Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: субота, 20 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
26 грудня 2005,14:50 Версія для друку

Уровень среднемесячной заработной платы в сельском хозяйстве области вырос на 36%.

С начала 2005 года уровень среднемесячной зарплаты в сельском хозяйстве на Луганщине вырос на 36 % и составил 444 грн. Объем выплат в целом увеличился на 25 млн. грн. Это 9-й показатель по Украине.
С начала поступления нового урожая сельхозпредприятиями региона погашено около 3 млн грн. задолженности по заработной плате. Полностью погасили долги перед селянами хозяйства Белокуракинского, Краснодонского, Станично-Луганского и Попаснянского районов. Вместе с тем, задолженность по заработной плате в 49 агроформированиях семи районов области по состоянию на 1 ноября 2005 года составляет 2,5 млн. грн.
Кроме этого за аренду земельных и имущественных паев их собственникам выплачено и выдано продукции на 66 млн. грн.
Около 14 млн. грн. агроформирования области направили на поддержку социальной сферы села: на оказание материальной помощи сельским школам, учреждениям медицины и культуры.
Осуществляется газификация сельских населенных пунктов, хотя темпы ее в текущем году несколько снизились. За 10 месяцев текущего года введено в эксплуатацию 282 км газопроводных сетей, и газифицировано 7489 домов и квартир. На эти цели используются средства государственного, областного и местных бюджетов, а также собственные средства сельхозтоваропроизводителей. В текущем году из областного бюджета было выделено 540 тыс. грн. на газификацию сел. За счет субвенций из государственного бюджета местным бюджетам из предусмотренных на газификацию сел 14,1 млн. грн. профинансировано только 2,2 млн. грн., или 15,5%.
Областным Фондом поддержки индивидуального жилищного строительства на селе, за 11 месяцев 2005 года введено в эксплуатацию 186 домов, общей площадью 9582,1 кв. м и газифицировано 1384 усадьбы.

23 грудня 2005,20:28 Версія для друку

Голова облдержадміністрації Геннадій Москаль привітав католиків Луганщини з Різдвом Христовим.

„Від імені Луганської обласної державної адміністрації дозвольте привітати всіх вірних християнських церков області, які 25 грудня відзначатимуть велике і радісне свято Різдва Христового за григоріанським календарем!
Міцного здоров’я й злагоди Вам та Вашим родинам, миру, успіхів та вдачі у всіх починаннях, невичерпного життєвого оптимізму та благополуччя. Хай ці святкові Різдвяні дні принесуть кожному з нас часточку сердечної любові, радості, душевної рівноваги, а поруч будуть тільки добрі друзі.
Нехай Господь обдарує Вас своїм миром і милосердям та рясно благословить усіх Вас”.

23 грудня 2005,18:09 Версія для друку

Геннадій Москаль заявив, що сприятиме об’єктивному розслідуванню факту побиття журналіста „Сердитої газети” Сергія Сорокіна.

Сьогодні голова облдержадміністрації Геннадій Москаль провідав журналіста, який знаходиться на стаціонарному лікуванні у хірургічному відділенні 3 міської лікарні. Губернатор поцікавився чи пов’язує Сорокін побиття з професійною діяльністю журналіста. В інтерв’ю журналістам Геннадій Москаль заявив, що зустрінеться з представниками правоохоронних органів, які розслідують цю справу і сприятиме об’єктивному розслідуванню інциденту. За даними медиків, Сорокін пробуде в лікарні що найменше 10 днів.

23 грудня 2005,17:56 Версія для друку

Сьогодні відбулось засідання двадцять другої сесії облради четвертого скликання.

23 грудня в Луганську відбулось засідання двадцять другої сесії облради четвертого скликання, в роботі якої взяв участь голова облдержадміністрації Геннадій Москаль. Депутати заслухали звіт депутатської комісії, яка розглянула ситуацію навколо ЗАТ "Азот" та зробила висновок про неправомочні дії представників Мінпромполітики України, які завдали економічну шкоду підприємству. Під час засідання Геннадій Москаль заявив, що засуджує те, що сталося 2-9 вересня у відношенні ЗАТ "Азот". "Поки я буду головою облдержадміністрації, ніяких силових захоплень не буде", - сказав він. Голова облдержадміністрації також звернувся до Прокуратури та УМВС України із закликом "провести розслідування та покарати тих, хто виконував злочинні накази".
Під час засідання депутати висловили недовіру начальнику управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ірині Комаревцевій. Геннадій Москаль запропонував депутатам облради перенести на наступне засідання розгляд питання про ситуацію у сфері охорони здоров’я області. Він пообіцяв особисто розглянути це питання та "поставити у ньому справедливу крапку".
За рішенням депутатів, засідання сесії буде продовжено на початку січня 2006 року.

23 грудня 2005,17:55 Версія для друку

Сегодня состоялось торжественное открытие электрифицированного железнодорожного участка «Дебальцево – Коммунарск».

Сегодня в Алчевске состоялся торжественный митинг на перроне железнодорожной станции Коммунарск по случаю открытия электрифицированного железнодорожного участка «Дебальцево – Коммунарск». В мероприятиях приняли участие генеральный директор Укрзализницы Василий Гладких, и.о. заместителя председателя облгосадминистрации Александр Кобитев.
Это первая очередь участка «Дебальцево – Луганск», электрификация которого производится в соответствии с «Программой перспективного развития транспортно-промышленного и дорожного комплекса Луганской области на 2003-2007 г.г.». Его протяженность составляет 26,3 км. По оценкам специалистов, годовой экономический эффект от электрификации железной дороги на участке от Дебальцево до Луганска составит свыше 15 млн. грн. Кроме повышения скорости движения и производительности труда, электрификация позволит получить значительную экономию дорогостоящего дизельного топлива и улучшить экологическую обстановку на прилежащих территориях.
На выполнение работ по электрификации участка «Дебальцево – Коммунарск» г.Алчевска израсходовано около 20 млн. грн. Основной объем работ выполнен силами подразделений железной дороги. Привлекались также коллективы восстановительного поезда Родаково, вагонных депо станций «Коммунарск» в Алчевске и «Луганск», локомотивных депо Родаково, Кондрашевская-Новая и других подразделений.
В ходе электрификации участка было установлено1328 электроопор, 250 анкеров, 149 жестких поперечин, смонтировано около 83 км провода контактной сети. Выполнен капитальный и средний ремонт 19,6 км пути, реконструированы устройства энергоснабжения, СЦБ и связи.
Одновременно сделан капитальный ремонт зданий вокзалов, постов электрической централизации стрелок, вспомогательных зданий и прилегающих территорий на станциях Баронская, Мануиловка, Кипучая и Коммунарск. Реконструированы также промежуточные платформы на станциях Баронская и Мануиловка, смонтированы новые посадочные платформы на остановочных пунктах 11 и 16 км. По всей протяженности участка полоса отвода приведена в порядок, очищена от мусора и сухостоя. Угольные котельные на 4-х основных станциях участка переведены на электроотопление.

23 грудня 2005,15:54 Версія для друку

Курси Цивільної оборони Луганської області відсвяткували своє 40-річчя.

23 грудня 2005 року курси Цивільної оборони Луганської області відсвяткували 40-річчя з дня народження. Святкування відкрив начальник навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області, полковник внутрішньої служби Олег Латишев. Він розповів про історію створення курсів ЦО, які завдання та цілі були поставлені перед ними. А також висвітлив роботу на сучасному етапі, відзначив, що в рік 40-річчя курси перегорнули нову сторінку своєї історії. І сьогодні – це навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області. Олег Латишев зазначив, що в цілому, весь колектив курсів ЦО нашої області працює творче, з ентузіазмом, натхненням та готов завжди вирішувати поставлені перед ним завдання. Також ним була відзначена робота завідуючих курсами ЦО міст Луганської області: Алчевська, Красного Луча, Лисичанська, Сєверодонецька, Стаханова, Рубіжного. Усі вони активно співпрацюють з органами місцевого самоврядування, з начальниками відділів з НС з вирішення питань навчання населення діям в НС.
Святкування завершилося урочистим концертом, активними учасниками якого були співробітники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.
Курси Цивільної оборони Луганської області засновані 23 грудня 1965 року постановою Ради Міністрів УРСР від 29.11.1965 року. Вони були створені для підготовки та перепідготовки керівного та командно-начальницького складу, а також для надання методичної допомоги керівникам об’єктів народного господарства щодо організації та проведення тактико-спеціальних, командно-штабних і комплексних навчань та об'єктових тренувань.

23 грудня 2005,14:41 Версія для друку

В Луганске открылась выставка творческих работ детей-инвалидов «Мир моей мечты».

Сегодня в областном краеведческом музее открылась областная выставка творческих работ детей и молодежи с функциональными ограничениями «Мир моей мечты», которая проводится в рамках фестиваля «Через тернии к звездам». Организатором выставки выступил Луганский областной центр социальных служб для семьи, детей и молодежи. На выставке представлены творческие работы 158 детей-инвалидов Луганской области.
Выставка «Мир моей мечты» стала традиционной и уже в 7-й раз проводится в Луганске.
За те годы, что прошли со дня первой выставки, значительно увеличилось количество участников, расширился жанровый спектр, усовершенствовалась техника исполнения представленных работ на выставке.
Победители предыдущих выставок достойно представляли Луганщину на Всеукраинских выставках и фестивалях изобразительного и декоративно-прикладного искусства в Киеве, а также стали участниками и лауреатами Всеукраинского фестиваля творчества детей и молодежи с функциональными ограничениями «Поверь в себя, и в тебя поверят другие», который ежегодно проходит летом в МДЦ «Артек».
Праздник для победителей и участников выставки «Мир моей мечты» состоится 28 декабря 2005 года в областном театре кукол, где пройдет награждение победителей выставки. Для ребят будет организована новогодняя развлекательная программа и завершится праздник добрым веселым кукольным спектаклем.

23 грудня 2005,12:26 Версія для друку

Губернатор привітав працівників архівних установ Луганщини з професійним святом.

Голова облдержадміністрації Геннадій Москаль привітав працівників архівних установ Луганщини з професійним святом, а також з 80-річчям з дня заснування Державного архіву Луганської області:
„Всі ці роки колишні покоління архівістів робили все можливе для зберігання в документах славетної історії нашого регіону.
Саме завдяки зусиллям сьогоднішніх робітників стали ймовірними відкритість та доступність документального фонду нашого минулого.
Ви задовольняєте конкретні життєві вимоги людей, яким інколи так потрібна ваша кваліфікована допомога.
Висловлюю вдячність всім, хто з честю несе звання українського архівіста, бо праця кожного з вас заслуговує поваги.
Хай вам завжди вистачає сил, енергії та достатку! Добра вам і щастя!”

22 грудня 2005 року в Луганську відбулося урочисте святкування з нагоди Дня працівників архівних установ України та 80-річчя Державного архіву Луганської області.
Працівників архівних установ Луганщини привітали директор Державного архіву Луганської області Микола Старовойтов, в.о. заступника голови–керівника апарату облдержадміністрації Сергій Тихоновський, заступник голови обласної ради Валерій Голенко, секретар Луганської міської ради Валентина Кіяшко. З концертом для присутніх виступив творчій колектив інституту культури та мистецтв.
В Луганській області функціонує 32 архівних установи: Державний архів, 17 архівних відділів райдержадміністрацій, 14 архівних відділів міських рад. Станом на 1 грудня 2005 року в архівних установах знаходиться 1 млн. 628 тис. 535 одиниць зберігання документів Національного архівного фонду за 1763-2002 роки, 157 тис. 44 документів з особового складу.

23 грудня 2005,12:09 Версія для друку

Попереджено обрахування споживачів на 7,8 тис. грн.

При перевірці Державною інспекцією з контролю за цінами в Луганській області дотримання державної дисципліни цін встановлено, що ТОВ "Наш дім" у період з 6 січня по 31 березня поточного року здійснювалась реалізація олії соняшникової, масла вершкового, макаронних виробів за цінами, сформованими із застосуванням постачальницько-збутових надбавок від 7,1 до 31,8% при граничному рівні 5%. Сума додаткової виручки склала 1,8 тис. грн. Держінспекцією до товариства застосовані економічні санкції в розмірі 5,4 тис. грн. Попереджено обрахування споживачів на 7,8 тис. грн.
Дочірнім підприємством "Житлово-експлуатаційна контора №4" КП "Управління ЖКГ №1" м.Суходільськ у період з 15 травня по 1 листопада 2005 року підвищувався тариф на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій за рахунок включення вартості складових видів послуг, не наданих споживачам за фактичними показниками. Сума додаткової виручки склала 1 тис. грн. Держінспекцією до підприємства застосовані економічні санкції в розмірі 3 тис. грн. Повернено споживачам через перерахунки 6,3 тис. грн. На керівника підприємства накладено адміністративний штраф.

23 грудня 2005,12:05 Версія для друку

Угрозы «куриного гриппа» для Луганской области нет. – Геннадий Москаль.

«Угрозы «куриного гриппа» для Луганской области нет», – заверил луганчан председатель Луганской облгосадминистрации Геннадий Москаль. Об этом он вчера заявил журналистам после ознакомления с работой ООО АФ «Агроукрптаха» Краснодонского района. «Все птицы изолированы, и не контактируют ни с дикими, ни с перелетными птицами», - отметил губернатор и добавил, что сейчас государство строго следит за этим. По его словам, в Луганской области усилен ветеринарный контроль, и поэтому население может без опасения для своего здоровья употреблять мясо птицы.
ООО АФ « Агроукрптаха» образовано в 1998 году, имеет 55 га сельхозугодий, из них 17 га составляет посевная площадь. В текущем году озимых посеяно на площади 20 га, вспахано зяби – 16 га. В хозяйстве насчитывается более 630 тысяч голов птицы, произведено свыше 5,5 млн. штук яиц, 61 тыс. 945 ц мяса.


Сторінки:
123456789101112131415

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера