Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: четвер, 25 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
15 грудня 2005,17:17 Версія для друку

Шахти Луганської області закриватися не будуть доки Мінвуглепром не виробить чітке рішення. – Геннадій Москаль.

„Шахти Луганської області закриватися не будуть доки Мінвуглепром не виробить чітке рішення”, - заявив голова облдержадміністрації Геннадій Москаль під час робочої поїздки по Слов’яносербському району. Він підкреслив, що в області дуже багато соціальних проблем, а необдумане закриття шахт лише заради виконання Мінвуглепромом плану тільки збільшить їх кількість.
Відповідаючи на запитання журналістів стосовно підвищення тарифів на воду Геннадій Москаль зазначив: „Я негативно ставлюсь до підвищення тарифів. Я вже попросив прокурора вивчити ці питання і якщо є порушення опротестувати це рішення”.
Губернатор також окреслив ряд питань, які він планує обговорити з Прем’єр-міністром України: „Основна тема – це бюджет. Ще не вирішені ті питання, які ми лобіювали. Друге питання стосується необхідності дати дозвіл на приватизацію Луганського тепловозобудівного заводу, також будемо обговорювати питання вугільної промисловості, водопостачання, та інші соціально значимі теми”.
„Думаю, що ті проблеми, які я не встиг побачити під час своєї робочої поїздки, побачать начальники управлінь. Тут працюють керівники управлінь освіти, культури, медицини, транспорту, зв’язку, промисловості, тобто всі служби, які є в Луганській облдержадміністрації. В суботу кожен скаже своє бачення, свої зауваження. І будемо дивитися, які проблеми треба вирішувати на регіональному рівні, які на державному”, - зазначив Геннадій Москаль.

15 грудня 2005,16:22 Версія для друку

В Луганске началась благотворительная акция «Подари сказку».

С 15 по 25 декабря в Луганске проводится благотворительная акция «Подари сказку» по сбору новогодних подарков для онкобольных детей, находящихся на лечении в Луганской областной детской клинической больнице. Организатором акции является инициативная группа «Солнечный круг», в которую входят родители больных детей.
Каждый, кто хочет поддержать детей на их трудном пути к выздоровлению, может сделать им подарок к Новому году. Для этого необходимо прийти в магазины «Глобус» (ул. Советская) и «Аленка» (по ул. Шелкового), где установлены контейнеры для сбора подарков онкобольным детям, и положить в них свой подарок: детскую книгу или игрушку, которые можно приобрести в этих же магазинах.
Подобная акция уже проводилась в этом году в Северодонецке к Международному дню борьбы с детским раком.

15 грудня 2005,14:21 Версія для друку

Підсумки літньої оздоровчої кампанії-2005 підвели сьогодні учасники обласного свята „Літо-2005”.

Сьогодні в українському академічному музично-драматичному театрі відбулось обласне свято „Літо-2005”, яке присвячене підведенню підсумків літньої оздоровчої кампанії 2005 року. В заході взяв участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Анатолій Путінцев. Він привітав учасників свята та вручив нагороди кращим організаторам літнього оздоровлення: Почесні грамоти облдержадміністрації, дипломи учасників, цінні подарунки.
Переможцями огляду серед виконкомів міських рад, райдержадміністрацій визначено виконком Краснолуцької міської ради, виконком Рубіжанської міської ради, Марківську райдержадмінністрацію, Троїцьку райдержадміністрацію, Новоайдарську райдержадміністрацію.
Серед профспілкових органів: Краснодонську територіальну організацію профспілки працівників вугільної промисловості; Ровеньківську територіальну організацію працівників вугільної промисловості; Луганську територіальну організацію профспілки працівників вугільної промисловості, обласну організацію профспілки працівників освіти та науки; обласну організацію профспілки трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості.
Серед дитячих оздоровчих закладів: дитячий оздоровчий заклад „Літня школа-практикум”, „Лідер” Кремінського району; пересувний екологічний дитячий оздоровчий заклад „Слон” м. Рубіжне; оздоровчо-трудовий табір „Ровесник” м. Роженьки; оздоровчий заклад комбінованого типу „Омега” для обдарованих дітей Свердловського ліцею №1; пришкільний оздоровчий табір „Сонячний” Штерівської загальноосвітньої школи I-III ступенів; оздоровчий табір „Весела мультитролія” спеціалізованої школи I-III ступенів з поглибленим вивчанням предметів суспільно-гуманітарного профілю № 42 м. Луганська; оздоровчий табір денного перебування „Сонечко” загальноосвітньої школи №33 м. Луганська; пришкільний табір „Сонечко” загальноосвітньої школи I-III ступенів № 8 м. Краснодона; профільний туристичний табір „Джерело” м. Краснодона; профільний табір „Підліток” станції юних техніків м. Брянка; профільний табір „Зорепад” районного будинку школярів Біловодського району; профільний натуралістичний табір „Екотопік” еколого-натуралістичного центру м. Антрацит; заміський дитячий оздоровчий табір „Южний” Головного управління освіти та науки облдержадміністрації; дитячий оздоровчий заклад „Супутник” ВАТ „Алчевськокс”; дитячий оздоровчий заклад „Казка” Луганського комунального підприємства „Теплокомуненерго”.
Влітку поточного року на території Луганської області працювало 954 дитячих оздоровчих закладів, серед яких 43 заміських, 5 санаторних, 844 з денним перебуванням, 8 таборів праці та відпочинку, 4 - відпочинку для старшокласників, 45 профільних, 5 - інших типів. За межами області - 48 дитячих оздоровчих закладів: 1 –заміський, 43 – профільних, 4 - праці і відпочинку. Впродовж літа було оздоровлено 141 тис. 50 дітей, або 54,2% від загальної кількості дітей шкільного віку.

15 грудня 2005,14:13 Версія для друку

Визначені переможці обласного огляду-конкурсу на кращу модель самоврядування дитячих організацій.

Сьогодні в приміщенні обласного театру ляльок відбулось нагородження переможців обласного огляду-конкурсу на кращу модель самоврядування дитячих організацій. Цей конкурс проводився протягом року Луганською обласною дитячою громадською організацією «Лугарі» серед відділень організації. Метою конкурсу було виявлення та популяризація моделей сучасного самоврядування дитячих організацій, розвиток кращих традицій дитячого руху в області.
За підсумками конкурсу відбулось нагородження переможців за номінаціями: кращі відділення ЛОДГО "Лугарі", кращі активісти організації, учасники акції "Ми – поруч!". Були також нагороджені кілька відділень організації за найбільш продуктивну співпрацю зі ЗМІ протягом року та учасники всеукраїнської акції проти СНІДу "Урок заради життя". У номінації „Відділення року” перемогли Кіровське відділення ЛОДГО «Лугарі» «Веселкове» (І місце), Ровеньківське (ІІ місце) і Брянківське (ІІІ місце) відділення організації. Переможців та учасників заходу привітали творчі колективи з міст та районів області.
Дитяче самоврядування – це одна з найбільш ефективних форм залучення дітей до процесів прийняття рішень. Участь у ньому дає можливість дітям стати організаторами суспільного життя. Саме тому діяльність ЛОДГО спрямовується на розвиток самоврядування, здатного виховати справжніх лідерів та свідомих громадян.

15 грудня 2005,11:21 Версія для друку

В містах та районах області: Троїцький район

На нараді, яку провів голова райдержадміністрації Олександр Карнаухов з сільськими головами, керівниками підприємств установ, сільгоспформувань району, розглянуті питання підвозу дітей до шкіл, стану справ по наданню субсидій.
Під час наради було зазначено, що станом на 12 грудня підвезення потребують 355 учнів та 11 педпрацівників. Організовано підвіз дітей до 12 шкіл району. В основному організацію підвозу дітей здійснюють сільгоспформування за рахунок своїх коштів, які частково компенсують батьки, або за рахунок земельних паїв. Для вирішення питання підвозу дітей до шкіл в районі діє програма "Шкільний автобус", згідно якої областю виділено 1 новий автобус. Також була звернено увагу керівника райавтодору та керівників сільгосппідприємств на своєчасне прочищення доріг до шкіл, з ціллю недопущення порушення учбового процесу.
По другому питанню зазначено, що за 11 місяців поточного року за житлово-комунальними субсидіями звернулося 369 сімей, з них 307 призначена субсидія на суму 60,6 тис. грн. За звітний період в райдержадміністрації проведено 10 засідань комісії із спірних питань по призначенню субсидій, на яких розглянуто 227 заяв. Протягом року за субсидією на придбання твердого палива та скрапленого газу звернулося 174 сім’ї, з них субсидія призначена 150. За цей період профінансовано 29,8 тис. грн., виплачено 29,8 тис. грн., або 93,7% до призначеного.

15 грудня 2005,11:04 Версія для друку

Держінспекцією з контролю за цінами в Луганській області попереджено обрахування споживачів на суму понад 25 тис. грн.

При перевірці Державною інспекцією з контролю за цінами в Луганській області дотримання державної дисципліни цін встановлено, що КП "Широкінський сількомунгосп" Станично-Луганського району підвищувалась плата за водопостачання споживачам ІІ групи за рахунок завищення тарифу. З 1 жовтня 2004 року по 1 жовтня 2005 року підприємством застосовувався тариф у розмірі 1,68 грн. замість затвердженого 0,85 грн. за 1 куб. м та 1,11 грн. за 1 куб.м. Сума додаткової виручки склала 6,4 тис. грн. Держінспекцією до підприємства застосовані економічні санкції в розмірі 19,2 тис. грн., у тому числі штраф 12,8 тис. грн. Споживачам через перерахунки повернено 78,9 тис. грн. Попереджено обрахування споживачів на 25,9 тис. грн. На керівника підприємства накладено адміністративний штраф.
МПП "Топаз-95" у період з 26 січня по 21 листопада 2005 року здійснювалась реалізація борошна в/ґ та макаронних виробів в/ґ групи "Екстра" за цінами, сформованими із застосуванням постачальницько-збутових надбавок від 5,2% до 27,3%, при граничному рівні 5%. Сума додатково отриманої виручки склала 2,3 тис. грн. Держінспекцією до підприємства застосовані економічні санкції в розмірі 6,8 тис. грн. Попереджено обрахування споживачів на 2,8 тис. грн. На винну посадову особу накладено адміністративний штраф.

15 грудня 2005,10:14 Версія для друку

В містах та районах області: Кіровськ

Станом на 1 грудня поточного року 2 тис. 330 колишніх працівників ліквідованих шахт "Бежанівська", "Пролетарська" та "Луганська" отримали 15 тис. 73 тонн побутового палива. Однак з вини постачальника ДП "Вугілля України" намічений графік поставок не виконаний у повному обсязі. За поточний рік залишилося завезти 1030 тонн вугілля. У зв’язку з цим до підприємства заявлені штрафні санкції. Ліквідувати допущене відставання воно зобов’язано впродовж грудня. Погашення заборгованості за 2004 рік передбачається після забезпечення вугіллям за 2005 рік.
• Епідеміологічна ситуація у місті залишається напруженою. Поточного року у зв’язку з інфекційними захворюваннями за медичною допомогою звернулись 5 тис. 198 чол., тобто кожний 7-й мешканець міста. За 11 місяців 2005 року захворюваність ГРВІ зросла на 16,6%. У поточному році захворіли 5 тис. 61 чол., у тому числі 3 тис. 421 дитина.

14 грудня 2005,18:28 Версія для друку

Президент України привітав губернатора Луганщини з 55-річчям.

Президент України Віктор Ющенко привітав голову Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля з нагоди 55-річчя від дня народження. В поздоровленні йдеться:
„Шановний Геннадію Геннадійовичу!
Прийміть сердечні вітання з нагоди 55-річчя від дня народження.
Високо ціную Вас як порядну і чесну людину, відповідального політика та грамотного керівника. З впевненістю покладаюся на Вашу компетентність у сфері державного управління.
Сьогодні ми закладаємо підвалини нової України - процвітаючої європейської держави. Успіх цієї політики залежить від злагодженості та ефективності роботи органів державного управління, вміння керівників налагодити співпрацю між владою, бізнесом та громадою. Переконаний, що Ваш досвід та професіоналізм, енергія та наполегливість допоможуть нам гідно виконати масштабні та відповідальні завдання, які стоять перед Луганщиною та перед країною.
Бажаю Вам і Вашим рідним міцного здоров'я, щастя і благополуччя, здійснення всіх задумів і сподівань. Нехай і надалі любов до Вітчизни та турбота про наш народ надихають Вас на сумлінну працю, якій Ви присвятили своє життя”.

14 грудня 2005,17:53 Версія для друку

«Лугансктепловоз» должен стать в один ряд с такими лидерами как «Азот», «Линос», «АМК». – Геннадий Москаль.

«Лугансктепловоз» должен стать в один ряд с такими промышленными лидерами как Северодонецкий «Азот», Алчевский металлургический комбинат, Лисичанский нефтеперерабатывающий завод», – заявил сегодня председатель Луганской облгосадминистрации Геннадий Москаль во время своего пребывания на ХК «Лугансктепловоз». После встречи с руководством предприятия, осмотра производственных цехов, знакомства с выпускаемой заводом продукцией Геннадий Москаль выразил удивление тому, что такой гигант с огромным промышленным потенциалом простаивает. Он добавил, что приложит все усилия к пересмотру решения о введении моратория на приватизацию предприятия, и чтобы на «Лугансктепловоз» зашел эффективный собственник. «Неважно откуда будет инвестор из России или какой-то другой страны, главное, чтобы на предприятии создавались новые рабочие места, и оно заработало на всю мощность», - отметил Геннадий Москаль.

14 грудня 2005,16:53 Версія для друку

Луганське тервідділення Малої академії наук України святкує свій 10-річний ювілей.

14 грудня в Луганському обласному українському академічному музично-драматичному театрі пройшов урочистий форум юних науковців з нагоди 10-ї річниці Луганського територіального відділення Малої академії наук України. У форумі взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Зіновій Гузар, представники облради, директор Малої академії наук учнівської молоді України А.Лісовий, начальники управлінь освіти і науки міськвиконкомів та райдержадміністрацій, вчені, випускники, вихованці та викладачі МАНУ, представники громадськості.
Під час заходу членам МАНУ були вручені грамоти Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки України. Цього ж дня відбулися зустріч випускників територіального відділення МАНУ, засідання "круглого столу" з проблеми роботи з обдарованими дітьми, а також презентація збірки молодих поетів-членів секції "Літературна творчість" територіального відділення МАНУ „Світло в моєму вікні”.


Сторінки:
34567891011121314151617

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера