Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: понеділок, 06 травня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
15 листопада 2005,11:31 Версія для друку

780,4 тис. тонн палива видобуто гірниками Луганщини з початку листопада.

За даними паливно-енергетичного управління облдержадміністрації, з початку листопада підприємствами вугільної промисловості області видобуто 780,4 тис. тонн палива, що на 10,2 тис. тонн більше встановленого завдання. На електростанції України в листопаді відвантажено 263,4 тис. тонн вугілля.
5 листопада шахтарі ДП "Ровенькиантрацит" видобули семимільйонну тонну вугілля від начала року. Понад плану видобуто 1441 тис. тонн антрациту.
9 листопада в ДП "Донбасантрацит" та 10 листопада в ВАТ "Лисичанськвугілля" відбулися наради за участю керівництва зазначених підприємств, представників ДВАТ "Луганськдіпрошахт" і робочої групи паливно-енергетичного управління облдержадміністрації, на яких були розглянуті перспективи роботи підприємств й розроблені пропозиції щодо їх сталого функціонування в 2006 році.
З початку листопада Луганською ТЕС вироблено 93,9 млн. кВт. год. електричної енергії. Споживання електричної енергії по території області склало 351,5 млн. кВт. год. Розрахунки споживачів області за електроенергію, використану з початку листопада, без урахування підприємств вугільної промисловості, склали 36,5 млн. грн., або 76,9%.

15 листопада 2005,11:21 Версія для друку

В містах та районах області: Перевальський район

За попередніми даними борг із виплати заробітної плати по Перевальському району станом на 1 листопада складе 7,9 млн. грн., що на 75,9% більше показника початку року та на 64,1% більше показника попереднього місяця. Заборгованість економічно активних суб’єктів господарювання в загальній структурі боргу займає 75,3%, підприємств-банкрутів – 3,5%, економічно неактивних підприємств – 21,2%. Заборгованість із заробітної плати по економічно активним підприємствам станом 1 листопада очікується у сумі 6 млн. грн., що на 3,5 млн. грн. (в 2,4 рази) вище рівня попереднього місяця, та на 4,1 млн. грн. (в 3,2 рази) більше показника початку року. Ріст заборгованості порівняно з початком року очікується у вугільній галузі на 3,8 млн. грн., обробній галузі – на 146,1 тис. грн., галузі виробництва електроенергії, газу та води – на 109,7 тис. грн., галузі оптової та роздрібної торгівлі – на 147,7 тис. грн., в інших галузях – на 8 тис. грн.

15 листопада 2005,11:13 Версія для друку

Більше 45% підприємств Луганщини збільшили виробництво у жовтні.

Більше 45% підприємств Луганщини збільшили виробництво за результатами роботи у жовтні. За даними управління статистики в Луганській області, на підприємствах добувної промисловості відзначався незначний приріст обсягів виробництва продукції на 0,7%. З дев’яти вугільних об’єднань чотири перевищили рівень попереднього місяця. Серед них державні підприємства “Лисичанськвугілля”, “Свердловантрацит”, “Первомайськвугілля”, “Донбасантрацит”. В обробній промисловості, де зосереджена переважна більшість промислового виробництва, у жовтні поточного року проти попереднього місяця виробництво скоротилося на 2,6%. Це сталося, головним чином, за рахунок зниження обсягів виробництва проти вересня 2005 року на підприємствах коксу та продуктів нафтоперероблення – на 11,2%, хімічної і нафтохімічної промисловості – на 11,4%, легкої промисловості – на 36,9%.
Найбільш вагомо перевищили рівень вересня 2005 року підприємства машинобудування – на 13,4%, металургії та оброблення металу – на 12,2%, харчової промисловості – на 11,2%. Підприємства, що займаються виробництвом та розподіленням електроенергії, у жовтні поточного року збільшили виробництво у порівнянні з вереснем 2005 року на 11,2%.
Таким чином, приріст виробництва зафіксовано на підприємствах шести міст та 10 районів Луганської області. Серед лідерів жовтня сільгоспрегіони через завершення збору врожаю – Сватівський, Новоайдарський, Міловський, Троїцький та Кременський райони. Майже на 15% приростили обсяги виробництва підприємства Стаханова, на 11% - Алчевську, а 7,4% - Красного Луча та на 5,7% - Луганська.
В результаті, за статистикою, у жовтні 2005 року виробництво промислової продукції області зросло проти відповідного місяця минулого року на 1,3%, у тому числі в обробній промисловості – на 0,9%, виробництві та розподіленні електроенергії – на 20,9%. Підприємства добувної промисловості скоротили обсяги на 0,4%.
Виробництво продукції за січень-жовтень 2005 року збільшилося проти аналогічного періоду минулого року на 2,8% за рахунок обробної промисловості та підприємств з виробництва та розподілення електроенергії, де обсяги продукції збільшилися відповідно на 3,2% та 13,8%. Підприємствами добувної промисловості обсяги скорочено на 1,8%.
З головних видів продукції промисловості, які вироблялися у січні – жовтні 2005 року, зросло виробництво природного газу, шоколаду та інших продуктів харчових готових з вмістом какао, вікон, дверей, рам та порогів дерев’яних, паперу та картону, коксу та напівкоксу з вугілля кам’яного, труб великого і малого діаметрів; профілів пустотілих з металів чорних, меблів, електроенергії порівняно як з попереднім, так і аналогічним місяцем та періодом минулого року.
У січні-вересні 2005 року підприємствами області реалізовано промислової продукції (робіт, послуг) на 23,4 млрд. грн. За обсягами реалізованої продукції Луганська область займає 4 місце в Україні і її доля складає 8,4%.
В структурі реалізації найбільша частка припадає на продукцію підприємств з виробництва коксу та продуктів нафтоперероблення – це 34,4%, металургії та оброблення металу –майже 22%, з видобування енергетичних матеріалів – 13,3% та більше 9% - доля підприємств з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води.

14 листопада 2005,14:59 Версія для друку

В Луганську пройшов обласний дитячий дебатний турнір.

12 листопада 2005 року в приміщенні середньої школи № 40 міста Луганська відбувся фінал другого обласного дитячого дебатного турніру. Організаторами заходу виступили управління освіти і науки обласної державної адміністрації, Луганський обласний центр розвитку дитячого руху, Луганська обласна дитяча громадська організація «Лугарі».
В Луганській області дебатний турнір проводився вдруге. Його головною метою є розповсюдження та популяризація інтелектуальної гри “Дебати”, узагальнення досвіду проведення гри, сприяння налагодженню дружніх стосунків між учасниками та організаторами дебатних клубів міст та районів області. Окрім цього дебати надають можливості для розкриття творчих здібностей та інтелектуального потенціалу дитини, захоплюють, навчають аналітичному мисленню, логічному й послідовному будуванню своїх думок та висловлювань, розвивають риторичні навички, впевненість у собі, вміння відстоювати свою точку зору.
Діти вели дебати на тему „Силові методи є ефективними у подоланні тероризму”. В залежності від визначеної жеребкуванням позиції, командам, що складалися з трьох спікерів, необхідно було стверджувати або заперечувати цю тезу.
Другий (обласний) тур проводився між командами-переможцями регіональних етапів – це 11 команд молодшої вікової категорії і 13 – старшої вікової категорії. У турнірі взяли участь учні 8–11 класів середніх та спеціалізованих шкіл, ліцеїв, гімназій, позашкільних закладів, дитячих громадських організацій, дитячих дебатних гуртків та клубів Луганщини.
Призові місця у молодшій віковій категорії зайняли команди Багатопрофільного ліцею міста Ровеньки (ІІІ місце) і ЗОШ № 2 міста Кремінна (ІІ місце). Переможцем змагань стала збірна команда центру позашкільної роботи Кіровська. У старшій віковій категорії третіми стали учні СЗШ № 5 м. Ровеньки, другими - Кремінської гімназії, перше місце зайняла команда обласного ліцею Луганського національного педагогічного університету ім. Тараса Шевченка.

14 листопада 2005,14:26 Версія для друку

В містах та районах області: Первомайськ

Станом на 10 листопада поточного року в місті Первомайськ проведена робота з уточнення загальних списків виборців. Продовжується знайомлення громадян із загальним списком виборців.
Ступінь готовності місцевих загальних списків виборців з урахуванням уточнень на 1 листопада 2005 року складає 100%, при цьому майже повністю забезпечено кваліфікований переклад з російської на українську мову загальних списків виборців.
Місцевою робочою групою 1 листопада 2005 року передано загальні списки виборців на ознайомлення громадянам України. Витяги з загальних списків виборців передані міським та селищним радам.
Ознайомлення громадян із загальним списком виборців організовано у приміщенні Первомайського міськвиконкому за адресою: 93200, м.Первомайськ Луганської області, вул. Макушкіна, 1а, кімн. № 18. Приміщення, де розміщені загальні списки виборців для ознайомлення громадян, обладнане оргтехнікою у кількості 2 одиниць, телефоним зв’язком (4-41-89), меблями. Організовано щоденне чергування членами робочої групи та відповідальними працівниками Первомайського міськвиконкому згідно з затвердженим головою міської робочої групи обліку виборців графіком.
Міською робочою групою обліку виборців опубліковані повідомлення про надання загального списку виборців для ознайомлення громадянам України із зазначенням місця і часу, де і коли можна з ним ознайомитися, в місцевій газеті “Надежда” (№ 43 від 27.10.2005р. та № 44 від 03.11.2005р.) та передано по міському радіо. Ці повідомлення публікуються щотижня в газеті “Надежда” та передаються по міському радіо двічі на тиждень. З вищевказаними виданнями укладені угоди про співробітництво.
До міської робочої групи надійшло понад 200 звернень від громадян щодо внесення змін, уточнень або доповнень до загального списку виборців. Звернень громадян до суду щодо неправильностей, виявлених у місцевому загальному списку виборців, немає.
Станом на 08 листопада 2005 року укладено угоди із залученими сторонніми спеціалістами, зокрема, операторами комп’ютерного набору, які відповідають чинному законодавству.
Обласною держадміністрацією 28 жовтня поточного року перераховані кошти для виконання робіт із складання загальних списків виборців міській робочій групі в сумі 15 тис. 732 грн.

14 листопада 2005,14:14 Версія для друку

Більше 99% опалювальних котелень працюють на території Луганської області. – Віктор Андрєєв.

Населені пункти Луганської області станом на 11 листопада поточного року опалюють 1 тис. 218 котелень, тобто 99,3% від їх загальної кількості. Про це повідомив начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віктор Андрєєв на апаратній нараді керівників ОДА.
За словами Віктора Андрєєва, опалювальний сезон розпочато повсюдно. Проте, не підключені 9 вугільних котелень у Красному Лучі. Житло мешканців будинків опалюється електричними побутовими приладами та кухоно-варочними печами на твердому паливі. Є проблеми і на котельних ОКСТП „Луганськтеплокомуненерго" у Стаханові, де завершуються ремонтні роботи, котельні відновлять свою роботу з 16 листопада, а також на котельнях № 2,3,5 міста Сватово - підключена електроенергія.
Через аварії на теплових мережах тимчасово призупинено роботу котелень м. Брянка - Тополь, Дворцова, № 5, м. Перевальськ (вул. ім. Тухачевського) проводяться ремонтні роботи на внутрішньобудинкових системах та теплових мережах.
Не вирішені Мінвуглепромом України до теперішнього часу доручення віце-прем’єр-міністра України щодо забезпечення роботи об’єктів теплопостачання у м. Новодружеську, де відсутні кошти для придбання вугілля для двох котелень, розрахунків за електроенергію, виплату заробітної плати, та у селищі Лозовське Слов'яносербського району, де відсутні ліміти на газ, не погашена заборгованість за електроенергію в сумі 31 тис. грн.
Разом з тим, усі дитячі садки, лікарні, та школи, крім амбулаторії в сел. Лозовське та однієї школи в Стаханові, де будується міні-котельня, в Луганській області отримують тепло у повному обсязі
Також теплоносій подається у 9 тисяч 94 житлових будинки. Виключення становлять 153 будинків, у тому числі 15 – у Луганську, 11 – у Краснодоні, 34 – у Красному Лучі, 32 – у Стаханові, 26 – у Перевальську та 35 – у сел. Лозовське Слов'яносербського району.
„Управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації веде моніторинг та в межах своєї компетенції надає територіям допомогу з вирішення проблемних питань, пов'язаних з проходженням опалювального сезону”, – заявив Віктор Андрєєв. За його словами, управління звернулося до обласної ради із запитом на виділення коштів з обласного бюджету на покриття тарифної різниці ОКСТП «Луганськтеплокомуненерго» 5,1 млн. грн., ОКП «Компанія «Луганськвода» - 7 млн. грн. У цих підприємств бракує власних коштів на оплату за спожитий природний газ, електроенергію і виплату заробітної плати через не відшкодування діючими тарифами фактичних витрат. Аналогічний запит на 800 тис. грн. також зроблено з метою стабілізації теплопостачання Красного Луча, Брянки і Стаханова.

14 листопада 2005,14:09 Версія для друку

Луганська облдержадміністрація має намір ініціювати зняття з посад мерів Стаханова та Красного Луча, де найгірше становище з опаленням по області.

Як заявив виконуючий обов’язки голови ОДА Зіновій Гузар сьогодні на прес-конференції, Луганська облдержадміністрація має намір ініціювати зняття з посад мерів Стаханова та Красного Луча. Причина - найгірше становище в цих містах Луганщини щодо теплопостачання у житлових будинках. Зараз без опалення у Стаханові стоять 32 будинки, у Красному Лучі – 34, в основному через неготовність до зимового сезону колишніх відомчий вугільних котелень. Ще кілька років тому вони були передані на баланс місцевих громад, але без виділення коштів, необхідних для їх негайної реконструкції. Разом з тим, за словами Зіновія Гузара, місцева влада не зробила жодного кроку, щоб вийти на Міністерство вугільної промисловості та спільно опрацювати можливість закладення грошей на ремонт котелень хоча б у майбутній бюджет 2006 року.
Хід опалювального сезону на Луганщині обговорювався сьогодні на апаратній нараді в облдержадміністрації. На неї були запрошені голови міськрад найбільш проблемних міст – Красного Луча, Стаханова та Лисичанська. Проте всі вони в облдержадміністрацію замість себе прислали своїх заступників. „Це теж свідчить про ставлення цих посадовців до проблеми”, - вважає Зіновій Гузар. За результатами апаратної наради він надав протокольні доручення юридичним службам та відповідним структурам облдержадміністрації підготувати необхідні документи на подання до розгляду міських рад та міськвиконкомів Стаханова та Красного Луча щодо відповідності займаним посадам їх голів.

14 листопада 2005,14:00 Версія для друку

Помаранчева революція - дійсно визначна подія для країни та вагоме набуття для кожного громадянина. – Зіновій Гузар.

„Помаранчева революція - дійсно визначна подія для країни, значення якого з часом буде тільки вагоміше”, – заявив виконуючий обов’язки голови Луганської облдержадміністрації Зіновій Гузар сьогодні під час прес-конференції. Відповідаючи на запитання журналістів щодо святкування річниці помаранчевої революції, Зіновій Гузар зазначив, що Луганська обласна державна адміністрація не планує спеціальних заходів, щодо відзначення цієї події. Але, за його словами, це дійсно визначна подія для країни та вагоме набуття для кожного громадянина. В ході прес-конференції обговорювались питання входження Луганської області в опалювальний сезон, розвиток малого бізнесу в регіоні та інші.
За словами Зіновія Гузара, кількість дрібних підприємств, що стабільно поповнюють бюджет області у третьому кварталі зросла на 1,5 тисячі. Щодо опалювального сезону, то за словами Зіновія Гузара в області проблемною залишається ситуація в містах Красному Лучі, Стаханові, Лисичанську. Зокрема, в Красному Лучі опалення не має в 34 будинках, а в Стаханові – в 32. Зіновій Гузар зазначив, що така ситуація є неприпустимою та повідомив, що дав протокольне доручення в управління юстиції та керуючому апаратом підготувати подання на сесії Стаханівської, Краснолуцької міської ради розглянути відповідність їхніх голів посадам, які вони обіймають. Він також зазначив, що з 1 листопада на гарячу телефонну лінію в облдержадміністрації щодо відсутності тепла у помешканнях зателефонувало понад 2,5 тис жителів області.
Крім того, виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Зіновій Гузар звернувся до журналістів з проханням висвітлення заходів, що плануються до відзначення 75-ї річниці голодомору 26 листопада. Зокрема, він зазначив, що планується організувати науково-практичні конференції, тематичні програми, богослужіння. Він також додав, що готується пакет документів, за якими ООН планує прийняти рішення визнати голодомор в Україні геноцидом проти її народу

14 листопада 2005,11:50 Версія для друку

ЛНПУ першим в Україні став учасником Програми оцінювання Європейської асоціації університетів.

Луганський національний педагогічний університет імені Тараса Шевченка – перший вищий навчальний заклад регіону, який став дійсним членом Міжнародної та Європейської асоціацій університетів. Інтеграція в Європейський освітній простір здійснюється передусім через кредитно-модульну організацію навчального процесу в контексті Болонських ініціатив. Реорганізацію процесу професійної підготовки за вимогами європейської і світової спільноти університет почав одним із перших в Україні. Підсумки освітньої діяльності на І етапі експерименту впровадження кредитно-модульної системи організації навчального процесу свідчать про її ефективність щодо підвищення навчальної мотивації, активності й свідомості студентів, більш високого рівня сформованості професійних умінь.
Європейська асоціація університетів, як представник європейських університетів та ректорських конференцій, відіграє провідну роль у сфері вищої освіти в Європі. Мета ЄАУ – сприяти розвитку гармонійної системи вищої європейської освіти та науково-дослідницької роботи. ЄАУ намагається досягти цього шляхом активної підтримки та управління її членами – самостійними навчальними закладами, покращуючи якість навчання, дослідницької роботи та внеску у розвиток суспільства. На 21 січня 2005 року ЄАУ нараховувала 759 членів з 45 країн Європи.
Програма оцінювання закладів Європейської асоціації університетів була задіяна у 1994 році. Це – основа стратегії Європейської асоціації університетів щодо створення міцних університетів для Європи, впровадження положень Болонської декларації, обговорення Лісабонських ініціатив. Програма розглядає спроможність університетів до змін шляхом оцінки процесу прийняття рішень, організаційних структур, виявляє, ступінь підтримки цими структурами досліджень, інновацій, стратегічного бачення. Програма також дає відповідь на питання, чи має університет засоби, структури, процеси, необхідні для проведення внутрішньої оцінки якості, адже відбудеться оцінка університетських норм та цінностей, буде проведено моніторинг та менеджмент якості, проаналізовано стратегічний менеджмент щодо готовності навчального закладу до змін. Також у фокусі оцінювання опиняться рівень здійснення Болонських реформ, запровадження програми отримання об’єднаного ступеня магістра, культура оцінювання, інтернаціоналізація, керівництво та управління науковими дослідженнями, рівень розвитку дистанційної освіти тощо.
Участь у Програмі надає ЛНПУ ім. Тараса Шевченка можливість трансформації у руслі загальноєвропейського курсу перетворень у сфері вищої освіти, реформування управлінських структур згідно з останніми надбаннями управлінської науки, участі у європейських проектах з вищої освіти. Проходження процедури оцінювання дає гарантію чіткої орієнтації освіти на загальноєвропейські засади, такі як: важлива соціальна роль університетів у суспільстві, гармонійне поєднання навчання та науки у ВНЗ, упровадження Болонських реформ, покращення якості європейської вищої освіти.
3 жовтня 2005 року в Брюсселі відбудеться семінар за участі представників усіх університетів, залучених до Програми. Потому, між груднем 2005 та березнем 2006 року відбудеться попередній візит експертної команди до Луганського національного педагогічного університету імені Тараса Шевченка.
Зараз в ЛНПУ розпочинається процес самоаналізу роботи університету з урахуванням нових критеріїв та вимог, з чітким формулюванням стратегічних завдань на новий навчальний рік. Результати самоаналізу будуть передані команді європейських експертів та стануть підґрунтям для визначення стратегії їх роботи та формування перших пропозицій по оптимізації діяльності навчального закладу.

14 листопада 2005,11:35 Версія для друку

Національна телефонна „гаряча лінія” з питань торгівлі людьми працюватиме в листопаді та грудні в Україні.

За повідомленням Міжнародного жіночого правозахисного центру „Ла Страда-Україна”, у листопаді та грудні в рамках Міжнародної кампанії ”16 днів проти гендерного насильства” працюватиме телефонна „гаряча лінія” з питань торгівлі людьми.
25 листопада та 9 грудня усі мешканці України можуть безкоштовно зателефонувати за номером 8-800-500-22-50 з 17.00 до 19.00 та отримати консультацію від працівників Управління по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Міністерства внутрішніх справ України. Вони відповідатимуть на питання з протидії торгівлі людьми, правової допомоги потерпілим від цього злочину, допомоги в налагодженні співпраці з громадянами.
18 листопада та 2 і 16 грудня з 17.00 до 19.00 за телефоном 8-800-500-33-50 працюватиме „гаряча лінія” з питань насильства. Консультуватимуть представники Департаменту громадської безпеки МВС України щодо питань протидії домашньому насильству, правової допомоги потерпілим від цього злочину.
Всі дзвінки в межах України безкоштовні.
Міжнародна акція ”16 днів проти гендерного насильства” проходить по всьому світу з 25 листопада до 10 грудня 2005 року. Її мета – привернути увагу громадськості до актуальних проблем – насильства в сім’ї та торгівлі людьми, а також активізувати діяльність громадських об’єднань та державних установ з метою протистояння насильству, та щодо захист прав жінок в Україні і формування ненасильницької ідеології в суспільстві.


Сторінки:
222324252627282930313233343536

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера