості, обласним центром медико-соціальної експертизи, обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів і Головним управлінням праці та соцзахисту населення облдержадміністрації. Аналогічні угоди укладені у містах та районах області.
З початку року центрами зайнятості проведено 40 «Ярмарок вакансій», 18 «Круглих столів» та «Днів відкритих дверей», 4 зустрічі з роботодавцями для інвалідів області. Ярмарки відвідали 737 осіб з обмеженими фізичними можливостями. За результатами проведених ярмарок були працевлаштовані 38 інвалідів, 112 осіб роботодавці взяли до резерву на випадок появи вакансій.
За 11 місяців поточного року зібрано за рахунок штрафних санкцій за нестворені робочі місця для інвалідів понад 5,5 млн. грн., що надасть можливість краще фінансувати програми соціального захисту та реабілітації інвалідів.
Центрами зайнятості створено відповідний банк вакансій робочих місць для працевлаштування інвалідів. Щокварталу від підприємств надходить інформація по працюючим інвалідам, яка вноситься в спеціальний журнал обліку та складається банк даних по кожному інваліду.
На підприємствах області працює 13,6 тис. інвалідів, що значно більше ніж в минулому році. Збільшується кількість підприємств, які виконують 4% норматив, на даний час їх – 2490.
Обласним відділенням Фонду протягом 2001-2005 років необхідно створити 375 робочих місць. Станом на 1 грудня поточного року їх створено близько 300, з них 128- у поточному році, що складає 70,3 %.Враховуючи те, що у поточному році фінансування Регіональних програм з працевлаштування інвалідів передбачено на IV квартал поточного року, виконання завдань по створенню робочих місць для працевлаштування інвалідів буде завершено до кінця 2005 року.
Регіональною комісією з питань діяльності підприємств і організацій громадських організацій інвалідів, протягом поточного року надано дозвіл на пільги по оподаткуванню 14 підприємствам громадських організацій інвалідів.

13 грудня 2005,13:58 Версія для друку

Середній тариф на електроенергію для населення України становить 23 коп/кВт.год.

На сьогодні в Україні діє механізм формування цін і тарифів на електроенергію, який базується на принципах державного регулювання (тарифи на передачу та постачання) та впровадження конкурентних засад при закупівлі електроенергії від енергогенеруючих компаній (оптова ціна на електроенергію).
За даними Луганського територіального представництва Національної комісії регулювання електроенергетики України, середній тариф на електроенергію для населення України становить 23,0 коп/кВт.год. З урахуванням встановлення ще у квітні 1999 року фіксованого тарифу для населення, який у середньому становить 12,66 коп/кВт.год, населення відшкодовує 55% реальної вартості електроенергії (реальних витрат на виробництво, передачу та постачання електроенергії). В переважній більшості країн світу ціни на електричну енергію для населення, в порівнянні з іншими категоріями споживачів більше у 1,5-2,5 рази.
Тарифи на електроенергію для населення є значно нижчими, ніж тарифи для промислових підприємств, бюджетної сфери.
Невідшкодована населенням частина витрат за рахунок дотаційного механізму перекладається на інші категорії споживачів електроенергії (промисловість, непромислові споживачі та інші), що в свою чергу призводить до підвищення цін виробників та цін на відповідні товари і послуги для населення. В цьому випадку, з урахуванням усього обсягу споживання населенням, цінове навантаження на громадян з низьким рівнем доходів більше, ніж у разі прямого підвищення побутових тарифів на енергоносії з одночасним збільшенням обсягів адресного бюджетного субсидування цих громадян. Також цей фактор негативно впливає на економічні результати роботи промислових підприємств, призводить до збільшення ціни продукції, зменшення конкурентоспроможності її на вітчизняних та світових ринках. Одночасно у виробника зменшуються прибутки, знижуються грошові надходження, що суттєво впливає на заробітну плату працівників.
Слід враховувати і зовнішні фактори, які є визначальними при формуванні рівнів тарифів на електричну енергію. Зокрема, Україна не має в достатній кількості власних енергоресурсів і вимушена їх імпортувати. За кордоном закуповується 100% ядерного палива для атомних електростанцій, 2/3 природного газу та близько 90% нафтопродуктів. За останні роки ціни на первинні енергоносії також зросли. Перед енергетикою України щороку через нестачу грошових коштів гостро постає питання забезпечення електростанцій паливом. Не вистачає коштів на ремонт обладнання та реконструкцію енергогенеруючих підприємств. Енергопостачальним компаніям в свою чергу потрібні кошти на заміну зношеного обладнання (основні фонди зношені на 60%), відновлення електромереж, пошкоджених внаслідок стихійних явищ та крадіжок, на встановлення засобів обліку тощо. Через незадовільний технічний стан мереж та недосконалу систему обліку електроенергії втрати електроенергії в мережах ростуть і по деяких енергопостачальних компаніях сягають 32%. Крім того, протягом багатьох років електроенергетика є кредитором споживачів всіх галузей економіки України.
Жодного разу встановлення тарифів на електроенергію для населення не запроваджувалися без розгляду їх урядом, міністерствами і профспілками. Механізм соціального захисту малозабезпечених верств населення забезпечує здешевлення вартості комунальних послуг шляхом надання пільг та адресних безготівкових субсидій. Критерієм надання субсидій є розмір витрат на оплату житлово-комунальних послуг, який не повинен перевищувати 20% місячного сукупного доходу сім’ї, або 15% для тих, у кого середньомісячний сукупний доход не перевищує вартісної межі малозабезпеченості.

13 грудня 2005,10:43 Версія для друку

Новогодние ярмарки пройдут 24- 25 декабря в Луганске и области.

24-25 декабря в областном центре и городах Антрацит, Алчевск, Свердловск, Красный Луч, Краснодон, Рубежное, Северодонецк, Лисичанск, Стаханов пройдут праздничные новогодние ярмарки.
Как сообщили в Главном управлении агропромышленного развития облгосадминистрации, на ярмарках можно будет приобрести продукцию сельского хозяйства и перерабатывающей промышленности, а также ликероводочные изделия по цене производителей.
Организаторы готовят яркую концертно-развлекательную программу. Поэтому, на новогодних ярмарках можно будет не только купить продукты к праздничному столу, но и хорошо отдохнуть всей семьей.
В Луганске ярмарка откроется в 7.00 на площади по улице им. газеты «Луганская правда» (возле стадиона «Авангард»).
Свои пожелания о том какую продукцию, которую Вы хотели бы приобрести, можно сообщить по телефону 58-57-02.

13 грудня 2005,10:32 Версія для друку

Луганська область займає IV місце в Україні за обсягами реалізованої продукції.

За даними Головного управління статистики в Луганській області, за обсягами реалізованої продукції Луганська область займає 4 місце в Україні та її доля складає 8,5%. За 10 місяців поточного року підприємствами області реалізовано промислової продукції на 26,5 млрд. грн. В структурі реалізації найбільша частка припадає на продукцію підприємств міст Лисичанська - 36,1%, Алчевська - 18,8%, Луганська - 12,4%, Сєверодонецька - 6,6%, Стаханова - 4,6% та Лутугинського району - 1,3%.
У листопаді поточного року порівняно з попереднім місяцем виробництво промислової продукції збільшено на 0,3%. За цей період збільшили виробництво 48,8% підприємств, скоротили – 42,1%, зовсім не працювали у листопаді – 9,1%.
Обсяг промислового виробництва проти листопада минулого року скоротився на 2,8%, в основному за рахунок підприємств-виробників коксу та продуктів нафтоперероблення, на яких обсяги виробництва зменшено на 17%.
Виробництво продукції за 11 місяців поточного року збільшилося проти аналогічного періоду минулого року на 1,1%. Значно кращі показники, ніж взагалі по області, досягнуто підприємствами, які займаються виробництвом та розподіленням електроенергії, де виробництво збільшено на 12,6%. Так, обсяг електроенергії, виробленої тепловими електростанціями та теплоелектроцентралями склав 4583 млн. кВт. годин.
Найбільша питома вага у промисловому виробництві належить підприємствам обробної промисловості. Обсяги виробництва, досягнуті цими підприємствами, перевищили минулорічні на 1,1%. Збільшення виробництва відзначалося у целюлозно-паперовій промисловості і видавничій справі на 15,2%, машинобудуванні - на 6,1%, металургії та обробленні металу - на 5,5%, харчовій промисловості - на 3,6%, виробництві деревини та виробів з деревини - на 2,8%.
Порівняно з відповідним періодом минулого року збільшився випуск основних видів промислової продукції обробної промисловості. Значно перевищено обсяги відповідного періоду попереднього року у виробництві овочів, фруктів, горіхів, грибів і інших частин рослин консервованих з додаванням оцту чи оцтової кислоти, одягу верхнього трикотажного, овочів консервованих натуральних, молока обробленого рідкого, меблів дерев’яних для умеблювання інтер’єру житлових приміщень, соди кальцинованої та меблів кухонних, виробів панчішно-шкарпеткових трикотажних машинного чи ручного в’язання на, костюмів і суконь та сарафанів жіночих та дівчачих, кранів козлових і мостових пересувних, світильників електричних переносних, безалкогольних напоїв.
З початку року підприємствами вугільної промисловості видобуто 17,1 млн. тонн готового вугілля, що на 44 тис. тонн або 0,3% менше ніж у минулому році. Видобуток природного газу склав 346,1 млн. куб. м, відповідний період минулого року перевищено на 19,8 млн. куб. м або 6,1%.
Найбільш вагомо збільшився випуск продукції в місті Сєверодонецьк та Міловському, Попаснянському, Старобільському, Марківському, Краснодонському районах.

13 грудня 2005,10:09 Версія для друку

На Луганщине осуществляется комплекс мероприятий для профилактики птичьего гриппа.

Сообщения о выявлении птичьего гриппа в Автономной Республике Крым, быстрое распространение вируса в населенных пунктах АРК серьёзно обострили эпизоотическою обстановку в стране, значительно усилили опасность заноса возбудителя на территорию области, взволновали общественность. О том, какие меры предпринимаются профильными службами региона в целях профилактики этого опасного заболевания, и как в этой ситуации вести себя владельцам домашней птицы, рассказывает начальник управления ветеринарной медицины Луганской области Николай Игнатов.
- Прежде всего, вся птица индивидуального сектора должна быть переведена на закрытый режим содержания, исключён ее выход вне территории вольера или двора, организовано простыми доступными средствами отпугивание перелетных птиц, закрыт их доступ к кормам домашней птицы.
Владельцы птицы обязаны более внимательно следить за её состоянием, при первом подозрении в заболевании, массовой смертности, – ставить в известность специалистов ветмедицины для проведения обследования, выявления причин.
В данный период при сложившихся погодных условиях возможно проявления других заболеваний птицы вирусного или бактериологического характера. Для уменьшения риска проявления инфекций в области организована вакцинация птицы против болезни Ньюкасла. Каждый владелец обязан обеспечить условия для проведения прививок его птицы.
В области проведена работа по переводу птицехозяйств на закрытый режим, непременными требованиями в данной ситуации является четкое соблюдение режима изоляции, принятие дополнительных мер по исключению доступа синантропной птицы к кормам в процессе их производства, транспортировки и хранении. Это требование является обязательным для предприятий, поставляющих корма в птицехозяйства. Все складские помещения должны быть надежно защищены от проникновения птицы.
Управление ветеринарной медицины в Луганской области своим приказом обязало начальников управлений ветеринарной медицины в городах и районах организовать системное постоянное обследование населенных пунктов на предмет выявления заболевания птицы, своевременной организации мер по ликвидации очагов инфекции.
В проведении этой работы ведущую роль должны сыграть местные советы, депутаты, квартальные, общественность, своевременно информируя работников ветеринарной медицины о заболевании и гибели птицы на их территориях.
Управление ветеринарной медицины в Луганской области просит во всех случаях гибели или болезни птицы обращаться в учреждения ветеринарной медицины на местах.

13 грудня 2005,09:41 Версія для друку

Луганський обласний центр народної творчості святкував своє 65-річчя.

12 грудня в обласному академічному українському музично-драматичному театрі пройшов ювілейний вечір з нагоди 65-річчя Луганського обласного центру народної творчості. У святковому заході взяли участь працівники культури області, ветерани війни – колишні працівники Обласного Центру народної творчості, керівники та співробітники будинків культури з міст та районів Луганщини, представники творчої інтелігенції з Києва, Донецька та інших регіонів України. Під час заходу кращим працівникам та колективам народної творчості були вручені грамоти, листи подяки, подарунки від управління культури і туризму облдержадміністрації, профспілок та Луганського міськвиконкому.
Луганський обласний центр народної творчості створений у 1940 році. Зараз при центрі працюють творче об’єднання композиторів Луганщини, Будинок національних культур, обласний народний клуб "Лівша", який об’єднує понад 200 народних майстрів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. У 2005 році Центр виступив організатором більше 20 обласних культурно-мистецьких заходів.

12 грудня 2005,17:02 Версія для друку

Делегация Луганщины приняла участие в фестивале российско-украинской дружбы в Воронежской области.

10 декабря 2005 года в Кантемировском районе Воронежской области, в рамках реализации Соглашения о торгово-экономическом, научно-техническом и культурном сотрудничестве между Луганской областью Украины и Воронежской областью Российской Федерации состоялась встреча общественности приграничных регионов.
В состав официальной делегации Луганской области во главе с первым заместителем председателя облгосадминистрации Зиновием Гузаром вошли проректор по международным связям Луганского национального аграрного университета – Александр Рязанов, председатель Луганского областного объединения Всеукраинского общества “Просвіта” Владимир Семистяга и другие представители облгосадминистрации и общественных организаций области.
Традиционно в данном мероприятии участвуют художественные коллективы с Марковского района и Луганского национального аграрного университета, с которыми Кантемировская районная администрация Воронежской области заключила соглашения о сотрудничестве. Так, например, в рамках указанных соглашений проходят спортивные состязания между приграничными районами и более 70 человек Кантемировского района обучаются в Луганском национальном аграрном университете.
Во время пребывания на Воронежской земле состоялась встреча первого заместителя председателя облгосадминистрации Зиновия Гузара с Главой Кантемировской районной администрации – Иваном Алейником. Во время встречи обсуждались проблемы и перспективы развития социально-экономических и культурных отношений в приграничных районах двух областей. Участники встречи возложили цветы к памятнику воинам-освободителям, героически погибшим в годы Великой Отечественной войны, побывали в храме, основанном в 1863 году.
Делегация области приняла участие в межобластном фестивале российско-украинской дружбы «В семье единой». Луганская область впервые была представлена на таком высоком уровне. В рамках фестиваля представители Луганской области встретились с творческой интеллигенцией, посмотрели праздничный концерт, выставки украинского и русского национальных костюмов, книг украинской литературы, детских рисунков, музейные экспозиции, попробовали блюда национальной кухни.

12 грудня 2005,16:17 Версія для друку

Шахти, які працюють та виробляють вугілля, закриватися не будуть. – Ігор Токарєв.

„Шахти, які працюють та виробляють вугілля, закриватися не будуть,” – наголосив сьогодні на брифінгу в облдержадміністрації заступник начальника Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури - начальник паливно-енергетичного управління облдержадміністрації Ігор Токарєв. Він відповів на запитання журналістів, щодо закриття шахт та зазначив, що в області існує ряд шахт, які не працюють впродовж тривалого часу та плануються до закриття у наступному році. Але він ще раз підкреслив, що працюючі шахти закриватися не будуть.
За словами начальника Ігоря Токарєва, за 11 місяців поточного року виробництво електроенергії в області збільшилось на 14% у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Він зазначив, що за цей період „Луганська ТЕС” виробила електроенергії на суму 601 млн. грн., приріст виробництва становив 118,4%. ДП „Сєверодонецька ТЕЦ” виробило електроенергії на суму 83 млн. грн., а приріст виробництва становив 125%. Значний приріст виробництва у порівнянні з минулим роком на ДП „Лисичанська ТЕЦ” – 544,4% - обумовлено тим, що підприємство майже не працювало минулого року.
Електроенергетична галузь області включає в себе підприємства, що виробляють електроенергію, підприємства, що транспортують її та енергопостачальні підприємства. Серед підприємств, що виробляють електроенергію СО „Луганська ТЕС” ТОВ „Востокенерго”, ДП „Сєверодонецька ТЕЦ”, ДП „Лисичанська ТЕЦ”.
Середня заробітна плата по електроенергетичним підприємствам області становить 1041 грн.
За останній тиждень підприємства електроенергетики і газової промисловості області працювали у нормальному режимі, масштабних збоїв в енергопостачанні споживачів регіону та аварійних ситуацій не зареєстровано. З початку грудня Луганською ТЕС вироблено 119,2 млн. кВт. год. електричної енергії.


Сторінки:
5678910111213141516171819

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера