Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: середа, 24 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
23 листопада 2005,18:01 Версія для друку

Отопительный сезон – испытание для власти. – Геннадий Москаль.

23 ноября председатель Луганской облгосадминистрации Геннадий Москаль провел совещание по вопросам обеспечения стабильного теплоснабжения объектов жилищно-коммунального хозяйства и расчетов за энергоносители. В совещании приняли участие руководители структурных подразделений облгосадминистрации, городские головы, председатели райгосадминистраций, руководители тепло-, водо- и энергообеспечивающих предприятий.
По словам начальника управления жилищно-коммунального хозяйства облгосадминистрации Виктора Андреева, отопительный сезон проходит на всей территории области, однако из-за нестабильного состояния предприятий ЖКХ начат в сложных условиях. Одну из главных причин нестабильной работы предприятий отрасли Виктор Андреев видит в общем физическом износе основных фондов жилищно-коммунального хозяйства, который превышает 60%, а по отдельным объектам он приближается к 100%. Имели место отключения объектов тепло-, водоснабжения от электроэнергии и природного газа, а дефицит средств не позволил выполнить в предзимний подготовительный период объемы работ, обеспечивающие его безаварийное прохождение. По этим причинам несвоевременно начат отопительный сезон в гг. Луганске, Брянке, Краснодоне, Красном Луче, Лисичанске, Стаханове, Лутугинском, Перевальском и Славяносербском районах.
По состоянию на 22 ноября текущего года имеется ряд проблемных территорий, где вопросы с теплообеспечением не решены в полном объеме. Так, в г. Новодружеске из-за не обеспечения финансированием подведомственного Минтопэнерго Украины управления ЖКХ для расчетов за электроэнергию и приобретения угля в работу не включено 2 котельные, теплоноситель не подается на 14 домов. В г. Краснодоне из-за порывов трубопроводов систем центрального отопления теплоноситель не подается на 11 жилых домов. Аналогичная ситуация имеет место в гг. Луганске, Стаханове, Брянке, Перевальском районе. В г. Красном Луче из-за отсутствия угля для работы котельных в полном технологическом режиме централизованное теплоснабжение не получают 34 жилых дома.
Председатель облгосадминистрации заслушал доклады городских голов относительно проблем с прохождением отопительного сезона в Лисичанске, Краснодоне, Стаханове, Брянке, Красном Луче, Перевальском и Славяносербском районах. Он дал поручение соответствующим структурам облгосадминистрации найти пути решения вопроса по выделению средств на строительство котельной в Стаханове. Кроме того, он поручил председателям Славяносербской и Перевальской райгосадминистраций соответственно до 1 и 5 декабря доложить о решении проблем с отоплением в населенных пунктах районов.
«Руководителям городов и районов необходимо принять максимум усилий и использовать наиболее эффективные меры, чтобы во всех домах было тепло, - отметил Геннадий Москаль. - Мы должны упреждать проблему и оперативно решать назревающие конфликты, чтобы не доводить ситуацию до уровня чрезвычайной и не вызывать социального напряжения».
Жилищно-коммунальное хозяйство области составляет 267 предприятий различных форм собственности, которые эксплуатируют более 25 тыс. жилых домов площадью 30,1 млн. кв. м., 1244 отопительных котельных, 1860 км тепловых, 8626 км водопроводных и 2370 км канализационных сетей, другие объекты. В отрасли задействовано 24,7 тыс. чел.

23 листопада 2005,17:59 Версія для друку

Вектор підвищення тарифів не може бути прийнятним. - Геннадій Москаль.

„Вектор підвищення тарифів не може бути прийнятним, бо цього не зрозуміють пересічні громадяни. Я – за шлях бюджетних дотацій”, - про це заявив голова обласної державної адміністрації під час чергової робочої наради, яку він зібрав задля з’ясування шляхів подолання однієї з найбільш „болючих” проблем Луганщини – забезпечення населення питною водою.
При цьому Геннадій Москаль закцентував на тому, що невідповідність води, яка видобувається в області, стандарту “Вода питна”, а також значна зношеність водопровідно - каналізаційного господарства, "непід`ємні" витрати на доставляння води до населення, перманентна відсутність цільового фінансування “Програми реформування та розвитку водопровідно-каналізаційного господарства Луганської області“, затвердженої Кабміном, - а саме про це йшлося під час наради, - має стати відправним моментом для більш дієвої співпраці з центральними органами виконавчої влади.
На його думку Уряд має звернути увагу на проблему з питною водою, що існує на Луганщині, в іншому випадку – скасувати рішення, яким він затвердив відповідну програму. „Ми маємо використати усі можливості для отримання цільових коштів насамперед з держбюджету. І для цього у Луганщини є всі підстави: область виконує всі зобов’язання щодо наповнення бюджету країни за рахунок податків і зборів, до того ж – ми маємо чи не єдину в державі програму, затверджену Кабміном“, - зазначив Геннадій Москаль, підбиваючи підсумки наради. При цьому голова облдержадміністрації наголосив на тому, що якщо це питання не вдасться вирішити з міністром економіки і міністром фінансів, - він звертатиметься безпосередньо до Прем’єр–міністра України Юрія Єханурова.

23 листопада 2005,15:05 Версія для друку

В містах та районах області: Троїцький район

На апаратній нараді з керівниками підприємств та установ району з питання дотримання санітарних норм та правил торгівлі в районі було зазначено, що станом на 21 листопада районною санепідстанцією проведено 590 перевірок підконтрольних об’єктів, в тому числі 150 об’єктів торгівлі та громадського харчування, 36 водопроводів. Призупинена робота 23 об’єктів для проведення поточного ремонту, з реалізації в торгівельних точках знято 209 кг продуктів харчування з порушеним терміном придатності. Крім того, складено 101 протокол щодо порушення санітарних норм та правил на суму 8350 гривень. На контролі в райдержадміністрації знаходяться питання утилізації відходів виробництва ЗАТ "Троїцький маслопресовий завод", реконструкція існуючих та будівництво нових очисних споруд.

23 листопада 2005,14:59 Версія для друку

1 млн. 226,4 тис. тонн палива видобуто гірниками Луганщини з початку листопада.

За даними паливно-енергетичного управління облдержадміністрації, з початку листопада підприємствами вугільної промисловості області видобуто 1 млн. 226,4 тис. тонн палива, що на 55,7 тис. тонн більше встановленого завдання. На електростанції України в листопаді відвантажено 399 тис. тонн вугілля. 15 листопада трудовий колектив ВП "Шахта №81 "Київська" ДП"Ровенькиантрацит" видобув мільйонну тонну антрациту з початку року, понад план видобуто 290,7 тис. тонн. 15 листопада трудовий колектив ВП "Шахта ім. Вахрушева" ДП "Ровенькиантрацит" видобув двохмільйонну тонну антрациту з початку року, понад план видобуто 487,9 тис. тонн. 17 листопада трудовий колектив ВАТ "Краснодонвугілля" виконав встановлене річне завдання, видавши на-гора 4800 тис. тонн вугілля, з яких 600 тис. тонн – понад план.
З початку листопада Луганською ТЕС вироблено 179,3 млн. кВт. год. електричної енергії. Споживання електричної енергії по території області за цей період склало 608,9 млн. кВт. год. Розрахунки споживачів області за електроенергію, використану з початку листопада, без урахування підприємств вугільної промисловості, склали 67,1 млн. грн., або 86,5%.

23 листопада 2005,14:37 Версія для друку

В Луганську відбулось засідання "круглого столу" з питань дослідження історії голодоморів.

Сьогодні в Луганському національному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка відбулось засідання "круглого столу" з питань дослідження історії голодоморів за участю науковців, студентів та представників громадськості.
Виступи вчених, насичені історичними документами, жахливою статистикою, - результат багаторічної дослідницької роботи, що ведеться на базі історичного факультету Луганського педуніверситету. В ході круглого столу також прозвучали доклади і коментарі представників Луганського обласного державного архіву, облдержадміністрації, депутатів обласної і міської рад. А студентська молодь, яка приймала участь в роботі „круглого столу”, мала можливість побачити реальну панораму розвитку українського суспільства, представлену авторитетними ученими і фахівцями.
Новітня українська історія знає три голодомори – 1921-1923, 1932-1933 і 1946-1947 років. Голод тридцятих років був найжахливішим. Тоді щогодини вмирала від голоду тисяча людей. За рік у Центральній і Східній Україні загинуло від 6 до 10 мільйонів селян. Таку кількість населення має середня європейська країна. Але жоден європейський народ не зазнав подібного нищення. Упродовж 1933 року помирало людей втричі більше, ніж народжувалося. Дитяча смертність тоді сягала половини загальної смертності. За твердженням істориків, у північних (сільських) районах Луганщини за 1932-1933 роки кількість населення зменшилася на 20-25 відсотків.
26 листопада – День пам’яті жертв голодомору і політичних репресій.

23 листопада 2005,10:24 Версія для друку

В ЛНПУ им. Т.Шевченко работает Международная научно-практическая конференция по применению информационных технологий в учебном процессе.

22-23 ноября 2005 года Луганский национальный педагогический университет им. Тараса Шевченко и Донбасский технический университет совместно проводят Международную научно-практическую конференцию «Информационные технологии в научных исследованиях и учебном процессе». В работе конференции принимают участие представители Международной академии наук педагогического образования, Института кибернетики Национальной академии наук Украины, ведущих научных школ Украины и стран СНГ, специалисты в сфере информационных технологий, молодые ученые региона, студенты.
«Двухдневный безлимитный мастер-класс» - так назвали конференцию будущие IT-специалисты. В ходе конференции участники обменивались опытом, существующим в Украине и за рубежом, технологиями и наработками в сфере информационных технологий.
Уже несколько лет учебный процесс в ЛНПУ не обходится без информационного обеспечения, ученые университета создают около 40 электронных учебников и учебных программ в год, набирает обороты система дистанционного обучения, активно используется компьютерное оснащение вуза, среди которого - уникальная на территории Украины мультимедийная аудитория. Администрирование вузом также не обходится без использования собственных IT-наработок.

23 листопада 2005,09:34 Версія для друку

Встановлені порушення державної дисципліни цін на деяких підприємствах області.

При перевірці дотримання державної дисципліни цін Державною інспекцією з контролю за цінами в Луганській області встановлено, що ЗАТ "Колосок" у період з 11 лютого по 28 жовтня поточного року здійснювалась реалізація окремих видів продовольчих товарів: макаронних виробів та круп за асортиментом, олії соняшникової, м’яса птиці за роздрібними цінами, сформованими із застосуванням торговельних надбавок вище граничних розмірів. Сума додатково отриманої виручки склала 0,5 тис. грн. До підприємства Держінспекцією застосовані економічні санкції в розмірі 1,5 тис. грн. Попереджено обрахування споживачів на 0,7 тис. грн. На керівника товариства накладено адміністративний штраф. Аналогічні порушення встановлені при перевірці магазину "Продукти" ТОВ "Олір", де здійснювалась реалізація молока жирністю 2,5%, крупи, цукру-піску, макаронних виробів за роздрібними цінами, сформованими із застосуванням торговельних надбавок вище граничних рівнів. Держінспекцією до підприємства застосовані економічні санкції в розмірі 0,1 тис. грн. Попереджено обрахування споживачів на 0,1 тис. грн.
Проведені перевірки порядку формування та застосування цін на лікарські засоби у 4 суб’єктів підприємницької діяльності. При перевірці ТОВ "Промобладнання" (м.Красний Луч) та МПП "Павар Інтернейшнл" (м.Луганськ) встановлені факти реалізації окремих лікарських засобів та виробів медичного призначення, ціни на які підлягають державному регулюванню за роздрібними цінами, сформованими із застосуванням торговельних надбавок вище граничного розміру 35%. Держінспекцією до підприємств застосовані економічні санкції в розмірі 76,9 та 10,5 грн. відповідно. На керівника ТОВ "Промобладнання" накладено адміністративний штраф.

23 листопада 2005,09:32 Версія для друку

В містах та районах області: Станично-Луганський район

Під час чергового засідання Громадської колегії при голові райдержадміністрації було розглянуто хід виконання цільової комплексної програми "Фізичне виховання – здоров’я нації", стан кадрової роботи в управліннях, відділах та інших структурних підрозділах райдержадміністрації та заходи щодо його поліпшення. Крім того, розглянуто соціально-економічний розвиток району у порівнянні з регіонами Луганської області за 9 місяців поточного року, підсумки рейтингової оцінки роботи виконкомів сільських та селищних рад за звітний період. В роботі колегії взяли участь голова райдержадміністрації Юрій Гриценко, голови селищних та сільських рад, керівники підприємств та організацій району.
Зазначено, що в районі щорічно проводиться понад 20 спортивно-масових заходів серед колективів фізичної культури, організацій та підприємств району, понад 15 спортивно-масових заходів серед загальноосвітніх шкіл за календарним планом. Найкраще ведеться робота у цьому напрямку у Станично-Луганській, Петрівській селищних радах, у Чугинській і Широківській сільських радах. Протягом останніх п’яти років район займає лідируюче становище у спортивно-масовій роботі та у досягненнях з олімпійських та не олімпійських видів спорту. Спортсмени постійно приймають участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Зазначено також, що райдержадміністрацією вживаються конкретні заходи щодо ефективної реалізації програми кадрового забезпечення державної служби, вдосконалення механізму підбору та розстановки кадрів. Станом на 1 листопада загальна чисельність працівників складає 101 чол. Всі керівники мають вищу освіту. Також під час засідання по 15 показникам було проведено аналіз та оцінку роботи виконкомів сільських та селищних рад за 9 місяців 2005 року. Найкращу оцінку отримав виконком Широківської сільської ради, друге місце посіла Миколаївська сільська рада, третє – Станично-Луганська селищна рада.

22 листопада 2005,18:08 Версія для друку

В створенні нових робочих місць голова облдержадміністрації Геннадій Москаль бачить вирішення багатьох проблем Луганщини.

Голова облдержадміністрації Геннадій Москаль вважає, що на території Луганської області є багато проблем, які необхідно вирішувати. Так, однією з головних, він назвав перевищення кількості пенсіонерів над працездатним населенням. Вирішення цього питання він бачить у створенні робочих місць, залученні інвестицій, повному розвитку підприємництва. „Ми будемо з’ясовувати, що дійсно заважає створенню робочих місць: бюрократизм, корумпованість чи інші причини”, - наголосив Геннадій Москаль.
Також він зазначив, що темпи розвитку промисловості в області не дуже великі, багато збиткових підприємств – 41%, значна кількість непрацюючих підприємств. „Сьогодні необхідно проаналізувати чому вони не працюють та зробити все, щоб відновити роботу цих підприємств”, - акцентував голова облдержадміністрації.
Він обов’язково зустрінеться з головою Луганської обласної ради, з яким насамперед обговорюватиме бюджетне питання. „Бюджет має бути прагматичний і узгоджений з обласної радою, яка його приймає”, - вважає Геннадій Москаль.

22 листопада 2005,17:25 Версія для друку

Ми готові співпрацювати з усіма політичними партіями. – Геннадій Москаль.

„Ми готові співпрацювати з усіма політичними партіями, які зареєстровані на території Луганської області і які працюють в конституційному полі держави, - заявив сьогодні голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, відповідаючи на запитання журналістів. - Я щиро вірю, що вони всі бажають добра Україні, і відрізняються тільки формами і методами в шляху до цієї цілі”. Він підкреслив, що принципово не буде співпрацювати з тими, хто проти Конституції України, її територіальної цілісності, з тими, хто пропагує фашистську, антисемітську ідеологію.
Коментуючи питання щодо кадрових змін, Геннадій Москаль зазначив, що у відповідності до Закону „Про обласні державні адміністрації” з його вступом на посаду голови облдержадміністрації автоматично всі заступники повинні скласти свої повноваження. Проте, він зауважив, що це не означає їх звільнення. Геннадій Москаль вважає, що на першому місці має бути не партійна приналежність, а фаховий підхід. Він зазначив, що сам не належить ні до якої політичної партії, і не планує цього робити.


Сторінки:
171819202122232425262728293031

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера