Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: четвер, 25 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
29 листопада 2005,16:07 Версія для друку

На електростанції України в листопаді відвантажено 553,3 тис. тонн вугілля.

За даними паливно-енергетичного управління облдержадміністрації, з початку листопада підприємствами вугільної промисловості області видобуто 1 млн. 832,6 тис. тонн палива, що на 109,9 тис. тонн більше встановленого завдання. На електростанції України в листопаді відвантажено 553,3 тис. тонн вугілля. 21 листопада трудовий колектив ДП "Ровенькиантрацит" виконав річну програму з проведення гірничих виробок, яких від начала року проведено 40,9 км, у тому числі 28,8 км розкривних та підготовчих. 25 листопада гірники ділянки №2 ВП"Шахта "Довжанська-Капітальна" ДП "Свердловантрацит" виконали річне завдання, піднявши на-гора 503,2 тис.тонн вугілля, з яких 44 тис. тонн – понад плану.
З початку листопада Луганською ТЕС вироблено 282,3 млн. кВт. год. електричної енергії. Споживання електричної енергії по території області за цей період склало 865,5 млн. кВт. год. Розрахунки споживачів області за електроенергію, використану з початку листопада, без урахування підприємств вугільної промисловості, склали 99,2 млн. грн., або 88,3%.

29 листопада 2005,16:05 Версія для друку

В містах та районах області: Попаснянський район

Станом на 1 листопада в районі зареєстровано 126 малих підприємств, 90 фермерських господарств та 756 приватних підприємців, що здійснюють свою діяльність без створення юридичної особи. У порівнянні з минулим роком кількість суб’єктів малого підприємництва зросла на 12,8%, підприємців-фізичних осіб – на 20%. Станом на 1 листопада створено 416 робочих місць, що на 28% більше від запланованого.

29 листопада 2005,16:00 Версія для друку

До конца года ожидается поступление в область 53 льготных автомобилей.

По предварительным лимитам Министерства труда и социальной политики Украины до конца текущего года ожидается поступление в область 53 автомобилей «Таврия» для обеспечения инвалидов бесплатно и на льготных условиях. Об этом заявила вчера на брифинге 1-й заместитель начальника Главного управления труда и социальной защиты населения облгосадминистрации Аида Задорожная. По ее словам, с начала текущего года спецавтотранспортом обеспечено 85 инвалидов войны. Всего на учете в Главном управлении труда и социальной защиты населения облгосадминистрации для обеспечения спецавтотранспортом состоит 8,5 тыс. инвалидов разных категорий, из них около 2 тыс. инвалидов войны и приравненных к ним.
Большое внимание уделяется оздоровлению инвалидов. В течение 10 месяцев текущего года 1058 инвалидов разных категорий получили санаторно-курортные путевки, 544 инвалида обеспечены инвалидными колясками, 455 - другими средствами реабилитации, протезно-ортопедическими изделиями обеспечено инвалидов на сумму 5439,6 тыс. грн., в том числе на сумму 3010,5 тыс. грн. - ортопедической обувью.

29 листопада 2005,13:20 Версія для друку

Около 800 детей с ограниченными физическими возможностями проходят реабилитацию в области.

В системе социальной защиты населения в области в составе территориальных центров насчитывается 21 отделение ранней социальной реабилитации детей-инвалидов, из них 5 отделений открыто в 2004 году. На сегодняшний день в них проходят реабилитацию около 800 детей-инвалидов. В Областном центре ранней социальной реабилитации детей-инвалидов «Возрождение» со времени открытия прошло реабилитацию около 600 детей-инвалидов.
Для решения вопросов социальной защиты инвалидов разработаны и утверждены региональные программы. Распоряжением главы облгосадминистрации утверждена региональная программа ранней социальной реабилитации
детей-инвалидов на 2003-2006 годы. Основной целью Программы является осуществление ранней социальной реабилитации детей-инвалидов через систему центров и отделений реабилитации, максимально приближенных к месту проживания. Основные мероприятия программ направлены на обеспечение инвалидам равных прав и возможностей для активного участия в социально-экономической жизни общества, создание необходимых условий для нормальной жизнедеятельности. Приоритетным направлением в этой работе является ранняя социальная реабилитация детей-инвалидов.
Главным управлением труда и соцзащиты населения облгосадминистрации совместно с областным отделением Фонда социальной защиты инвалидов проводится работа по расширению в области сети отделений ранней социальной реабилитации детей-инвалидов.

29 листопада 2005,11:36 Версія для друку

Головними завданнями для керівників місцевих органів влади повинні стати створення нових робочих місць, залучення інвестицій. – Геннадій Москаль.

28 листопада голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль провів апаратну нараду, на якій обговорено хід опалювального сезону в області, проблеми незавершеного будівництва, питання підготовки до Новорічних свят. Голова облдержадміністрації доручив головному управлінню економіки облдержадміністрації підготувати інформацію стосовно непрацюючих підприємств у розрізі міст та районів, головному управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації – забезпечити проведення наприкінці грудня у містах та районах ярмарків сільськогосподарської продукції, на яких населення зможе напередодні новорічних свят придбати харчові продукти за цінами товаровиробників. Під час наради Геннадій Москаль зазначив, що головними завданнями для керівників місцевих органів влади повинні стати створення нових робочих місць, залучення інвестицій, забезпечення сталої роботи підприємств та виплати зарплати, погашення боргів по зарплаті, контроль за рівнем цін, в першу чергу, на харчові продукти.

29 листопада 2005,11:06 Версія для друку

В області триває робота щодо зменшення заборгованості до бюджету Пенсійного фонду.

В Луганській області продовжується робота щодо зменшення заборгованості до бюджету Пенсійного фонду. За минулий тиждень в органи державної виконавчої служби передано 119 вимог про сплату недоїмки на загальну суму 1979,7 тис. грн., по яким надійшло – 13,8 тис. грн. Поряд з цим, за період з 18 по 25 листопада поточного року з метою стягнення у судовому порядку сум заборгованості по платежах до Пенсійного фонду до Господарського суду було подано 21 позовну заяву на суму 1085,8 тис. грн.
Надійшло від позовної роботи на рахунки Пенсійного фонду за минулий тиждень 106,6 тис. грн., з яких 84,9 тис. грн. погашено боржниками добровільно та 21,7 тис. грн. – стягнуто органами державної виконавчої служби.
Управліннями Пенсійного фонду України Луганської області з початку поточного року до Господарського суду було направлено 44 заяви про порушення справ про банкрутство з безспірною сумою вимог 7652,7 тис. грн.
За період з 18 по 25 листопада органи Пенсійного фонду області приєдналися до справ про банкрутство підприємств - боржників з 5 заявами з сумою вимог 826 тис. грн.
З метою посилення відповідальності платників внесків, до правопорушників застосовувалися адміністративні стягнення у вигляді штрафу, передбаченого чинним законодавством. Так, за минулий тиждень органами Пенсійного фонду області застосовано 12 адміністративних штрафів на загальну суму 2,4 тис. грн.
З метою притягнення до кримінальної відповідальності суб’єктів сплати внесків, які мають заборгованість перед Пенсійним фондом в значних, великих та особливо великих розмірах, згідно ст.212 Кримінального кодексу України з початку року управліннями Пенсійного фонду України області до правоохоронних органів було передано 57 матеріалів, по яких притягнуто до кримінальної відповідальності 8 осіб.

29 листопада 2005,10:38 Версія для друку

В містах та районах області: Старобільський район

За 10 місяців поточного року зібрано 116,8 тис. тонн зерна (3 місце по області), врожайність склала 27,6 ц/га (7 місце по області). Під врожай 2006 року посіяно 21,2 тис. га зернових культур або 93% від запланованого. Сходи озимих отримані на всій площі, в доброму і задовільному стані знаходяться 70%. За звітний період поголів’я ВРХ в цілому по району зменшилось на 340 голів до відповідного періоду минулого року, у тому числі корів – на 154 голови. Поголів’я свиней збільшилося на 358 голів, птиці – на 2,4 тис. голів. Молока виготовлено практично на рівні 2004 року, м’яса - на 105 тонн більше, ніж в минулому році. Згідно очікуваних фінансових результатів в 2005 році сільгосппідприємства одержать прибуток 4 млн. 373 тис. грн.
• За 10 місяців 2005 року 11 промисловими підприємствами району вироблено продукції на 62,9 млн. грн., або 142,6% до відповідного періоду минулого року.

28 листопада 2005,16:31 Версія для друку

Более 13 тысяч лиц с ограниченными физическими возможностями работает на предприятиях области.

По состоянию на 1 октября текущего года на предприятия области трудоустроено 13 тыс. 616 инвалидов, что на 3 тыс. 108 человек больше, чем в прошлом году.
«Многие руководители предприятий сегодня считают, что им выгоднее заплатить штраф, чем принимать на работу инвалидов», - заявила сегодня на брифинге 1-й заместитель начальника Главного управления труда и социальной защиты населения облгосадминистрации Аида Задорожная. По её словам, предприятия необходимо заинтересовать в том, чтобы они трудоустраивали лиц с ограниченными физическими возможностями. Для этого, по мнению Аиды Задорожной, необходимо вносить изменения в налоговое законодательство на государственном уровне.
По решению Региональной комиссии по вопросам предоставления льгот по налогообложению 14 предприятий общественных организаций инвалидов получили государственную поддержку в виде налоговых льгот, так как там работает более 50% лиц с ограниченными физическими возможностями.
Трудоустройство инвалидов является одним из приоритетных направлений работы Главного управления труда и соцзащиты населения облгосадминистрации, областного отделения Фонда социальной защиты инвалидов при содействии центра занятости. Кроме того, данные структуры осуществляют контроль за выполнением предприятиями 4-процентного норматива рабочих мест. По состоянию на 1 ноября текущего года 2490 предприятий выполнили установленный норматив.
Областным отделением Фонда социальной защиты инвалидов в течение 2001-2005гг. планировалось создать 375 рабочих мест. Учитывая то, что в текущем году финансирование Региональных программ по трудоустройству инвалидов предусмотрено на IV квартал 2005 года, выполнение заданий по созданию рабочих мест для трудоустройства инвалидов будет завершено к концу 2005 года.
Ежегодно решается вопрос занятости выпускников ПТУ-интерната для инвалидов. Особое внимание уделяется детям-сиротам и детям, лишенным родительской опеки. В настоящее время в этом учебном заведении обучается по 8-ми специальностям 310 учащихся из 12 областей Украины.

28 листопада 2005,15:26 Версія для друку

Забезпечити інвалідам рівні права та можливості, створити необхідні умови для їх життєдіяльності – приоритетні завдання соціальної політики держави. – Аіда Задорожна.

Третього грудня в усьому світі відзначається Міжнародний день інвалідів. Він оголошений у жовтні 1992 року Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй. З цього часу ця дата нагадування людству про його обов’язок проявляти турботу й милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства.
В області проживає понад 110 тис. інвалідів різних категорій, з них понад 6,5 тис. дітей інвалідів, діє 70 громадських організацій інвалідів, які об’єднують близько 20 тис. чол. з обмеженими фізичними можливостями. Про це сьогодні на брифінгу зазначила 1-й заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Аіда Задорожна.
В системі праці та соцзахисту населення функціонують 19 стаціонарних установ на 3021 ліжко-місце та ПТУ-інтернат для інвалідів, де на даний час навчається 310 учнів, які мають групу інвалідності, з 12 областей України. Луганське професійно-технічне училище-інтернат забезпечує реалізацію потреб інвалідів у придбанні професійної освіти, опанування робітничими професіями, спеціальностями та кваліфікацією, згідно їх інтересів та здібностей.
За словами Аїди Задорожної, для вирішення питань соціального захисту інвалідів в області розроблені та затверджені програми ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів, доступності осіб з обмеженими фізичними можливостями до соціальної інфраструктури, зайнятості інвалідів. Основні заходи цих програм направлені на забезпечення інвалідам рівних прав та можливостей для активної участі в соціально-економічному житті суспільства, створення необхідних умов для життєдіяльності.
В рамках реалізації заходів акції “Милосердя” щорічно в містах і районах області проводяться благодійні обіди, святкові концерти за участю художньої самодіяльності, надається адресна підтримка інвалідам у вигляді грошової та натуральної допомоги.
Щороку в стаціонарних установах, територіальних центрах, ПТУ-інтернаті для інвалідів відзначається Міжнародний день інвалідів, організовуються зустрічі керівників облдержадміністрації, народних депутатів з підопічними цих установ.
30 листопада 2005 року о 10:00 в ПТУ-інтернаті відбудуться урочисті збори присвячені Міжнародному дню інвалідів із запрошенням громадських організацій інвалідів, представників облдержадміністрації, обласної ради, міськвиконкому, Головного управління праці та соцзахисту населення облдержадміністрації, облвідділення Фонду соціального захисту інвалідів, організована виставка творчих робіт інвалідів, а також протезно-ортопедичних виробів Луганського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства. Найактивніші члени інвалідного руху будуть нагороджені подяками та пам’ятними подарунками. Для інвалідів-учасників урочистих зборів буде організовано благодійний обід.

28 листопада 2005,14:16 Версія для друку

Проведено засідання виїзної колегії облдержадміністрації за підсумками комплексної перевірки роботи Антрацитівської райдержадміністрації.

26 листопада в Антрацитівському районі голова облдержадміністрації Геннадій Москаль провів засідання виїзної колегії облдержадміністрації за підсумками комплексної перевірки роботи Антрацитівської райдержадміністрації. В засіданні виїзної колегії взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій району, депутати місцевих рад, працівники райдержадміністрації та райради. Учасники засідання розглянули соціально-економічний стан в районі та шляхи його покращення, проблеми та перспективи газифікації населених пунктів, поліпшення медичного обслуговування мешканців. За підсумками наради були визначені пріоритетні завдання для Антрацитівської райдержадміністрації: створення нових робочих місць та сприятливого інвестиційного клімату, розвиток підприємництва, реанімація непрацюючих підприємств, ліквідація заборгованості по зарплаті. Крім того, Геннадій Москаль зазначив, що у найближчий час необхідно провести обласну нараду щодо ситуації у сфері охорони здоров’я в області.


Сторінки:
141516171819202122232425262728

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера