Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: понеділок, 06 травня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
21 листопада 2005,14:17 Версія для друку

Виставка „Трагічні сторінки історії” відкрилась в ОУНБ ім. Горького.

В історії України є багато трагічних сторінок. Трьома хвилями по Україні прокотився голод: 1921-1923рр., 1929-1933рр та 1946-1947рр. Масові політичні репресії забрали життя мільйонів українців.
Вшановуючи пам’ять жертв тих страшних подій, співробітники обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Горького підготували виставку, яка відкрита з 21 листопада в електронному читальному залі бібліотеки. Це документи і матеріали конференцій, документальні фотографії, свідчення очевидців. Як збірка документів, архівних матеріалів, листів, доповідей, статей, досліджень, есе - „Чорна книга України”. Пам’яті жертв голодомору присвячено проект Української служби Бі-Бі-Сі, його матеріали видані на електронному диску. Серед художніх творів – „Жовтий князь” Василя Барки та „Марія” Уласа Самчука. Є поодинокі свідчення з території Луганської області. Також підготовлена підбірка сайтів Інтернет.
Співробітники бібліотеки вважають, що виставка буде цікава всім, особливо науковцям, студентам-історикам, політологам, соціологам, журналістам, викладачам та вихователям нового покоління українців.
26 листопада – День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій.

21 листопада 2005,14:06 Версія для друку

В Краснодоне прошли торжественные мероприятия, посвященные досрочному выполнению ОАО «Краснодонуголь» годового плана по угледобыче.

18 ноября в Краснодоне при участии и.о. председателя Луганской облгосадминистрации Зиновия Гузара прошли торжественные мероприятия, посвященные досрочному выполнению ОАО «Краснодонуголь» годового плана по угледобыче - 4 млн. 800 тис. тонн коксующегося угля. Зиновий Гузар поздравил трудовой коллектив предприятия с этим значительным успехом – «примером добросовестной, высококачественной работы рабочих, специалистов и руководителей всех уровней». Он отметил, что их производственная деятельность заслуживает самого глубокого уважения и благодарности. В краснодонском Дворце культуры «Молодая гвардия» состоялся праздничный концерт при участии народной артистки Украины Таисии Повалий, церемония награждения работников ОАО «Краснодонуголь».
Открытое акционерное общество «Краснодонуголь» объединяет 9 шахт, 2 обогатительные фабрики, ремонтно-механический завод, управление по монтажу, демонтажу и ремонту горношахтного оборудования, погрузочно-транспортное управление, управление по тушению породных отвалов и рекультивации земель, транспортное предприятие «Уголь». Общая численность работников составляет более 23 тысяч человек.
Годовая производственная мощность 4,8 млн. тонн угля. Балансовые запасы угля составляют 529 млн. тонн, промышленные – 396 млн. тонн. На шахтах ведётся добыча коксующихся углей марок Ж и К. Их зольность колеблется от 32% до 49%. Очистные работы по добыче угля ведутся 15 забоями, все лавы комплексно-механизированные.
Предприятие приватизировано в 2005 году Авдеевским коксохимзаводом. Объем капиталовложений в 2004 году составил 24 млн. грн, в 2005 году - 90 млн. грн, на 2006 год запланированный объем капвложений - 135 млн. грн.
Среднемесячная зарплата на предприятии составляет 1379,5 грн. Задолженность по зарплате отсутствует.

21 листопада 2005,10:57 Версія для друку

В містах та районах області: Лисичанськ

На черговому засіданні міськвиконкому розглянуто питання стану ринкової торгівлі у місті. Зазначено, що на території Лисичанська організовано та функціонує 9 постійно діючих ринків на 2 тис. 683 торгівельних міста, в тому числі 2 ринки муніципальної форми власності, 3 – колективної, 4 - приватної. Матеріально-технічна база ринків постійно укріплюється, розвивається ринкова інфраструктура, створюються максимальні умови для здійснення торгівлі. Разом з тим ще допускаються порушення правил торгівлі окремими групами товарів, не виконуються вимоги ветеринарно-санітарних правил, податкового законодавства та потреб споживачів. Також мають місце порушення правил пожежної безпеки. З метою наведення порядку в організації роботи ринків, профілактики порушень, захисту прав споживачів та забезпечення повноти надходжень ринкового збору до місцевого бюджету, члени виконкому прийняли рішення, згідно з яким господарчі суб’єкти повинні у повному обсязі виконувати вимоги нормативних документів, приймати заходи щодо забезпечення протипожежного захисту. Крім цього, вирішено управлінню з питань торгівлі та побутового обслуговування населення міськради видати дозвіл на виїзну торгівлю сільгосппродукцією у відповідності з затвердженою дислокацією, розробити Правила торгівлі на ринках міста та винести їх на обговорення сесії міськради.

18 листопада 2005,15:59 Версія для друку

Зіновій Гузар привітав працівників сільського господарства Луганщини з професійним святом.

В.о. голови обласної державної адміністрації Зіновій Гузар привітав працівників сільського господарства Луганщини з професійним святом. В поздоровленні йдеться:
„Щиросердно вітаю вас з професійним святом – Днем працівників сільського господарства!
Сьогодні ми вшановуємо всіх, хто безпосередньо пов'язаний з роботою на землі, вирощуванням і збиранням врожаю, виробництвом м'яса, молока та іншої сільськогосподарської продукції.
Сільськогосподарська праця завжди вважалася однією з найважчих і почесних. Ваш досвід, професіоналізм, самовідданість є запорукою підвищення добробуту мешканців нашого регіону.
Нинішнього року ви здобули переконливу трудову перемогу – було вирощено 1 млн. 300 тис. тонн зерна. Приємно відзначити, що 300 тис. тонн насіння соняшнику, які було одержано – рекордний результат за всю історію Луганщини. Поступово налагоджується стан справ у тваринництві.
Зі своєї сторони обласна державна адміністрація приділяють значну увагу підтримці села, його проблемам і розвитку.
Спасибі вам за любов до рідної землі, відданість нелегкій селянській праці, життєву мудрість. Бажаю вам добра, родинного благополуччя та міцного здоров’я”.

18 листопада 2005,15:54 Версія для друку

Зіновій Гузар привітав працівників агропромислового комплексу і побажав їм рекордних врожаїв.

Сьогодні в колонній залі облдержадміністрації відбулося урочисте нагородження працівників агропромислового комплексу з нагоди Дня працівників сільського господарства. У церемонії нагородження взяли участь виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Зіновій Гузар, заступник голови–керівник апарату облдержадміністрації Андрій Зюзь.
Зіновій Гузар привітав працівників сільського господарства з професійним святом та звернувся до них з побажаннями професійних успіхів. Зокрема Зіновій Гузар зазначив: „Бажаю вам, щоб ваш врожай завжди був рекордним”. Він також додав: „Ваша робота одна з найтяжчих. Дуже часто, незважаючи на вашу плідну роботу, трапляється, що погодні умови створюють вам додаткові труднощі. Але незважаючи на це, вже в цьому році вам вдалося зібрати 1 млн. 300 тонн зерна. Ми пишаємось тим, що Луганська область входить у трійку областей, які повністю посіяли озимі”.
Керівники області також взяли участь в урочистих зборах з нагоди Дня працівників сільського господарства, який проходив у Палаці культури студентів Луганського національного аграрного університету. Там же відбулась обласна виставка-ярмарок продовольчих товарів та товарів народної творчості.

18 листопада 2005,15:47 Версія для друку

Кращих працівників сільськогосподарської галузі нагороджено почесними відзнаками.

За значний особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу області, досягнення високих виробничих показників та з нагоди професійного свята – Дня працівників сільського господарства медаллю за заслуги II ступеня нагороджені директор сільськогосподарського ТОВ „Степове” Слов’яносербського району Віктор Гетьманський, директор ПП „Агрофірма „Довжанська” м.Свердловськ Григорій Ковтун, комбайнер сільскогосподарского ТОВ „Промінь” Міловського району Віктор Лисенко.
Медаллю „За заслуги перед Луганщиною” III ступеня нагороджені майстер машинного доїння сільськогосподарського ТОВ „Зоря” Білокуракінського району Ніна Гринько, голова правління ВАТ „Луганськмлин” Зінаїда Наден, директор ПСП „Рамус” Новопсковського району Володимир Сумароков. Кращі працівники села також отримали почесні грамоти від обласної ради. Відзнакою Міністерства аграрної політики України „Знак пошани” та почесною грамотою нагороджені 19 кращих працівників та трудових колективів аграрної галузі. Також почесними грамотами, цінними подарунками та листами подяки від облдержадміністрації отримали 16 працівників галузі.

18 листопада 2005,15:40 Версія для друку

Луганське вище професійне училище автосервісу святкує 50-ти річний ювілей.

Сьогодні в Луганському вищому професійному училищі автосервісу відбулись урочисті заходи з нагоди 50-річчя з дня заснування цього закладу.
Луганське вище професійне училище автосервісу було засновано в 1955 році як Гірничопромислова школа № 26 будівельного профілю з контингентом 200 осіб. У тому ж році була перейменована в Будівельну школу №26, в 1957 році - в Будівельне училище № 26 з терміном навчання 2 роки, у 1963 році - в міське професійно-технічне училище № 26, у 2002 році шляхом реорганізації перетворено в Луганське вище професійне училище автосервісу.
Навчальний заклад обладнано: 30 кабінетами, 9 навчальними майстернями, 4 лабораторіями, автомобільним парком з 16 сучасними автомобілями. Контингент учнів, слухачів становить на цей час понад 1000 осіб, з них за рахунок держбюджету навчається 987 осіб та 60 осіб на замовлення обласного центру зайнятості. Професійна підготовка, перепідготовка здійснюється за 11 професіями для будівельної галузі економіки Луганської області. Навчальний заклад отримав ліцензію на підготовку молодих спеціалістів по спеціальності „Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів” і з цієї спеціальності проходять навчання чотири групи загальною кількістю близько 90 чол. Училище має два комп’ютерних класи, в яких знаходиться 28 комп’ютерів.
Керівництво училища постійно знаходиться в пошуку нових форм навчання, впроваджує інноваційні виробничі технології. Училище працює над комплектом документації щодо ліцензування та розширення номенклатури нових професій “Машиніст крана автомобільного” і “Машиніст автовишки та автогідропідіймача”.

18 листопада 2005,12:03 Версія для друку

На 1,1 млн. грн. зменшилась заборгованість із зарплати на підприємствах області за минулий тиждень.

За даними Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по економічно активних підприємствах, підприємствах-банкрутах і економічно неактивних підприємствах по Луганській області станом на 14 листопада поточного року становить 103 млн. грн. Це на 1,1% або 1,1 млн. грн. менше, ніж станом на 7 листопада поточного року.
Сума невиплаченої заробітної плати по економічно активних підприємствах області на 14 листопада 2005 року склала 56,1 млн. грн., що на 2,8 млн. грн. або на 5% менше, ніж серед аналогічних підприємств попереднього тижня.
По підприємствах-банкрутах заборгованість склала 41,3 млн. грн., що на 2,3 млн. грн. або на 5% менше у порівнянні з попереднім тижнем. По економічно неактивних підприємствах, що призупинили діяльність у 2001-2004 роках, становить 5,5 млн. грн. і скоротилась на 1,7 млн. грн. або на 23%.

18 листопада 2005,11:16 Версія для друку

В містах та районах області: Сєверодонецьк

Звіт про підсумки виконання Програми розвитку малого підприємства в місті за 10 місяців поточного року розглянули та затвердили на засіданні міськвиконкому. Зазначено, що за розвитком підприємництва Сєверодонецьк займає другу позицію в області. В поточному році представники малого бізнесу відкрили 35 магазинів, 16 кіосків та павільйонів, 18 підприємств сфери послуг, 10 - оптової торгівлі, 14 – громадського харчування. Згідно з програмою, малі підприємства залучалися до участі в тендерних торгах по закупівлі товарів та послуг за державні кошти. В поточному році проведено 81 торг, за підсумками яких укладено 74 договори. Проводиться робота з підвищення кваліфікації кадрів малого підприємництва та навчання незайнятого населення основам підприємницької діяльності. Через громадську правову приймальню забезпечується громадська підтримка малого бізнесу.

18 листопада 2005,11:12 Версія для друку

В містах та районах області: Брянка

З початку року станом на 15 листопада гірники шахти "Вергулівська" видобули 265 тис. 358 тонн вугілля, що становить 104,7% від плану, шахти "Ломуватська" – 70 тис. 246 тонн вугілля - 118,1%. Всього шахтами міста з початку року видобуто 353 тис. 345 тонн вугілля - 107,7% від плану. Проведення гірничих виробок за 15 днів місяця на шахті "Вергулівська" склало 76,5 м, на шахті "Ломуватська" – 36 м.
• Управлінням економіки та ринкових відносин розроблена міська Програма енергозбереження, в якій взяли участь шахти "Ломуватська", "Вергулівська", ЗАТ "Криворізьке", ВАТ "Брянківчанка", заводи бурового і фільтрувального устаткування, підприємство виправної колонії №11, територіально-медичне об’єднання. За підсумками 9 місяців поточного року із запланованих 45 заходів виконано 26, отримано економічний ефект у сумі 266,6 тис. грн., що складає 58,1% до запланованого Програмою. В результаті збережено 14 тис. куб. м газу, 29 тонн вугілля, 1,13 млн. кВт. год. електроенергії та 35 Гкал теплоенергії. У І півріччі поточного року завершив роботу інвестиційний проект "Реструктуризація ВАТ "Брянківчанка". До підприємства було інвестовано 7650 тис. грн. у вигляді державних капіталовкладень. З початку реалізації проекту обсяги виробництва продукції в діючих оптових цінах досягли 1562 тис. грн., до бюджету виплачено 588,8 тис. грн., виручка від реалізації продукції склала 1867,1 тис. грн. На сьогодні чисельність працівників на підприємстві складає 103 чол., що на 28,4% більш, ніж на початок року. Середньомісячна заробітна плата - 230,2 грн.


Сторінки:
192021222324252627282930313233

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера