Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: субота, 27 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
25 листопада 2005,12:29 Версія для друку

Проблему насильства та шляхи запобігання цьому обговорювали учасники „круглого” столу в облдержадміністрації.

Сьогодні в рамках Міжнародної правозахисної акції «16 днів проти тендерного насильства» в облдержадміністрації відбулось засідання «круглого» столу «Насильство: аналіз проблеми та шляхи запобігання». В засіданні взяли участь представники управлінь та служб облдержадміністрації, обласного управління юстиції, УМВС України в Луганській області, Луганського прикордонного загону, а також громадських організації, які працюють у напрямку запобігання насильству та його проявам, протидії торгівлі людьми та захисту прав дітей. Організаторами заходу виступили управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації та обласний центр роботи з жінками.
Як зазначили учасники засідання, проблема насильства була й залишається надзвичайно складною для вивчення, а отже й для визначення шляхів протидії цьому явищу. На часі нагальне завдання - змінювати терпиме, а іноді й байдуже ставлення членів суспільства до проблеми насильства, зокрема через проведення широкої просвітницької діяльності, спрямованої на подолання стереотипів у відносинах чоловіків та жінок та впровадження у суспільну свідомість гуманістичних моральних і культурних цінностей.
Насильство, за визначенням світової громадськості, не лише ставить людину в залежне становище, але й наносить величезну моральну шкоду суспільству і є серйозною перепоною на шляху подолання нерівності та дотримання людських прав. Її небезпечність полягає в тому, що прояви насильства й жорстокості не лише руйнують гармонію в суспільстві, а й виступають однією з передумов злочинності. Ця проблема небезпечна тим, що від неї страждають не тільки дорослі, а й діти. Страждають не лише від насильства щодо себе і своїх близьких, а й спостерігаючи за насильством у своїй родині, в майбутньому переносять цей негативний досвід у власне життя.
Вже більше 10 років в період із 25 листопада по 10 грудня світова громадськість щорічно проводить кампанію «16 днів проти насильства». Під час акції традиційно проводяться заходи, спрямовані на підвищення поінформованості населення області з питань домашнього насильства, торгівлі людьми, насильства над дітьми тощо.
Цього року в Луганській області заплановано провести обласні конкурси малюнку для дітей та підлітків «Якою буде моя сім’я, коли я виросту», конкурс соціальних листівок серед студентів вищих навчальних закладів всіх рівнів акредитації із запобігання насильству, конкурс серед журналістів на краще висвітлення проблеми насильства. Крім того, у містах і районах області пройдуть засідання «круглих столів», семінари, тренінги, тематичні виставки малюнків і плакатів.

25 листопада 2005,10:23 Версія для друку

На ТПР Луганської області продовжується реалізація 18 інвестиційних проектів.

За даними Головного управління економіки облдержадміністрації, станом на 1 листопада на ТПР Луганської області продовжується реалізація 18 інвестиційних проектів. Фактично залучено інвестицій на суму 50,4 млн. дол. США (з початку 2005р. - 0,45 млн. дол. США), з них іноземних інвестицій на суму 3,9 млн. дол. США (з початку 2005 року - 0,44 млн. дол. США). Створено 2 тис. 924 нових робочих місць, збережено 9 тис. 187 існуючих. З початку поточного року створено 103 нових робочих місця.
Реалізовано продукції (товарів та послуг) на 981,9 млн. грн., з них на експорт – 93,6 млн. грн. У результаті реалізації інвестиційних проектів сума нарахованих платежів до бюджетів склала 110,8 млн. грн., у тому числі податок на прибуток – 9,4 млн. грн., податок на додану вартість – 18,1 млн. грн., прибутковий податок з громадян – 15,3 млн. грн. Сума умовно нарахованих платежів до бюджету відповідно до пільгового режиму оподаткування з початку його впровадження склала 35,3 млн. грн., у тому числі податок на додану вартість – 10,5 млн. грн., ввізне мито – 3,8 млн. грн., податок на прибуток – 21 млн. грн. Сальдо позитивне і складає 75,5 млн. грн. Таким чином сума нарахованих платежів до бюджетів всіх рівнів станом на 1 листопада перевищує суму умовно нарахованих платежів в 3,1 рази.

25 листопада 2005,10:19 Версія для друку

Розвиток територій має бути збалансований. – Геннадій Москаль.

24 листопада голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль провів першу робочу поїздку до одного з найпроблемніших районів області – Антрацитівського. На території Краснолуцької сільської ради він ознайомився з ходом будівництва розвідної газової мережі та діяльністю цеху з випуску каменю-дикуну на ТОВ "Моноліт". Геннадій Москаль також побував у школах та будинках культури Дяківської та Бобриківської сільських рад, відвідав прикордонну заставу "Дякове", дитячий садок та храм в сел. Дякове, на території Бобриківської сільської ради ознайомився з ходом будівництва розвідної газової мережі. Цього ж дня голова облдержадміністрації відвідав центральну районну лікарню, провів зустріч з керівництвом райдержадміністрації та райради, лідерами районних організацій політичних партій та громадських організацій.
“Розвиток території має бути збалансований, - як на заході України, так на її сході”, – підкреслив голова облдержадміністрації Геннадій Москаль. “Мене дивує, чому сьогодні, коли ми вже вступили до третього тисячоліття, переважна більшість людей й досі опалює свої помешкання вугіллям. Я здивований й тим, що на тлі надзвичайно обмеженого асортименту продовольчих товарів, що пропонуються селянам, всюди у приміщеннях продмагів розташовані так звані ”однорукі бандити” - гральні автомати, за допомогою яких з батьківської кишені витягуються гроші”, - зауважив він, ознайомившись зі станом справ на території Краснолуцької, Дяківської та Бобриківської сільських рад.
“Чому така надзвичайно низька народжуваність, люди масово покидають села, й досі не вирішене питання нормального перетину російсько-українського кордону в районі застави “Дякове“, а сума коштів, що направляється на утримання хворих у районній лікарні, залишає бажати кращого?“. На ці та інші запитання, що Геннадій Москаль адресував мешканцям та керівникам району, має відповісти група фахівців, які за дорученням голови обласної держадміністрації протягом трьох діб вивчатимуть ситуацію в районі.
Шляхи подолання існуючих в районі проблем Геннадій Москаль має намір обговорити на розширеній нараді за участю сільських голів, депутатів всіх рівнів та представників громадськості, що проводитиметься наприкінці тижня – у суботу, 26 листопада поточного року.

24 листопада 2005,16:59 Версія для друку

Выплата заработной платы в «конверте» отразится на размере будущей пенсии.

По данным Главного управления Пенсионного фонда Украины в Луганской области, Закон Украины “Об общеобязательном государственном пенсионном страховании”, вступивший в силу с 1 января 2004 года, установил прямую зависимость между размером пенсии будущего пенсионера и размером его взносов в Пенсионный фонд. Кроме того, страховой стаж теперь зачисляется лишь при условии ежемесячной уплаты пенсионных взносов в сумме не меньше, чем минимальный страховой взнос. Таким образом, выплата заработной платы не по бухгалтерским ведомостям, а в “конверте” отразится, в конечном счете, на размере будущей пенсии. Например, если предприниматель отчитывается в Пенсионный фонд, о том, что у работника неполный рабочий день и начисляет ему заработную плату в размере 1/2 минимальной зарплаты, то и страховой стаж для начисления пенсии будет зачислен в половинном размере, то есть только 6 месяцев за отработанный год. В особенности актуальным этот вопрос остается для молодых людей, которые только вступают в трудовую жизнь.

24 листопада 2005,16:49 Версія для друку

В Луганську відбулася презентація збірки поезії та прози Східноукраїнської письменницької організації ім. В.І.Даля.

Сьогодні в Луганській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Горького відбулася презентація збірки поезії та прози Східноукраїнської письменницької організації ім. В.І.Даля „У каждого слово свое...”. Це перший колективний труд спілки. Назва збірки не випадкова, вона підкреслює індивідуальність кожного з авторів, самобутність їх творів та відчуття навколишнього світу. Головна тема, яка об’єднала таланти Луганщини – це любов до рідного краю.
На сторінках збірки представлені твори відомих на Луганщині та за її межами авторів: Володимира Грінчукова, Василя Дуніна, Бориса Жарова, Володимира Казміна (голова Східноукраїнської письменницької організації ім. В.І.Даля), Надії Петрової, Олександра сиг іди, Юрія Фесенко та Юрія Камброда. Крім того, на сторінках нової книги читачі мають змогу познайомитись не тільки з творами, а і з життєвим та творчим шляхом письменників. Присутні на презентації молодь та творча інтелігенція міста поспілкувалися з авторами збірки та побажали їм і надалі творчого натхнення.

24 листопада 2005,15:19 Версія для друку

Діяльність ВАТ "Стаханівська швейна фабрика" розглядалась сьогодні в облдержадміністрації.

Сьогодні на засіданні колегії управління промисловості Луганської облдержадміністрації розглядали стан справ у виробничо-фінансовій діяльності ВАТ "Стаханівська швейна фабрика". Як зазначив начальник управління промисловості облдержадміністрації Олександр Ісаченко, на сьогодні головне завдання керівництва ВАТ "Стаханівська швейна фабрика" - забезпечити стабільну роботу підприємства.
Змушена зупинка виробництва на підприємстві через затримку сировини спричинила значну текучість кадрів. Виробничі потужності на цей час використовуються лише на 30%. Середня заробітна плата по підприємству за 10 місяців поточного року становить 467 грн. Крім того, за словами голови правління ВАТ "Стаханівська швейна фабрика" Валентини Ярош, значний вплив на зменшення численності працівників на фабриці має від’їзд робочої сили до сусідніх областей та тіньові підприємства. З метою залучення працівників до роботи на фабриці спільно з центром зайнятості проводились ярмарки вакансій.
Відповідно до рішення колегії підприємство має розробити та вжити заходи щодо збільшення обсягів випуску продукції до кінця року, забезпечивши темпи зростання не нижче рівня минулого року, посилення роботи щодо залучення інвестицій у розвиток виробництва, здійснення в повному обсязі платежів до бюджету, зниження дебіторської і кредиторської заборгованості, скорочення збитків, поліпшення фінансового стану підприємства, повної ліквідації заборгованості із зарплати.
Відділ легкої промисловості сприятиме підприємству у пошуках інвесторів. Також, регіональне відділення ФДМУ по Луганській області має прискорити приватизацію підприємства.

24 листопада 2005,12:30 Версія для друку

В містах та районах області: Брянка

З початку року станом на 22 листопада гірники шахти "Вергулівська" видобули 269 тис. 800 тонн вугілля, що становить 105% від плану, гірники шахти "Ломуватська" – 72 тис. 430 тонн - 118,3%. Всього шахтами міста з початку року видобуто 359 тис. 971 тонн вугілля або 108,1% від запланованих обсягів. Проведення гірничих виробок за 22 дні листопаду на шахті "Ломуватська" склало 55 м (107,8% від плану), на шахті "Вергулівська" – 146,5 м (108,6%).
• На сьогодні в місті Брянка ведуться роботи по відновленню роботи двох ліфтів в багатоповерховому будинку мікрорайону "Молодіжний". До кінця року планується відремонтувати ліфт по вул.Московська,11. На відновлення ліфтів з Держбюджету буде витрачено 92 тис. грн. Ліфтове господарство складається з 46 ліфтів, з них працюють 14.

24 листопада 2005,12:26 Версія для друку

В містах та районах області: Красний Луч

23 листопада відбулось засідання Координаційної ради з питань реалізації державної політики щодо роботи з сім’єю, жінками та молоддю. Учасники засідання розглянули хід виконання Національної програми "Репродуктивне здоров’я", роботу міського притулку для неповнолітніх "Теремок", хід реалізації державної доктрини розвитку фізичної культури та спорту в розділі "Дитячий спорт". За підсумками засідання було вирішено рекомендувати зацікавленим службам проводити просвітницьку роботу з питань збереження репродуктивного здоров’я, здорового способу життя серед підлітків, молоді, груп ризику, сприяти забезпеченню молодих пар до вступу в шлюб медичною, психологічною, юридичною консультаціями з питань сімейного життя та збереження репродуктивного здоров’я. З другого питання адміністрації притулку було рекомендовано сумісно з адміністраціями шкіл міста, міськими та селищними радами провести роботу щодо виявлення сімей, які потребують допомоги (малозабезпечених, багатодітних, неповних), провести перевірку умов життя неповнолітніх, які знаходяться в притулку. Також за підсумком засідання міському фінансовому управлінню рекомендовано фінансувати програми в повному обсязі, підвищувати рівень фізкультурно-оздоровчої роботи серед молоді, активно вести пропаганду фізичної культури та спорту.

24 листопада 2005,12:22 Версія для друку

На 8,1 млн. грн. зменшилась заборгованість із зарплати на підприємствах області за минулий тиждень.

За даними Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по економічно активних підприємствах, підприємствах-банкрутах і економічно неактивних підприємствах по Луганській області станом на 21 листопада поточного року становить 94,8 млн. грн. Це на 7,9% або 8,1 млн. грн. менше, ніж станом на 14 листопада поточного року.
Сума невиплаченої заробітної плати по економічно активних підприємствах області на 21 листопада 2005 року склала 48,8 млн. грн., що на 7,3 млн. грн. або на 13% менше, ніж серед аналогічних підприємств попереднього тижня.
По підприємствах-банкрутах заборгованість склала 40,5 млн. грн., що на 0,8 млн. грн. або на 2% менше у порівнянні з попереднім тижнем. По економічно неактивних підприємствах, що призупинили діяльність у 2001-2004 роках, становить 5,5 млн. грн. і залишилась на рівні минулого тижня.

24 листопада 2005,11:58 Версія для друку

В області проводиться певна робота з реалізації Національної програми „Репродуктивне здоров’я” на 2001-2005 роки”.

З метою виконання Національної програми „Репродуктивне здоров’я” на 2001-2005 роки” та рішень і рекомендацій Спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН "Жінки у 2000 році: рівність між чоловіками та жінками, розвиток та мир у XXI столітті" в Луганській області проводиться низка заходів.
Робітники обласного центру планування сім'ї створили сімейний клуб, на секційних засіданнях якого обговорюються питання становища жінки у сучасному суспільстві. Такі ж теми виносяться на обговорення робітникам обласного центру планування сім'ї на зустрічах з членами клубів "Молода сім'я" у Луганському педагогічному та аграрному університетах, на засіданнях юнацької гостинної для старшокласників міста. З 1998 року на базі Луганського будівничого технікуму працює школа позитивної поведінки, яка була створена обласним центром соціальних служб для молоді та обласним центром планування сім'ї. На засіданнях школи одним із приоритетних є питання становища жінки у сучасному суспільстві, питання планування сім'ї та репродуктивного здоров'я жінки.
Крім лікувальної, діагностичної і психологічної допомоги в Центрі одним з основних напрямків є санітарно-просвітня робота з підлітками і молоддю, яка проводиться акушером-гінекологом і психологом у навчальних закладах міста й області, літніх дитячих таборах відпочинку.


Сторінки:
161718192021222324252627282930

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера