Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: четвер, 25 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
22 листопада 2005,16:31 Версія для друку

Новопризначений голова облдержадміністрації провів першу апаратну нараду.

Сьогодні голова облдержадміністрації Геннадій Москаль провів першу робочу нараду, під час якої заслухав звіти керівників структурних підрозділів облдержадміністрації за напрямками їх роботи. Він дав доручення організувати проведення 25 листопада засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із зарплати за участю 300 керівників підприємств-боржників. Голова облдержадміністрації також зазначив, що найбільш проблемним в області є Антрацитівський район. Він доручив керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації з виїздом на місце ознайомитися з ситуацією в районі. 26 листопада, як планується, Геннадій Москаль проведе в Антрацитівському районі нараду за участю сільських та селищних голів, керівників підприємств та організацій. Він також має намір у найближчі дні провести нараду з керівниками міст та районів з питань налагодження роботи непрацюючих підприємств та проблем з опаленням, зустрітися з представниками різних релігійних конфесій, членами політичних партій та громадських організацій.

22 листопада 2005,16:27 Версія для друку

Затверджено розпорядження про відміну пропускного режиму в облдержадміністрації.

Сьогодні голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль підписав розпорядження №1003 „Про втрату чинності розпорядження голови облдержадміністрації від 07.06.2001 №317/ДСК-10”, яким відмінено пропускний режим в адміністративних будинках, де розміщується обласна державна адміністрація. Це зроблено з метою створення сприятливих умов доступу громадян до облдержадміністрації. „Ми маємо бути більш відкриті для людей, бо це вектор, який задав Президент”, - зазначив Геннадій Москаль.

22 листопада 2005,15:20 Версія для друку

Програма щодо забезпечення інсуліном в області виконана на 105,8%.

Програма щодо забезпечення інсуліном в Луганській області виконана на 105,8%. Про це повідомила вчора на брифінгу в облдержадміністрації начальник управління охорони здоров’я Ірина Комаревцева. За її словами, до того часу, як з’явилися нові поставки інсуліну, наша область працювала на внутрішньому резерві. Тобто запаси інсуліну перерозподілялись з інших регіонів або докупались по програмам місцевих бюджетів. Якщо в липні програма по інсуліну виконувалась приблизно на 45%, то зараз вона виконана на 105,8%.
Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації "Про затвердження обласної Програми "Цукровий діабет" у Луганській області" у містах і районах розроблені відповідні програми та заходи щодо її виконання. Функціонує обласний ендокринологічний диспансер. З метою раннього виявлення та профілактики судинних ускладнень цукрового діабету, в ньому проводиться прийом ангіохірурга та лікаря-невропатолога. В усіх регіонах організовані спеціалізовані ендокринологічні кабінети. Стаціонарна допомога забезпечується на 130 спеціалізованих ліжках в обласній клінічній лікарні, містах: Луганську, Красному Лучу, Свердловську, а також у денних стаціонарах лікувально-профілактичних закладів області. В усіх містах і районах організована та діє система навчання самоконтролю хворих на цукровий діабет. На диспансерному обліку перебуває 41 тис. 962 хворих на цукровий діабет, у тому числі інсулінозалежних 6423, з них 395 дітей. Всі діти та дорослі забезпечені інсуліном. З метою динамічного спостереження в області створений реєстр хворих на цукровий діабет.

22 листопада 2005,15:18 Версія для друку

Луганська область приймає участь в міжнародних програмах в галузі охорони здоров’я.

З вересня поточного року Луганська область залучена до двох міжнародних програм в галузі охорони здоров’я. Результатом участі вже став отриманий дитячою клінічною лікарнею реанімобіль та участь у конкурсі на отримання 2 млн. євро для реабілітаційного центру для дітей з патологією нервової системи. Ці програми засновані Міжнародним благодійним фондом „Україна 3000”. „Ми і надалі будемо намагатися приймати участь у таких програмах”, - заявила вчора на брифінгу начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Комаревцева. До цього часу Луганська область не приймала участі в жодній міжнародній програмі. Ірина Комаревцева також зазначила, що зараз пріоритетним напрямом для Луганської області є охорона материнства та дитинства.
З метою виконання заходів, передбачених національною програмою «Діти України», в області пологові стаціонари забезпечені одноразовими стерильними пакетами для прийому пологів за рахунок бюджетних коштів, регулярно проводиться закупівля м'якого інвентарю, впроваджено спільне перебування матері та дитини. В Перевальському районі розпочав свою роботу пологовий будинок, який було побудовано в минулому році та оснащений сучасною апаратурою, в м. Антрацит за рахунок бюджетних коштів придбано кувез для виходжування новонароджених. В місці Брянка відкрито після капітального ремонту дитячу лікарню, в Новоайдарському районі проведено капітальний ремонт дитячого відділення центральної міської лікарні.
Питання виконання Національної програми "Діти України» на період до 2005 року" знаходиться на постійному контролі в управлінні охорони здоров'я облдержадміністрації.

22 листопада 2005,13:12 Версія для друку

В містах та районах області: Біловодський район

Станом на 17 листопада в Біловодському районі газифіковано 771 будинок, або 64,3% до планового річного завдання. Всього до експлуатації введено 96,1 км газових мереж, в т.ч. підвідних газопроводів - 22,609 км, розвідних газопроводів – 73,5 км. Газифіковано 5 комунально-побутових об’єктів. Населенню встановлено 715 газових лічильників.
• За 10 місяців поточного року об’єм підрядних робіт, виконаних власними силами будівельних підприємств, склав 1 млн. 615 тис. грн., або 91,6% до відповідного періоду минулого року. За звітний період в експлуатацію введено 61 житловий будинок та 20 допоміжних приміщень загальною площею 4 тис. 990,8 кв. м, що на 26,5% більше, ніж за відповідний період 2004 року, у тому числі 29 будинків площею 2 тис. 117 кв. м по лінії фонду "Власний дім", що в 1,6 рази більше, ніж за аналогічний період 2004 року.

22 листопада 2005,12:58 Версія для друку

Геннадій Москаль почав роботу на посаді голови Луганської облдержадміністрації.

З 22 листопада Геннадій Москаль приступив до роботи на посаді голови Луганської обласної державної адміністрації.
Відповідно до Указу Президента України від 18.11.2005 №1618/2005 „Про призначення Г.Москаля головою Луганської обласної державної адміністрації” та п.11 постанови Кабінету Міністрів України від 13.12.2001 №1658 „Про затвердження Порядку розгляду питань, пов’язаних з призначенням на посади та звільненням з посад керівників, заступників керівників центральних органів виконавчої влади, урядових органів державного управління, керівників торговельно-економічних місій у складі закордонних дипломатичних установ України, державних підприємств та їх об’єднань, а також голів місцевих державних адміністрацій” ним підписано розпорядження від 22 листопада 2005 року №1002 „Про початок роботи на посаді голови облдержадміністрації”.

ГЕННАДІЙ ГЕННАДІЙОВИЧ МОСКАЛЬ народився 11 грудня 1950 року у с. Задібрівка Чернівецької області в сім'ї службовців.
У 1970 році закінчив Чернівецький технікум залізничного транспорту. З 1970 по 1972 рік проходив строкову службу у лавах Збройних Сил СРСР. Навчався у Львівській спеціальній середній школі міліції МВС СРСР (закінчив - в 1975 році), закінчив Київську вищу школу міліції і Академію МВС СРСР (в 1984 році).
В органах внутрішніх справ з жовтня 1973 року. За цей час зробив стрімку кар'єру від інспектора до заступника Міністра внутрішніх справ України, генерал-лейтенанта міліції (1973 рік -1995 рік - інспектор, старший інспектор карного розшуку відділу внутрішніх справ м. Чернівці, начальник відділку «А» ВКР УМС у Чернівецької області, перший заступник начальника УМВС України у Чернівецькій області – начальник кримінальної міліції, 1995-1997 рр. — начальник УМВС України в Закарпатській області, з 27 жовтня 1997 року заступник Міністра внутрішніх справ України — начальник Головного управління МВС України в Автономній Республіці Крим .
"В Криму після роботи секретар перемикала службовий телефон на мій домашній номер, і починалися дзвінки: "Та хто ти такий? Забагато береш на себе. Та ми тебе грохнемо!" Я їм: "Будь ласка, нема питань. Завтра увечері повертаюся додому старим маршрутом, охорони нема. Підходьте, розберемося". Ці дзвінки були розраховані людей зі слабкими нервами і скоро припинилися. У Криму, на Закарпатті, у Дніпропетровську я весь час ходив на роботу пішки, часто прогулювався за містом без будь-якої охорони. Вважаю, що для керівників мого рангу не достойно ховатися за охоронцями. Які б лихі часи не були, керівник не повинен відмежовуватися від власного народу".
З 6 травня 2000 року — заступник Міністра внутрішніх справ України по південно-східному регіону – начальник УМВС у Дніпропетровській області, в період 01.06.2001-27.09.2002 – обіймав посаду голови обласної державної адміністрації у Закарпатській області.
«…Багато хто віддає належне Москалеві за його вміння вести корабель адміністрації тихо, без скандалів. Зрештою, навіть той факт, що він наголошував на своїй безпартійності, стверджуючи, що для нього «всі однакові», теж багато важив. У найбільш відповідальні моменти губернатор завжди опинявся на боці тих сил, за якими стояв Президент. Це теж показово. Помітних зрушень за минулі місяці в економіці не спостерігалося, але і очевидних провалів не зафіксовано… Що ж до економічних успіхів Москаля, відомим його досягненням стало деяке зменшення цін на хліб та хлібобулочні вироби… Зате домогтися подешевшання паливно-мастильних матеріалів попри всі свої намагання губернатор не зміг. Закарпатці досі їздять на чи не найдорожчому бензині в Україні. У царині культури Геннадій Москаль залишив позаду усіх своїх попередників, разом узятих. При ньому започатковано близько десятка нових фестивалів по всій області. Місцями проведення були Синевирське озеро, символічний центр Європи у Рахівському районі, вулиці Ужгорода в пору, коли на них цвітуть сакури. Обласний фестиваль вина та схожі дійства чи не в кожному райцентрі, в селищах та селах — теж ініціатива Геннадія Геннадійовича. Не було йому рівних серед попередників і в намаганні утвердити імідж Закарпаття як туристичного регіону. Губернатор активно рятував замки та дерев’яні церкви — пам’ятки історії та архітектури. А скільки пам’ятників відомим діячам Закарпаття та його захисникам відкрилося за безпосередньої участі губернатора! «Лебединою піснею» Геннадія Геннадійовича стало видання унікальної книги — «Писанки Українських Карпат». Чотирнадцять років вона, вже набрана і зверстана, пролежала у видавництві в Ужгороді, аж поки дочекалася виходу в світ. Кошти, близько 100 тис. грн., взято не з бюджету: їх вишукав сам Геннадій Москаль, домовившись зі спонсорами. Видання планують висунути на здобуття Національної премії ім. Тараса Шевченка. «Період Москаля», власне, його «друге пришестя» запам’ятається ще й активною підтримкою губернатором блоку «За єдину Україну!» на виборах до Верховної Ради та кандидата на посаду Ужгородського міського голови Віктора Погорєлова. Залишив він свою «зарубку» і в мас-медіа. Ще під час першої поїздки в регіон, очолюючи управління внутрішніх справ Закарпатської області, Геннадій Геннадійович започаткував газету «Відомості міліції». А тепер йому завдячує своїм відродженням ще й «Закарпатська правда», на сторінках якої він регулярно виступав…» (тижневик «Дзеркало тижня», №37(412), 28 вересня – 4 жовтня 2002 року)
З 27 вересня 2002 року — Голова Державного комітету України у справах національностей та міграції. З 11 лютого 2005 року - до часу призначення на посаду голови Луганської обласної державної адміністрації - заступник Міністра внутрішніх справ України – начальник кримінальної міліції.
«При гражданском министре внутренних дел Юрии Луценко, которого аналитики называют "комиссаром милицейского ведомства", генерал Геннадий Москаль выполняет роль "оперативного главнокомандующего". На его плечах лежит ответственность за борьбу с преступностью во всех ее проявлениях — должность замминистра он совмещает с руководством уголовной милицией. Среди людей в погонах Геннадий Геннадиевич слывет нетипичным генералом, без свойственной этой породе людей вальяжности и медлительности как в словах, так и в мыслях. Неудивительно, что журналисты охотятся за его резкими высказываниями и порой слишком безапелляционными откровениями. Впрочем, слова генерала Москаля (и это тоже следует признать) не расходятся с делом…» (Інтернет- видання «Оглядач», 08.08.2005 )
Одружений, є доросла донька та два онуки. У роботі з колегами цінує перш за все професіоналізм та почуття гумору.
"Я часто говорю своїм підлеглим: вам не пощастило з начальником, бо я не займаюся ні футболом, ні хокеєм, не граю в шахи, більярд, не ходжу на риболовлю, полювання. Мене цікавить і поглинає лише робота, на інше просто не вистачає часу…"
Найдорожчим для себе вважає незаплямовану репутацію.
За високий професіоналізм, прямолінійність та некабінетний стиль роботи користується величезним авторитетом у підлеглих і популярністю у оточуючих. У 1996 році (через рік, після призначення на Закарпаття по лінії МВС) був проголошений місцевими журналістами людиною року.
Заслужений юрист України, Заслужений юрист Автономної Республіки Крим, нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ступеня, медалями «За відмінну службу по охороні громадського порядку», «За бездоганну службу» ІІ і ІІІ ступенів, іменною вогнепальною зброєю від Президента України, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, премією АРК за 1999 рік “За внесок у миротворчу діяльність, розвиток і процвітання Криму”. Генерал-лейтенант міліції. Кандидат юридичних наук.

22 листопада 2005,09:53 Версія для друку

В містах та районах області: Первомайськ

Минулого тижня державна комісія прийняла в експлуатацію нову комплексно-механізовану лаву на шахті "Золоте" ДП "Первомайськвугілля". За умов стабільної роботи транспортної служби нова лава здатна давати 400-500 тонн вугілля на добу.
• З метою стабілізації розрахунків із заробітної плати районним управлінням праці та соціального захисту населення за 10 місяців поточного року проведено 10 засідань комісій з контролю за своєчасною виплатою зарплати, на яких заслухано керівників 38 підприємств-боржників, з них 15 - підприємств комунальної форми власності. В цілому по місту Первомайськ виконання графіку погашення заборгованості складає 70%. Постійно проводиться щотижневий моніторинг виконання графіків погашення заборгованості із заробітної плати та своєчасної виплати поточної заробітної плати на підприємствах. Розроблено графік спільних з правоохоронними органами, прокуратурою, профспілками перевірок підприємств-боржників на ІV квартал.

21 листопада 2005,17:17 Версія для друку

По всіх містах та районах області відбудуться заходи щодо вшанування пам’яті жертв голодомору.

26 листопада відзначається – День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій. Протягом цього тижня вся Україна вшановує пам'ять жертв голодомору – трагічної події в історії нашого народу. Низка заходів пройде і по всіх містах та районах Луганської області.
За різними оцінками науковців і дослідників втрати населення України від голоду 1931-33 років склали від 3 до 10 мільйонів чоловік, понад третину загиблих становлять діти. Архівні документи не дають уточненої інформації про чисельність загиблих на Луганщині. Але підраховано, що кількість населення на території нашої області в 1933 році скоротилася на 20-25%.
Центральною подією запланованих заходів в м. Луганську стане проведення Скорботної ходи від бібліотеки ім.М.Горького до Пам’ятного знаку (каплички) жертвам голодоморів та політичних репресій, розташованого у сквері „Дружби народів”, і мітингу за участю керівництва облдержадміністрації та громадськості, в тому числі керівників релігійних організацій, народних депутатів України, депутатів органів місцевого самоврядування, свідків голодоморів, представників політичних партій, громадських та молодіжних організацій.
Зранку 26 листопада в усіх храмах відбуватимуться панахиди за загиблими під час голодоморів та унаслідок політичних репресій. 26-27 листопада передбачено проведення скорботних мітингів у населених пунктах області за участю представників релігійних конфесій у 464 храмах та молитовнях області.
В містах та районах області до 26 листопада будуть встановлені пам'ятні знаки на місцях поховань жертв голодоморів, біля яких упродовж листопада буде організовано насадження кущів калини.
З метою патріотичного виховання молоді 25 листопада буде організовано урочисте вшанування пам'яті жертв голодоморів хвилиною мовчання в навчальних закладах області. Патріотичному вихованню населення й особливо молоді буде сприяти проведення 23 листопада „круглого столу” щодо дослідження історії голодоморів за участю керівників обласних громадських організацій та осередків політичних партій, а також проведення протягом листопада „круглих столів”, конференцій у вищих навчальних закладах I–IV рівнів акредитації.
В будинках престарілих області буде проведено тематичні вечори, присвячені Дню вшанування пам'яті жертв голодоморів.
В навчально-виховних закладах відбудуться виставки історичної літератури, випуск тематичних стінних газет та плакатів, присвячених сумній даті.
Книжкову виставку „26 листопада – День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій” буде організовано в обласній бібліотеці ім. М.Горького.
В коледжі Східноукраїнського національного університету ім. В.Даля планується проведення студентської акції на тему: „Голодомор: причини, цілі, наслідки”.
В Луганському медичному училищі з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій буде проведено літературно-музичну композицію „Чорні квіти”.
Серед вищих навчальних закладів освіти протягом листопада-грудня буде розповсюджуватися брошура „Голодомори в Україні в ХХ столітті”.
В м. Алчевську заплановано в листопаді організувати пересувну виставку історичного музею міста по навчальних закладах з висвітленням тематики голодоморів та політичних репресій.
На базі Луганського коледжу культури і мистецтв буде проведено вечір духової музики хору „Благовіст”, а в обласному будинку творчої інтелігенції „Світлиця” – вечір-реквієм, присвячені цим подіям.
Протягом 2005-2006 років планується підготувати та провести цикл тематичних теле- та радіопередач, рубрик і статей у друкованих засобах масової інформації щодо подій політичних репресій та голодомору.
В день відзначення сумної дати щодо вшанування пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій в Україні 26 листопада 2005 року пропонується приспустити Державний Прапор України, не проводити розважальні заходи, відповідно скласти програми радіо- і телеканалів усіх форм власності.

21 листопада 2005,16:21 Версія для друку

В Луганській області в 1,8 рази зменшилися темпи росту захворюваності на туберкульоз.

В Луганській області в 1,8 рази зменшилися темпи росту захворюваності на туберкульоз. Про це сьогодні на брифінгу в облдержадміністрації заявила начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Комаревцева. Вона розповіла журналістам про стан виконання Державних програм та комплексних заходів в галузі охорони здоров’я Луганської області.
За словами Ірини Комаревцевої, на території області діє 9 державних програм в галузі охорони здоров’я. Це програми лікування та профілактики ВІЛ/СНІД, програми впровадження сімейної медицини, поліпшення обслуговування сільського населення, програма профілактики і лікування артеріальної гіпертензії, імунопрофілактики населення, комплексна програма „Цукровий діабет”, національні програми „Діти України”, „Репродуктивне здоров’я”, та програма боротьби із захворюванням на туберкульоз.
Всього на виконання Державних та регіональних програм на 2005 рік були заплановані видатки на суму 35757,3 тис. грн. в тому числі з Державного бюджету 26351,0 тис. грн. та з місцевого бюджету 9406,3 тис. грн. Фактично профінансовано за 9 місяців 2005 року з Державного бюджету 18600,0 тис. грн. та з місцевого бюджету 7115,7 тис. грн.
З метою зниження наслідків епідемії ВІЛ-інфекції і недопущення захворюваності на ВІЛ серед різних прошарків населення в області продовжується удосконалення спеціалізованої служби, щодо надання лікувально-профілактичної допомоги ВІЛ/СНІД хворим. З метою профілактики вертикальної трансмісії ВІЛ-інфекції в області впроваджено консультування та добровільне тестування вагітних жінок на ВІЛ інфекцію. Програма з профілактики ВІЛ/СНІДу профінансована на 73,3%.
В області проводяться комплексні заходи щодо впровадження сімейної медицини в систему охорони здоров’я. Станом на 1 жовтня поточного року в області в наявності 40 закладів охорони здоров’я, які впроваджують сімейну медицину.
З метою наближення спеціальної медичної допомоги сільському населенню створена виїзна консультативна поліклініка. В роботі виїзної консультативної поліклініки приймають участь лікарі 8-9 профілів. З 8 серпня такі бригади працюють по всіх містах області. З початку роботи виїзної поліклініки профілактичний огляд пройшли більше ніж 26 тис. чоловік. Для проведення цієї роботи було залучено 2 тис. 364 фахівців різного профілю.

21 листопада 2005,14:56 Версія для друку

В області триває робота щодо зменшення заборгованості до бюджету Пенсійного фонду.

Органами Пенсійного фонду України Луганської області продовжується робота щодо зменшення заборгованості до бюджету Пенсійного фонду.
З 11 по 18 листопада поточного року в органи державної виконавчої служби передано 244 вимоги про сплату недоїмки на загальну суму 1 млн. 102,1 тис. грн., по яким надійшло – 51,8 тис. грн. Поряд з цим, з метою стягнення у судовому порядку сум заборгованості по платежах до Пенсійного фонду до Господарського суду було подано 6 позовних заяв на суму 262,3 тис. грн. Надійшло від позовної роботи на рахунки Пенсійного фонду за минулий тиждень 29 тис. грн., з яких 14,4 тис. грн. погашено боржниками добровільно та 14,6 тис. грн. – стягнуто органами державної виконавчої служби.
Управліннями Пенсійного фонду України Луганської області з початку поточного року до Господарського суду було направлено 44 заяви про порушення справ про банкрутство з безспірною сумою вимог 7579 тис. грн.
З метою посилення відповідальності платників внесків, до правопорушників застосовувалися адміністративні стягнення у вигляді штрафу, передбаченого чинним законодавством. Так, за минулий тиждень органами Пенсійного фонду області застосовано 13 адміністративних штрафів на загальну суму 2 тис. грн.
З метою притягнення до кримінальної відповідальності суб’єктів сплати внесків, які мають заборгованість перед Пенсійним фондом в значних, великих та особливо великих розмірах, згідно ст.212 Кримінального кодексу України з початку року станом на 18 листопада 2005 року до правоохоронних органів було передано 57 матеріалів, по яких притягнуто до кримінальної відповідальності 8 осіб.


Сторінки:
181920212223242526272829303132

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера