Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: субота, 27 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
12 грудня 2005,16:11 Версія для друку

114 нелегальных мигрантов было депортировано из области с начала текущего года.

Сегодня на брифинге в облгосадминистрации рассматривался вопрос о деятельности миграционной службы в Луганской области.
«На территории Луганщины нецелесообразно создавать пункты размещения нелегальных мигрантов, - считает начальник Луганского отдела миграционной службы Анатолий Климов. - Так как количество лиц, которые подлежат предоставлению им статуса беженца, в области не столь велико». На Украине такие пункты есть в Одессе, Закарпатье, создаются - в Черниговской и Волынской областях. По его словам, в Луганской области на некоторых пунктах пропусков пограничников размещены небольшие приемники-распределители, где задерживаются нелегальные мигранты, которые пересекают границу. Также приемник-распределитель есть в органах МВД. В среднем за год в области органами МВД выявляется около 200-300 нелегальных мигрантов. «Это капля в море, по сравнению с тем количеством мигрантов, которые остаются не выявленными на территории области», - отметил Анатолий Климов.
По данным миграционной службы, с начала текущего года из области было депортировано 114 человек, которые прибыли в основном из Китая, Вьетнама, стран Африки, Бангладеш, Узбекистана, Кавказа. Украина рассматривается ими, в основном, как транзит для выезда в Европу. Анатолий Климов подчеркнул, что процесс депортации является очень сложным, длительным и дорогостоящим, происходит он за средства госбюджета. Кроме этого, нужно чтобы государство, куда идет депортация, признало его своим гражданином, а чаще всего задержанные нелегальные мигранты поступают без каких бы то ни было документов. Так, недавно были задержаны 10 граждан Бангладеш, депортация которых обходится порядка 10 тысяч долларов США. Учитывая, что в Бангладеш, нет собственного международного аэропорта, их приходится депортировать в Дели, то есть открыть сначала визу на Дели, там должен находиться представитель из Бангладеш, который примет этих нелегальных мигрантов и сможет их доставить на территорию своего государства.
На протяжении 2005 года с заявлениями о предоставлении статуса беженца в Луганский отдел миграционной службы обратилось 24 человека, 12 с которым отказано в предоставлении статуса беженца, а по 12 лицам ведется работа по оформлению документов для рассмотрения вопроса о предоставлении статуса беженца. Кроме того, проводится работа с гражданами, которые прибыли в Украину из зоны Грузино-Абхазского конфликта. В настоящее время на учете находится более 100 граждан этой категории.
По официальным данным границу Луганской области в 2004 году перешло 2 млн. 879 тыс. граждан, из которых 1 млн. 394 тыс. иностранцы. За 11 месяцев 2005 года в отдел обратилось более 500 человек с разнообразными вопросами, связанными с миграцией населения, а именно принятие статуса беженца, возможность легализировать свое пребывание на Украине, оформление документов при переезде и много другое.

12 грудня 2005,15:02 Версія для друку

На 7,1% збільшився рівень розрахунків Луганської області з Енергоринком.

За даними паливно-енергетичного управління облдержадміністрації, за 11 місяців поточного року з Енергоринку областю одержано електроенергії на суму 1231,6 млн. грн., сплачено 1195, 8 млн. грн.., або 97,1%. Разом з цим у порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків з Енергоринком збільшився на 7,1%.
Споживачами області, без урахування вугільної промисловості, за аналогічний період поточного року використано електроенергії на суму 1376,3 млн. грн., сплачено 1344,1 млн. грн., або 97,7%. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків з енергопостачальними компаніями збільшився на 5,4%.
Підприємствами вугільної промисловості за звітний період спожито електроенергії на суму 497,7 млн. грн., сплачено 460 млн. грн. Або 92,4%. Це показник збільшився на 8,7%.
За 11 місяців поточного року спожито 4403,2 млн. кубометрів природного газу на суму 1351,9 млн. грн., сплачено 1421,6 млн. грн., або 105,2%, що на 9% більше у порівнянні з минулим роком. Промисловими споживачами використано 2852,2 млн. кубометрів природного газу на суму 1066,8% млн.. грн., сплачено 1158,9 млн. грн., або 108,6%, що на 10,6% більше ніж минулого року. Споживачами по фондах облдержадміністрації витрачено 1551,0 млн. кубометрів природного газу на суму 285, 1 млн. грн., сплачено 262,7 млн. грн., або 92,1% , що на 2,3% більше у порівнянні з минулим роком.
Основними неплатниками, як і раніше, є організації житлово-комунального господарства та населення.
Споживання електричної енергії по території області за минулий тиждень склало 289,1 млн. кВт. год. Розрахунки споживачів області за електроенергію, використану з початку грудня, без урахування підприємств вугільної промисловості, склали 22,3 млн. грн., або 63,6%. Споживачами регіону за 7 днів грудня використано 127,7 млн. куб. м природного газу. Рівень оплати населенням та споживачами по фондах облдержадміністрації за використаний з початку року природний газ станом на 8 грудня складає 90,3%. За борги від електропостачання відключено 235, від газопостачання – 8 підприємств та організацій.

12 грудня 2005,14:07 Версія для друку

Притулки для неповнолітніх області отримали 6 автомобілів, придбаних за бюджетні кошти.

Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту за програмою "Здійснення заходів, спрямованих на подолання дитячої бездоглядності та безпритульності" Луганській області були виділені бюджетні кошти, а яких було придбано 6 одиниць транспортних засобів марки ГАЗ-32213-14 для Алчевського, Луганського, Стахановського. Краснолуцького, Старобільського та Ровеньківського притулків для неповнолітніх. 800 тисяч гривень було витрачено на ремонт та обладнання притулків, придбано спортивний інвентар, меблі, одяг для вихованців.
До кінця року усі служби у справах неповнолітніх завдяки цій субвенції отримають комп’ютерну техніку. Це дасть можливість створити електронну інформаційну систему обліку дітей і сімей, які потребують соціальної допомоги та підтримки.

12 грудня 2005,13:05 Версія для друку

В містах та районах області: Кремінський район

Днями проведено робочу нараду з головними зоотехніками агроформувань району щодо виробництва продукції тваринного походження за 11 місяців поточного року. Зазначено, що в підприємствах агропромислового комплексу району виробництво молока склало 2264,7 тонн, м’яса – 768,1 тонн, що на 57% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року, виробництво яєць склало 3146 тис. од., що в 46 рази більше порівняно з минулим роком. Крім того, проведені комплексні перевірки агроформувань району з питань становлення сільськогосподарської техніки на зимове зберігання. З 1650 наявних одиниць сільськогосподарської техніки вивільнилось від польових робіт 1650, на зимове зберігання поставлено 1600. Розпочався ремонт сільськогосподарської техніки для проведення комплексу весняно-польових робіт. Ремонт проводиться своєчасно згідно розроблених планів. Станом на 6 грудня відремонтовано 190 тракторів, 80 плугів, 150 культиваторів та 136 сівалок. Взагалі в справному стані знаходиться 70% тракторів та 83% культиваторів, плугів та сівалок.

12 грудня 2005,13:03 Версія для друку

Триває робота щодо зменшення заборгованості до бюджету Пенсійного фонду області.

Триває робота щодо зменшення заборгованості до бюджету Пенсійного фонду України в Луганській області. Так, за минулий тиждень в органи державної виконавчої служби передано 86 вимог про сплату недоїмки на загальну суму 3 млн. 149,7 тис. грн., по яким надійшло – 5,6 тис. грн.
Поряд з цим, за період з 2 по 9 грудня поточного року з метою стягнення у судовому порядку сум заборгованості по платежах до Пенсійного фонду до Господарського суду було подано 20 позовних заяв на суму 800,7 тис. грн.
Надійшло від позовної роботи на рахунки Пенсійного фонду за минулий тиждень 858,5 тис. грн., з яких 784,5 тис. грн. погашено боржниками добровільно та 74 тис. грн. – стягнуто органами державної виконавчої служби.
Управліннями Пенсійного фонду України Луганської області з початку поточного року до Господарського суду було направлено 44 заяви про порушення справ про банкрутство з безспірною сумою вимог 7 млн. 652,7 тис. грн.
За період з 2 по 9 грудня органи Пенсійного фонду області приєдналися до справ про банкрутство підприємств – боржників з 2 заявами з сумою вимог 190,3 тис. грн.
З метою посилення відповідальності платників внесків, до правопорушників застосовувалися адміністративні стягнення у вигляді штрафу, передбаченого чинним законодавством. Так, за минулий тиждень органами Пенсійного фонду області застосовано 11 адміністративних штрафів на загальну суму 2,1 тис. грн.
З метою притягнення до кримінальної відповідальності суб’єктів сплати внесків, які мають заборгованість перед Пенсійним фондом в значних, великих та особливо великих розмірах, згідно ст.212 Кримінального кодексу України з початку року управліннями Пенсійного фонду України області до правоохоронних органів було передано 59 матеріалів, по яких притягнуто до кримінальної відповідальності 8 осіб.

12 грудня 2005,11:37 Версія для друку

В містах та районах області: Стаханов

Інформація про роботу з профілактиці грипу та інших захворювань серед населення міста Стаханов щорічно розглядається на "годині контролю" міськвиконкому. На сьогодні захворюваність дорослого населення на ГРВІ склало 21235 чол., інтенсивний показник - 2123,9 на 10 тис. населення, на грип – 260 чол., інтенсивний показник – 25,6 (ріст на 31,2%). Захворюваність дитячого населення на ГРВІ склала 13044 чол., інтенсивний показник – 8879,3 (зниження на 4,5%), на грип – 213, інтенсивний показник - 144,9 (ріст на 67,7%). В поліклініках міста затверджені плани, які регламентують роботу лікувально-профілактичних закладів. Вирішено питання про організацію віддільного прийому хворих з температурою, а також про створення додаткових бригад для обслуговування хворих на грип на дому. Підготовлена госпітальна база (інфекційна лікарня) на 20 місць для лікування хворих на грип та ГРВІ. Медичною службою міста практикується проведення щеплення проти грипу за кошти населення.

09 грудня 2005,16:35 Версія для друку

Геннадий Москаль ответил на вопросы собравшихся на митинге возле облгосадминистрации.

Председатель облгосадминистрации Геннадий Москаль ответил на некоторые вопросы собравшихся на митинге возле облгосадминистрации.
Большинство собравшихся на митинге беспокоили вопросы отсутствия тепла в квартирах, обеспечение жильём из жилищного фонда, несанкционированные застройки и повышение заработной платы и пенсий. Отвечая на вопрос о закрытии нерентабельных шахт, Геннадий Москаль ещё раз подчеркнул, что на данный момент ликвидация шахт в Луганской области не производится. Что касается вопросов, связанных с жилищно-коммунальной сферой, то председатель облгосадминистрации дал поручения соответствующим управлениям для скорейшего их решения. «Если люди вынуждены со своими проблемами обращаться к губернатору, а не к депутатам, которых они избрали, значит местная власть городов и районов не в полной мере уделяет внимание проблемам населения», - завил Геннадий Москаль. Он также добавил, что эти вопросы становятся особенно актуальными в преддверии сессии областного совета.
Митинг областного комитета КПУ был посвящён вопросам возвращения в коммунальную собственность Луганского горводоканала и «Луганскоблэнерго». Геннадий Москаль сообщил, что уже разговаривал с мэром г. Луганска о вопросах улучшения водоснабжения города. В частности, он подчеркнул: «Люди должны получать качественную питьевую воду, а оплата за неё должна соотносится с её качеством».

09 грудня 2005,15:58 Версія для друку

Виконання обласного бюджету за 9 місяців 2005 року розглянуто на засіданні двадцять першої сесії обласної ради четвертого скликання.

Сьогодні голова Луганської облради Віктор Тихонов провів засідання XXI сесії обласної ради IV скликання, на якому були присутні голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, народний депутат України Микола Гапочка, куратор Луганської області в Секретаріаті Президента України Ігор Нестеренко, міські голови, голови райдержадміністрацій. Депутати проголосували за введення голови облдержадміністрації Геннадія Москаля до складу президії облради. В свою чергу він подякував депутатам за довіру та заявив про намір активно співпрацювати з депутатським корпусом.
Під час засідання депутати розглянули питання про виконання обласного бюджету за 9 місяців поточного року, внесли зміни та доповнення до обласного бюджету на 2005 рік, установили загальний склад Луганської обласної ради п’ятого скликання, затвердили обласну програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" на 2006-2011рр., Програму земельних відносин в Луганській області на 2006-2010рр., а також розглянули питання управління майном та кадрові зміни у керівництві об’єктів обласної комунальної власності.
Зазначено, зокрема, що до загального фонду обласного бюджету без урахування міжбюджетних трансфертів за 9 місяців 2005 року надійшло 169 млн. 491,6 тис. грн, що складає 100,1% до затвердженого, з урахуванням внесених змін обсягу на поточний період та 124,2% до аналогічного періоду 2004 року.
У порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшені обсяги фінансування видатків на освіту - в 1,5 раза або на 16 млн. 487,3 тис. грн., охорону здоров’я - на 34,8% або на 26 млн. 768,8 тис. грн., соціальний захист населення - на 26,7% або на 12 млн. 539 тис. грн., культуру і мистецтво - на 41,9% або на 3 млн. 489 тис. грн., засоби масової інформації - в 1,5 раза або на 367,7 тис. грн., здійснення заходів з фізичної культури й спорту - на 34,8% або на 2 млн. 65,8 тис. грн., на державне управління в 1,5 раза або на 967,8 тис. грн.
Обсяг надходжень в порівнянні з минулим роком збільшився на 33 млн. 20,3 тис. грн. Дотація вирівнювання з Держбюджету України отримана в обсязі 86 млн. 686,6 тис. грн., додаткова дотація на зменшення фактичних диспропорцій між місцевими бюджетами через нерівномірність мережі бюджетних установ – 6 млн. 997,6 тис. грн. Субвенції отримані в сумі 181 млн. 105,3 тис. грн., у порівнянні з минулим роком обсяг профінансованих субвенцій збільшився на 29,2% або на 40 млн. 921 тис. грн.

09 грудня 2005,15:16 Версія для друку

Затверджена обласна цільова програма "Власний дім" на 2006-2011 роки.

Сьогодні сесією обласної ради затверджена обласна цільова програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та покращення умов життєзабезпечення сільського населення "Власний дім" на 2006-2011 роки, заходи якої по суті спрямовані на відродження села.
Впровадження програми "Власний дім" було започатковано в області в 1997 році і покладене на Фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Фінансування програми здійснюється за рахунок Державного бюджету та місцевих бюджетів. Кредити надаються на будівництво, добудову або придбання житлових будинків, господарських приміщень та інженерних мереж, придбання худоби, обладнання тощо.
Реалізація програми "Власний дім" продовж 1997-2005 років збільшити обсяги введення житла в сільській місцевості в 1,4 рази - з 40 тис. кв. м в 2000 році до 56,7 тис. кв. м в 2004 році, покращити житлові умови за рахунок будівництва, реконструкції і газифікації житла 3200 сільських сімей, підвищити рівень газифікації в сільській місцевості в 1,8 рази (відповідно з 31,5% до 56%), додатково залучити в область коштів державного бюджету на розвиток соціальної сфери села на суму 14,4 млн. грн.
На 1 жовтня 2005 року укладено 6430 договорів на суму 36,2 млн. грн., за якими уже надано понад 27,3 млн. грн. кредитів, уведено 1551 житлових будинків площею 111,3 тис.кв.м і господарських приміщень 65,6 тис.кв.м, газифіковано 2680 садиб, погашено кредитів забудовниками на 8,2 млн. грн.
В цілому по області за 2006-2011 роки передбачається залучення коштів на фінансування програми в сумі 92 млн. грн., введення загальної площі житла - 147 тис. кв. м, газифікація - 14,7 тис. і водопостачання - 7 тис. сільських садиб. Із загального обсягу коштів на фінансування програми понад 20%, що дорівнює близько 20 млн. грн., передбачається отримати від забудовників від повернення кредитів з подальшим їх спрямовуванням на рефінансування. Середньорічні темпи нарощування обсягів фінансування в розрахунках передбачені на рівні 10%.
Успішна реалізація чергового етапу Програми 2006-2011рр. дасть можливість покращити житлові умови понад 14 тисяч сільських сімей, забезпечити подальший розвиток села, сприятиме покращенню демографічної ситуації та зміцненню соціальної стабільності в суспільстві в цілому.

09 грудня 2005,13:14 Версія для друку

Завершить год без долгов по заработной плате дело чести каждого руководителя угольных предприятий. – Александр Кобитев.

«Завершить год без долгов по заработной плате дело чести каждого руководителя угольных предприятий, – заявил и.о. заместителя председателя облгосадминистрации Александр Кобитев ходе совещания по развитию угольной отрасли. - Принимайте это как задачу».
Среднемесячная заработная плата на шахтах области составляет 1343 грн., что соответствует отраслевому показателю и на 35% выше прошлого года. Наибольшее повышение обеспечили ОАО "Краснодонуголь" - 57,3%, ГП "Антрацит" - 56,4%, ГП "Свердловантрацит" - 49,4%.
По словам и.о. зам.губернатора, в соответствии с действующим законодательством с 1 сентября текущего года необходимо обеспечить установление тарифной ставки работника І разряда в размере 332 грн., а с учетом отраслевого коэффициента 1,2, соответственно Генеральному соглашению с профсоюзами горняков – 398,4 грн. Это автоматически увеличивает фонд оплаты труда угледобывающих предприятий на 106 млн. грн. Притом, что уже сегодня он составляет 208 млн. грн. Как отметил Александр Кобитев, до сих пор в Министерстве топлива и энергетики Украины отсутствуют источники, за счет чего будет произведено это повышение и нет вразумительного ответа на этот вопрос и вновь созданного Министерства угольной промышленности Украины. «А наяву мы видим, что оплата труда на государственных предприятиях рассчитывается из расчета минимальной тарифной ставки 165-314 грн.», - заметил он.
По его мнению, для предотвращения роста социального напряжения в трудовых коллективах необходимо в 2006 году обеспечить переход работников угольной отрасли области на тарифные ставки соответственно законодательству. Александр Кобитев от имени облгосадминистрации обратился к руководителям профсоюзных организаций, чтобы те более настойчиво ставили эту проблему перед ЦК профсоюзов и Министерством угольной промышленности Украины. «С нашей стороны Вы найдете полное понимание и поддержку», - заверил Александр Кобитев.


Сторінки:
67891011121314151617181920

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера