Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: п'ятниця, 29 березня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
01 грудня 2005,14:41 Версія для друку

В містах та районах області: Кіровськ

За січень-жовтень поточного року обсяги промислового виробництва міста збільшились на 6% проти аналогічного періоду минулого року. В обробній промисловості минулорічні обсяги виробництва перевищено на 7,2%, на підприємствах металургії та оброблення металу - на 6,5%, легкої промисловості - на 10,1%, машинобудування - на 1,8%. У добувній промисловості за звітний період обсяги виробленої продукції знизились на 2,1% порівняно з відповідним періодом минулого року. На 10,7% спостерігається зниження обсягів виробництва на шахті ім. С.Кірова, на шахті "Голубівська" спостерігається збільшення обсягів на 16,2%. Порівняно з попереднім місяцем обсяги випуску продукції збільшили 43% підприємств, знизили - 43%, не працювали 14,2%. В обробній промисловості у жовтні 2005 року на ВАТ "Кіфадо" та ТОВ "Завод металовиробів" спостерігається зниження обсягів виробництва проти вересня на 48,4% та 29,2% відповідно. ДП "Ремонтно-механічний завод" у жовтні не працював.
У жовтні поточного року обсяги промислового виробництва зменшились на 18,3% проти жовтня минулого року. Обсяги виробництва продукції знижені лише на підприємствах металургії та обробленні металу - на 30,9%. Підприємства з оброблення металу у січні-вересні 2005 року наростили обсяги послуг з кування, штампування, карбування та фасування на 9,2% проти відповідного періоду 2004 року. За цей період підприємствами легкої промисловості вироблено 11,5 тис. од. виробів з верхнього трикотажу, 2 тис. од. суконь та сарафанів жіночих та дівчачих, 9,1 тис. од. блузок, тунік, сорочок жіночих та дівчачих з тканини, 117,5 тис. од. виробів жіночої білизни, 19,5 тис. од. пальто, плащів, 0,6 тис. од. брюк та бриджів жіночих, 11 тис. од. піджаків та курток жіночих, 0,1 тис. од. білизни постільної, 1 тис. од. одягу для маленьких дітей. Усі товари легкої промисловості були вироблені з давальницької сировини.

01 грудня 2005,14:37 Версія для друку

В області є всі підстави для збереження стабільності цін на хліб.

В Луганській області є всі підстави для забезпечення виробництва хліба в обсягах потреби на поточний рік і збереження стабільності цін на хліб і хлібобулочні вироби. До такого висновку надійшли учасники обласної наради з питання забезпечення хлібом населення області на 2005-2006 рік.
У ході підготовки наради були уточнені баланси потреби і забезпеченості хлібом, борошном, зерном до нового врожаю по кожному місту, району, проаналізовані прогнозні розрахунки по впливу факторів: росту цін на газ, пічне паливо, бензин, електроенергію, воду і вартості основної сировини - борошна з зерна нового врожаю на собівартість хліба.
У нараді взяли участь заступники міських голів і голів райдержадміністрацій, керівники ведучих підприємств з виробництва борошна, хліба, керівники управлінь облдержадміністрації, обласних структур і
контролюючих органів, у тому числі Луганського відділення
антимонопольного комітету України, інспекції з контролю за
цінами в Луганській області.

01 грудня 2005,14:26 Версія для друку

14-ту річницю референдуму про Незалежність України керівники Луганщини відзначили покладанням квітів до пам’ятника Тараса Шевченка.

14-ту річницю Всеукраїнського референдуму про підтримку Акту проголошення незалежності України керівники Луганської облдержадміністрації відзначили покладанням квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка в центрі Луганська.
„Переконаний, що якщо зараз референдум був повторений, його результати були такими ж”, - заявив 1-й заступник голови облдержадміністрації Зиновій Гузар, відповідаючи на запитання журналістів. Він зазначив, що для нього – це не абстрактне державне свято, а особиста подія, пов’язана з Луганщиною, оскільки саме 14 років тому він перебував у Луганську і готував проведення референдуму на території області. „За роки незалежності з закритої країни радянського режиму Україна перетворилися на державу з певним розвитком ринкової економіки і демократичного суспільства”, - вважає Зиновій Гузар.
Церемонія урочистого покладання квітів супроводжувалася мітингом, який організував обласний осередок Народного Руху України на святкування визначної для народу України дати.

30 листопада 2005,16:41 Версія для друку

27 луганчан удостоєно державних нагород з нагоди річниці Всеукраїнського референдуму про проголошення Акту незалежності України.

Сьогодні в облдержадміністрації відбувся урочистий прийом з нагоди річниці Всеукраїнського референдуму про проголошення Акту незалежності України. Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль привітав присутніх з цією історичною подією. І побажав, щоб їх праця завжди була направлена на розвиток України і гідно оцінювалась державою. «Ми, як органи влади, зробимо все можливе, щоб наша держава процвітала, і щоб кожний громадянин України був зрозумілим владою, мав підтримку і діалог з владою». Він також побажав 27 кращим працівникам різних галузей, щоб сьогоднішня нагорода стала базовою для подальших звершень.
За материнську самовідданість, народження та зразкове виховання дітей у сім'ї, забезпечення умов для всебічного їх розвитку Указом Президента України почесне звання "Мати-героїня" присвоєно Валентині Вередіній – матері шістьох дітей з м. Попасна.
За значний особистий внесок у соціально-економічний, науковий та культурний розвиток України, вагомі трудові здобутки та активну громадську діяльність Указом Президента України орденом "За заслуги" ІІІ ступеня нагороджено бригадира ВП "Шахта імені Ф.Е.Дзержинського" ДП "Ровенькиантрацит" Миколу Дубського, швачку АТ "Фірма "Стиль" Галину Слєпокурову, вальцетокаря Вальцетокарного заводу Лутугинського державного науково-виробничого валкового комбінату Леоніда Чернявського. Орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня нагороджено швачку АТ "Фірма "Стиль" Тетяну Богословську, медаллю "За працю і звитягу" - Володимира Михайлова – горнового АТ "Алчевський металургійний комбінат"
Присвоєні почесні звання "Народний артист України", "Заслужений артист України", "Заслужений вчитель України", "Заслужений діяч науки і техніки України", "Заслужений економіст України", "Заслужений енергетик України", "Заслужений металург України", "Заслужений працівник промисловості України", "Заслужений працівник транспорту України".
За високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю, активну громадську позицію Постановами Кабінету Міністрів України нагороджені Почесною грамотою Кабінету Міністрів України 10 чоловік, серед яких, зокрема, працівники Луганського МКП "Луганськелектротранс", АТ "Алчевський меткомбінат", АТ "Алчевський коксохімзавод", листоноша Брянківського вузла поштового зв’язку, мати вісьмох дітей Надія Целих.

30 листопада 2005,16:02 Версія для друку

Луганщина посідає 4 місце в Україні по росту інвестицій в основний капітал. – Альберт Зінченко.

Луганщина посідає 4 місце в Україні по росту інвестицій в основний капітал. Про це заявив сьогодні начальник Головного управління економіки Луганської облдержадміністрації Альберт Зінченко на розширеній нараді з питань покращення інвестиційної привабливості Луганської області, яку провів голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль.
За даними, які навів Альберт Зінченко, обсяги освоєних інвестицій зараз складають 3 млрд. 108 млн. грн. З них 86% - це інвестиції в основний капітал: на капітальне будівництво, придбання машин та устаткування. Основним джерелом фінансування залишаються власні кошти підприємств, які становлять 63% усіх освоєних інвестицій. Проте, відзначається зменшення загальної кількості інвестицій, в тому числі державних – на 10%. Разом з тим втричі зросли інвестиції, що освоєні за рахунок банківських кредитів та позик. Більше 80% інвестицій направлені на розвиток промислових підприємств Луганської області, в основному в металургійну галузь.
За обсягом іноземних інвестицій область займає 6 рейтингове місце в країні. Зарубіжними інвесторами в економіку регіону вкладено майже 64 млн. дол. США. „Хоча це майже вдвічі більше ніж станом на вересень минулого року, і більше середніх по Україні показників, це вкрай недостатньо для Луганської області”, - заявив Альберт Зінченко. Більше третини цих коштів вклали інвестори з США, 28% - з Кіпру, 14% - з Угорщини – всього з 35 країн світу. Причому більш за все іноземних інвесторів приваблює хімічна промисловість регіону.
Станом на 17 листопада головним управлінням економіки проведено 114 державних реєстрації іноземних інвестицій обсягом 59 млн. дол. США. Основною формою залучення прямих інвестицій було рухоме і нерухоме майно на суму 55,8 млн. дол. США, грошові внески – 3,2 млн. дол. США. Основна частина іноземних інвестицій (54,5 млн. дол. США) вкладена у ТОВ "Канкаст" (м.Алчевськ). Інвестором виступила компанія с обмеженою відповідальністю "Біденко Лімітед" (Кіпр). Форма залучення – обладнання (комплекс для безперервного лиття сталі). 4,5 млн. дол. США прямих іноземних інвестицій зареєстрували 18 підприємств.
Ще 60 млн. дол. США можуть надійти до кінця року в разі підписання мирової угоди з власниками Сєверодонецького об’єднання „Азот”.
Під час наради було також відзначено необхідність поновити діяльність спеціальних інвестиційних зон – територій пріоритетного розвитку. За час їх дії було затверджено 36 інвестиційних проектів на загальну суму 104 млн. дол.. США. Залучено 50,4 млн. дол. США, до бюджетів всіх рівнів надійшло від цього 110,8 млн., а пільг отримано на 35,3 млн. грн. Тобто, позитивне сальдо бюджетних надходжень склало 75,5 млн. грн. За словами голови комітету з питань територій приоритетного розвитку Олександра Єфімова, скасування закону про СЕЗ та ТПР не збільшило надходжень до бюджету, і зараз у Верховну Раду України вже внесено новий закон, який, в разі його прийняття, поновить пільги для інвесторів та сприятиме зростанню інвестиційної привабливості як України в цілому, так і її регіонів.

30 листопада 2005,14:46 Версія для друку

Щоб зробити відкритий і прозорий інвестиційний клімат на Луганщині, необхідна стабільність і відкритість влади в області. – Геннадій Москаль.

„Щоб зробити відкритий і прозорий інвестиційний клімат на Луганщині, в області повинна бути стабільність і відкритість влади”, – впевнений голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль. Він провів сьогодні розширену нараду з питань формування регіонального механізму управління інвестиційним процесом за участю керівників міст та районів області, владних структур, підприємств, а також вчених та практиків-економістів, банкірів. Вони обговорили основні проблеми, що гальмують прихід інвесторів на луганські підприємства та визначили деякі конкретні заходи щодо вирішення цих проблем.
Власну позицію губернатор Луганщини визначив так: „Я готовий зустрітися з будь-яким інвестором, який бажає працювати на території Луганщини, і надати від себе гарантії збереження вкладених інвестицій, а також забезпечити всебічну підтримку від структурних підрозділів обласної адміністрації. Все, що не заборонено законом, буде дозволено на території Луганської області. В мене немає тут ніяких особистих бізнесових інтересів, нікого не збираюся лобіювати та надавати привілеї. Всі, хто приходить сюди працювати, мають повне право працювати. Задача влади – дивитися, щоб від них не вимагали ніяких хабарів чи подарунків”.
За словами Геннадія Москаля, якщо найближчим часом в економіку області не збільшаться інвестиції, „при тій ситуації, яка сьогодні склалася, ми просто не виживемо”. Річ в тім, що зараз вся економіка регіону тримається на діяльності трьох найкрупніших підприємствах: Алчевському меткомбінаті, Сєверодонецькому „Азоті” та Лисичанському нафтопереробному заводі. Збої в роботі одного з них викликають вагомий спад загальнообласного виробництва. Між тим, в Луганській області 2 тис. 25 підприємств при певних інвестиціях в їх реорганізацію можуть скласти основу економічної стабільності регіону та надати змогу створити велику кількість нових робочих місць.
Як зазначив Геннадій Москаль, Луганська область зараз живе за рахунок надходжень у місцеві бюджети з прибуткового податку з громадян. Це понад 80% бюджету області, 10% – складають надходження від земельного податку та 10% - від інших податків. „Луганщині цього замало, нам не вистачає робочих місць и високої зарплати. – зауважив губернатор. - Чим більше в регіоні буде робочих місць і чим вище будуть зарплати, тим більше ми будемо мати прибутки в області і зможемо більше планувати видатків на вирішення соціальних проблем”. При цьому Геннадій Москаль підкреслив, що не робить преференцій для місцевих, вітчизняних чи іноземних інвесторів. „Задача облдержадміністрації – зробити такий інвестиційний клімат, щоб на Луганщину не боялися йти інвестори, а обласна влада в першу чергу допомагала, чим може, та гарантувала безпеку їх капіталовкладень і своє невтручання у бізнесові справи.

30 листопада 2005,11:57 Версія для друку

В містах та районах області: Білокуракинський район

Минулого тижня відбулося засідання колегії Білокуракинської райдержадміністрації. В засіданні взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко, голови сільських та селищних рад району, начальники управлінь райдержадміністрації, керівники сільгосппідприємств. Учасники засідання розглянули хід виконання програми соціально-економічного розвитку району за 9 місяців поточного року та завдання з її реалізації до кінця року, дотримання фінансово-бюджетної дисципліни за результатами контрольних заходів за 9 місяців 2005 року, стан зайнятості населення, надходження коштів до бюджету місцевих рад, хід виконання протокольних доручень голови райдержадміністрації щодо усунення недоліків у роботі ЖКГ та соціальної сфери в осінньо-зимовий період.
Зазначено, що у районі позитивною тенденцією є зростання темпів виробництва валової продукції у порівняльних цінах. За звітний період валової продукції вироблено на суму 50 млн. грн., або 144% до аналогічного періоду минулого року. Економічному росту значною мірою сприяло збільшення на 22% до відповідного періоду минулого року обсягів інвестицій у господарський комплекс району. Значний ріст інвестицій припадає на аграрний сектор. За звітний період по філії "Білокуракинський РАД" обсяг дорожньо-будівельних робіт склав 1 млн. 466,1 тис. грн., що на 14,7% більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року. З початку року побудовано 18,6 км підвідних та 37,9 км розвідних газопроводів. До кінця року планується завершити газифікацію 6 сіл. Для цього з Держбюджету виділено 365 тис. грн., з обласного – 30 тис. грн., районного – 43,3 тис. грн., сільських рад – 11,7 тис. грн., сільгосппідприємствами – 27 тис. грн. Будівництво розвідних газопроводів проводиться за рахунок коштів населення через створені ними кооперативи, на що населенням планується використати 947,5 тис. грн. З початку року проведена газифікація 435 сільських будинків, до кінця року планується газифікувати 1250 будинків.
Також на засіданні зазначено, що збільшилися надходження до бюджету всіх рівнів. Планові показники виконані на 109,6%. Надходження до ПФУ збільшились на 1485,2 тис. грн. проти аналогічного періоду минулого року. Питання стану розрахунків із заробітної плати, погашення заборгованості знаходиться під постійним контролем райдержадміністрації. Станом на 1 жовтня поточного року заборгованість складала 9,7 тис. грн. (на 1 жовтня 2004 року - 70,6 тис. грн.), 95% від загального обсягу заборгованості по заробітній платі мають підприємства-банкрути. За підсумками комплексного аналізу економічного розвитку за 9 місяців 31 регіону Луганської області у 2003 році район займав 27 місце, 2004 році – 19, 2005 році – 10 місце, за показниками сільського господарства - 2.
Учасники засідання також обговорили ряд пріоритетних завдань, які потрібно вирішити до кінця року, серед яких ліквідація заборгованості із заробітної плати та підвищення її рівня, збільшення обсягів виробництва валової продукції сільського господарства в галузі тваринництва, наповнення бюджетів усіх рівняв, створення нових робочих місць шляхом легалізації найманої праці в галузях будівництва, торгівлі та сфери послуг.

30 листопада 2005,11:45 Версія для друку

Геннадій Москаль прихильник мирного співіснування на території Луганщини всіх релігійних конфесій.

29 листопада голова облдержадміністрації Геннадій Москаль провів зустріч з керівниками обласних релігійних об’єднань і управлінь, представниками майже всіх конфесій, що зареєстровані в Луганській області. „ Я прихильник того, щоб на території області мирно співіснували всі конфесії, - заявив він. - Я, як голова облдержадміністрації, буду своїм прикладом показувати, що влада не повинна визначати до якої конфесії або партії належати. Людина повинна це вирішувати сама по своїй совісті, як вона вважає за потрібне”. Геннадій Москаль також додав, що він дуже толерантно відноситься до всіх конфесій, та зазначив: „Коли я працював головою комітету у справах релігій та національностей, то багато поїздив по країнах, де живуть українці, де є православні, греко-католицькі, автокефальні храми. Я не побачив там ніяких конфліктів і мені б дуже хотілося, щоб у нас на Україні була саме така мирна ситуація”.
Під час зустрічі керівники релігійних об’єднань та церков розповіли про свою діяльність на території області, свої досягнення та проблемні питання. Вони висловили голові облдержадміністрації щиру подяку за запрошення та сподівання на те, що такі зустрічі стануть традиційними. А також подякували Геннадію Москалю за відміну пропускного контролю в облдержадміністрації. На що він зауважив, що влада повинна бути відкритою, доступною та зрозумілою для населення. Геннадій Москаль підкреслив, що по всім визначеним проблемам будуть підготовлені доручення, і їх виконання буде знаходитись на постійному контролі.
Наприкінці зустрічі Геннадій Москаль зазначив: „Бог заповідає нам любити свої ближніх, а ми своєю працею повинні виконувати свої обов’язки та доручення нашої Батьківщини та її народу. Тільки через злагоду можна досягти всього задуманого. Нехай нам в цьому допомагає Бог”.

30 листопада 2005,11:06 Версія для друку

Понад 16 тисяч сімей в області отримували субсидії в жовтні 2005 року.

За даними Головного управління статистики у Луганській області, у січні-жовтні 2005 року субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг і електроенергії призначено 26,2 тис. сімей або 82,3% від числа тих, які звернулися, з них у міській місцевості - 23,4 тис, у сільській - 2,8 тис. сімей.
Загальна сума призначених субсидій у січні-жовтні 2005 року становила 668,3 тис. грн., з них у міській місцевості - 634,4 тис. грн., сільській -33,9 тис. грн.
Середня сума призначеної субсидії на одну сім’ю в жовтні становила 30 грн. В цілому по області субсидії в жовтні 2005 року отримували 16 тис. 158 сімей, що на 44% менше, ніж у жовтні 2004 року.
Серед міських сімей, які отримували субсидії для відшкодування оплати житлово-комунальних послуг у жовтні, 89,2% склали сім’ї, що проживали у приватних будинках та приватизованих квартирах, 8,7% - у будинках державного та колективного житлового фонду, 2,1% - у будинках житлово-будівельних кооперативів. У сільській місцевості 99% сімей, які отримували субсидії, мешкали у приватному секторі.
За 10 місяців поточного року нараховано коштів організаціям, що надають житлово-комунальні послуги та електроенергію, на суму 11 млн. 423,3 тис. грн., перераховано – 12 млн. 993,8 тис. грн., або 113,7% до нарахованої суми.
Заборгованість відділів субсидій перед організаціями-надавачами житлово-комунальних послуг на 1 листопада поточного року, включаючи заборгованість попередніх періодів, становила 1004,3 тис. грн.
Крім того, у січні-жовтні 2005 року 8,3 тис. сімей (81,8% з числа тих, які звернулися) було призначено субсидії готівкою для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу та твердого палива на загальну суму 1 млн. 673,2 тис. грн., з них у міській місцевості відповідно - 5,9 тис. сімей на 1 млн. 224,7 тис. грн., у сільській місцевості - 2,4 тис. сімей на 448,5 тис. грн.
Середній розмір призначеної у жовтні 2005 року субсидії цього виду на одну сім’ю становив 240,2 грн.
У жовтні поточного року загальна сума субсидій для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу та твердого палива, отриманих населенням готівкою, становила 23,7 тис. грн.
За січень-жовтень 2005 року перераховано коштів організаціям, що забезпечували населення скрапленим газом та твердим паливом у рахунок погашення заборгованості попередніх періодів, 92,5 тис. грн.
Заборгованість бюджетів по виплаті субсидій населенню готівкою на 1 листопада 2005 року становила 9,3 тис. грн.

30 листопада 2005,09:39 Версія для друку

В области ведётся работа по обеспечению доступа инвалидов к социальной инфраструктуре.

С целью решения проблем доступа лиц с ограниченными физическими возможностями к социальной инфраструктуре в области действует специальная программа, аналогичные утверждены во всех городах и районах области.
По состоянию на 1 октября текущего года в области обеспечен безбарьерный доступ маломобильных групп населения к 224 объектам социальной инфраструктуры, из них 53 объекта сферы Минтруда. На эти цели использовано 56 тыс. грн. Проводится анкетирование объектов социальной инфраструктуры, которые наиболее часто посещают лица с ограниченными физическими возможностями. Составлен перечень 129 объектов, которые подлежат первоочередному обустройству в соответствии с требованиями безбарьерности. Так, в частности, обустройство пандусами, поручнями проводится в первую очередь зданий местных органов исполнительной власти, учреждений социальной защиты населения, управлений Пенсионного фонда, охраны здоровья.
Как считает 1-й заместитель начальника Главного управления труда и социальной защиты населения облгосадминистрации Аида Задорожная, на сегодняшний день финансирование программ по обеспечению безбарьерного доступа инвалидов к социальной инфраструктуре находится на крайне низком уровне. Поэтому при формировании местных бюджетов на 2006 год обязательно необходимо предусматривать средства на реализацию утвержденных мероприятий.


Сторінки:
131415161718192021222324252627

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера