Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: четвер, 25 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
02 грудня 2005,14:53 Версія для друку

Голова облдержадміністрації Геннадій Москаль привітав працівників органів прокуратури Луганської області з професійним святом.

„Від вашої компетентності, усвідомлення громадянського обов’язку значною мірою залежить, щоб Україна явила себе світові як держава, де шанують і неухильно виконують закони, активно борються зі злочинністю, де покарання невідворотно настигає тих, хто переступив Закон. Зміцнення законності та правопорядку, забезпечення конституційних прав та свобод громадян, сприяння економічному і соціальному розвитку країни, збереження політичної стабільності, громадського миру та спокою – основні критерії роботи органів прокуратури.
Працівники прокуратури Луганської області заслужили визнання й повагу в суспільстві відповідальністю, чесністю та професіоналізмом у роботі.
Впевнений, що ви і надалі будете сумлінно та принципово виконувати свої службові обов’язки!
Щастя вам і добра, успіхів у почесній й відповідальній справі щодо будівництва правової, демократичної України!”

02 грудня 2005,14:51 Версія для друку

Працівники прокуратури Луганської області відмітили своє професійне свято.

Сьогодні в Луганському обласному театрі ляльок відбулося урочисте свято до Дня працівників прокуратури за участю заступник голови облдержадміністрації Анатолій Путінцев. Він привітав працівників прокуратури з професійним святом і побажав успіхів та особистого щастя, а також подякував їм за професійне виконання обов’язків.
Кращі працівники прокуратури були нагороджені Почесними грамотами та Листами подяки від облдержадміністраці. За сумлінне професійне виконання службових обов’язків і вагомий особистий внесок у боротьбу зі злочинністю, профілактику правопорушень, зміцнення законності та правопорядку в області й з нагоди відзначення професійного святя – Дня працівників прокуратури Почесною грамотою облдержадміністрації нагороджено заступника начальника відділу представництва інтересів громадян та держави в судах управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Луганської області, молодшого радника юстиції Аллу Губську, старшого слідчого прокуратури м. Кіровськ, молодшого радника юстиції Паладіна Сергія, прокурора м. Ровеньки, старшого радника юстиції Григорія Склярова. Листом подяки облдержадміністрації нагороджено прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства управління нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство прокуратури Луганської області, юриста 1 класу Юрія Лінника, старшого помічника прокурора м. Краснодона, молодшого радника юстиції Світлану Шалімову.

02 грудня 2005,14:39 Версія для друку

Геннадій Москаль за перегляд урядових рішень стосовно закриття шахт Луганщини.

Голова облдержадміністрації Геннадій Москаль за перегляд урядових рішень стосовно закриття шахт Луганщини. Про це він заявив під час робочої поїздки до Перевальського району.
“Ми маємо розуміти, що унаслідок закриття шахт тягар утримання усієї соціальної інфраструктури, що сьогодні знаходиться на їх балансі, буде перекладений „на плечі” місцевих рад. Не можна залишити поза увагою й те, що таким чином буде втрачено значну кількість робочих місць. А за умов того, що 80 відсотків надходжень до бюджету - це податок з прибутку громадян, - матиме й переведення певних територій у розряд суто дотаційних. Цей шлях не може бути прийнятним“, – зазначив голова обласної державної адміністрації під час відвідування шахти “Перевальська“.
“Якщо ми закриємо усі підприємства – станемо областю пенсіонерів. Я категорично проти закриття працюючих підприємств і маю намір найближчого часу довести свою точку зору до керівництва новоствореного Міністерства вугільної промисловості і Уряду країни“, – зауважив Геннадій Москаль, вислухавши аргументацію голови Бугаївської селищної ради, керівництва та трудового колективу шахти.
Цей намір голова обласної державної адміністрації намагатиметься реалізувати наприкінці тижня. 3 грудня в Перевальську буде проведено підсумкову робочу нараду, де за участю сільських і селищних голів, депутатів всіх рівнів та представників громадськості більш детально обговорюватимуться наявні проблеми та шляхи їх подолання.

02 грудня 2005,09:37 Версія для друку

В містах та районах області: Кіровськ

За 6 років на ринку праці міста та по всіх поруч розташованих містах на 22-40% спостерігається зниження середньооблікової чисельності працівників. По місту зниження становить 40%, порівняно з 1999 роком. Середньооблікова чисельність працюючих в місті зросла на 5,6% відносно відповідного періоду минулого року, в тому числі у промисловості - на 7,6%. Значно активізувалися роботодавці та працівники, зросла інтенсивність рівчаку робочої сили між галузями виробництва, окремими підприємствами. Як результат, за рік рівень безробіття знизився з 4,5 до 3,6%. В той же час, спостерігається підвищення навантаження на одне вільне робоче місце з 8 до 14 чол. Уповільнилися темпи скорочення чисельності зайнятих у сферах економіки. Позитивно позначився на розв’язанні проблеми зайнятості населення розвиток малого бізнесу, який забезпечує роботою кожного шостого мешканця міста. Очікувалось, що протягом 9 місяців 2005 року з числа незайнятого населення на ринок праці вийде 2250 чол. Фактична загальна кількість тих, хто перебував на обліку в службі зайнятості протягом звітного періоду становила 2518 чол., що на 169 чол. менше, ніж у відповідному періоді минулого року. Підприємства міста продовжували планувати скорочення чисельності своїх працівників. Кількість фактично вивільнених склала 100 чол., або 19,8% від запланованого. Найбільшу питому вагу серед запланованих до вивільнення складають працівники ДП "Шахта "Голубівська" (79 чол.) та ДП "Ім.С.Кірова" (92 чол.). Незважаючи на заходи уряду з підтримки вугільної промисловості, ДП "Ім.С.Кірова" включено до "Державної програми ліквідації неперспективних вугільних підприємств" і планується до закриття в поточному році. ДП "Шахта "Голубівська" включено до цієї програми ще у 1997 році. Чисельність працюючих на обох шахтах складає майже 1500 чол. Питання та терміни остаточного закриття цих підприємств не вирішені. На сьогодні ДП "Ім.С.Кірова" здійснює реорганізацію свого підприємства із закриттям деяких виробничо-технологічних дільниць та відкриттям інших. На майбутній рік на базі ДП "Шахта "Голубівська" планується будівництво заводу з очищення шахтних вод та "Бельгійської свердловини".
• Професійна структура міста за своїм складом не відрізняється від минулих років та залишається практично незмінною. Найменшим попитом користуються робітники – 57,2% та службовці – 25,2%. За демографічним складом переважають жінки - 61,6% та молодь у віці до 28 років - 34%. У поточному році статус безробітного мали 2075 чол. Станом на 1 жовтня чисельність безробітних складала 881 чол. проти 1100 чол. у жовтні минулого року. Допомогу по безробіттю протягом звітного періоду отримували 1479 безробітних або 58,7%. Внаслідок реструктуризації вугільної промисловості в місті залишились без роботи 2,5 тис. шахтарів, які у загальній чисельності зареєстрованих безробітних складають 20%. Чисельність безробітних, які перебувають на обліку у службі зайнятості цілими родинами суттєва і складає 259 чол. За звітний період послугами центру зайнятості з категорії соціально незахищених верств населення скористувалися 509 чол., або 20,2% від загальної кількості незайнятих громадян. Проблемним залишається питання працевлаштування квотників. Для цієї категорії на 2005 рік заброньовано 82 робочих місця на 12 підприємствах міста. При сприянні служби зайнятості працевлаштовані 88 соціально незахищених мешканців міста, у тому числі 24 - на заброньовані робочі місця. Для поліпшення ситуації на ринку праці центр зайнятості постійно здійснює залучення безробітних до активних програм зайнятості за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Працевлаштовані за направленням центру 691 чол., що майже на рівні минулого року (695 чол.). Рівень працевлаштування у поточному році склав 27,4%. 34 безробітних працевлаштовані на дотаційні робочі місця, 27 - отримали одноразову допомогу по безробіттю та започаткували власний бізнес. Задля стимулювання безробітних щодо відкриття власної справи при фінансовій державній підтримці у центрі працює інформаційний бізнес-пункт, де щотижня проводяться семінари з основ та орієнтації на підприємництво.

02 грудня 2005,09:33 Версія для друку

В містах та районах області: Сєверодонецьк

Виконання Програми розвитку інвестиційної діяльності міста на 2005-2006 роки за 9 місяців поточного року розглянуто 28 листопада на засіданні міськвиконкому. За звітний період підприємства міста за рахунок усіх джерел фінансування освоїли 190 млн. грн. капітальних інвестицій, з них 107 млн. грн. склали інвестиції в основний капітал, що на 31,5% перевищує обсяги відповідного періоду минулого року. Понад 52% вкладів складають витрати на придбання машин, обладнання та устаткування, 48% – на капітальне будівництво. Основним джерелом інвестицій - 72% від загального обсягу - є власні кошти підприємств. За рахунок коштів міського бюджету велись спорудження будинку ветеранів, газифікація селищ, реконструкція стадіону "Хімік", капітальний ремонт доріг та ін. Понад 15% інвестицій міста складають кошти іноземних інвесторів. Інвестиції в економіку надійшли на 16 підприємств з 9 країн світу. Найбільші обсяги внесені нерезидентами з США, Нідерландів, Естонії, Ірландії. Левова частка сукупного капіталу нерезидентів (94,9%) вкладена в хімічну промисловість.
• 28 листопада міськвиконком прийняв рішення "Про організацію проведення державного технічного огляду транспорту у 2006р.". Цим рішенням затверджена міська комісія з проведення техогляду, визначені його терміни, а також графіки для автогосподарств. Згідно з рішенням, технічному огляду підлягають всі транспортні засоби, що належать підприємствам, установам та організаціям, незалежно від форм власності, а також ті, що використовуються громадянами у комерційних цілях незалежно від року випуску, та транспортні засоби приватних користувачів.

02 грудня 2005,09:23 Версія для друку

Про надходження власних доходів та своєчасне фінансування пенсій у листопаді поточного року.

Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області повідомляє, що станом на 18 листопада 2005 року пенсії та грошові допомоги листопада місяця профінансовані в повному обсязі.
За листопад поточного року від роботодавців та застрахованих осіб одержано власних коштів 200,8 млн. грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року власні доходи збільшились на 44,4 млн. грн. або 28,4%. Двадцять одне управління з 34 підвідомчих забезпечили зростання власних доходів проти листопада місяця минулого року.
Протягом січня–листопада 2005 року спостерігається стійке зростання надходжень власних доходів. З початку року до Пенсійного фонду надійшло 1906,4 млн. грн. власних доходів або 100,3% планових показників. Проти відповідного періоду минулого року доходи збільшились за 11 місяців доходи збільшились на 383,1 млн. грн. або 25,1%.
Найбільше зростання власних коштів у листопаді поточного року забезпечено управліннями Пенсійного фонду в містах: Антрациті - 106,1%, Брянці - 112,7%, Жовтневому районі м. Луганська - 103,9%, в районах: Міловському - 109,8%, Кремінському - 107,0%, Біловодському - 110,9%, Слов’яносербському - 109,3%.
Потреба в коштах на виплату пенсій з початку року склала 3593,4 млн. грн., у тому числі на листопад – 334,4 млн. грн.
Для забезпечення своєчасності виплати пенсій і грошової допомоги, органи Пенсійного фонду України з 3 листопада 2004 року перейшли на обслуговування в Державне казначейство, що забезпечує фінансування виплати пенсій і грошової допомоги. Протягом січня–листопада поточного року з Пенсійного фонду України на виплату пенсій надійшло 3625,6 млн. грн., що з урахуванням авансування січня у грудні минулого року 20,7 млн. грн. забезпечило своєчасну виплату пенсій.

01 грудня 2005,15:20 Версія для друку

В містах та районах області: Попаснянський район

За 10 місяців поточного року промисловими підприємствами району вироблено товарної продукції у порівняних цінах на суму 139,7 млн. грн., або 145% до відповідного періоду минулого року. Приріст випуску продукції досягнуто в 4 з 6 підприємств. ДП "Попаснянський ВРЗ" у 2005р. працює стабільно та на 49,1% збільшило випуск продукції проти аналогічного періоду минулого року. ВАТ "Попаснянська швейна фабрика "Елегант" за звітний період виконала обсяги на 189,7%, ВАТ "Міська друкарня" збільшила обсяги виробництва майже в 1,6 рази, ДП "Міський молочно-виробничій комбінат" збільшив випуск продукції на 11,4% до аналогічного періоду минулого року. Обсяги роздрібного товарообігу збільшилися у порівнянні з минулим роком на 17,1% та склали 78,3 млн. грн. Середня місячна заробітна плата штатних працівників збільшилася на 20,3% та склала 810 грн.

01 грудня 2005,15:17 Версія для друку

Проблеми ветеранів обговорювались на зустрічі з головою облдержадміністрації.

Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль провів 30 листопада зустріч з ветеранським активом області. Керівники ветеранських організацій повідомили про проблеми, з якими вони стикаються в своєї діяльності.
Зокрема ветеранів хвилює рівень медичного забезпечення та постійне зростання цін на ліки. „Про який рівень медицини можна говорити, якщо лікар зараз не має можливості працювати на сучасній медичній апаратурі”, - зазначив Геннадій Москаль стосовно відсутності в області власного медичного діагностичного центру.
Серед актуальних проблем ветеранів залишаються і питання забезпечення автотранспортом, санаторно-курортним лікуванням та пільговим твердим паливом. Голова облдержадміністрації також відмітив недостатній рівень газифікації по деяких селах області. Щодо підвищення тарифів на комунальні послуги Геннадій Москаль ще раз підкреслив своє негативне ставлення до цього та зазначив: „Щоб підвищувати тарифи на комунальні послуги спочатку потрібно підвищити їх якість”.
Геннадій Москаль підтримав пропозицію керівників ветеранських організацій зробити такі зустрічі традиційними.

01 грудня 2005,14:59 Версія для друку

Геннадій Москаль взяв участь в урочистих зборах, присвячених Міжнародному дню інвалідів.

30 листопада голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль взяв участь в урочистих зборах, присвячених Міжнародному дню інвалідів, які відбулися в ПТУ-інтернаті для інвалідів. Він привітав присутніх з цієї нагоди, та зокрема зазначив: „У вас багато невирішених проблем, але ми зі свого боку зробимо все можливе, щоб почували себе рівноправними та повноцінними членами суспільства”. Геннадій Москаль подарував дві електропечі інтернату та побажав присутнім витримки та покращення здоров’я.
Найактивніших членів інвалідного руху Геннадій Москаль нагородив подяками та пам’ятними подарунками від облдержадмінністрації. Це майстер виробничого навчання обласного центру професійної, медичної та соціальної реабілітації інвалідів Сергій Ванюшенко, голова Луганської громадської організації інвалідів-художників та ремісників „Артель” Тетяна Ктітарева.
Цього ж дня в інтернаті відкрилась виставка творчих робіт інвалідів, а також протезно-ортопедичних виробів Луганського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства. Для інвалідів-учасників урочистих зборів організовано благодійний обід.
ПТУ-інтернат для інвалідів функціонує в системі Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації з 1973 року. Там навчається 300 осіб віком від 16 до 25 років. Учні ПТУ-інтернату одержують освіту з восьми спеціальностей: кравець, взуттєвик, складальник верху взуття, закрійник, оператор ПК, виконавець художньо-оформлювальних робіт, взуттєвик з ремонту взуття, оператор ПК, оператор комп’ютерної верстки. ПТУ-інтернат співпрацює з обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, „Інваспортом”, центром соціальних служб для молоді. Учні ПТУ-видатні спортсмени, приймають участь та являються призерами в обласних спортивних змаганнях, чемпіонатах України, Європи та Світу, Параолімпійських ігор.
В Луганській області мешкає 110 тис. осіб з обмеженими фізичними можливостями, 6 тис. з яких діти.

01 грудня 2005,14:42 Версія для друку

На 5 млн. грн. зменшилась заборгованість із зарплати на підприємствах області за минулий тиждень.

За даними Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по економічно активних підприємствах, підприємствах-банкрутах і економічно неактивних підприємствах по Луганській області станом на 28 листопада поточного року становить 89,8 млн. грн. Це на 5,3% або 5 млн. грн. менше, ніж станом на 21 листопада поточного року.
Сума невиплаченої заробітної плати по економічно активних підприємствах області на 28 листопада 2005 року склала 44,9 млн. грн., що на 3,9 млн. грн. або на 8% менше, ніж серед аналогічних підприємств попереднього тижня.
По підприємствах-банкрутах заборгованість склала 39,5 млн. грн., що на 1 млн. грн. або на 2% менше у порівнянні з попереднім тижнем. По економічно неактивних підприємствах, що призупинили діяльність у 2001-2004 роках, становить 5,4 млн. грн. і зменшилась на 0,1 млн. грн. або на 2% у порівнянні до 21 листопада 2005 року.


Сторінки:
121314151617181920212223242526

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера