Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: субота, 04 травня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
09 листопада 2005,16:19 Версія для друку

Досвідом організації дозвілля населення ділилися сьогодні клубні працівники Луганщини.

Досвідом організації культурного дозвілля різних категорій населення ділилися сьогодні клубні працівники Луганщини на семінарі в Марковці. На базі Марківського району відбувся семінар обласної школи клубної майстерності „Пошук. Творчість. Майстерність”. Разом з клубними працівниками з усіх міст та районів області в семінарі взяли участь представники Луганської облдержадміністрації, зокрема управління культури і туризму, керівники обласного центру народної творчості. Також запрошені були гості з Києва – Українського центру культурних досліджень, Донецька та Харкова. В ході пленарного засідання учасники семінару обмінялися своїми напрацюваннями в області розвитку культурного дозвілля, після чого ознайомилися з роботою клубу „Надія” Ліснополянського сільського будинку культури, студії „колаж” та клубу „Кружевниця”, які працюють при марківському районному будинку культури, а також подивились конкурсну програму „Ваш вихід, панове підприємці!”.

09 листопада 2005,16:18 Версія для друку

Досвід луганських податківців зацікавив представників шведської компанії SOFRECO.

Сьогодні до Луганщини прибули представники шведської компанії SOFRECO Матс Грамперт та Валентина Кухтик. Метою їх візиту стало ознайомлення з роботою органів державної податкової служби в регіонах та обмін досвідом для ефективного виконання завдань, визначених у проекті TACIS “Підтримка податкової реформи”. За словами Матса Грамперта, презентація проекту TACIS – це можливість модернізувати податкову службу України. Він зазначив, що обмін досвідом планується якраз з приводу основних напрямків розвитку податкових адміністрацій країн європейського союзу.
Під час першого дня відвідування регіону представники компанії SOFRECO зустрілися з керівництвом Державної податкової адміністрації в Луганській області, ознайомилися з матеріально-технічною базою та напрямками роботи. До речі, їх зацікавив досвід роботи луганських податківців з громадянами, які мають можливість звернутись до податкової з власними проблемами. Також вони відвідали музей ДПА в Луганській області, де на власні очі побачили етапи становлення податкової служби в Україні. Цього ж дня представники Швеції змогли побачити, як проходять тренування фахівців податкової міліції.

09 листопада 2005,14:54 Версія для друку

В містах та районах області: Красний Луч

Міський голова Сергій Лук’яненко провів нараду з керівниками районного департаменту Алчевського РПУ ОКП "Луганськвода", міських, житлових та теплопостачальних організацій. Учасники наради розглянули стан роботи газових котелень 4 мікрорайонів та хід запуску житлових будинків. Зазначено, що на сьогодні з 409 житлових будинків з центральним опалюванням тепло подається до 237 будинків, з 84 котелень працює 68. Тепло подається в усі дитячі садки, лікувальні та учбові заклади, крім СШ №2. Ведуться ремонтні роботи по заміні котлів. Роботу планується завершити 10 листопада поточного року.

09 листопада 2005,14:50 Версія для друку

Понад 2 млн. тонн палива видобуто гірниками Луганщини в жовтні.

За даними паливно-енергетичного управління облдержадміністрації, за жовтень поточного року підприємствами вугільної промисловості Луганської області видобуто 2 млн. 198,4 тис. тонн палива, що на 156,3 тис. тонн більше встановленого завдання. На електростанції України в жовтні відвантажено 746,1 тис. тонн вугілля. 29 жовтня 2005 року шахтарі ДП "Свердловантрацит" на 15 днів раніше, ніж у 2004 році, видобули п’ятимільйонну тонну вугілля від начала року. Понад план видобуто 1149 тис. тонн антрациту. 29 жовтня гірники дільниці №4 ВП "Шахта ім.Вахрушева ДП "Ровенькиантрацит" виконали встановлене річне завдання, піднявши на-гора 444 тис. тонн антрациту. 1 листопада гірники дільниці №1 ВП "Шахта ім. Фрунзе ДП "Ровенькиантрацит" виконали встановлене річне завдання, піднявши на-гора 201,1 тис. тонн антрациту. 3 листопада трудовий колектив ДП "Антрацит" виконав встановлене річне завдання, піднявши на-гора 1202,5 тис. тонн вугілля. Понад плану видобуто 200,4 тис. тонн вугілля. 3 листопада шахтарі ВП "Шахтоуправління "Луганське" ДП "Луганськвугілля" видобули мільйонну тонну вугілля з початку року. Понад план видобуто 5,1 тис. тонн антрациту.
За жовтень Луганською ТЕС вироблено 395,1 млн. кВт. год. електричної енергії. Споживання електричної енергії по території області за цей період склало 1020 млн. кВт. год. Розрахунки споживачів області за електроенергію, використану в жовтні, без урахування підприємств вугільної промисловості, склали 119,1 млн. грн., або 86,5%. Споживачами регіону за жовтень використано 351,2 млн. куб. м природного газу.

09 листопада 2005,14:31 Версія для друку

В містах та районах області: Кіровськ

На основі Постанови КМУ від 2 жовтня 2003р. №1546 розроблена Програма розвитку і функціонування української мови в місті на 2004-2010рр. На сьогодні в місті працює 6 дитячих садків. Навчання українською мовою ведеться в 15 групах, що складає 55% від загальної кількості вихованців. Крім того, на базі ЗОШ №16 з 1 вересня діє україномовна група дітей дошкільного віку, в якій виховується 18 дітей. З метою ознайомлення дітей з культурою рідного народу у міських ДНЗ проводяться Дні народних ігор, народознавства, рідної мови, тематичні тижні. За планом міськвиконкому у 2005-2006 навчальному році 7загальноосвітніх закладів повинні перейти на навчання українською мовою. На сьогодні в місті діють 3 школи перехідного періоду, 2 російськомовні школи з українськими класами. З наступного року на українську мову навчання планується перехід ЗОШ №10 с.Новотошківське. На даному етапі реалізації міської Програми найбільш гострими проблемами залишаються недостатня матеріально-технічна база, рівень комп’ютеризації та програмного забезпечення.
• За 9 місяців поточного року у галузях економіки Кіровська середньооблікова чисельність штатних працівників становила 5 тис. 679 чол., яким з фонду оплати праці було нараховані 31,2 млн. при загальному фонді заробітної плати всіх працівників 31,7 млн. грн. Середньомісячна заробітна плата на одного штатного працівника у січні-вересні 2005 року становила 611,2 грн. Найвищий рівень заробітної плати продовжує утримуватися у працівників видобувної промисловості - 849,6 грн., по обробці металу - 577,5 грн., будівництва – 1 тис. 295,9 грн., торгівлі - 530,1 грн., транспорту - 605,2 грн., державного управління - 608,1 грн., освіти - 571,2 грн.

09 листопада 2005,11:06 Версія для друку

Понад 6 млн. грн. податку з доходів фізичних осіб додатково надійшло до бюджету.

За даними ДПА в Луганській області, з початку поточного року до оподаткування залучено 4 тис. 850 підприємств, від яких до бюджету додатково надійшло понад 6 млн. грн. податку з доходів фізичних осіб. Борг по зарплаті зменшено на 36,6 млн. грн., до бюджету надійшло 4,6 млн. грн. податку з доходів фізичних осіб.
З метою забезпечення податкових та інших надходжень до бюджетів і погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат проводяться засідання робочої групи з координації дій місцевих органів виконавчої влади, до складу якої включені працівники податкової служби.
Крім цього тривають перевірки декларацій по ПДВ. Всього з початку року до підрозділів контрольно-перевірочної роботи ДПА в Луганській області передано на перевірку 1339 декларацій по податку на додану вартість.
За результатами перевірок суб‘єктів підприємницької діяльності попереджено безпідставне відшкодування з бюджету податку на додану вартість у сумі 49 млн. 738,7 тис. грн. Додатково нараховано з фінансовими санкціями 6 млн. 844,2 тис. грн. Рівень збереження бюджетних коштів склав 82 грн. з кожної тисячі гривень, заявлених до відшкодування.

08 листопада 2005,16:26 Версія для друку

Міжнародний благодійний фонд „Україна 3000” – сприяє вдосконаленню системи охорони здоров'я дітей в Україні.

Фонд покликаний максимально відповідати потребам українського суспільства у вирі подій сучасності. Наглядова Рада фонду затверджує стратегічні напрями його діяльності та здійснює оцінку їх виконання. Наглядова Рада фонду складається з визнаних на світовому рівні представників національної еліти, громадська діяльність яких є прикладом служіння ідеалам гуманізму та доброти. Очолює Наглядову Раду пані Катерина Ющенко. Правління є статутним виконавчим органом Фонду і здійснює поточне керівництво його діяльністю.
Діяльність Фонду побудована за трьома напрямами - „Вчора", „Сьогодні", „Завтра". Напрям „Вчора" об'єднує програми, пов'язані з історичними, археологічними, етнографічними та культурологічними дослідженнями, охороною історико-культурної спадщини народу України та поширенням знань про неї. Головне завдання проектів цього напряму - сприяти збереженню, захисту того колосального надбання, яке створювалося в Україні впродовж тисяч років, та донесенню інформації про нього до сучасників.
Напрям „Сьогодні" спрямований безпосередньо на втілення головної ідеї Фонду - залученні максимальної кількості людей, які можуть допомогти іншим і країні в цілому, до праці на суспільну користь. Серед пріоритетів напряму „Сьогодні" - сприяння вдосконаленню системи охорони здоров'я дітей в Україні, інституційний розвиток благодійництва і меценатства як роду діяльності, допомога у вирішенні проблем дитячої безпритульності та бездоглядності.
Напрям «Завтра» працює над виявленням і формуванням тих стратегій розвитку країни, що спрямовані на гармонійний розвиток людини і світу. Проект передбачає влаштування семінарів, круглих столів, конференцій, форумів під час яких вітчизняні діячі науки, культури, мистецтв спільно визначали б місію України, шукали та обирали майбутній шлях сталого розвитку нашої країни, дотримуючись загальнолюдських цінностей.
Сьогодні благодійний фонд „Україна 3000" успішно реалізує одну зі своїх найновіших програм „ВІД лікарні до лікарні". Вона почала працювати весною 2005 року. Її мета - покращити систему охорони здоров'я дитини в Україні. Програма передбачає пошук для 25 дитячих лікарень зі всієї України партнерів у Європі, США чи Канаді. Це можуть бути лікарні, університети, медичні фундації та фармацевтичні компанії, які допоможуть українським колегам покращити ефективність роботи їхніх закладів.

08 листопада 2005,16:19 Версія для друку

Обласна дитяча клінічна лікарня отримала реанімобіль від фонду „Україна-3000”.

Сьогодні Обласна дитяча клінічна лікарня отримала реанімобіль від фонду „Україна 3000”. Очолює Наглядову Раду Фонду пані Катерина Ющенко.
Спільна благодійна акція під назвою „Здорові діти України” втілює на практиці попередні домовленості між Фондом „Україна 3000” та компанією „Проктер енд Гембл Україна” з реалізації спеціальної програми Фонду „Від лікарні до лікарні”. Мета програми – покращити систему охорони здоров’я дитини в України. Кожен реанімобіль оснащено найсучаснішим медичним обладнанням. Все обладнання відповідає високим світовим стандартам, сертифіковане та знаходиться на гарантійному обслуговуванні. Крім Луганщини реанімобілі вже отримали лікарні Кіровограда, Черкас та Мукачево. Загальна вартість спеціалізованого автомобіля біля 400 тис. грн. За словами голови правління Фонду „Україна 3000” Дмитра Ляпіна: ”Програми фонду зосереджені на придбанні обладнання для лікарень та інших медичних закладів, що дозволяє допомогти якнайбільшій кількості людей”.
Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Комаревцева висловила вдячність фонду „Україна 3000”. Вона зазначила, що це перша благодійна акція такого масштабу, яка торкнулася Луганщини, бо до цього часу область не була включена до жодної міжнародної програми з охорони материнства та дитинства. Вона підкреслила, що це не просто разова акція. Зокрема вона зазначила, що в рамках цієї програми планується створення реабілітаційного центру для дітей, оснащення пологових будинків дихальною апаратурою, діагностичним обладнанням.
Представник компанії „Проктер енд Гембл Україна” Віталій Прокопенко також додав, що ця програма передбачає пошук для 25 лікарень зі всієї України партнерів у Європі, США чи Канаді. За його словами, це можуть бути лікарні, університети, медичні фундації та фармацевтичні компанії, які допоможуть українським колегам покращити ефективність роботи їхніх закладів.

08 листопада 2005,16:15 Версія для друку

Реформирование теплового хозяйства станет приоритетным для коммунальщиков Луганской области в 2006 году.

Реформирование теплового хозяйства станет приоритетным для коммунальщиков Луганской области в 2006 году. Об этом заявил начальник управления жилищно-коммунального хозяйства облгосадминистрации Виктор Андреев в ходе брифинга для журналистов. По его словам, в Госбюджете на 2006 год планируется заложить 1 млрд. 450 млн грн. на реформу ЖКХ Украины. Коммунальщики Луганщины еще не знают, сколько средств из этой суммы будет выделено на нужды нашей области, но уже определили приоритетные для себя направления работы. Это продолжение реформирования водопроводно-канализационного хозяйства и развитие теплового хозяйства. Последнее будет проводиться в три этапа: инвестирование в реконструкцию источников тепла, обновление внутридомовых теплосетей, а затем – передача их в ведение обществам совладельцев многоквартирных домов (по примеру кооперативных домов). Сегодня идет работа по инвентаризации имущества предприятий теплоснабжения , проверки исполнительных схем, энергетического аудита, чтобы к концу отопительного сезона с 15 апреля приступить к этой работе. «Выполнить задуманное вполне реально. Как всегда не хватает средств, но уже сейчас есть ряд предложений от инвесторов», - отметил Виктор Андреев. Предполагается, что проекты, которые сейчас готовятся облгосадминистрацией, на треть будут финансироваться из госбюджета, на треть – из местных бюджетов, и на треть – из средств инвесторов. Порядка 10% должны вложить сами люди, которые нуждаются в качественных коммунальных услугах. «Тогда это будет результат», - уверен начальник управления ЖКХ облгосадминистрации.
Он также сообщил журналистам, что все это заложено в новую программу реформирования жилищно-коммунального хозяйства Луганской области, которая будет готова в декабре и начнет реализовываться с 2006 года. «Более подробно о самой программе и ее концепции можно будет говорить ближе к 1 декабря, - сказал Виктор Андреев. - В Министерстве архитектуры, строительства и ЖКХ Украины нам нужно будет доказать, что мы предлагаем нужную и удобную программу именно для нашего региона». По его словам, существующая структура жилищной сферы, тепло- и водообеспечения не совсем отвечает требованиям сегодняшнего дня, в которых можно было проводить реформирования ЖКХ. «Думаю, еще один отопительный сезон на таком же дыхании мы провести не сможем, если не приведем в порядок взаимоотношения потребителей и исполнителей и не начнем заниматься техническим перевооружением. Такая возможность на сегодняшний день есть», - уверен Виктор Андреев.
Он считает, что систему ЖКХ необходимо постепенно переводить на бизнес -отношения. Более 70 % жилья на Луганщине уже приватизировано. Поэтому, по мнению Виктора Андреева, идеальный вариант дальнейшей схемы управления, обслуживания и пользования ЖКХ-услугами – это создание добровольных обществ совладельцев многоквартирных домов, а как переходная модель между системой ЖЭКов и созданием обществ – введение института управляющих. Эта практика принята во всем мире. В Луганске тоже была попытка создания, но пять лет назад должности управдомов были ликвидированы. По мнению Виктора Андреева, сами жильцы должны выбрать управляющего, который предметно будет заниматься проблемами конкретного дома. Это должен быть человек юридически и экономически подготовленный, который влиял бы на ситуацию организационно и работал на оплачиваемой основе. «На каждом доме должен появиться человек с именем, отчеством и фамилией, который персонально отвечает на свой дом», убежден начальник управления ЖКХ облгосадминистрации.

08 листопада 2005,14:24 Версія для друку

На Луганщині розпочалась інформаційно-просвітницька кампанія з питань протидії торгівлі людьми.

Напередодні акції «16 днів проти тендерного насильства» Луганський обласний центр роботи з жінками спільно з Луганським національним педагогічним університетом ім. Т.Шевченка розпочали інформаційно-просвітницьку кампанію «Будьте обізнані - станьте захищені» для студентів І курсу історичного факультету.
Сьогодні на базі Луганського обласного центру роботи з жінками відбувся перший тренінг з питань профілактики протидії торгівлі людьми. Під час тренінгу студенти мали можливість ознайомитися з основними напрямками діяльності Луганського обласного центру роботи з жінками, отримати корисну інформацію щодо форм та методів соціальної роботи з проблеми протидії торгівлі людьми, щоб і надалі розповсюджувати знання серед однолітків, як не стати жертвою торгівлі людьми. Протягом тижня буде проведено 6 тренінгів на базі Луганського обласного центру роботи з жінками та управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації, учасниками яких стануть близько 100 студентів. В рамках проекту видано інформаційний буклет «Якщо ви збираєтесь за кордон...», який містить необхідну інформацію про можливості запобігти кризовим життєвим ситуаціям.
Торгівля людьми - надзвичайно актуальне питання сьогодення. Соціальна небезпека полягає у посяганні на найцінніші та невід’ємні права людини - право на повагу до гідності, на свободу та вільний вибір місця проживання. Незважаючи на увагу світової громадськості, примусова проституція та торгівля людьми набуває значного поширення. За даними комісії ООН, у всьому світі купується і продається близько 1 млн. жінок, при цьому чверть з них з країн колишнього СРСР.


Сторінки:
252627282930313233343536373839

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера