Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: четвер, 28 березня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
05 грудня 2006,14:38 Версія для друку

В містах та районах області: Первомайськ

Підприємствами і організаціями міста за січень-вересень поточного року освоєно капітальних інвестицій на суму 58 млн. 117 тис. грн. (за 9 місяців 2005р. – 18 млн. 264 тис. грн.), що склало 1,7% від капітальних інвестицій, освоєних в Луганській області. Капітальні інвестиції державної форми власності склали 2 млн. 968 тис. грн., або 5,1% від загального обсягу інвестицій. Підприємствами приватної форми власності освоєно 12 млн. 986 тис. грн. капітальних інвестицій, або 22,3% від загального обсягу інвестицій. Інвестиції в основний капітал в цілому по місту за 9 місяців 2006р. у фактичних цінах склали 55414 тис. грн., або 1,8% від обсягу капітальних вкладень по Луганській області. У порівнянні з відповідним періодом 2005 року інвестиції в основний капітал збільшились в 2,9 рази. Основним джерелом інвестицій в основний капітал є кошти державного бюджету, які склали 75,1%, власні кошти підприємств і організацій склали 19,7%, кошти місцевого бюджету - 2,2%, кредити банків - 1,3%, інші джерела фінансування разом з приватними коштами – 1,7%.

05 грудня 2006,11:52 Версія для друку

Понад 2,5 млн. тонн палива видобуто гірниками Луганщини в листопаді 2006 року.

Протягом листопада підприємства вугільної галузі області працювали у нормальному виробничому режимі. Надзвичайних ситуацій і складних аварій не відмічалось. Про це повідомили в паливно-енергетичному управлінні Луганської облдержадміністрації.
За листопад підприємствами вугільної промисловості області видобуто понад 2,5 млн. тонн палива, це майже на півмільйона тонн більше встановленого завдання. На електростанції України відвантажено 861,5 тис. тонн вугілля.
29 листопада трудовий колектив дільниці №5 ВП «Шахта ім. Київська» ДП «Ровенькиантрацит» виконав встановлене завдання 12 місяців з видобутку вугілля в обсязі 130,7 тис. тонн. Понад плану видобуто 5,7 тис. тонн палива. 30 листопада гірники ВП «Шахта ім.50-річчя Радянської України» ДП «Антрацит» виконали встановлене завдання 2006 року з вуглевидобутку в обсязі 80 тис. тонн, ними понад плану видобуто 7 тис. тонн палива.

05 грудня 2006,11:28 Версія для друку

Более 30 млн. долл. США составил объем венгерских инвестиций в экономику Луганщины за 9 месяцев 2006 года.

По данным управления внешних сношений и внешнеэкономической деятельности облгосадминистрации, внешнеторговый оборот Луганской области с Венгрией по итогам 9 месяцев текущего года составил 112,68 млн долл. США и увеличился в сравнении с соответствующим периодом 2005 года почти в 4 раза. Экспортно-импортные операции с венгерскими предприятиями осуществляли 33 луганских предприятия.
Объемы экспорта товаров в Венгрию увеличились по сравнению с январем-сентябрем 2005 года в 7 раз и составили 104,25 млн долл. США. В структуре экспорта товаров в Венгрию преобладают черные металлы и изделия из них (98,17 млн долл. США), объемы поставок которых увеличились в 9,75 раза в сравнении с 9 месяцами 2005 года. Среди городов Луганской области ведущим в экспорте товаров в Венгрию является г. Алчевск.
Импорт товаров из Венгрии составил 8,43 млн. долл. США и уменьшился в сравнении с соответствующим периодом 2005 года на 37,57%. В структуре импорта товаров лидирует текстиль и изделия из него (4,88 млн долл. США или 59% в общем объеме импорта товаров в Луганскую область). Больше всего товаров импортируют г. Луганск и г. Северодонецк.
Внешнеторговый оборот услуг с Венгрией по итогам января-сентября 2006 года - 6,12 млн долл. США, что составляет 14,25% от общего объема торговли услугами Луганской области.
Общий объем венгерских инвестиций в экономику Луганской области по итогам 9 месяцев 2006 года составил 32,3 млн долл. США. Приоритетным направлением инвестирования в текущем году был наземный транспорт (24,12 млн долл. США).

05 грудня 2006,11:25 Версія для друку

Луганская область будет и в дальнейшем продуктивно сотрудничать с Венгерской Республикой. – Владимир Кривуля.

5 декабря в Луганской области с визитом находится делегация посольства Венгерской Республики в Украине. В Луганске уже прошла встреча заместителя председателя Луганской облгосадминистрации Владимира Кривули с советником посольства Венгерской Республики в Украине, руководителем отдела по вопросам экономики Тамашем Берки. В ходе встречи они обсудили перспективы дальнейшего сотрудничества, высказали свои пожелания и предложения. По словам Владимира Кривули, внешнеторговый оборот Луганской области с Венгрией по итогам 9 месяцев текущего года составил 112,68 млн. долл. США и увеличился в сравнении с соответствующим периодом 2005 года почти в 4 раза. Объемы экспорта товаров в Венгрию увеличились по сравнению с январем-сентябрем 2005 года в 7 раз и составили 104,25 млн долл. США, в основном это черные металлы и изделия из них.
Владимир Кривуля выразил пожелание, помимо сотрудничества в металлургической отрасли, развивать взаимодействие и в других отраслях экономики. Тамаш Берки согласился с заместителем губернатора и также предложил углублять взаимоотношения между Венгрией и Луганской областью. По его словам, Венгрия вообще заинтересована в партнерстве с Украиной. Он сообщил, что это единственная страна, товарооборот с которой с 2000 года увеличился в 5 раз. В лице украинских бизнесменов венгры хотят найти компаньонов для реализации своих комплексных проектов. В частности, они хотят предложить производство на территории Луганской области биотоплива. «Это целостный комплекс, начиная от производства зерна, заканчивая реализацией готового топлива, - сказал Тамаш Берки. - При этом, максимально, по возможности, используя местные ресурсы и оборудование». Кроме этого, Тамаш Берки отметил, что у Венгрии есть опыт перевода ЖКХ на «рыночные рельсы», и что в этой сфере также можно было бы найти пути взаимодействия двух сторон.
В конце встречи заместитель председателя облгосадминистрации Владимир Кривуля выразил надежду на дальнейшее продуктивное сотрудничество Луганской области с Венгерской Республикой.
В этот же день в Луганской торгово-промышленной палате представители делегации посольства Венгерской Республики в Украине встретятся с деловыми кругами Луганщины.

04 грудня 2006,17:38 Версія для друку

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Щороку 14 грудня в Україні відзначатимуть День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, як визнання мужності, самовідданості і високого професіоналізму ліквідаторів. Відповідний Указ підписав Президент України Віктор Ющенко.
Саме 14 грудня 1986 року було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком атомної електростанції.
На Луганщині цього дня відбудуться урочистості за участю партійних та громадських організацій, які опікуються захистом інтересів учасників ліквідації аварії та постраждалих від катастрофи. Це «Союз. Чорнобиль. Україна», Всеукраїнська Чорнобильська народна партія «За добробут і соціальний захист народу», Обласна громадська організація «Союз Чорнобиль», Асоціація інвалідів Чорнобилю Луганської області, Луганський обласний комітет «Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Допомога інвалідам Чорнобиля», міжрегіональна організація міжнародної Спілки громадських організацій постраждалих «Союз робочих Чорнобиля», обласний осередок «Всеукраїнської громадської організації Спілки інвалідів, учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС».
У вищих навчальних закладах регіону пройдуть волонтерські благодійні акції «Допоможемо дітям, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи».
Урочисті заходи заплановані в усіх містах і районах області. Зокрема, у Луганському коледжі технології та дизайну відбудеться конференція «Чорнобиль-біль України», у Стахановському медичному училищі – вечір-реквієм «Дзвони Чорнобилю», у Лисичанському педагогічному коледжі ЛНПУ ім. Тараса Шевченка – студентський конкурс плакатів та віршів.

04 грудня 2006,17:35 Версія для друку

Питання погашення заборгованості із зарплати знаходиться на особливому контролі в облдержадміністрації.

Про стан заборгованості із виплати зарплати на підприємствах області розповів на брифінгу начальник Головного управління економіки Луганської облдержадміністрації Альберт Зінченко. Він підкреслив, що це питання знаходиться на особливому контролі губернатора, структурних підрозділів облдержадміністрації. В області регулярно проводяться засідання обласної, міських і районних комісій з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат. З метою здійснення контролю за додержанням законодавства про працю спеціалістами управлінь праці та соціального захисту населення міст та районів області проводяться перевірки підприємств, у тому числі тих, що мають заборгованість із зарплати. У разі необхідності матеріали перевірок направляються до прокуратури.
Як зазначив Альберт Зінченко, заборгованість із заробітної плати станом на 1 листопада 2006 року становила 89,8 млн. грн., що на 3,5 % менше, ніж у попередньому місяці. У тому числі по економічно-активним підприємствам 46 млн. грн. За його словами, на 1 грудня очікується зменшення заборгованості із зарплати більш ніж на 3 млн. грн. В грудні заборгованість намічено скоротити ще на 3-4%. Альберт Зінченко зазначив, що це залежить, в першу чергу, від державного фінансування галузей, зокрема, вугільної.
По підприємствах-банкрутах та підприємствах, що перебувають в процедурі санації, питаннями заборгованості на яких займаються спеціалісти Головного управління економіки, вже спостерігається позитивна динаміка погашення боргів із зарплати близько 4,4%. Розпочалось погашення заборгованості по ряду таких підприємств, на які зайшли інвестори.
Номінальна середньомісячна заробітна плата у січні–жовтні 2006 року, нарахована на одного штатного працівника, становила 998,80 грн., що на 28,2% більше, ніж за відповідний період 2005 року. За цим показником область посідає 6 місце серед регіонів України. Розмір середньої заробітної плати у жовтні 2006 року становив 1074,26 грн і перевищував рівень мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб у 2,9 та 2,1 раза відповідно.

04 грудня 2006,12:02 Версія для друку

Стан справ у молочному скотарстві та заходи щодо його покращення розглянуто в облдержадміністрації.

Стан справ у молочному скотарстві та заходи щодо його покращення розглянуто на засіданні колегії Головного управління агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації. В роботі колегії взяли участь начальники та головні зоотехніки районних управлінь агропромислового розвитку, державні інспектори, фахівці обласних організацій і наукових установ, керівники агроформувань, власники та керівники молокопереробних підприємств області.
Під час засідання колегії було відмічено, що негативні тенденції в галузі молочного скотарства обумовлені, в першу чергу, подальшим скороченням чисельності дійного стада і зменшенням внаслідок цього, валового виробництва молока та надходження приплоду телят. Так, порівняно з відповідним періодом минулого року поголів’я корів у всіх категоріях господарств скоротилось на 22,9 тис. голів або на 21%, у тому числі в сільськогосподарських підприємствах - на 3 тис. голів (12%) та господарствах населення — на 19,9 тис. голів (24%). Внаслідок скорочення поголів’я корів виробництво молока зменшилось в цілому по області на 33,3 тис. тонн (9%). Через скорочення маточного поголів’я надходження приплоду телят у сільгосппідприємствах проти минулого року зменшилось на 6,4 тис. голів (9%).
Із загальної кількості закупленого в 2005 році на переробку молока 75 відсотків його надійшло від господарств населення і лише 25 відсотків - від сільгосппідприємств. За 10 місяців поточного року вироблено 333,7 тис. тонн молока, з яких 101,8 тис. тонн (30 %) поступило на переробні підприємства. Протягом січня-вересня поточного року середня ціна однієї тонни молока, реалізованої на переробні підприємства порівняно з відповідним періодом минулого знизилась на 240 грн. (25%) і становила 730 грн. За продане на переробні підприємства молоко сільгосптоваровиробникам в поточному році нараховано 11,7 млн. грн. доплат, що на 8,7 млн. грн. менше минулорічного через зниження закупівельних цін на молоко та оптових - на молочну продукцію.
Колегія визнала недостатньою роботу начальників управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій Станично-Луганського, Антрацитівського, Міловського, Сватівського та Перевальського районів з розвитку молочного скотарства.
Управлінням агропромислового розвитку РДА доручено в грудні поточного року розглянути скореговані програми по розвитку молочного скотарства на колегіях райдержадміністрацій, в І кварталі 2007 року вийти з пропозиціями щодо розгляду цієї програми на сесіях місцевих рад та передбачити підтримку галузі з місцевих бюджетів в 2007 році. Також управлінням слід направити зусилля на дотримання санітарно-ветеринарних вимог виробництва, підвищення якості продукції, укомплектування виробничих підрозділів зооветспеціалістами; модернізацію та переоснащення діючих, законсервованих та будівництва нових тваринницьких ферм із залученням централізованих капіталовкладень, приватних інвестицій та власних коштів сільгосппідприємств.
Спеціалісти структурних підрозділів Головного управління агропромислового розвитку спільно з вченими мають відпрацювати та узагальнити районні програми та винести в І кварталі 2007 року на розгляд сесії обласної ради «Програму розвитку молочного скотарства в 2007 році» з детальними розрахунками сум асигнувань на її реалізацію. Під потреби тваринництва має бути скоригована і структура посівних площ.
ВАТ СГП «Селекція племресурси» та ТОВ «Луганьплемсервіс» доручено підвищити рівень селекційно-племінної роботи й відтворення стада шляхом розширення племінної бази планових порід великої рогатої худоби, підвищення генетичного потенціалу поголів’я. Крім того, цим службам необхідно забезпечити 100-відсоткове штучне запліднення поголів’я корів і телиць в сільгосппідприємствах і не менше 50 відсотків їх чисельності в господарствах населення.
Асоціації «Луганськмолоко» власникам молокопереробних підприємств рекомендовано провести роботу щодо створення власних сировинних зон, залучення інвестицій в галузь молочного скотарства, облдержресурсінспекції - посилити контроль за якістю молока, а також укладанням договорів на його закупівлю у товаровиробників всіх форм власності.

04 грудня 2006,09:33 Версія для друку

Майже на 700 тис. грн. застосовано економічних санкцій до підприємств-порушників цінової дисципліни.

Спеціалісти Державної інспекції з контролю за цінами в Луганській області на минулому тижні здійснювали перевірки по дотриманню державної дисципліни цін. Станом на 30 листопада перевірками було охоплено 828 господарюючих суб’єктів різних галузей господарства, в тому числі з питань порядку формування, встановлення та застосування тарифів перевірено 100 суб’єктів підприємницької діяльності. Порушення правильності застосування цін і тарифів встановлені на 43 підприємствах, що становить 43% до числа перевірених.
За результатами перевірок винесені рішення про застосування до порушників економічних санкцій на загальну суму 664,5 тис. грн., з яких 443 тис. грн. становлять штрафи. Крім того, після проведених перевірок окремими суб’єктами господарювання повернено споживачам через перерахунки 111 тис. грн. Зменшено фінансування з бюджету на 786,7 тис. грн.
Держінспекцією з контролю за цінами в Луганській області здійснювався щотижневий моніторинг цін на основні споживчі товари на підприємствах торгівлі та продовольчих ринках. З 24 листопада по 1 грудня 2006 року цінова ситуація на основні споживчі товари характеризується наступними змінами.
Протягом минулого тижня на підприємствах торгівлі області зафіксовано підвищення середніх цін на молоко жирн.2,5 відс. на 0,5 відс. (з 2,92 до 2,94 грн/л), обумовленого підвищенням оптово-відпускних цін базовим підприємством-товаровиробником ТОВ «МТК» на 5,4 відс. за рахунок подальшого сезонного зростання закупівельних цін на основну сировину-молоко на 4,8 відсотки.
Ціни на яйця курячі на підприємствах торгівлі підвищилися за тиждень на 5,4 відс., на продовольчих ринках на 5,2 відсотки.
Зростання середніх цін на борошно пшеничне вищого ґатунку та крупу гречану спостерігалося на підприємствах торгівлі області за тиждень, відповідно, на 0,5 та 0,7 відсотки.
Протягом тижня на підприємствах торгівлі області відбулося зниження середніх цін на цукор-пісок на 2,3 відс., проте, на продовольчих ринках області протягом тижня спостерігалося незначне підвищення середніх цін до 0,3 відсотки.
Середні ціни на олію соняшникову, протягом тижня, на підприємствах торгівлі знизилися на 1,3 відсотки.
На продовольчих ринках області протягом минулого тижня спостерігалася позитивна цінова ситуація на яловичину та свинину, яка характеризується зниженням середніх цін, відповідно, на 1,5 та 4,1 відсотки.

04 грудня 2006,09:07 Версія для друку

Розробляється проект стратегії економічного розвитку Луганської області до 2015 року.

«Економічні та соціальні реформи і розвиток» - такою була тема засідання другої профільної робочої групи в рамках спільного проекту обласної державної адміністрації і Луганської обласної фундації «Регіон і Громада» «Моніторинг регіональної політики європейської та євроатлантичної інтеграції».
Як повідомив начальник відділу стратегічного планування та європейської інтеграції Головного управління економіки Борис Червоний, сьогодні ведеться робота над створення проекту Стратегії розвитку Луганської області на період до 2015 року.
Над ним будуть працювати фахівці Національного інституту стратегічних досліджень на замовлення Луганської облдержадміністрації та Луганської обласної ради.
Основні напрямки проекту - реструктуризація вугільної та металургійної промисловості; розвиток високотехнологічного машинобудування; розбудова та модернізація транспортної інфраструктури, розвиток житлово-комунального господарства, водозабезпечення, впровадження ресурсо- та енергозберігаючих технологій, покращення екологічної ситуації, захист територій від підтоплення.
Принципово новим є те, Луганська область буде першою з регіонів України, яка укладатиме угоду з Кабінетом Міністрів на спільне фінансування стратегічних галузей.
Також були розглянуті заходи, що здійснюються облдержадміністрацією для покращення інвестиційного клімату в регіоні, питання зайнятості населення та аналіз соціально-економічного розвитку Луганської області.
В роботі профільної групи взяли участь фахівці відділу стратегічного планування та європейської інтеграції, управління регіонального розвитку, інвестиційної і фінансової політики Головного управління економіки, Головного управління праці та соціального захисту населення, управління преси та інформації облдержадміністрації, представники громадських організацій.

01 грудня 2006,17:57 Версія для друку

На ЗАО «ЛИНИК» проходит плановый аутсорсинг, предусматривающий сохранение за работниками транспортной колонны предприятия всех социальных гарантий

«Подобная тенденция сегодня - во всей нефтеперерабатывающей отрасли, непрофильные активы с завода выводятся. На «ЛИНИКЕ» были и кирпичный завод, и пекарня и резино-технические изделия и пивзавод. В прошлом году ТНК-BP вывело из состава ЗАО «ЛИНИК» общепит, и уборщиц. Эти люди проработали год, не ощутив разницы ни в зарплатах, ни в социальных гарантиях»,- об этом сообщает пресс-секретарь компании ТНК-ВР Украина Ирина Ковальчук, которая по просьбе пресс-службы облгосадминистрации прояснила сложившуюся на ЗАО «ЛИНИК» ситуацию для СМИ. «В ТНК-ВР в России из состава нефтеперерабатывающих заводов выведены все сервисные предпринятия. Аналогичные действия осуществлены и на Одесском НПЗ.Это нормальное решение, принимаемое администрацией компании с целью повышения эффективности предприятия без согласования с трудовым коллективом»,- отметила Ирина Ковальчук.
«На ЗАО «ЛИНИК» сегодня идет речь о водителях АТК. Был проведён открытый тендер на аутсорсинг, одним из основных условий которого было сохранение рабочих мест, зарплат и других социальных гарантий для сотрудников автотранспортной колонны. Были поданы три оферты, мы выбрали самую привлекательную. Представитель предприятия-победителя был на заводе, с ним подписывается очень жёсткий в плане сохранения социальных гарантий договор, в котором чётко соблюдено и трудовое законодательство, вплоть до заключения коллективного договора с трудовым коллективом", - подчеркнула она.
По словам Ирины Ковальчук, 3 представителя независимого профсоюза «ОКТАН» заняли сегодня неконструктивную позицию и сорвали переговоры непосредственно водителей с руководством «ЛИНИКа».
«Люди как работали, так и будут работать на заводе, работники «ЛИНИКа» будут по-прежнему иметь возможность бесплатной доставки на завод. Просто водители, которым сохранят в полном объёме и рабочие места и зарплаты, будут переведены на другое предприятие»,- заявила Ирина Ковальчук.


Сторінки:
67891011121314151617181920

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера