Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: субота, 20 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
22 грудня 2005,09:58 Версія для друку

В містах та районах області: Біловодський район

За 11 місяців поточного року в Біловодському районі в експлуатацію введено 62 житлових будинки та 20 допоміжних приміщень загальною площею 5 тис. 148,6 кв. м, у тому числі 29 будинків площею 2 тис. 117 кв. м по лінії фонду "Власний дім", що перевищує результат минулого року на 24,1%. Газифіковано 965 будинки, або 80,4% до річного плану. Всього введено до експлуатації 66,7 км газових мереж, у тому числі 13 км (або 31,6% до плану) підвідних газових мереж, 53,7 км (116%) розвідних газових мереж. Газифіковано 10 комунально-побутових об’єктів. Населенню встановлено 786 газових лічильників.

22 грудня 2005,09:35 Версія для друку

Подписан Меморандум о сотрудничестве луганского и американского вузов.

Ректор Луганского национального педагогического университета имени Тараса Шевченко Виталий Курило и Президент Франклин Пиерс Колледжа Джордж Хагети 21 декабря 2005 года подписали совместный меморандум о сотрудничестве двух высших учебных заведений в вопросе формирования и создания Глобального Альянса Университетов.
Сотрудничество предполагает обмен и подготовку 50-200 студентов ежегодно, реализацию научных проектов, открытый доступ студентов, преподавателей, ученых ЛНПУ и ФПК к участию в программах учебного, научного обмена, стажировок, которые проводятся каждым из учебных заведений самостоятельно. Американская сторона отдельно отметила заинтересованность в выходе на украинский рынок дистанционных программ обучения.
Главными принципами, которые лягут в основу сотрудничества, стороны назвали отсутствие расовой, гендерной, возрастной, этнической, религиозной и национальной дискриминации, соблюдение основных прав студентов и преподавателей, отбор учащихся исключительно на основе их способностей и качества знаний.
Стажировки и обучение в США студентов и преподавателей из Луганска помогут наладить постоянный обмен опытом, новинками в научно-исследовательской отрасли, методическими наработками.

21 грудня 2005,16:57 Версія для друку

В Луганську відбулося свято з нагоди 15-річчя Пенсійного фонду України.

21 грудня в Луганському обласному російському драматичному театрі пройшли урочистості з нагоди 15-ї річниці Пенсійного фонду України. У заході взяли участь в.о. заступника голови облдержадміністрації О.Меженський, заступник керівника виконавчого апарату облради В.Пахниць, керівники підприємств – кращих платників до ПФУ, працівники обласного, міських та районних управлінь ПФУ в Луганській області. Кращим працівникам фонду були вручені Почесні грамоти облдержадміністрації та облради, Листи подяки облдержадміністрації, цінні подарунки.
Працівники Пенсійного фонду виконують свої обов’язки з бажанням, завжди прагнуть терпляче вирішувати будь-які виникаючі перед ними задачі, вважаючи своїм першочерговим завданням постійне удосконалення організації роботи, напрям зусиль на чуйне, уважне відношення до людей.
Особлива увага ними приділяється інвалідам війни. В травні 2004 року згідно Закону України “Про поліпшення матеріального становища інвалідів війни” було встановлено щомісячну виплату цільової грошової допомоги на прожиття інвалідам війни 1 групи у розмірі 50 грн., інвалідам війни 2 та 3 груп у розмірі до 50 грн., щомісячний розмір пенсій яких (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги та пенсії за особливі заслуги перед Україною) не досягає прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність. Згідно Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про поліпшення матеріального становища інвалідів війни” з 01.01.2005 року було встановлено щомісячну виплату цільової грошової допомоги на прожиття інвалідам війни 1 групи у розмірі 70 грн., інвалідам війни 2 та 3 груп у розмірі 50 грн., учасникам бойових дій у розмірі 40 грн. незалежно від розміру одержуваної пенсії.
Таких перерахунків пенсій в області проведено органами Пенсійного фонду 717,1 тис. пенсіонерам.
Приділяється увага роботі з пільговою категорією пенсіонерів, які мають обмежені фізичні можливості. Управління Пенсійного фонду області забезпечили вільний та безперешкодний доступ до приміщень даних установ.
Протягом січня–листопада поточного року в органах Пенсійного фонду області спостерігається стійке зростання надходжень власних коштів. З початку року до Пенсійного фонду області надійшло 1906,3 млн.грн. власних коштів, або на 100,4% виконані планові показники. Проти відповідного періоду минулого року доходи збільшились на 383,0 млн.грн., або на 25,1%. Найбільше зростання власних коштів у листопаді 2005 року забезпечено управлінням Пенсійного фонду України в м.Ровеньки.
Станом на 1 грудня 2005 року заборгованість підприємств регіону перед Пенсійним фондом склала 267,7 млн грн, у тому числі недоїмка – 168,6 млн грн.
Потреба в коштах на виплату пенсій з початку року склала 3592,9 млн.грн., у тому числі на листопад – 332,5 млн.грн. Протягом січня-листопада 2005 року з Пенсійного фонду України на виплату пенсій надійшло 3625,6 млн.грн., що з урахуванням авансування січня у грудні минулого року 20,7 млн.грн., забезпечило своєчасну виплату пенсій.
На обліку в органах Пенсійного фонду області перебуває 758,1 тис. одержувачів пенсій. Середній розмір пенсії складає 418,71 грн., що на 90,39 грн. більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року (328,32 грн.).

21 грудня 2005,16:02 Версія для друку

Шахта „Хрустальна” перша з підприємств ДП „Донбасантрацит” виконала річне завдання з вуглевидобутку.

За даними паливно-енергетичного управління облдержадміністрації, вчора гірниками шахти „Хрустальна” виконано річне завдання з вуглевидобутку, ними піднято на-гора 250 тис. тонн палива. Це перше з підприємств ДП „Донбасантрацит”, що звітувало про встановлення річного завдання з видобутку вугілля.
За перші два тижні грудня підприємствами вугільної промисловості області видобуто 1 млн. 94,1 тис. тонн палива. На електростанції України в листопаді відвантажено 358,4 тис. тонн вугілля. 14 грудня гірники дільниці №4 ВП "Шахтоуправління "Ровеньківське" ДП "Ровенькиантрацит" виконали два встановлених завдання 2005 року, піднявши на-гора 281,1 тис. тонн антрациту.
23 грудня відбудуться урочисті заходи з нагоди 25-річчя шахти „Комсомольська” ДП „Антрацит”. Також 25-річний ювілей відзначатиме 30 грудня шахта „Суходольска-Східна” ВАТ „Краснодонвугілля”.

21 грудня 2005,15:57 Версія для друку

Влада не повинна давати приводів для критичних зауважень. – Геннадій Москаль.

«Влада не повинна давати приводів для критичних зауважень, і я намагатимуся, щоб такого не було», – заявив голова облдержадміністрації Геннадій Москаль сьогодні під час першої прес-конференції на відкритті Луганського регіонального прес-центру Українського інформаційного агентства „Укрінформ”. Прес-центр створено на базі Луганського національного педагогічного університета імені Тараса Шевченка. У рамках співробітництва ЛНПУ та УКРІНФОРМу вперше в Україні стартує проект проведення майстер-класів для луганських студентів, які навчаються за спеціальностями «журналістика», «соціологія та PR», «кіно-, телемистецтво» з перспективою стажування у регіональному прес-центрі та центральному офісі Українського національного інформаційного агентства.
Під час прес-конференції губернатор відповів на запитання журналістів та студентів ЛНПУ. Зокрема, він зазначив, що в області приймаються всі необхідні заходи щодо безперебійного постачання газу в Луганську область, сталої роботи виробничих потужностей та, головне, щоб це ні в якій мірі не відобразилося на людях. Геннадій Москаль в котре озвучив свою позицію стосовно діяльності політичних партій напередодні виборів у навчальних закладах: „Учбові заклади є для того, щоб діти вчились в них науці. Політичні партії ж мають проводити зустрічі з виборцями за місцем їх проживання, виходити на вулиці, до людей”.

21 грудня 2005,15:00 Версія для друку

Учбові заклади не повинні бути штабами політичних партій напередодні виборів. – Геннадій Москаль.

Сьогодні голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль зустрівся з ректорами вищих навчальних закладів III–IV рівнів акредитації. Учасники зустрічі обговорили низку проблемних питань з вищої освіти Луганського регіону, а саме: невідповідності темпів росту чисельності студентів темпам росту чисельності професорсько-викладацького складу (за останні 10 років чисельність студентів збільшилася вдвічі, а професорсько-викладацького складу лише на 15%); практично не здійснюється підготовка студентів за рахунок місцевих бюджетів і галузевих міністерств, недостатнім є фінансування для поповнення, ремонту та модернізації технічної бази. Не виділяються кошти з місцевих бюджетів для кредитування навчання молоді за напрямами і спеціальностями, відповідно до потреб місцевого ринку праці. Не вирішено питання щодо закріплення баз практики студентів, відсутність зацікавленості роботодавців у підготовці спеціалістів за власні кошти. Також під час зустрічі піднімались проблемні питання щодо підготовки фахівців для вугільної промисловості, галузі будівництва, житлово-комунального господарства.
Ректори вузів зазначили, що на рівні Верховної Ради України необхідно вирішити питання індексації вартості навчання для студентів-контрактників 3-4 курсів, за рахунок місцевих бюджетів активніше готувати фахівців для підприємств житлово-комунальної сфери. Геннадій Москаль пообіцяв лобіювати питання виділення для Луганських вузів частини коштів, що закладені в Держбюджет-2006 на капітальне будівництво у галузі освіти. Він також дав доручення розробити та винести на розгляд депутатів облради програму із вирішення соціальних проблем випускників вузів – медиків та вчителів, які працюватимуть у сільській місцевості.
«Я налаштований на співпрацю, мої двері завжди відкриті для вас. Приходьте з проблемами, пропозиціями, облдержадміністрація буде їх підтримувати і допомагати у вирішенні проблемних питань”, – звернувся губернатор до ректорів вузів.
„Напередодні виборів депутатів до Верховної Ради, органів місцевого самоврядування учбові заклади не повинні перетворюватись в штаби тих чи інших політичних партій, - заявив голова облдержадміністрації. - Я вважаю що всі політпартії, які діють в правовому полі держави, мають право на існування, але в мене чітка позиція – політичні партії самі повинні працювати з людьми”. Так, на інформацію ректорів вузів щодо звернення до них партій стосовно надання приміщення для проведення зустрічей з виборцями, Геннадій Москаль підкреслив, що ці зустрічі мають проходити за дверима навчальних закладів, за місцем проживання виборців. „Діти мають вчитись. А вибори на то і є, щоб мати право вибору, свідомого вибору”, - зазначив Геннадій Москаль, і ще раз висловив свою позицію, що національність, партію, мову і релігію людина повинна вибирати самостійно.

21 грудня 2005,10:35 Версія для друку

К проблемам ветеранов-«афганцев» мы будем подходить с практической стороны. – Геннадий Москаль.

«К решению проблем ветеранов-«афганцев» мы будем подходить с практической стороны, без их забалтывания», - заявил председатель Луганской облгосадминистрации Геннадий Москаль на встрече с активом областной организации «Украинский Союз ветеранов Афганистана и воинов-интернационалистов». Самые большие нарекания у участников встречи вызвало медицинское обслуживание «афганцев». По словам председателя областной организации Ивана Шердеца, сегодня в нее входит 14,5 тысяч воинов-интернационалистов, из которых 7,5 тысяч – «афганцы», 342 человек – инвалиды войны. Сегодня они получают бесплатное лечение в областном госпитале ветеранов войны, но в других лечебных учреждениях им приходится сталкиваться с проблемой полной оплаты лечения, самостоятельной покупки медикаментов. Поэтому Иван Шердец просил губернатора установить льготные скидки для лечения «афганцев» на территории области. Губернатор дал поручение управлению здравоохранения облгосадминистрации собрать и обобщить все претензии «афганцев» к медицине и пообещал лично вмешаться в тех случаях, где происходят незаконные поборы с больных. Кроме того, управлению труда и соцзащиты облгосадминистрации Геннадий Москаль поручил в обязательном порядке обеспечить выделение ежегодно не менее 10-ти путевок на санаторное лечение для инвалидов-«афганцев», которые остро нуждаются в этом по медицинским показаниям. В текущем году ни один из них не получил санаторного лечения, хотя по линии соцзащиты в санатории «Пуща водица» под Киевом в 2005 году оздоровились 144 ветерана войны. Также Геннадий Москаль поручил управлению труда и соцзащиты подготовить письмо от его имени на Министерство труда и соцзащиты Украины с просьбой увеличить квоту санаторных путевок для Луганской области, так как наш регион занимает третье место в Украине по количеству проживающих в нем воинов-«афганцев».
Еще одним наиболее проблемным вопросом является обеспечение ветеранов Афганистана жильем. Сегодня в области в этом нуждается 342 семьи «афганцев». Из госбюджета на покупку и строительство квартир для них ежегодно выделяется всего около миллиона гривен, что крайне недостаточно для нашего региона. К тому же практически все средства остаются в Луганске, не распределяясь по области. В этом году квартиры получили всего 10 «афганцев»-луганчан. В связи с этим председатель облгосадминистрации дал поручение, начиная с 2006 года обеспечить пропорциональное распределение выделяемых средств по регионам Луганщины, где проживают воины-«афганцы». В ходе встречи губернатора с представителями «афганских» организаций также поднимались вопросы льготного поступления и обучения детей из семей ветеранов, льготного обеспечения твердым топливом на зиму и проблема материальной помощи в работе ветеранских организаций со стороны местных органов власти. Геннадий Москаль призвал руководителей местных организаций ветеранов-интернационалистов принимать активное участие во встречах губернатора с местными общественными организациями во время его еженедельных рабочих поездок по городам и районам области. «На месте, в присутствии руководителей городов и районов, легче и результативней можно решить многие ваши проблемы», - отметил Геннадий Москаль.

21 грудня 2005,10:32 Версія для друку

В містах та районах області: Кіровськ

Минулого тижня заступник міського голови Юрій Провоторов провів прес-конференцію, під час якої були розглянуті підсумки роботи міської влади за 4 роки. Зокрема було проаналізовано стан житлово-комунального господарства, теплозабезпечення житлового фонду, використання коштів на реконструкцію тепло- та водомереж, газифікацію міста у 2002-2005рр. Зазначено, що першим, що зробила міська влада, було збирання платежів за надані житлово-комунальні послуги, які у ВУЖКГ складали 34%, у водоканалі – 43%, у тепловому господарстві – 38%. Вжиті заходи дозволили до завершення 2002 року забезпечити зборів платежів на 80%, а у 2003-2004рр. – на 100% та більше. Це дало можливість стабілізувати роботу з виплати заробітної плати, поетапно погашати заборгованість у ЖКГ міста. У 2003 році з Держбюджету було отримано 1 млн. грн., з яких 774 тис. 700 грн. було використано на ремонт теплотрас, 225300 грн. - на ремонт підвальних комунікацій, 100 тис. грн. - з обласного екологічного фонду - на ремонт очисних споруд, 50 тис. грн. з обласного резервного фонду - на ремонт теплотрас. У наступні роки збільшились асигнування з міського бюджету. Активно використовувались і кошти підприємств, які стали одним з джерел відновлення комунального господарства. У 2002 році всього використано 2 млн. 240 тис. 971грн., 2003 році – 2 млн. 234 тис. 919 грн., 2004 році – 5 млн. 130 тис. 534 грн., за 10 місяців 2005 року – 3 млн. 418 тис. 98 грн. Всього за звітний період в ремонтно-відновлювальні роботи вкладено 13 млн. 24 тис. 522 грн. Крім того, міськвиконкому вдалося відновити та забезпечити стабільну роботу впродовж сезону 8 міських газових котелень, усіх тепломереж. Тепло подається у всю соціальну сферу. Практично всюди ККП здійснена заміна електромереж, проведена реконструкція та відновлене освітлення вулиць. У 2002р. фінансування ККП склало 156 тис. грн., 2003р. – 277,1 тис. грн., 2004р. – 550,7 тис. грн., 2005р. – 701,6 тис. грн. Фінансування з міського бюджету щорічно збільшується. Паралельно збільшуються доходи самого підприємства з 8 тис. грн. у 2002 році до 22 тис. грн. у поточному році.

20 грудня 2005,16:11 Версія для друку

Шляхи налагодження співпраці та залучення інвестицій до Луганщини обговорювали на зустрічі у губернатора з представниками української діаспори в Німеччині.

19 грудня голова облдержадміністрації Геннадій Москаль зустрівся з керівництвом Громадської колегії при голові облдержадміністрації та представниками української діаспори в Німеччині. Під час зустрічі були обговорені шляхи налагодження співпраці та залучення інвестицій до Луганської області. Представники діаспори зазначили, що бізнесмени Німеччини зацікавлені у придбанні продукції сільського господарства України, готові співпрацювати у вугільній галузі. В той же час вони заявили, що в Україні законодавча база "не підходить для європейського інвестора". У свою чергу Геннадій Москаль запропонував представникам діаспори розглянути можливість вкладання інвестицій у проекти будівництва житла в Луганську. Він зазначив, що обласна влада готова надати всіляку підтримку інвесторам. Під час зустрічі представники діаспори та Громадської колегії при голові облдержадміністрації обговорили пункти Декларації про створення в області культурно-економічної місії Спілки українців Німеччини на Луганщині, яку планується підписати на наступній зустрічі.

20 грудня 2005,15:59 Версія для друку

Проблемами соціального сирітства потрібно займатися в практичній площині, а не розводити демагогію. – Геннадій Москаль.

20 грудня голова облдержадміністрації Геннадій Москаль провів нараду з питань забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В ній взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори деяких притулків та шкіл-інтернатів для дітей-сиріт.
Під час зустрічі Геннадій Москаль піддав різкій критиці управління у справах молоді та спорту, Головне управління освіти та науки облдержадміністрації, які мали підготувати цій захід. Так, за словами Геннадія Москаля, була поставлена задача - запросити керівників всіх шкіл-інтернатів, мерів міст та голів райдержадміністрацій та потенційних шефів, які реально могли б надати допомогу. „Керівники 25 шкіл-інтернатів, де навчається більше 4 тис. дітей, з яких 1 тис. 593 – сироти, розповіли про свої проблеми, а ми зі своєї сторони мали б знайти вирішення цих проблем, - так бачить роботу в цьому напрямку губернатор Луганщини. - Я хотів особисто покланятись потенційним спонсорам і попросити допомогти, хто чим може, дітям-сиротам, що виховуються в інтернатних установах області”. Губернатор зазначив, що в західних країнах система соціального сирітства ніколи не лежить на плечах держави, цими питаннями переймаються благодійні фонди та громадські організації.
Начальникам відповідних управлінь–організаторам наради, які мали підготувати її відповідно до поставлених задач, Геннадій Москаль виніс службову догану. „Проблемами соціального сирітства потрібно займатися в практичній площині, а не розводити демагогію. Не взагалі і в цілому, а конкретно, – підкреслив Геннадій Москаль. - Я не можу дозволити тратити свій час, відволікати людей на пусте базікання і проводити наради для „галочки”. Облдержадміністрація для того, щоб допомагати вирішувати проблеми людей, які вони самі не можуть вирішити, а не вчити їх”.
Голова облдержадміністрації дав доручення наступного разу належним чином підготувати нараду за участю керівників міст і районів, спонсорів, директорів усіх шкіл-інтернатів області та закладів для дітей-сиріт для надання конкретної допомоги цим установам.
Наприкінці Геннадій Москаль вручив Почесні грамоти Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту України батькам-вихователям будинків сімейного типу Переяслових та Федорових за вагомий внесок у виховання дітей.


Сторінки:
123456789101112131415

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера