Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: четвер, 25 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
05 грудня 2005,17:00 Версія для друку

Контрабандой и контрабандистами должны заниматься специальные службы, а не облгосадминистрация. - Геннадий Москаль.

«Для борьбы с контрабандой и контрабандистами существуют специальные службы, которые должны профессионально исполнять свой долг, предусмотренный законодательством. Этими вопросами не занимается облгосадминистрация и губернатор лично», - заявил председатель Луганской облгосадминистрации Геннадий Москаль.
«Контрабанду нужно останавливать оперативно-розыскными методами. Только если эти люди не будут добросовестно работать, только тогда я могу ставить вопрос об их увольнении перед Президентом, перед их руководителями, чтобы заменить их на более эффективных менеджеров. Я выполняю только координационные функции, обеспечивая социально-экономическую стабильность в регионе. Кроме того, они мне не подчинены», - добавил Геннадий Москаль. Он также отметил, что контрабанду в области задерживают каждый день и это нормальная работа правоохранительных служб. Геннадий Москаль также сообщил о планируемой встрече с представителями правоохранительных органов.

05 грудня 2005,16:31 Версія для друку

Луганский футбольный клуб «Заря» заручился поддержкой областной власти в лице губернатора Геннадия Москаля.

«Мы полностью будем поддерживать футбольный клуб «Заря», оказывать помощь в решении насущных вопросов, «Заря» может рассчитывать на нашу поддержку», - заявил председатель Луганской облгосадминистрации Геннадий Москаль на встрече с руководителями ФК «Заря» и основными спонсорами клуба. На встречу были приглашены руководители около 20 крупных успешных предприятия области, которых губернатор попросил откликнуться на призывы о спонсорской помощи.
Как отметил Геннадий Москаль, в 2003 году на Луганщине была принята региональная программа поддержки футбола на 2003-2008 год. Сегодня она требует изменений. Поэтому губернатор дал поручение руководству «Зари» совместно с управлением по делам семьи, молодежи и спорта облгосадминистрации подготовить распоряжение о внесении необходимых изменений в региональную программу.
С июля 2005 года «Заря» начала реорганизационные мероприятия по переходу из статуса частного ФК в открытое акционерное общество. Был сформирован и новый состав команды: заключены контракты с 28 новыми футболистами. Спортивные сборы проведены не были. Поэтому 1-й тур был очень тяжелый для команды.
С 9 января начнется открытая продажа акций ФК «Заря». В связи с этим Президент клуба Валерий Шкиря призвал спонсоров и всех болельщиков принять активное участие в покупке акций, в создании ОАО и имели свой процент акций. «Это будет способствовать выходу «Зари» в высшую лигу», - уверен Валерий Шкиря.
Как отметил заместитель председателя облгосадминистрации Анатолий Путинцев, сейчас перед менеджерами «Зари» стоит ряд первоочередных задач. Это скорейшее завершение перехода в ОАО; детальные и конкретные переговоры со спонсорами, которые поддерживали «Зарю» ранее и могут стать ее акционерами; поиск новых крупных спонсоров за пределами Луганской области.
В ходе совещание было отмечено, что из госбюджета оказать поддержку нет возможности. Поэтому единственный путь – привлечение спонсорских средств. Со стороны предприятий с долей государственного имущества, госпредприятий финансовая помощь «Заре» будет возможна, только если они станут одними из собственников клуба, купив часть акций. Тот же принцип сотрудничества – с частными предприятиями. При этом главное условие, выдвигаемое спонсорами – прозрачность финансовой деятельности клуба, исключение каких-либо коммерческих схем вокруг клуба с использованием средств акционеров и спонсоров.
Как отметил в ходе встречи Президент ФК «Заря» Валерий Шкиря, команда в этом году стала единоличным лидером в 1 футбольной лиге Украины. Игры команды посетили в т.г. 141 тыс. 300 зрителей, больше – только у донецкого «Шахтера». На сегодня по Луганской области у «Зари» насчитывается около 150 тыс. болельщиков. Ближайшая игра состоится в начале марта.
«Помощь ФК «Заря» - это помощь на пользу общего дела, на поддержание спорта и, что немаловажно, имиджа Луганской области», - отметил в завершение встречи губернатор Луганщины.

05 грудня 2005,16:24 Версія для друку

За задержание крупной контрабанды валюты орденом «За мужество» III степени награжден сотрудник Луганской таможни.

Сегодня в Луганске при участии председателя облгосадминистрации Геннадия Москаля состоялась торжественная церемония награждения сотрудников Луганской таможни, выявивших на границе самую крупную контрабанду валюты за все время существования Независимой Украины.
Напомним, что 18 октября 00-20 на таможенном посту «Красная Таловка» (Станично-Луганский район) была задержана контрабанда 3 миллионов 50 тысяч долларов. Валюта была найдена под боковой обшивкой со стороны задних сидений в легковом двухдверном автомобиле «Пежо». В машине находилось двое граждан Украины 1969 и 1979 годов рождения, которые намеревались выехать в Россию. Пересекая границу, на предложение таможенника что-либо декларировать они ответили отказом. Однако, по так называемым косвенным признакам (сотрудник таможни заметил свежие срезы на винтах в обшивке) стало понятно, что граждане что-то скрывают. После этого был осуществлен досмотр автомобиля, и предположения таможенника оказались верными. Хотя он сам не мог предположить на сколько. Под обшивкой лежали триста пять пачек стодолларовых купюр по сто дензнаков в каждом.
На данный момент УСБУ в Луганской области возбуждено уголовное дело, ведется следствие по данному делу.
За весомые личные заслуги в защите государственных интересов Украины, мужество и самоотверженные действия, проявленные в борьбе с контрабандой, 24 ноября 2005 года Президент Украины подписал Указ о награждении сотрудника Луганской таможни Николая Бусела и военнослужащего Луганского погранотряда Игоря Серикова орденом «За мужество» ІІІ степени.
Вручить орден главному инспектору отдела службы таможенной охраны и борьбы с контрабандой Луганской таможни Николая Буселу прибыл председатель Государственной таможенной службы Украины Александр Егоров. Остальные отличившиеся в этом задержании таможенники награждены Почетными грамотами (4 чел.) и Письмами благодарности (3 чел.) облгосадминистрации, которые вручил им губернатор области. Александр Егоров сообщил, что будут выделены дополнительные средства на материальное поощрение таможенников-участников задержания крупной партии контрабандной валюты.

05 грудня 2005,13:51 Версія для друку

Юний луганчанин здобув срібну медаль на престижному конкурсі піаністів в Ужгороді.

З 25 по 30 листопада 2005 року у місті Ужгород проходив ІІІ Міжнародний конкурс юних піаністів ім. А. Затіна. У творчому змаганні прийняли участь 54 талановитих виконавця з багатьох країн світу: України, Білорусі, Молдови, Угорщини, Словакії, Росії, Сербії і Чорногорії.
Засновником та одним з організаторів цього мистецького форуму є Анатолій Затін (Мексіка) – наш співвітчизник, відомий піаніст, композитор, диригент, педагог. До складу жюрі конкурсу увійшли музиканти із світовим ім’ям з США, Франції, Росії, Китаю.
Луганську область на цьому престижному конкурсі представляв Георгій Шатілов (7 років) – учень дитячої музичної школи №6 м. Луганська, який зайняв ІV місце та іменну срібну медаль Анатолія Затіна.

05 грудня 2005,13:47 Версія для друку

Губернатор Луганщини має намір співпрацювати зі всіма політичними силами, не надаючи преференцій жодній з них.

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль має намір співпрацювати зі всіма політичними силами, не надаючи преференцій жодній з них. Про це він заявив 2 грудня під час зустрічі з лідерами політичних партій, що діють на території Луганщини. „Я щиро вірю, що ми всі бажаєте добра Україні, але в кожного є своє бачення, своя програма і свої цілі, - заявив Геннадій Москаль. - Тому я готовий співпрацювати зі всіма політичними партіями, які офіційно зареєстровані в області і діють у рамках Конституції і законодавчого поля України”. Він підкреслив, що не має особистих прихильностей до тієї чи іншої політичної сили, тому сподівається на плідну співпрацю та порозуміння, щоб разом вирішувати проблеми, які гостро стоять перед Луганською областю.
За словами губернатора, оскільки за законом обласна державна адміністрація не є суб’єктом виборчого процесу, вона не втручатиметься у виборчі перегони. „Я не збираюсь комусь з вас особисто допомагати, але й заважати під час виборів теж не збираюсь”, - заявив він. І додав, що облдержадміністрація не задіюватиме адміністративний ресурс у боротьбі учасників виборів за голоси виборців.
Геннадій Москаль назвав плітками політиків з низькою політичною культурою заяви, що він направлений до Луганщини для використання адмінресурсу на виборах та для підняття рейтингу тієї чи іншої політичної партії. „Моя задача сьогодні, в першу чергу, – це розв’язатися з тяжким фінансовим станом, економікою та соціальним становищем, що склалися в області". Двічі на тиждень губернатор виїжджає до регіонів області, де вивчає стан справ на місці та визначає заходи з вирішення наболілих для кожного з міст чи районів проблем. „З цього виходять ті задачі, які я поставив перед керівниками регіонів Луганщини: створення робочих місць, залучення інвестицій, відновлення роботи підприємств, які зараз лежать мертвим грузом, формування цінової політики, тобто недопущення підняття цін на соціальні товари широкого вжитку та погашення заборгованості із зарплати”, - зазначив губернатор. Він наголосив, що кожного тижня глави місцевих органів влади звітуватимуть, що вони зробили по цих питаннях.
Під час зустрічі з керівниками обласних політичних осередків Геннадій Москаль висловився категорично проти закриття шахт на території Луганщини, якщо в них є залишки промислових запасів вугілля. „Це питання дуже болісне, - вважає губернатор. - Так, сьогодні держава надає дотації шахтам. Але якщо їх закрити, то дотації будуть ще більшими. Це зробить соціальну напругу в регіоні, і державі буде потрібно фінансувати певні соціальні програми, які, ймовірніше за все, будуть перекладені на плечі обласної та місцевих влад”.
Відповідаючи на запитання керівників політпартій, губернатор визначив свою позицію щодо мовного питання. За його переконанням, російська та інші мови повинні функціонувати нарівні з державною мовою у регіонах, де проживає більшість їх носіїв. Питання вступу України в НАТО, за думкою Геннадія Москаля, повинен вирішуватися виключно шляхом проведення всеукраїнського референдуму.

05 грудня 2005,11:31 Версія для друку

В містах та районах області: Первомайськ

За 9 місяців поточного року фактичний обсяг роздрібного товарообігу юридичних та фізичних осіб міста Превомайськ склав 28 млн. 432,2 тис. грн. (2004р. – 16 млн. 741,9 тис. грн.). Темп росту склав 160%, у порівняних цінах - 138,2%. Споживчий ринок міста насичений усіма групами товарів. Продовжується нарощування обсягів реалізації за всіма видами непродовольчих товарів, особливо товарів тривалого користування та будівельних матеріалів. Збільшується конкурентноздатність вітчизняної продукції. Сьогодні через торгівельну мережу міста реалізується більш 80% товарів вітчизняних виробників. Ціни на окремі види продуктів в торговій мережі міста перевищують середні по області. Негативними причинами, що впливають на ціноутворення, є відсутність на території міста підприємств харчової та переробної промисловості, нерозвиненість сільськогосподарського виробництва, відсутність оптових ланок торгівлі. Внаслідок цього більша частина товарів завозиться підприємцями з інших регіонів області та України. Станом на 1листопада ціни на муку та макаронні вироби зросли на 8% порівняно з початком року, на крупу гречану та рис – на 9%, на цукор – на 10-12%., на масло рослинне – на 10-11%, на м’ясо яловичини та свинини – на 11%, на сир та молоко – на 11%.
• У Первомайську за 9 місяців 2005 року відкрито 76 об’єктів, у т.ч. 19 магазинів, 18 кіосків, 17 торгових відділів, 2 кафе, 3 літніх майданчики, 3 бари, 2 перукарні, 2автостоянки, аптека, їдальня, буфет, торгівельна площадка, комп’ютерний центр, майстерня з ремонту взуття та годинників, ломбард. Збір за надання дозволу на право розміщення об’єктів торгівлі та послуг склав 6970 тис. грн., що на 3910 тис. грн. більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. З метою сприяння розвитку підприємницької діяльності в місті розроблено порядок надання дозволу на розміщення об’єктів торгівлі та сфери послуг. Тепер процедура отримання цього рішення значно спрощена.
• Залишається актуальним питання забезпечення малозабезпечених верств населення міста продуктами харчування першої необхідності по соціально-доступним цінам. В цьому напрямку працюють 10 підприємств торгівлі, в деяких з них перевірка виявила незадовільний рівень обслуговування пільгової категорії населення.
• На сьогодні в місті Первомайськ функціонують 7 ринків, з них 3 – змішані, 1 – непродовольчий, 1 – продовольчий, 2 торгівельні площадки. Загальна площа складає 4,3 га, кількість торгівельних міст – 950. Слабкою залишається матеріальна база ринків, що призводить до низького рівня торгівельного обслуговування. За 9 місяців поточного року організовано 7 рейдів-перевірок місць "стихійної торгівлі". Однак після їх завершення, питання ліквідації деяких з них залишається відкритим. У січні-жовтні 2005 року відбувались комплексні перевірки підприємств сфери послуг. В результаті виявлені відсутність прейскуранту цін за надані послуги, куточку для клієнта, неправильно оформлені графіки роботи та інші порушення.

05 грудня 2005,11:07 Версія для друку

Голова облдержадміністрації всіляко сприятиме розв’язанню проблем Лисичанського нафтоперобного заводу.

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль всіляко сприятиме розв’язанню проблем Лисичанського нафтоперобного заводу. Про це він заявив під час зустрічі з Президентом ТОВ “ТНК-ВР Україна” Олександром Городецьким і генеральним директором ТОВ “ЛИНОС” Олександром Івановим.
”Цілком зрозуміло, чому саме така увага до цього підприємства. Сьогодні практично третина в загальному обсязі виробництва - продукція нафтопереробного заводу”, - зазначив голова обласної державної адміністрації.
”На моє глибоке переконання, бізнес не повинен хвилюватися за вкладені інвестиції і кожного разу отримувати підтвердження державних гарантій. Я впевнений у тому, що влада, надавши такі гарантії, має проводити послідовну політику всебічного сприяння розвитку підприємництва, а не ”бити по руках”. І я маю намір не лише сповідувати такий підхід, а й робити це”, - зазначив він, ознайомившись з проблемами одного з потужніших провідних промпідприємств області і обмінявшись думками з учасниками зустрічі.
За словами Геннадія Москаля, найближчого часу він планує обговорити підходи до розв’язання проблем Лисичанського нафтопереробного заводу з керівництвом Мінтрансу. Серед проблем, які обговорюватимуться, - існуючий експортний залізничний тариф і ”залізничне плече” до західного кордону країни, що роблять невигідним експорт нафтопродуктів “ЛИНОСа“ до Європи.

05 грудня 2005,11:00 Версія для друку

Геннадій Москаль був змушений втрутитися у ситуацію з виплатою заробітної плати луганським вчителям.

Голова облдержадміністрації Геннадій Москаль був змушений втрутитися у ситуацію з виплатою заробітної плати луганським вчителям. Про це він повідомив відразу після зустрічі з луганським міським головою та іншими посадовцями Луганської міської ради, під час якої детально з’ясовувалися причини виникнення і шляхи подолання існуючої проблеми.
”На моє глибоке переконання у відносинах між населенням і місцевою владою має бути відкрита магістраль з двостороннім рухом. І я маю намір послідовно відстоювати такий підхід”, - підкреслив голова обласної державної адміністрації.
“Соціальна напруга виникла практично на рівному місці. Коли я запитав Євгена Бурлаченка, що саме трапилось, навіщо треба було доводити до такого конфлікту, чому своєчасно не виплачується заробітна плата, він відповів, що проблема обумовлена наявністю непогашеної позики, яка надавалася під закупівлю трамваїв та розв’язання інших питань обласного центру, сподіваннями на додаткове фінансування з державного бюджету“, – зазначив Геннадій Москаль, коментуючи ситуацію.
“Я здивований такими, з дозволу сказати, прорахунками, бо вони знижують рейтинг інститутів влади, і в певний момент стають ще й політичними чинниками“, - додав він, проінформувавши про прийняте рішення стосовно направлення 2 млн. грн. на погашення заборгованості із заробітної плати луганським освітянам за рахунок коштів субвенції з державного бюджету.
За словами Геннадія Москаля, заборгованість із заробітної плати, про яку йшлося під час зустрічі, буде виплачена найближчого часу. “Більше того, міська влада пообіцяла достроково виплатити вчителям усю суму заробітної плати за грудень“, - зазначив голова обласної державної адміністрації.

02 грудня 2005,15:54 Версія для друку

Ключи от 10 автомобилей «Таврия» передал губернатор Луганщины инвалидам войны.

Сегодня в Луганске на площади Героев Великой Отечественной войны состоялось торжественное вручение председателем облгосадминистрации Геннадием Москалем ключей от 10 автомобилей «Таврия» инвалидам войны. Более 180 тыс. грн. были выделены из Госбюджета на приобретение этих авто. Геннадий Москаль поздравил ветеранов и принес извинения за то, что им пришлось так долго ждать этого события. По его словам, до конца текущего года в область ожидается поступление еще 43 таких автомобилей для обеспечения инвалидов разных категорий бесплатно и на льготных условиях.
В Главном управлении труда и социальной защиты населения для обеспечения спецавтотранспортом по состоянию 1 декабря 2005 года находится 8 тыс. 450 инвалидов разных категорий. Из них 1 тыс. 746 инвалидов войны и приравненных к ним, 1 тыс. 300 – инвалидов-чернобыльцев, 3 тыс. 214 – инвалидов общего заболевания и с детства, 1 тыс. 500 – инвалидов от трудового увечья и 690 – детей-инвалидов, больных детским церебральным параличом.
В текущем году к празднику Победы автотранспортом было обеспечено 85 инвалидов войны.

02 грудня 2005,15:37 Версія для друку

Облдержадміністрація буде робити все для розвитку підприємництва в Луганській області. – Геннадій Москаль.

„Облдержадміністрація і власне я будемо робити все для розвитку підприємництва в Луганській області”, - заявив голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль сьогодні на зустрічі з представниками малого та середнього бізнесу Луганщини. „Все, що не заборонено законом, повинно реалізовуватись і не повинно потрапляти на зайві обмеження”, - так зазначив він свою офіційну позицію. Він також запевнив, що готовий виступити „третейським суддею” у конфліктах між підприємцями та контролюючими органами. В його планах налагодити співпрацю, а не конфліктні відносини, між правоохоронними і контролюючими організаціями та бізнесом.
Геннадій Москаль пов’язує погану економічну ситуацію в області з розвитком підприємництва: головні надходження бо бюджету області – з прибуткового податку на громадян. „Тому чим більше ви будете приймати нових працівників, та підвищувати їх зарплату, розвивати свій бізнес, тим вище у нас будуть прибутки в області”, - звернувся він до підприємців.
Під час зустрічі губернатор запропонував бізнесовцям внести свої пропозиції щодо покращення бізнес-клімату в регіоні. Вони стосувалися спрощення дозвільної системи на започаткування власного бізнесу чи на проведення певних робіт, більшої прозорості та скасування канцелярської тяганини при виділенні земельних ділянок, зменшення та упорядкування безлічі перевірок. Підприємці також підняли питання нестачі робочих кадрів і запропонували ввести схему цільової підготовки кадрів у ПТУ та в Центрах зайнятості за замовленням підприємств та на їх гроші. Також говорили про активізацію та більшу прозорість роботи обласного фонду підтримки підприємництва, про необхідність першочергового повернення ПДВ підприємствам, що розширюють виробничу діяльність та планують створити нові робочі місця. Крім того, було внесено пропозицію відпрацювати схему, за якою державні кошти на створення робочих місць використовувалися б на процентну компенсацію по банківських кредитах підприємцям, що розширюють виробництво та створюють додаткові робочі місця.
За результатами розмови з підприємцями, Геннадій Москаль доручив відповідним державним структурам проаналізувати усі існуючі платні дозвільні послуги та скасувати ті з них що не обґрунтовані. Він також пообіцяв найближчим часом підписати розпорядження про заборону стягувати з підприємців „добровільні” внески до чисельних фондів під час проходження реєстраційних, дозвільних та інших бюрократичних процедур. До того ж губернатор дав доручення Головному управлінню економіки облдержадміністрації у січні 2006 року провести бізнес-форум для луганських і львівських підприємців з метою сприяння їх співпраці.
У зустрічі з губернатором Луганщини взяли участь представники місцевої виконавчої влади, правоохоронних та контролюючих органів та понад 100 підприємців малого та середнього бізнесу.


Сторінки:
111213141516171819202122232425

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера