Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: понеділок, 06 травня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
17 листопада 2005,16:30 Версія для друку

Зіновій Гузар привітав студентство Луганщини з Міжнародним днем студентів.

В.о. голови обласної державної адміністрації Зіновій Гузар привітав студентство Луганщини з Міжнародним днем студентів. В поздоровленні йдеться:
„Вже більше ніж шести десятків років молодь, яку ми називаємо „студентство”, відзначає цей день. Не випадково саме зі студентством у суспільстві пов’язані надії на розвиток, добробут, зміни на краще. Адже в усі часи студентство виступало своєрідним барометром соціально-економічного та політичного стану суспільства. Молодь є найменш консервативним за своїми ціннісними орієнтаціями соціальним прошарком населення, найбільш чутливо реагує на перетворення. Їй притаманне негативне ставлення до порушення демократичних норм, законів, моральних принципів. Можна з повним правом розглядати молодь, особливо студентство, як „соціальний нерв суспільства”.
Саме студентство є головним стратегічним резервом останніх соціально-економічних реформ та духовно-культурних перетворень в Україні.
Студентство нашої області – це значна сила, понад 100 тисяч грамотних, ініціативних, перспективних молодих людей. Саме вам розбудовувати молоду державу Україну в ХХІ сторіччі.
У цей день щиро бажаю вам, дорогі друзі, нових освітніх, наукових, творчих починань. Успіхів, наполегливості в реалізації намічених цілей, здоров’я та оптимізму”.

17 листопада 2005,14:43 Версія для друку

7 млн. 206,1 тис. тонн склав об’єм видобутку вугілля шахтами міста Ровеньки з початку року.

15 листопада поточного року шахта №81 „Київська” ДП „Ровенькиантрацит” видала на-гора мільйонну тонну високоякісного антрациту. Понад встановленого плану видобуто 290 тис. 703 тонни вугілля. Шахта ім. Вахрушева ДП „Ровенькиантрацит” 15 листопада досягла двохмільйонного рубежу. Трудовим колективом цієї шахти понад запланованих обсягів видобуто 487 тис. 915 тонн антрациту.
Станом на 15 листопада об’єм видобутку вугілля шахтами міста Ровеньки з початку року склав 7 млн. 206,1 тис. тонн, за минулу добу – 21,7 тис. тонн. Середньодобовий об’єм видобутку вугілля перевищив плановий на 1 тис. 199 тонн. Програма видобутку вугілля ДП "Ровенькиантрацит" за період з початку року виконана на 125,8%. Найкращі показники роботи у ВП "Шахта ім. Дзержинського" - 148,1%, ВП "Шахта №81 "Київська" - 141%, ВП "Шахта ім. Вахрушева" - 132,3%, ВП "Шахтоуправління "Ровеньківське" - 132,9%, ВП "Шахта ім. Фрунзе" - 126,3% ДП "Ровенькиантрацит". Об’єм відвантаження вугілля з початку року складає 9986,3 тис. тонн, за минулу добу – 32,9 тис. тонн.

17 листопада 2005,14:31 Версія для друку

476 громадян звернулось до Регіональної приймальні Президента України з початку її роботи.

Підбито підсумки роботи Регіональної приймальні Президента України в Луганській області за три місяці 2005 року. У серпні до Регіональної приймальні звернулося 99 громадян, із 127 зверненнями. З них 112 звернень отримано на особистому прийомі, 15 – надійшли поштою. У вересні спостерігалось збільшення кількості звернень громадян. Так, до Регіональної приймальні звернулося 189 громадян із 204 зверненнями. Кількість звернень отриманих на особистому прийомі становила 167. Тих, що надійшли поштою – 37. У жовтні до Регіональної приймальні звернулося 188 громадян із 213 зверненнями. З них на особистому прийомі отримано 168 звернень, поштою – 45. Усього за три місяці роботи до Регіональної приймальні Президента України в Луганській області звернулося 476 громадян. Зареєстровано 546 звернень. Більшість звернень отримано від ветеранів праці, пенсіонерів – 190.
Тематика звернень громадян різноманітна. Найголовнішими стали питання забезпечення законності та охорони правопорядку – 138 звернень. Також багато громадян турбують житлові питання та питання соціального захисту.
Протягом звітного періоду відбулося дев’ять спільних прийомів консультантів Регіональної приймальні із представниками обласної влади. На спільних прийомах громадян у вересні-жовтні 2005 року (у серпні спільні прийоми не проводилися) отримано 89 звернень від громадян. Звернення призначались до прокуратури, управління охорони здоров’я, пенсійного фонду, управління юстиції, управління праці і соціального захисту.

17 листопада 2005,13:18 Версія для друку

19 листопада 2005 року скловиробники області відзначають своє професійне свято - День скловиробника.

У Луганській області скляна промисловість представлена двома заводами: ЗАТ “Лисичанській склозавод “Пролетарій”, яке є єдиним в Україні виробником високоякісного полірованого скла методом флоат-процесу з потужністю виробництва понад 17,0 млн. кв. м на рік та ВО “Попаснянський склозавод”, що спеціалізується з випуску скловиробів промислового та цивільного призначення та є відомим в Україні виробником товарів народного споживання.
Номенклатура продукції, що виробляють скляні заводи області, нараховує понад 230 видів. Чисельність працюючих на зазначених підприємствах біля 2 тис. 800 чоловік.
Продукція заводів широко відома в Україні та за її межами. Експорт ЗАТ “Лисичанський склозавод “Пролетарій” складає понад 40% від щорічних обсягів виробництва та охоплює більш 30 країн дальнього та ближнього зарубіжжя. Висока якість матеріалів, що виробляються на підприємстві, неодноразово відмічалася дипломами та нагородами різних конкурсів, виставок, виставок-ярмарок, у тому числі Всеукраїнського конкурсу “Кращий вітчизняний товар року”.
З метою збільшення обсягів виробництва, поширення номенклатури продукції та поліпшення її якості на підприємствах щорічно реалізуються заходи щодо впровадження нових енергозберігаючих технологій, реконструкції й проведення капітальних ремонтів технологічних ліній..
Враховуючи збільшення кількості об’єктів будівництва в Україні та попит зовнішнього ринку на флоат-скло великих розмірів, у поточному році на ЗАТ “Лисичанський склозавод “Пролетарій” розпочато будівництво нових потужностей з виробництва флоат-скла, що дасть можливість збільшити його виробництво на 10,7 млн.кв.м на рік та створити біля 700 робочих місць.
Скляні заводи області мають прибуткову діяльність, працюють стабільно та рентабельно, заборгованості по всім видам платежів, у тому числі з виплати заробітної плати, немає.
19 листопада поточного року скловиробники області відзначають своє професійне свято - День скловиробника.
Управління містобудування та архітектури Луганської облдержадміністрації вітає колективи скляних заводів області з професійним святом, висловлює подяку за високий професіоналізм, сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток скляної промисловості нашої держави та бажає всім скловиробникам здоров’я, щастя, добробуту, нових звершень та нових досягнень.

17 листопада 2005,13:09 Версія для друку

Поліпшення якості роботи у сфері державної служби в області розглядатимуть на семінарі–практикумі в Луганську.

Управління державної служби Головдержслужби України в Луганській області 24 листопада 2005 року о 10 годині буде проводити семінар-практикум щодо поліпшення якості роботи у сфері державної служби в області.
У ході семінару планується охопити широке коло проблем, які найчастіше зустрічаються в практиці застосування Закону України "Про державну службу" та інших нормативно-правових актів, й спільними зусиллями з кадровими службами знайти шляхи їх розв’язання.
Ця зустріч повинна стати взаємозбагачувальною та допомогти у проведенні послідовної і цілеспрямованої роботи щодо реалізації завдань державної служби області, підвищення професійного рівня кадрових служб у зміцненні виконавської дисципліни.
За результатами семінару будуть підготовлені і направлені до органів державної виконавчої влади і місцевого самоврядування методичні рекомендації для використання в подальшій роботі.

17 листопада 2005,12:28 Версія для друку

В містах та районах області: Первомайськ

Аналіз виконання Програми соціального та економічного розвитку міста за 9 місяців поточного року свідчить про те, що на сьогодні основні завдання виконані. Найбільший внесок в економічний ріст міста забезпечила промисловість. Об’єм товарної продукції у порівнянних цінах станом на 1 жовтня 2005 року склав 126,1 млн. грн., або 102% від запланованого програмою. За 9 місяців поточного року серед галузей промисловості найбільший приріст досягнуто у хімічній галузі (16,3%), виробництві промбудматеріалів (4,7%), виробництві вугільного концентрату (41,6%). Збільшенню темпів промислового виробництва сприяла активізація інвестиційної діяльності. За І півріччя п.р. об’єм капітальних інвестицій склав 10,7млн. грн., що в 2,6 рази більше, ніж за аналогічний період 2004 рік. Не виконали програмні завдання підприємства паливної промисловості. За звітний період об’єм товарної продукції ДП "Первомайськвугілля" склав 34,9 млн. грн., або 33,7% до програмного показника.
• За звітний період середньомісячна заробітна плата у місті склала 606 грн., темп росту 121,2%. Фонд оплати праці по місту склав 94,4 млн. грн., або 107,8% до програмного показника. Збільшилась чисельність працюючих на підприємствах міста та станом на 1 жовтня склала 17,3 тис. чол. Об’єм роздрібного товарообігу склав 22,4 млн. грн., або 109,1% до показника Програми. Значна робота пророблена в ЖКГ міста. Фактично на благоустрій міста витрачено 501,2 тис. грн. бюджетних коштів, в т.ч. на будівництво бульвару по вул.КІМ (756 тис. грн.), реконструкцію площі ім. В.Леніна (153 тис. грн.), реконструкцію фонтана та площі відпочинку у парку ім.Чихачева (51,4 тис. грн.), на утримання доріг, ліній зовнішнього висвітлення, ліквідацію несанкціонованих смітників, озеленення (311 тис. грн.), капремонт житлового фонду (228 тис. грн.), на будівництво пілону по вул.КІМ (113,6 тис. грн.). В рамках виконання програми по забезпеченню послугами з охорони здоров’я було виконано ремонт баклабораторії, частини хірургічного відділення багатопрофільної лікарні, операційних блоків. Усі породілля забезпечені одноразовими пакетами для пологів. Виконуючи завдання Програми у сфері освіти, за звітний період були оздоровлені 3090 чол., у т.ч. діти-сироти та ті, що позбавлені батьківського піклування (91 чол.), діти з багатодітних сімей (346 чол.), діти-інваліди (2 чол.), діти загиблих шахтарів (26 чол.), талановиті діти (346 чол.), діти диспансерної групи (364 чол.), інші категорії (1915 чол.). У І півріччі зроблено капітальний ремонт ясел-саду "Аленький цветочек", відремонтовані навчальні заклади. Для цього з міського бюджету було виділено 122 тис. грн.

17 листопада 2005,12:23 Версія для друку

На 119,8 млн. грн. укладено договорів щодо регіональних закупівель суб’єктами малого підприємництва області за 9 місяців 2005 року.

Суб’єкти малого підприємництва області залучаються до участі в регіональних закупівлях. За даними Головного управління економіки облдержадміністрації, за 9 місяців поточного року ними укладено 1342 договори на загальну суму 119,8 млн. грн., що складає 81,3% до загальної кількості замовлень області.
Суб’єктам підприємництва з початку року передано вільних приміщень загальною площею 183,5 тис. кв. м. Із них в оренду - 134,7 тис. кв. м., у власність - 48,8 тис. кв. м. Встановлені пільги за орендними ставками на приміщення для суб’єктів малого підприємництва в 7-й містах та 5-й районах.
В усіх регіонах області створені єдині реєстраційні та дозвільні офіси за принципом „єдиного вікна".
На веб-сайтах облдержадміністрації та Головного управління економіки розміщено та постійно обновляються данні Реєстру вільних приміщень державної та комунальної власності, Реєстру природних та інших ресурсів, які можуть бути використані підприємницькими структурами для розвитку бізнесу, перелік документів, які видаються юридичним та фізичним особам структурними підрозділами Луганської облдержадміністрації, інформацію про перепідготовку управлінських кадрів та їх стажування за кордоном тощо.
В допомогу підприємцям області видано та поширюється методичний посібник «Настольная книга для предпринимателей и малых предприятий», «Умови ведення бізнесу в Луганській області на національному рівні», «Інвестиційні пропозиції Луганської області».

17 листопада 2005,12:21 Версія для друку

В містах та районах області: Лисичанськ

Під час апаратної наради з керівниками управлінь, відділів та служб міськвиконкому була розглянута робота КСП "Лисичанськводоканал". Зазначено, що в експлуатації КСП "Лисичанськводоканал" знаходяться 6 водозаборів, які щодобово добувають 53 куб. м питної води, близько 1300 км зовнішніх та внутрішньобудинкових водопровідних і каналізаційних мереж, 7604 колодязів, 35 водяних та насосних станцій, 280 км ліній електропередач та 72 одиниці автомобільної і спеціальної техніки. На підприємстві працює 800 чол., середня заробітна плата за 10 місяців поточного року складає 679 грн. Відсутність оборотних коштів призводить до значного погіршення основних фондів, підвищення аварійності об’єктів, непродуктивних витрат матеріальних та енергетичних ресурсів. На сьогоднішній день великі фінансові втрати виникають за рахунок постійного росту вартості ремонтно-експлуатаційних та паливно-мастильних матеріалів, обладнання та електроенергії. За 10 місяців 2005 року спожито електроенергії на суму 6441,6 тис. грн., оплачено – 4993,8 тис. грн. У зв’язку із зростом мінімальної заробітної плати витрати на її виплату за 10 місяців поточного року склали 7,4 млн. грн. проти 6,3 млн. грн. в цілому за 2004р. Незважаючи на складну економічну ситуацію, підприємство стабільно виплачує заробітну плату, завершило роботи із зонування мікрорайонів південної частини міста, своїми силами виконало роботи із заміни аварійної ділянки Білогорівського водоводу (1200 м), провело роботу з монтажу нового підводного переходу Боровського водоводу через р.Сєверський Донець (близько 120 п.м.) Якість питної води відповідає фізико-хімічним та бактеріологічним показникам згідно ДОСТУ, рішенням Мінздраву та Держстандарту України.

16 листопада 2005,16:30 Версія для друку

Урочистий прийом з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку відбувся в Луганську.

16 листопада в облдержадміністрації пройшов урочистий прийом з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку, в якому взяли участь в.о. голови облдержадміністрації Зіновій Гузар, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Андрій Зюзь, заступник голови облради Валерій Голенко, керівники і працівники обласних та місцевих телерадіоорганізацій, власні кореспонденти загальноукраїнських ЗМІ, робітники Інтернет-видань та підприємств зв’язку області.
Вітаючи присутніх з їх професійним святом, Зіновій Гузар зазначив: „XXI сторіччя – це вік комунікацій. Він має свої позитивні та негативні сторони. Я би хотів, щоб ви завжди були об’єктивними під час висвітлення будь-яких подій, особливо під час виборчої кампанії”.
За сумлінну працю та професіоналізм понад Почесними грамотами облдержадміністрації та обласної ради та Листами подяки облдержадміністрації нагороджені понад 50 кращих працівників сфери радіо, телебачення та зв’язку. Серед них співробітники телерадіокомпаній, поштових відділень зв’язку, телефонних компаній. Медаллю облради „За заслуги перед Луганщиною” ІІІ ступеня нагороджено заступника гендиректора ДО ЛОДТРК Юрія Козакова, іменними часами облради – комерційного директора ОО ЛКТ Миколу Воронкіна.

16 листопада 2005,13:38 Версія для друку

З початку року податковою міліцією викрито 270 тяжких та особливо тяжких злочинів.

За даними управління податкової міліції ДПА в Луганській області, з початку року податковою міліцією викрито 270 тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі 170 – за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Попереджено 154 факти незаконного відшкодування податку на додану вартість на суму 117 млн. 660 тис. грн. З незаконного обігу вилучено товарів на суму 23 млн. 520 тис. грн.
В Луганську під час перевірки товариства з обмеженою відповідальністю з питань правомірності заявлених до відшкодування з бюджету сум ПДВ встановлено, що посадові особи відобразили у податковому обліку операції з придбання без подальшої реалізації товарів. До того ж вони не надали розрахункові документи, що підтверджують факт сплати за отримані товарно-матеріальні цінності, а також документи бухгалтерського обліку, що свідчать про наявність валових витрат та правомірність віднесення до податкового кредиту з ПДВ відповідних сум. Таким чином, посадовими особами безпідставно віднесено до складу податкового кредиту та неправомірно заявлено до відшкодування 5,35 млн. грн. податку на додану вартість. Прийнято рішення про скасування безпідставно заявленої суми у повному обсязі.
При проведенні профілактичних заходів, спрямованих на попередження порушень податкового законодавства, співробітниками податкової міліції здійснено перевірку торгівельної точки, де мешканець міста без державної реєстрації здійснював реалізацію автошин та автодисків. За результатами перевірки вилучено 113 автошин та 4 автодиски на загальну суму 39 тис. грн. Перевірка триває.
В Красному Лучі під час проведення заходів, спрямованих на виявлення безхазяйного майна, при обстеженні території одного з приватних підприємств встановлено факт зберігання компресора, орієнтовною вартістю 32 тис. грн. Згідно наданих документів він належить іншій фірмі, однак з’ясовано, що рішенням суду скасовано державну реєстрацію даної комерційної структури. Компресор вилучено. Проводиться подальша перевірка.
В Стаханові співробітниками податкової міліції при проведенні заходів, спрямованих на виявлення та припинення фактів правопорушень чинного законодавства в сфері грального бізнесу, перевірено одну з крамниць міста, що належить приватному підприємцю. Встановлено факт незаконної організації азартних ігор за гроші на гральних автоматах без торгового патенту на даний вид діяльності. Два гральних автомата орієнтованою вартістю 30 тис. грн. вилучено. Перевірка триває.
У ході проведення операції “Контрабанді – стоп” підрозділами податкової міліції, спільно з іншими правоохоронними органами, виявлено 1064 порушення податкового законодавства. Вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму близько 20,5 мільйонів гривень, з них підакцизних товарів - на 6,3 млн. грн., продовольчих товарів – на суму майже 6 млн. 160 тис. грн.


Сторінки:
202122232425262728293031323334

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера