Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: середа, 08 травня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
08 грудня 2005,14:22 Версія для друку

24 грудня поточного року в Луганську відбудеться передноворічний ярмарок.

„Святкові ярмарки мають стати регулярними, це допоможе купити товари народного споживання по цінам товаровиробників та виявити реальний споживацький попит”, - заявив голова облдержадміністрації Геннадій Москаль.
Враховуючи значимість для населення області інтервенції харчових продуктів на продовольчий ринок за доступними цінами під час передсвяткового підвищення попиту та цін на них, головою обласної держадміністрації підписано розпорядження щодо проведення з цією метою в 2005-2006 роках передсвяткових продовольчих ярмарків.
Перший такий святковий новорічний ярмарок відбудеться 24 грудня 2005 року в м. Луганську на традиційному місці - ярмарковій площі біля стадіону "Авангард". Подібні ярмарки також будуть організовані ще в 9-ти містах області, населення яких перевищує 100 тисяч чоловік.
В ярмарку візьмуть участь сільгосптоваровиробники з усіх районів області, харчові та переробні підприємства з широким асортиментом продукції. Крім того, до участі у ярмарку планується запросити товаровиробників з інших регіонів України - Донецької, Закарпатської області, АР Крим та ін. В програмі ярмарку - святкові шоу, конкурси, призи, сюрпризи, виступи художніх колективів. За словами Геннадія Москаля, це допоможе підвищити популярність місцевих аматорських та професіональних творчих колективів.

08 грудня 2005,12:12 Версія для друку

Газифікація населених пунктів є одним з гострих соціальних питань в Антрацитівському районі.

Одним з гострих соціальних питань щодо поліпшення життєзабезпечення населення Антрацитівського району є питання газифікації населених пунктів. Рівень газифікації району складає 7,6 %.
Для повної газифікації Антрацитівського району (90%) необхідно збудувати 120,9 км підвідних та 407,8 км розвідних газопроводів загальною вартістю 28 млн. 410 тис. грн., у тому числі в шахтарських населених пунктах 42,9 км підвідних та 268,8 км розвідних газопроводів загальною вартістю 16 млн. 280 тис. грн., у сільських населених пунктах 78 км підвідних та 139 км розвідних газопроводів загальною вартістю 12 млн. 130 тис. грн.
Програмою газифікації 2005 року передбачено збудувати 16 км підвідних газопроводів, 16 км розвідних газопроводів та газифікувати 9 тис. 600 будинків за рахунок коштів із держбюджету у сумі 682 тис. грн., профінансовано 39% від затвердженої суми.
Питання з газифікації Антрацитівського району було розглянуто на розширеній нараді з питання "Про соціально-економічний стан Антрацитівського району та шляхи його покращення" від 26 листопада 2005 року. На виконання протокольного доручення голови облдержадміністрації станом на 5 грудня поточного року виконані роботи:
- с. Іванівка: в повному обсязі збудована 1 черга підвідного газопроводу до сел. Іванівка довжиною 4,5 км, діаметром 159, встановлена шкафна (ШРП), очікуване введення до експлуатації 1 черги будівництва(4,5 км) 9 грудня 2005 року, що дозволить подати газ до перший будинків селища.Підрядник - "Азот";
- сел. Краснолуцьке: Антрацитівською райдержадміністрацією узгоджено з підрядною організацією виконання робіт в борг. Підрядник виконує роботи з будівництва підвідного газопроводу до сел. Краснолуцьке. Першочерговий етап робіт - установка опор по всій трасі та виконання проколів під автомобільній та залізничній дорогами, розвідні мережі по вулицям селища виконані в повному обсязі - 4 км;
- с. Бобрикове: по виконанню робіт з будівництва підвідного газопроводу до с. Бобрикове станом на 5 грудня поточного року прорито 6,1 км траншеї, укладені труби довжиною 1,8 км, придбано 6,8 км труб, розвідні мережі виконані в обсязі 6 км. Підрядник "Астіко".
З метою надання допомоги населенню в газифікації будинків прийнято рішення про виділення кредиту 24 сільським забудовникам на газифікацію їх будівель, для чого співробітники обласного Фонду індивідуального житлового будівництва на селі виїжджали 24 листопада 2005 року на місце для підпису угод з мешканцями села Бобрикове.
По с. Кошари підрядною організацією "Астіко" в борг виконані роботи з будівництва газопроводу до котельні школи довжиною 300 метрів.
Відповідно до Постанови КМУ №1116 на газифікацію підвідного газопроводу до с. Краснолуцьке за рахунок субвенції з державного бюджету передбачено виділити 150 тис. грн. Цією ж постановою на газифікацію підвідних газопроводів затверджено обсяги фінансування до сел. Бобрикове - 84 тис. грн. та до сел. Іванівка - 65 тис. грн.

08 грудня 2005,11:27 Версія для друку

В містах та районах області: Кремінський район

Проведена робоча нарада з керівниками агроформувань району щодо визначення потреб в паливно-мастильних матеріалах та закупівлі нової сільськогосподарської техніки для проведення весняно-польових робіт у 2006 році. За попередніми підрахунками необхідно закупити 1150 тонн дизельного пального, 290 тонн бензину та 70 тонн мастила. Агроформуваннями всіх форм власності до кінця року планується закупити 8 одиниць складної сільськогосподарської техніки, у тому числі 5 тракторів. Також проведено робочу нараду з керівництвом ТОВ АФ "Радуга" щодо виплати заборгованості із заробітної плати. Станом на 30 листопада заборгованість із заробітної плати погашена у повному обсязі. Працівниками управління агропромислового розвитку постійно проводяться робочі наради з головними бухгалтерами агроформувань щодо виплати поточних платежів та заборгованості з прибуткового податку. Проведено засідання комісії з атестації суб’єктів-виробників молока та молочної продукції.
• За 10 місяців поточного року на підприємствах району створено 669 нових робочих місць, в тому числі у галузях економіки – 322, в інших сферах економічної діяльності – 391, за рахунок суб’єктів підприємницької діяльності – 273. В усіх сферах економічної діяльності за звітний період створено 986 нових робочих місць, або 115,6% від планового показника. Найбільшу питому вагу у створенні займає оптова та роздрібна торгівля – 496 місць, або 50,3% від загальної кількості. У сільському господарстві, мисливстві та лісному господарстві створено 254 робочих місця, що у 3,4 рази більше планового показника.

08 грудня 2005,11:15 Версія для друку

В містах та районах області: Луганськ

За останній місяць міським КП "Міськсвітло" було відновлено зовнішнє висвітлення 6 вулиць Кам’янобродського району, 2 - Артемівського, 3 – Жовтневого. Роботи продовжуються. У 2001 році в місті освітлювалося 227 вулиць та 935 доріг, або 22% від загальної кількості. У теперішній час освітленість міста складає 75%. Повністю освітлені усі транспортні автомагістралі. Лише за останній сезон міська влада відновила освітлення на 170 міських вулицях.
• Днями відбулась апаратна нарада у міського голови Євгена Бурлаченка з питань вивозу сміття. Зазначено, що на сьогодні скиданням та вивозом побутових відходів займаються КП "Експлуатаційно-лінійне управління автодоріг" ("ЕЛУА"), ЗАТ "Протос" та кілька приватних підприємств. КП"ЕЛУА" працює на новій техніці, що придбана за рахунок коштів міського бюджету. Невирішеною залишається проблема дефіциту контейнерів. Крім того, КП "Протос" різко скоротило обсяги робіт, відмовившись від прибирання житлового фонду Ленінського та Каменобродського районів. Гострою є проблема платежів з боку населення за вивіз сміття. У вересні за цю послугу сплатили 20% мешканців міста, у жовтні – 45%, листопаді – 68%. Ці кошти пішли на утримання техніки, виплату заробітної плати робітникам підприємствам "ЕЛУА" та "Протос", а також на погашення лізингових зобов’язань. Крім цього, на балансі "ЕЛУА" знаходиться Олександрівський полігон ТБО, який потребує великих капіталовкладень. У міському бюджеті відсутні кошти на дотування сфери. Підприємство працює в збиток з мінусом у 380 тис. грн. за три місяці. Міський голова дав службам розпорядження негайно виставити на полігоні ТБО додатковий контроль. Таке рішення було прийняте для того, щоб максимально очистити обласний центр від смітників.
• На останньому засіданні міськвиконкому було прийняте рішення про оголошення регуляторного акту "Про організацію контролю за виконанням пасажирськими перевізниками умов угоди на перевезення пасажирів на постійних міських автобусних маршрутах загального використання м.Луганська". Зазначено, що перевірки автобусів будуть проводитись без зняття його з руху та без порушення графіків. Ці заходи повинні поліпшити якість пасажирських перевезень та показати їх недоліки.

08 грудня 2005,11:11 Версія для друку

Майже 700 осіб затримано прикордонниками за незаконне перетинання кордону.

З початку поточного року на ділянці державного кордону в межах Луганської області співробітниками Луганського прикордонного загону за незаконне перетинання кордону затримано 697 осіб, контрабанди у 765 випадках на суму більше, як 37,3 млн. грн. (2004 – 4,7 млн. грн.), виявлено 32 од. зброї, 3342 боєприпасів (з них 1 граната РГД-5), 540 гр. вибухівки, 46 кг наркотиків. Про це вчора в облдержадміністрації повідомив начальник Луганського прикордонного загону Олег Медведчук на прес-конференції з питань боротьби з контрабандою.
За його словами, оперативна обстановка на ділянці Луганського прикордонного загону характеризується певними особливостями, основними з яких є боротьба з контрабандною діяльністю та незаконною міграцією. Спроби незаконних мігрантів потрапити на територію України здійснювались, в основному, на Свердловському та Краснодонському напрямках, де затримано відповідно 90% цієї категорії порушників. В основу тактики дії незаконних мігрантів покладено намагання на законних підставах в’їхати на територію України під виглядом навчання, лікування, бізнесу тощо.
Змінюються маршрути переправлення контрабандних вантажів, переорієнтація каналів на інші напрямки та переправлення незначних партій контрабандних вантажів на легкових автомобілях або мотоциклах. Відмічено самоорганізацію дрібних груп осіб для переправлення цукру, дизельного пального, картоплі.
Прикордонним загоном підготовлено реєстр об’єктів (баз, сховищ), які можуть використовуватися для складування контрабандних вантажів. Дані об’єкти знаходяться в безпосередній близькості до державного кордону, як правило до 10 км. За наявними даними в Краснодонському, Свердловському та Міловському районах виявлено 48 таких баз, які використовувались для протиправної діяльності та по яким разом із іншими правоохоронними органами проведено рішучі дії.
В плані інженерного облаштування державного кордону в межах Луганської області прикордонним загоном проводяться заходи зі знищення об’їзних шляхів через державний кордон. Дана робота на державному кордоні проводиться постійно, щоденно працює інженерна техніка. На ділянці прикордонного загону обладнано вертолітні майданчики, як з твердим покриттям, так і з ґрунтовим. Обладнано приховані спостережні пункти.
Олег Медведчук нагадав про те, що державний кордон встановлено Договором між Україною і Російською Федерацією „Про Українсько – Російський державний кордон” у 2003 році, ратифікований 28 квітня 2004 року обома державами, але на даний час демаркація державного кордону не розпочата. Але не чекаючи демаркації державного кордону, проведено заходи щодо позначення державного кордону з української сторони інформаційними знаками «Увага! Державний кордон України. Прохід заборонено». В’їзд в прикордонну смугу та контрольований прикордонний район на ділянці прикордонного загону позначено інформаційними дорожніми знаками «Прикордонна смуга» та «Контрольований прикордонний район». Виготовлено та встановлено бігборди на основних автошляхах з інформацією щодо порядку перетину державного кордону, вимог прикордонного режиму та розташування найближчих пунктів пропуску через державний кордон.

07 грудня 2005,18:03 Версія для друку

Вопросы борьбы с контрабандой рассматривались сегодня на пресс-конференции в облгосадминистрации.

Сегодня в облгосадминистрации состоялась пресс-конференция по вопросам борьбы с контрабандой в Луганской области. В ней приняли участие руководители правоохранительных, контролирующих структур области. По мнению начальника Луганского пограничного отряда Олега Медведчука, основными причинами контрабанды являются социальные проблемы такие как безработица, низкий уровень жизни населения. Кроме того, работу пограничников осложняет отсутствие демаркационной разметки на приграничной полосе. Доказать факт пересечения границы без чёткого её определения крайне сложно. Существует и экономическая подоплёка феномена контрабанды. Так, штраф за нарушение границы составляет всего 30 минимальных окладов. То есть, человек может организовать канал контрабанды, а максимальное административное наказание, которое может быть применено к нему – это штраф в размере 9 тыс. грн. А если сумма контрабандного груза не превышает 166 тыс. грн., то контрабандиста можно привлечь только к административной ответственности, а не к уголовной.
По словам начальника управления СБУ в Луганской области Николая Погребицкого, контрабандисты «поняли, где находится уголовная ответственность и где административная», и поэтому перевозят грузы мелкими партиями. Контрабанда в области задерживается каждый день, преимущественно продукты питания и дизтопливо. Николай Погребицкий сообщил журналистам, что на сегодняшний день в области существует 12 устойчивых группировок контрабандистов. Однако, благодаря успешной деятельности межведомственных мобильных групп, которые с ноября изменили тактику своей работы, контрабандные группировки сейчас практически бездействуют.
Как отметил начальник УМВД в Луганской области Александр Бобылев, одной из основных проблем является также реализация автомобилей, перевозящих контрабандный товар. С начала текущего года было отправлено на штрафплощадки более 200 таких автомобилей. После вынесения решения судов они реализуются, и, по мнению Александра Бобылева, интересуют в основном самих же контрабандистов. Также он отметил сложность доказать, что задержанный груз является контрабандой и завезен с территории другого государства. А ограничения для сотрудников ГАИ в приграничной зоне осложняет эффективность их работы на 60%.
«Все службы и ведомства в области, которые призваны бороться с контрабандой, взаимодействуют четко и слаженно, - заявил начальник управления СБУ в Луганской области. – Но для решения основных проблем необходимы соответствующие изменения в действующем законодательстве».

07 грудня 2005,16:30 Версія для друку

На суму більше 95 млн. грн. вилучено предметів контрабанди з початку року. – Микола Погребицький.

Правоохоронними органами Луганської області з початку 2005 року порушено 16 кримінальних справ за ст. 201 КК України (контрабанда), з яких управлінням СБУ в Луганській області та за його матеріалами – 14, за якими вилучено предметів контрабанди на суму 95 млн. 654 тис. 300 грн. Про це сьогодні на прес-конференції зазначив начальник управління Служби безпеки України в Луганській області Микола Погребицький. За його словами, за вироками суду за кримінальними справами за ст. 201 КК України в прибуток держави конфісковано товарів і матеріальних цінностей на суму 832,749 тис. грн. За ст. 305 КК України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) правоохоронними органами порушено 33 кримінальні справи, безпосередньо управлінням СБУ – 17 справ, за якими вилучено 196 кг 219 гр макової соломи, 909 кг 247,8 гр маріхуани, 1 кг 940 гр прекурсорів, 1 кг 820 гр отруйних лікарських засобів, 170 кг наркомістких рослин (коноплі).
Як зазначив Микола Погребицький, створені міжвідомчі мобільні групи відпрацьовують напрямки боротьби з контрабандою в повному обсязі. Так, з початку дії програми “Контрабанді-стоп!” ними затримано предметів контрабанди на суму 8 млн. 357 тис. 985 грн., проведено збільшення митної вартості переміщених через пункти пропуску товарів на суму 23 млн. 256 тис. 800 грн., загальна сума донарахувань по скоригованій митній вартості складає 2 млн. 240 тис. 700 грн.
Також міжвідомчими мобільними групами під керівництвом співробітників Управління була проведена перевірка 45 баз, розташованих у Свердловському на Краснодонському районах, які використовувались для накопичення та реалізації товарів, ввезених в Україну контрабандним способом.
У цілому за грубі порушення чинних законодавчих і нормативних актів міжвідомчою групою під керівництвом співробітників Управління припинено діяльність 35 баз паливно-мастильних матеріалів та 11 складських приміщень, вилучено товару на суму понад 2 млн. 300 тис. грн.

07 грудня 2005,16:01 Версія для друку

Губернатор Луганщини Геннадій Москаль відвідав Новоайдарський район.

Голова облдержадміністрації Геннадій Москаль відвідав сьогодні Новоайдарський район. Під час робочої поїздки він взяв участь в урочистостях з нагоди пуску газу на території Дмитрівської сільради, відвідав Дмитрівський магазин продтоварів, школу та місцевий храм. Після цього губернатор ознайомився з роботою переробного комплексу ЗАТ СПФ "Агротон", Новоайдарського лісомисливського господарства та птахофабрики. В селі Олексіївка він оглянув школу-гімназію, амбулаторію та сільській будинок культури, відвідав Олексіївське сільське споживче товариство, машинний двір та тваринницьку ферму КСП ім.Кірова. В селі Смолянинове Геннадій Москаль провів зустріч з духовенством району та оглянув православну церкву. Також він ознайомився з діяльністю та проблемами Новоохтирської сільради і відвідав Новоайдарську центральну районну лікарню. Наприкінці робочої поїздки голова облдержадміністрації зустрівся з керівництвом Новоайдарської райдержадміністрації та райради та поспілкувався з лідерами районних осередків політичних партій і громадських організацій.

07 грудня 2005,15:47 Версія для друку

Причини зростання заборгованості із зарплати на підприємствах Луганщини та шляхи її погашення розглядалися сьогодні в облдержадміністрації.

Причини зростання заборгованості із зарплати на підприємствах Луганщини та шляхи її погашення розглядалися сьогодні на нараді, яку провів 1-й заступник голови облдержадміністрації Зіновій Гузар. Участь у нараді взяли керівники 11 міст та районів області, в яких зафіксовано зростання боргів із зарплати, а також керівники галузевих управлінь облдержадміністрації та керівники прокуратури Луганської області, УМСУ в Луганській області, ДПА та Контрольно-ревізійного управління.
За словами Зіновія Гузара, станом на 1 листопада загальна сума заборгованості із зарплати по області зросла зі 105 млн. грн. до 110 млн. грн. Водночас, в ході наради виявилося, що протягом листопада ситуація почала покращуватись.
Наприклад, в Луганську у минулому місяці сума заборгованості зменшилася з 9 млн. грн. до 5 млн. 305 тис. грн. Активніше за всіх в цьому напрямку працюють держпідприємства. Перед керівниками приватних підприємств поставлена задача погасити існуючі борги до 25 грудня. В противному випадку міська влада Луганська має намір з 1 січня 2006 року ініціювати процедуру позбавлення ліцензії злісних боржників. Крім того, планується повторно направити матеріали до правоохоронних органів на керівників тих підприємств, де зарплата хронічно не виплачується, але працівники і керівництво задоволені існуючим станом. На думку керівників Луганську, це свідчить про „тіньові” механізми розрахунків, виплату зарплати „у конвертах”. Щодо підприємств комунальної власності, борг яких останнім часом зріс на 300 тис. грн., то Луганська міська влада вже ініціювала фінансові перевірки на них і вважає за необхідне звільнити керівників, що не забезпечують своєчасну виплату зарплати працівникам.
В Брянці, Красному Лучі, Лисичанську, Ровеньках, Рубіжному, а також в Лутугінському, Перевальському, Слов’яносербському, Станично-Луганському та Троїцькому районах головними боржниками є підприємства вугільної галузі та їх суміжники. З цього приводу Зіновій Гузар дав доручення керівникам цих регіонів взяти участь у завтрашній нараді за участю директорів вугільних підприємств області та керівників Міністерства вугільної промисловості України і знайти спільні шляхи вирішення існуючих проблем. Крім того, як зазначив заступник начальника Головного управління промисловості і розвитку інфраструктури облдержадміністрації Ігор Токарєв, зараз вже з’явився законодавчий механізм, за яким підприємства–суміжники можуть отримати кошти, що їм заборгували вугільники. Цей механізм передбачає отримання гірничими підприємствами державної позики на погашення цих боргів.
Щодо інших підприємств державної власності та тих, що знаходяться у комунальній власності місцевих територіальних громад, то Зіновій Гузар надав доручення щотижня надавати в облдержадміністрацію звіт, скільки заборгованих коштів погашено. А в разі якщо погашення не ведеться, то скільки матеріалів передано до Прокуратури, на кого з посадових осіб заведено карні справи та кого з керівників звільнено з посад. Правоохоронним структурам 1-й заступник губернатора доручив вжити всі заходи в межах діючого законодавства, щоб вирішити проблему несплати боргів із зарплати на території Луганської області.
Також 9 грудня на найближчій сесії Луганської обласної ради облдержадміністрація має намір поставити питання щодо погашення боргів із зарплати на обласних комунальних підприємствах. „Нехай облрада чи то звільняє неефективних керівників, чи надає якісь дотації тим підприємствам, але приймає конкретні рішення для виправлення ситуації”, - заявив Зіновій Гузар.
„Є закон, є Указ Президента, які всі повинні виконувати. Люди повинні мати зароблену платню. Керівник, який не дає з тим собі раду, не тільки повинен піти з посади, а й підлягає кримінальній відповідальності”, – підкреслив 1-й заступник голови облдержадміністрації.

07 грудня 2005,15:21 Версія для друку

Сума невиплаченої заробітної платні за 10 місяців поточного року в Луганській області становить 110,4 млн. грн.

За даними Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, сума невиплаченої заробітної платні за 10 місяців поточного року в Луганській області становить 110,4 млн. грн. З початку року сума заборгованості зменшилася на 4 млн. грн., проте в жовтні вона зросла на 5,3 млн. грн. Таким чином, Луганщина займає 10 місце серед інших регіонів України за темпами зниження боргів із зарплати. Найбільш складна ситуація з розрахунками у державному секторі економіки, на який припадає половина усіх боргів. На підприємствах комунальної власності територіальних громад не виплачено 6,8 млн. грн. борги приватних підприємств перед своїми працівниками становлять 25,4 млн. грн. або 39,5% загальної суми боргу.
Заборгованість із зарплати по економічно активних підприємствах області станом на 1 листопада склала 64,2 млн. грн. При чому за поточний рок утворено 40,8 млн. грн. боргів. Невиплати минулих років становлять 23,4 млн. грн. Найбільша частка боргів належить підприємствам видобувної промисловості – 21,9 млн. грн., тобто 66,9% від загальної суми заборгованості).
Сума заборгованості із зарплати по підприємствах-банкрутах на 1 листопада склала 40,9 млн. грн., по економічно неактивних підприємствах, що призупинили діяльність – 5,3 млн. грн.
За оперативними даними щотижневого моніторингу, на 5 грудня поточного року загальна сума заборгованості із зарплати в Луганській області зменшилася до 103,1 млн. грн., в тому числі по економічно активних підприємствах – 55,5 млн. грн.


Сторінки:
8910111213141516171819202122

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера