Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: понеділок, 06 травня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
16 листопада 2005,12:40 Версія для друку

Понад 3% склав приріст обсягів виробництва у харчовій промисловості Луганщини з початку року.

За даними Головного управління агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації, приріст обсягів промислового виробництва з початку року склав 2,8%. Додатково отримано продукції на суму 30,3 млн. грн. Підприємствами харчової промисловості області за 9 місяців поточного року вироблено продукції у порівняних цінах 1251,3 млн. грн.
У структурі виробництва промисловості області харчова галузь зараз займає 6,1% проти 5,9% у 2004 році, в обробній промисловості - 7,2% проти 6,8%.
Збільшено випуск основних видів продукції: ковбасних виробів – на 4,7%, м'ясних напівфабрикатів – на 38,9%, молока рідкого обробленого – в 2,3 рази, макаронних виробів – більш ніж на третину, круп – на 13,7% та інш.
Фінансовий результат галузі за 9 місяців поточного року - 6,2 млн. грн., що на 3,1 млн. грн. перевищує рівень минулого року, знижена питома вага збиткових підприємств і сума збитків.
За підсумками 2005 року очікується приріст обсягів виробництва харчової галузі на 3,1%.
Стабільність галузі за останні роки і стан на сьогодні дає підстави для прогнозу на 2006 рік щодо приросту виробництва продовольчих товарів на 3,6% до рівня поточного року.
Цінова ситуація на основні продукти харчування в області зберігається стабільною на рівні середніх цін по Україні Створені запаси забезпечують розрахункову потребу під виробництво хліба в області на період майже 5 місяців. Тобто, на поточний рік Луганщина область ресурсами продовольчого зерна забезпечена.

16 листопада 2005,12:07 Версія для друку

Призначено нового начальника управління освіти і науки облдержадміністрації.

Новим начальником управління освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації призначено Володимира Левченю.
Володимир Андрійович Левченя народився 16 лютого 1956 року у с. Бершаді Вінницької області. Має вищу освіту: у 1983 році закінчив Київський державний педагогічний інститут іноземних мов, здобувши кваліфікацію вчителя іспанської та французької мов; у 1991 році - Луганський машинобудівний інститут за спеціальністю „менеджер-організатор виробництва”.
Трудову діяльність Володимир Левченя розпочав у 1975 році монтером шляхів Київської дистанції шляхів Південно-Західної залізниці м. Київ. З 1976 по 1978 рік проходив службу у Збройних Силах. З 1983 по 1992 роки працював викладачем в середніх школах №42, №24 м. Луганська, був військовим перекладачем у Народній Республіці Ангола. З серпня 1992 року до призначення на посаду начальника управління освіти та науки облдержадміністрації Володимир Левченя працював начальником відділу-загальної середньої освіти управління освіти і науки ОДА.

16 листопада 2005,11:06 Версія для друку

В містах та районах області: Станично-Луганський район

Виконання доходної частини бюджету району за 10 місяців поточного року склало 115,4%, додатково до плану надійшло 1040,7 тис. грн. Всі 18 селищних та сільських рад виконали доходну частину бюджету. Найбільший показник у Петрівській селищній ради – 152,6%.
• За 10 місяців 2005 року до бюджету Пенсійного фонду району надійшло 14943,9 тис. грн. власних коштів, або 102,1% від плану та 125,2% до фактичних надходжень у 2004р. (надходження збільшились на 3 млн. грн.). За цей період виконано плани по внескам на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування підприємствами, установами, організаціями та громадянами - платниками фіксованого сільгоспподатку, спрощеної системи оподаткування, інших надходжень. Разом з цим, загальна сума боргу підприємств району, підприємців станом на 1 листопада складає 641,6 тис. грн., у т.ч. недоїмка – 349,3 тис. грн., фінансові санкції та пеня – 139,6 тис. грн., заборгованість по відшкодуванню пільгових пенсій та регресних вимог – 113,1 тис. грн. Найбільший борг мають підприємства комунальної власності – 214,1 тис. грн. Для стягнення заборгованості у примусовому порядку до господарського суду направлено 7 позовних заяв, до державної виконавчої служби передано 57 вимог, за якими надійшло 133,4 тис. грн. За порушення вимог чинного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності 12 посадових осіб.

16 листопада 2005,11:05 Версія для друку

Понад 4,9 тисяч молодих безробітних залучено обласною службою зайнятості до участі у семінарах з основ підприємництва.

За даними Головного управління економіки облдержадміністрації, понад 4,9 тисяч молодих безробітних взяли участь у 438 інформаційних семінарах з орієнтації на підприємницьку діяльність за 9 місяців поточного року. Для 2264 безробітних проведено 195 профконсультаційних семінарів з загальних основ підприємницької діяльності та розвитку у них підприємницьких якостей.
Профорієнтаційні заходи, які було здійснено обласною службою зайнятості за 9 місяців поточного року, дозволили залучити до профнавчання 1911 безробітних з курсу "Підприємець-початківець".
З початку року 1990 безробітних одержали одноразову виплату допомоги по безробіттю у сумі 5,7 млн. грн. 987 безробітних стали учасниками 82 презентацій професій, пов'язаних з подальшою самозайнятістю: "Водій автотранспортних засобів", "Електрогазозварник", "Кондитер", "Кравець", "Кухар", "Маляр з фарбування автомобілів", "Маляр, штукатур", "Манікюрниця", "Перукар", "Плодоовочівник", "Продавець продтоварів", "Підприємець-початківець", "Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва", "Фермер", "Швачка", "Штукатур".
Проведено 216 профорієнтаційних заходів з 15800 учнями загальноосвітніх шкіл, ПТУ та технікумів.
У рамках Програми технічної допомоги Міністерства Великобританії з питань міжнародного розвитку „Соціальне та економічне відродження Донбасу”, в загальноосвітніх і професійно-технічних учбових закладах введено предмет «Ділова активність».
У рамках Програми заходів з перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива» на базі Центру з перепідготовки Східноукраїнського національного університету ім. В.Даля в поточному році закінчили навчання за кошти підприємств і власні кошти та отримали дипломи про вищу економічну освіту за напрямком "Менеджмент організацій" - 36 керівників.

16 листопада 2005,11:02 Версія для друку

На Луганщині відмічається інтерес до розвитку м’ясовиробництва.

Як повідомив заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації Валерій Іванов на брифінгу для журналістів, за останній року в області зросла зацікавленість у приватних підприємців у організації виробництва м’яса птиці та свинини. „В області розроблена програма розвитку свинарства на період до 2010 року, - повідомив Валерій Іванов, – якою передбачається нарощування поголів’я свиней та обсягів виробництва свинини за рахунок відновлення роботи приміщень, а також реконструкції й будівництва свинокомплексів провідними підприємствами області”. За його словами, зараз розглядається можливість фінансування за рахунок ЄБРР двох проектів з вирощування свиней.
Крім того, проводиться робота щодо подальшого розширення проектних потужностей по вирощуванню бройлерів в ТОВ СФ "Агроукрптаха", відновленню виробництва на колишній "Чорнухинський птахофабриці" Перевальського району.
Протягом року збільшено поголів’я великої рогатої худоби на 12% і становить 220,6 тис. голів, у тому числі корів - на 4% (108 тис. голів), свиней - на 10% (132,5 тис. голів), овець і кіз - на 24% (91,5 тис. голів), птиці - на 38% (6519,7 тис. голів). В агроформуваннях підвищилася продуктивність сільгосптварин. За підсумками роботи галузі за 9 місяців п. р. в усіх категоріях господарств одержано до рівня минулого року 102 % молока (факт - 333,1 тис. тонн), 101 % яєць (факт. 462,5 млн. штук), 100,2% м'яса (факт. 44,8 тис. штук).
Також продовжується розбудова аграрного ринку. Створені й працюють 523 заготівельних пунктів сільськогосподарської продукції із мережею заготівель у населення молока, м’яса та інших продуктів. Працюють 288 пунктів з питань відтворення та селекції, 311 пунктів - з ветеринарного обслуговування.

15 листопада 2005,16:31 Версія для друку

Селяне Луганщины надеются на то, что государство выполнит обещания о частичной компенсации затрат на посевы зерновых. – Валерий Иванов.

Селяне Луганщины надеются на то, что государство выполнит обещания о частичной компенсации затрат на посевы зерновых. Об этом заявил заместитель начальника Главного управления агропромышленного развития Валерий Иванов в связи с подписанными Президентом Украины Поручениями Премьер-министру Юрию Еханурову по решению неотложных проблем Луганской области. В одном из пунктов этого документа говориться о рассмотрении Кабмином возможности предоставить сельхозтоваропроизводителям частичной компенсации затрат на проведенный текущей осенью сев озимых.
«Закон о приоритетности поддержки села, принятый в прошлом году, до сих пор не отменен, поэтому мы вправе надеяться на его исполнение», - считает Валерий Иванов. По его словам, в прошлом году селяне области получили 13,8 млн. грн. государственных компенсаций затрат на посев озимых и яровых культур и 5,6 млн. грн. за использование минеральных удобрения. Правда, из них до сих пор недополучены 5,1 млн. грн. за посев.
В текущем году аграрии также надеялись на компенсационные выплаты, однако из бюджета 2005 года необходимая для этого сумма была убрана из-за отсутствия денежных средств. Поэтому речь идет о том, чтобы в Госбюджете на 2006 год была заложена необходимая сумма порядка 11 млн. грн. на компенсацию затрат селян Луганской области на проведение озимого сева.
Напомним, что указанные ранее Поручения Президента Украины подписаны Виктором Ющенко 7 ноября 2005 года и касаются списания и реструктуризации ряда долгов угольных предприятий Луганской области, реализации программы производства синтетического топлива из угля, региональной программы реформирования водопроводного хозяйства Луганщины с помощью использования технологии очистки подземных шахтных вод, газификации сел и горняцких поселков и других актуальных для региона экономических и социальных вопросов. (Подробнее см.: http://www.loga.gov.ua/).
Как заявил, комментируя данный документ исполняющий обязанности председателя облгосадминистрации Зиновий Гузар, сам факт его подтверждает серьезность и необходимость программ, которые инициирует Луганская область, и что центральная власть уделяет им должное внимание.

15 листопада 2005,16:21 Версія для друку

Зіновій Гузар взяв участь в урочистому пуску газу в Білокуракінському районі.

15 листопада виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Зіновій Гузар взяв участь в урочистостях з нагоди пуску газу в с. Курячівка Білокуракінського району. На мітингу з цієї нагоди були присутні голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко, голова райради Михайло Боровий, керівники та працівники Білокуракинської дільниці управління "Новопськовміжрайгаз", мешканці села. Будівництво газопроводу велося за рахунок коштів державного, обласного і місцевого бюджетів, а також внесків жителів. Підрядна організація – корпорація «Комунальник» міста Львів.
Зіновій Гузар запалив газовий факел та відвідав будинки, куди було вперше подано блакитне паливо.
Для жителів Курячівки, а тут мешкає понад 600 чоловік, це без перебільшення довгоочікувана подія - газопровід в селі будували більше шести років. Головна проблема – характерна для області в цілому - недостатнє фінансування.
Із запланованих в Державному бюджеті коштів на газифікацію регіону надійшло лише 10 відсотків. Зараз головне завдання, зробити все аби отримати обіцяні гроші до кінця року, впевнений Зіновій Гузар. Як повідомив виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації, до Києва відбув заступник голови ОДА Володимир Рисухін, де він зустрінеться Міністром фінансів Віктором Пинзеником та Міністром економіки Арсенієм Яценюком. Серед інших буде розглядатися і питання повного фінансування передбачених в Держбюджеті видатків на газифікацію Луганської області.
У Білокуракинському ж районі, не враховуючи маленьких сіл, залишилися не газифікованими лише два населених пункти – Тимошине і Солідарне. Будівництво газопроводу в Тимошиному завершено на 95 відсотків і місцеве керівництво сподівається пустити тут газ вже цього року.
Під час робочої поїздки до Білокуракинського району Зіновій Гузар також взяв участь у відкритті районного центру зайнятості та оглянув реконструйовану церкву в с.Шапарівка.
На відкриття нової будівлі Білокуракинського центру зайнятості були запрошені керівники центрів з усієї області. Гостям представили сучасне приміщення обладнане з максимальною зручністю для працівників і відвідувачів центру.
Коштів затрачено чимало, проте у Білокуракинському ЦЗ впевнені, ці інвестиції – запорука покращення якості послуг і фахової допомоги жителям району.
Білокуракинський центр зайнятості функціонує вже 15 років. Зараз тут на обліку перебуває 1020 чоловік. Одна з проблем аграрних районів - сезонність сільськогосподарських робіт, тож восени кількість звернень до центру зростає. Загалом же за 11 місяців цього року до центру по допомогу звернулися більше трьох тисяч жителів району. Більше тисячі за цей час працевлаштовано.

15 листопада 2005,15:10 Версія для друку

Луганщина займає перше місце в Україні за темпами приросту валового виробництва сільгосппродукції. – Валерій Іванов.

„Луганщина займає перше місце в Україні за темпами приросту валового виробництва сільгосппродукції”, – заявив заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Валерій Іванов. Напередодні професійного свята – Дня працівників сільського господарства, який відзначатиметься 20 листопада, Валерій Іванов розповів журналістам на брифінгу в облдержадміністрації про стан справ в аграрному секторі Луганської області. „Луганським селянам не соромно відзначати своє свято”, - вважає він. Обсяги валової сільгосппродукції зросли у цьому році на 26,8%. Намолочено 1 млн. 361 тис. тонн зерна. На 3 ц/га зросла середня врожайність по області. Вже посіяно 250 тис. га озимих, і їх якість дозволяє прогнозувати добре входження у зимівлю. Для тваринництва заготовлено 93,5 тис. тонн сіна та сінажу, що на 10% перевищує запланований показних. Харчова промисловість за 10 місяців поточного року дала зростання виробництва майже на 3%.
З Державного бюджету на розвиток сільського господарства було одержано 26 млн. грн., що на 5 млн. грн. більше, ніж у 2004 році. Сплачено у повному обсязі фіксований сільськогосподарський податок у сумі 3 млн. грн. Активізовано кредитування аграрних підприємств, отримано понад 160 млн. грн. кредитних ресурсів, що у 1,4 рази більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Середньомісячна заробітна плата за січень-вересень 2005 року зросла на 35 % і становила 439 грн. на місяць, що забезпечує розмір прожиткового мінімуму.
За всіма джерелами фінансування сільгосппідприємствами області придбано 843 одиниці сільськогосподарської техніки на загальну суму 62,4 млн. грн., що майже на 19% перевищує минулорічний показник.
За програмою "Власний будинок" в області введено 142 житлових будинки площею 7,2 тис. кв. м. Прокладено 157,7 км газових мереж, газифіковано 5 тис. 65 будинків. За рахунок субвенції з державного бюджету місцевими бюджетами на газифікацію отримано 820,3 тис. грн., з обласного бюджету на газифікацію сільських населених пунктів профінансовано 540 тис. грн.
„Ми очікуємо, що за підсумками поточного року сільськогосподарська галузь області вийде прибутковою, з рентабельністю 7%”, - зазначив Валерій Іванов.

15 листопада 2005,14:36 Версія для друку

Понад 200 робочих місць створено в рамках Програми підвищення рівня життя сільського населення за 9 місяців 2005 року.

В рамках реалізації Комплексної програми розвитку і підтримки малого підприємництва в Луганській області на 2005-2007 роки в області реалізується Програма підвищення рівня життя сільського населення.
За даними 9 місяців поточного року реалізація Програми сприяла створенню 201 робочого місця. П’ять кредитних спілок отримали фінансову допомогу для надання пільгових кредитів селянам у сумі 400 тис. грн. Всього, кредитними спілками області надано 11,0 млн. грн. кредитів. Налагоджено випуск власного ЗМІ-бюлетеня «Наше село» тиражем 4,5 тис. примірників.
Крім того, в області діє програма закупівлі російських зернозбиральних комбайнів "Дон-1500Б" та "Нива". У поточному році агроформуванням області передбачено за рахунок обласного бюджету часткову компенсацію банківської ставки по кредитам на їх придбання у сумі 1,0 млн. грн.
З метою розвитку малого підприємництва у сфері житлово-комунального господарства 14 приватним підприємствам у містах Антрацит, Луганськ, Рубіжне, Стаханов, Свердловськ. на конкурсних засадах передано для утримання 379 будинків і прибудинкових територій. Це майже 1,6 млн. кв. м житлового фонду або 5,2% державного житла

15 листопада 2005,14:08 Версія для друку

На сьогодні в малому бізнесі Луганської області зайнято майже 200 тис. осіб.

За даними Головного управління економіки облдержадміністрації, на сьогодні в малому бізнесі області зайнято майже 200 тис. осіб, або 25% від загальної кількості зайнятих в економіці області. За 9 місяців ними сплачено податків на загальну суму 197,9 млн. гри, або на 11,3% більше аналогічного періоду минулого року.
Кількість суб’єктів підприємницької діяльності, що працюють за єдиним податком, збільшилася на 13,7% до 9 місяців минулого року та склала 31,5 тисяч. На 3,3% збільшилася сума податків, сплачена ними та склала 61,0 млн. грн. Тільки за рахунок СПД-фізичних осіб було створено 26,0 тис. робочих місць.
На реалізацію заходів Комплексної програми розвитку і підтримки малого підприємництва в Луганській області на 2005 рік з обласного бюджету передбачено 1 млн. 309,7 тис. грн., рішеннями міських та районних рад затверджено 795,1 тис. грн.
З початку року на реалізацію Програми залучено з обласного бюджету 216 тис. грн., з місцевих бюджетів - 795,1 тис. грн., з Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття - 5,7 млн. грн. на одноразову виплату по безробіттю для організації підприємницької діяльності, за Проектом ВІZРRО - біля 200 тис. грн. на відкриття 5 Офісів з видачі документів дозвільного характеру у містах: Алчевськ, Красний Луч, Рубіжне, Стаханов, Луганськ. Надана технічна допомога на суму біля 40 тис. грн. кожному у вигляді комп’ютерної, копіювальної техніки та засобів зв’язку.
Загальна сума кредитів, наданих банківськими та небанківськими установами суб’єктам малого підприємництва в рамках Програми, склала 165,5 млн. грн., у тому числі: суб'єктам малого підприємництва - 148,4 млн. грн., фермерським господарствам - 17,2 млн. грн.
За Програмою технічної допомоги Міністерства Великобританії „Соціальне та економічне відродження Донбасу, Україна" у рамках програми мікрофінансування через АБ „Укркомунбанк" суб'єкти малого бізнесу отримали 102 кредити загальною сумою 1,7 млн. грн.
Станом на 1 жовтня 2005 року в Луганській області створено: 25 бізнес-центри, 2 бізнес-інкубатори, 10 фондів підтримки підприємництва, 89 кредитних спілок, 4 лізингові компанії, 28 інвестиційних фондів та компаній, дві інноваційні компанії, 140 банківських установ 78 страхових компаній (з філіями), 71 інформаційно-консультативну установу та 72 аудиторських фірм.
У 2005 році створено 5 кредитних спілок, 3 інвестиційних компанії та фонди, 5 інформаційно-консультаційних установ, одну інноваційну компанію, одну аудиторську фірму, дві страхові компанії.
Ведеться робота щодо створення місцевого фонду в м. Алчевську. Міською програмою на 2005 рік передбачено на його створення кошти у сумі 100 тис. грн.


Сторінки:
212223242526272829303132333435

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера