Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: четвер, 25 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
01 грудня 2006,15:51 Версія для друку

Губернатор Луганщини Олександр Антіпов представив п’ятьох своїх новопризначених заступників.

Голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов представив сьогодні п’ятьох призначених заступників голови облдержадміністрації. Як зазначив Олександр Антіпов, керуюча команда облдержадміністрації в цілому сформована. За словами Олександра Антипова, ця команда працює з ним майже три місяці, усі вони погодилися стати до роботи як виконуючі обов’язки на громадських засадах. Від сьогодні це офіційно призначені заступники голови облдержадміністрації. „За цей час я переконався, що не помилився у цих людях, - зазначив Олександр Антіпов. – Вони вміють організувати ефективну роботу по своїх напрямках. І я сподіваюся, що разом ми зможемо найближчим часом вивести економіку Луганську область на гідні показники, які були раніше”.
Відповідно до статті 10 Закону України „Про місцеві державні адміністрації”, листа Глави Секретаріату Президента України та особистих заяв 30 листопада голова Луганської облдержадміністрації підписав розпорядження про призначення з 1 грудня 2006 року на посаду першого заступника голови облдержадміністрації Юрія Ареф’єва та на посади заступників голови облдержадміністрації Миколи Запорожцева, Володимира Кривулі, Леоніда Рисухіна та Володимира Заболоцького. Усі вони більше місяця до того працювали виконуючими обов’язки заступників голови облдержадміністрації, поки тривала діюча процедура погодження їх кандидатур з центральними органами влади.
Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Євгенійович Ареф’єв займатиметься питаннями, розвитку промисловості. Паливно-енергетичного комплексу транспорту, зв’язку та сільського господарства. Економічні та фінансові питання знаходитимуться у веденні Володимира Миколайовича Кривулі. Проблемами ЖКГ, будівництва та архітектури опікуватиметься Леонід Іванович Рисухін. Питання діяльності апарату облдержадміністрації, кадрової і контрольної роботи, а також координації діяльності правоохоронних органів та військових формувань покладені на Миколу Васильовича Запорожцева.
Згодом буде призначено ще одного заступника – з соціальних питань. Це відбудеться після того, як буде остаточно узгоджено звільнення з посади заступника голови Луганської облдержадміністрації Зіновія Гузара, який на даний час знаходиться у відпустці. Сергій Тихоновський, який до того був заступником голови-керівником апарату облдержадміністрації, з 1 грудня є керівником апарату.
* * *
АРЕФ’ЄВ ЮРІЙ ЄВГЕНІЙОВИЧ
Народився 18 жовтня 1955 року у м. Луганськ. Громадянин України. У 1977р. закінчив Ворошиловградський машинобудівний інститут за спеціальністю „економіка та організація машинобудування”, інженер – економіст. Після вузу працював інженером Центральної науково-дослідної станції з праці Міністерства вугільної промисловості, інженером інституту „Гіпромашвуглезбагачення”, начальником планово-економічного відділу Ворошиловградського обласного об’єднання „Побутрадіотехніка”. З 1985 до 1987 р.р. – інструктор організаційного відділу Ленінського райкому Компартії України, м. Ворошиловград; з 1987 до 1991р.р. – інструктор відділу організаційно – партійної та кадрової роботи обкому Компартії України, м. Ворошиловград.
З січня 1991 року до призначення на посаду 1-го заступника голови облдержадміністрації працював на ЗАТ „Луганський трубний завод”, починаючи з посади начальника планово-економічного відділу, потім – заступник директора з економіки - начальник планового економічного відділу, заступник директора з економіки та зовнішньо-економічних зв’язків, заступник директора з економіки; перший заступник голови Правління (директора заводу); в.о. голови Правління (директора заводу). Голова Правління - директор закритого акціонерного товариства „Луганський трубний завод”. з 1 червня 2004 року. Нагороджений почесною грамотою Кабінету Міністрів України. Загальний стаж роботи 29 років.

ЗАБЛОЦЬКИЙ ВОЛОДИМИР ВАЛЕНТИНОВИЧ
Народився в Луганську 6 лютого 1956 року. Громадянин України. У1983 році закінчив Ворошиловградський педагогічний інститут, у 1992 році – Київський інститут політології та соціального управління за спеціальністю – „історія і педагогіка, теорія соціально-політичних відношень”.
Загальний стаж роботи 26,5 років. З 1973 року працював токарем на Ворошиловградському верстатобудівного заводі, потім навчався у Ленінградському Вищому політичному училищі МВС СРСР. Після отримання педагогічної освіти працював вчителем історії середньої школи № 26 у Стаханові, директором середньої школи № 13 в Теплогорську, директором середньої школи № 7 у Стаханові. У 1988–1989р.р. – лектор Стаханівського міському Компартії України, у 1989 -1991р.р. – інструктор, завідуючий ідеологічним відділом, консультант, секретар Стаханівського міському Компартії України. Потім – заступник міського голови Стаханівського міськвиконкому, начальник управління з питань внутрішньої політики Луганської обласної державної адміністрації, завідуючий відділом по зв’язкам з громадськими організаціями та політичними партіями виконавчого апарату Луганської обласної ради.
До призначення на посаду заступника голови Луганської облдержадміністрації працював заступником керівника секретаріату виконавчого апарату Луганської обласної ради з червня 2006 року. Депутат обласної ради.

ЗАПОРОЖЦЕВ МИКОЛА ВАСИЛЬОВИЧ
Народився 1 червня 1949 року в с. Никонорівка Мальчевського району Ростовської області. Громадянин України. У 1978р. закінчив Ворошиловградський машинобудівний інститут за спеціальністю „машини та технологія обробки металів тиском” та у 1984р. – Вищу партійну школу при ЦК Компартії України.
Загальний стаж роботи 36 років. З 1966 року працював слюсарем верстатобудівного заводу ім. Леніна, м. Ворошиловград; секретарем комітету комсомолу ПТУ № 45, потім – диспетчером, старшим диспетчером дослідницько-експериментального заводу гірничорятувальної апаратури та обладнання, м. Ворошиловград. З 1973р. – завідуючий відділом комсомольських організацій Жовтневого райкому ЛКСМ України, м. Ворошиловград; інструктор відділу, завідуючий сектором, заступник завідуючого, завідуючий відділом Ворошиловградського обкому ЛКСМ України, інструктор, завідуючий організаційним відділом Ленінського райкому Компартії України, м. Ворошиловград. У 1984-1991р.р. – інструктор відділу, помічник першого секретаря, керуючий справами обкому Компартії України, м. Луганськ. З 1992 до 1995р.р. працював як провідний економіст із зовнішньо-економічної діяльності, начальник відділу зовнішньоекономічних зв’язків та бартерних операцій,. віце-президент – начальник відділу кадрів, соціальних та загальних питань орендного підприємства фірми “Луганськнафтопродукт”. У 1995 – 1997р.р. – директор з комерційних питань та зовнішньоекономічної діяльності, заступник генерального директора Східної філії корпорації Міжнародна авіакомпанія “Антонов Аеротрек” в Луганську. Потім працював начальником відділу, заступником директора закритого акціонерного товариства “Луганськпромкомплект”; заступником директора малого приватного підприємства “Холдінговий центр “ „Інвестбуд”, заступником директора ТОВ “Ньюінвестбуд”, м. Луганськ.
З жовтня 1998р. до березня 2005 р. обіймав посаду заступника голови-керівника апарату Луганської облдержадміністрації. У 2005-2006р.р. – заступник керівника виконавчого апарату - начальник інформаційно – аналітичного управління виконавчого апарату Луганської обласної ради. З квітня 2006р. до призначення на посаду заступника голови Луганської облдержадміністрації працював заступником голови Луганської обласної ради.
Нагороджений орденом „За заслуги” ІІІ ступеня, медаллю „ За трудову відзнаку”, медаллю „За заслуги перед Луганщиною” ІІІ ступеня, відзнакою „Шахтарська Слава” III та II ступенів. Депутат обласної ради

КРИВУЛЯ ВОЛОДИМИР МИКОЛАЙОВИЧ
Народився 20 вересня 1951 року в Луганську. Громадянин України. У 1986р. закінчив Ворошиловградський машинобудівний інститут за спеціальністю „економіка і планування матеріально–технічного постачання”, економіст. Загальний стаж роботи 36 років.
Працює з 1968р. Спочатку – товарознавець БМП 290 тресту Казахтрансбуд Карагандинська область, потім – інженер відділу матеріально – технічного постачання на ливарно–механічному заводі, м. Ворошиловград; вантажник, інженер відділу матеріально–технічного постачання на заводі електронного машинобудування, м. Ворошиловград; інженер, економіст відділу матеріально – технічного постачання заводу лужних акумуляторів; слюсар, моторист промивального приладу на копальні Красноармійська об’єднання Северовостокзолото, м. Певськ Магаданської області; старший економіст, заступник начальника, начальник відділу матеріально – технічного постачання заводу лужних акумуляторів, м. Ворошиловград; начальник відділу матеріально – технічного постачання налагоджувального управління тресту „Вуглеавтоматика”, м. Ворошиловград; начальник управління виробничо-технологічної комплектації тресту „Шахтобудмонтаж”; заступник директора на заводі лужних акумуляторів, м. Ворошиловград; заступник, перший заступник начальника Головного територіального управління Держпостач УССР, м. Ворошиловград; заступник генерального директора ВАТ Луганськнафтопродукт”, м. Луганськ; директор обласного відділення Всеукраїнського благодійного фонду „Професіонал”, м. Луганськ. З жовтня 2001р. – начальник регіонального управління адміністрування акцизного збору державної податкової адміністрації в Луганській області. З вересня 2003р. – заступник Голови державної податкової адміністрації в Луганській області. З жовтня 2005р. до липня 2006р. працював директором державного підприємства „Консалтингова компанія АВІКО ТОВ „ЛАК – М” в Луганську.
До призначення на посаду заступника голови Луганської облдержадміністрації працював помічником – консультантом народного депутата України Іванова Володимира Михайловича з липня 2006 року.

РИСУХІН ЛЕОНІД ІВАНОВИЧ
Громадянин України. Народився 24 серпня 1955 року в м.Гірське Луганської області. У 1982р. закінчив Московський енергетичний інститут за спеціальністю „електропостачання промислових підприємств, міст та сільського господарства”, інженер – електрик. Має почесне звання „Заслужений будівельник України”. Загальний стаж роботи 29 років. Працював майстром ТЕЦ та майстром тепловозоскладального цеху № 2 виробничого об’єднання “Ворошиловградтепловоз”, потім – заступником начальника тепловозоскладального цеху № 2. З 1989 до 1992 р.р. – голова оргкомітету молодіжного житлового комплексу МЖК “Ровесник”, м.Ворошиловград; з 1992 до 1995 – директор виробничо-будівельного об’єднання МЖК, м. Луганськ. Після цього в Києві був директором виконавчої дирекції Асоціації МЖК України “Укрмолодьжитло”. З грудня 1995р. до лютого 2005р. обіймав посаду заступника голови Луганської облдержадміністрації.
З 2005р. до призначення на посаду заступника голови Луганської облдержадміністрації працював генеральним директором комунального підприємства „Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі з квітня 2005 року. Депутат Луганської обласної ради.

01 грудня 2006,15:05 Версія для друку

Губернатор Луганщини представив нового начальника Контрольно-ревізійного управління в Луганській області.

Голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов днями представив нового керівника Контрольно-ревізійного управління в Луганській області. Ним став Олексій Висоцький, який призначений на цю посаду з 29 листопада 2006 року.
Висоцький Олексій Петрович – громадянин України, народився 10 жовтня 1953 року на х.Новоровенецький Красносулинського району, Росія. У 1974 році закінчив Донецький державний університет. Економіст за фахом.
Загальний стаж роботи 36 років. З 1974 до 1983 р.р. жив та працював у Запоріжжі. Спочатку нормувальником, а потім інженером БУ ”Заводбуд” тресту ”Запоріжбуд”, старшим інженером БУ ”Стальбуд” тресту ”Запоріжбуд”, начальником планово-економічного відділу будівельно-монтажного комбінату ”Запоріжбуд”. У 1983-1984р.р. – головний економіст тресту ”Депутатекстрой” у Якутській АРСР. Потім – голова райплану – заступник голови Усть-Янського райвиконкому, Якутська АРСР Усть-Янський р-н, п. Депутатський. З 1990 до 1992р.р. – начальник державної податкової інспекції по Усть-Янському району. У липні 1992р. обіймає посаду головного державного податкового інспектора відділу оподаткування населення Державної податкової інспекції по Луганській області. З 1992 по 1997р.р. – начальник Державної податкової інспекції по Жовтневому району м.Луганська. У 1997-2001р.р. – начальник міжрайонної Державної інспекції Ленінського району м.Луганську, а з листопада 2001 до квітня 2005р.р. – заступник голови Державної податкової інспекції у Луганській області.
З травня 2005 року до часу призначення на посаду начальника КРУ в Луганській області працював директором ТОВ ”Луганськ-Аудит-Консалтинг-М” у м. Луганськ.
У 2004 році нагороджений медаллю ”За заслуги перед Луганщиною”.

01 грудня 2006,14:41 Версія для друку

Обласний зліт молодіжних трудових загонів відбувся в Луганську.

1 грудня в приміщенні російського драмтеатру відбувся обласний зліт трудових загонів «Ми працею славимо тебе, Луганщино», присвячений 10-річчю відродження студзагонівського руху на Луганщині.
В ньому взяли участь заступник міністра України у справах сім’ї, молоді і спорту Ігор Пекарєв, заступник голови Луганської облдержадміністрації Володимир Заблоцький, представники облради. Вони привітали молодих учасників обласного зльоту, побажали їм творчої наснаги та успіхів у всіх започаткуваннях, а руху молодіжних трудових загонів Луганщини - подальшого розвитку та процвітання.
Почесний президент Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Асоціація трудових об’єднань молоді України», Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорській Республіці Дмитро Ткач також привітав учасників зльоту молодіжних трудових загонів Луганщини. Зокрема, у листі який він надіслав, зазначається: «Завдяки активній позиції керівництва Луганської області молодіжні трудові загони продовжують плідно працювати та займатися справою надзвичайної важливості - трудовим вихованням молоді. В цей нелегкий час формування демократичної України саме від молоді залежить, яким шляхом піде наша держава, яке майбутнє її очікує».
Під час урочистого зльоту кращі трудові об’єднання з міст Луганськ, Рубіжне, Антрацит, Лисичанськ, Красний Луч, Ровеньки, Сєвєродонецьк, Перевальського, Мілоського та Марківського районів нагороджені грамотами та цінними подарунками.
Цього року влітку в області та за її межами працювало 536 молодіжних трудових загонів, з них 5-таборів праці і відпочинку з денним перебуванням, 284 загони старшокласників, 133 студентських загони, 60 добродійних загонів, 54 ремонтних бригади. Всього в літній період на підприємствах різних форм владності було працевлаштовано 11 тис. 329 молодих людей. Школярі та студенти займалися прополкою сільськогосподарських культур, збором фруктів і овочів, робили ремонтні роботи в учбових закладах, дорожніх підприємствах, займалися впорядкуванням парків і скверів.
Впродовж 10 років на Луганщині та за її межами, завдяки студзагонівському руху, було тимчасово працевлаштовано 237651 молоду людину.

01 грудня 2006,11:23 Версія для друку

Фестиваль творчості серед дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей «Звичайне диво» проходить на Луганщині.

1 грудня 2006 року у Луганському обласному Палаці культури проходить обласний етап IV Всеукраїнського благодійного фестивалю дитячої та юнацької творчості серед дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей „Звичайне диво".
Фестиваль проводиться з метою збереження національних традицій, розширення культурного та мистецького світогляду молоді, сприяння розвитку національної культури, виявлення творчо-обдарованої молоді серед малозабезпечених дітей та дітей-сиріт, надання цим дітям можливості подальшого творчого розвитку та отримання професійної освіти.
Обласний етап IV Всеукраїнського фестивалю «Звичайне диво» є конкурсним. На захід з’їхались понад 70 учасників віком від 13 до 17 років зі Стахановської, Свердловської, Сватівської, Антрацитівської, Рубіжанської, Лутугинської, Теплогірської, Щастинської, Кремінської, Перевальської, Щотівської, Гірської шкіл-інтернатів, а також з Білоріченської неповної середньої школи-інтернату. В заході візьмуть участь юнаки та дівчата з міст Стаханов, Краснодон, Алчевськ, Рубіжне, Свердловськ, Лутугинського, Міловського та Слов’яносербського районів.
Молоді люди виступатимуть в номінаціях: оригінальний жанр (циркове мистецтво, розмовний жанр), хореографія, вокал (естрадний та народний), образотворче мистецтво (скульптура, живопис, графіка, декоративно-ужиткове мистецтво).
Оцінювати конкурсну програму буде компетентне журі у складі викладачів Луганського коледжу культури та мистецтв та Луганського державного інституту культури та мистецтв. Голова журі - директор Луганського обласного центру народної творчості Василь Яровий.
По закінченню конкурсної програми хлопцям та дівчатам випускних класів буде запропоновано подати документи для вступу до Луганського коледжу культури та мистецтв та Луганського державного інституту культури та мистецтв.
Переможці за всіма номінаціями візьмуть участь у фіналі гала-концерту Всеукраїнському Благодійному фестивалю дитячої та юнацької творчості «Звичайне диво» у м. Києві, який відбудеться навесні 2007 року. Володарям Гран-Прі заключного гала концерту буде надана організаційно-методична допомога для вступу до кращих мистецьких навчальних закладів України. Також вони отримають стипендію від Всеукраїнського культурно-мистецького благодійного фонду «Надія - Молодість – Майбутнє» у розмірі 150 грн.
Організаторами обласного етапу IV Всеукраїнського благодійного фестивалю «Звичайне диво» виступили: управління культури і туризму, управління у справах молоді та спорту, управління освіти та науки Луганської облдержадміністрації та Луганський обласний центр народної творчості.

01 грудня 2006,09:44 Версія для друку

1 грудня - Всесвітній День боротьби зі СНІДом.

У 1988 році Генеральна Асамблея ООН оголосила, що розповсюдження СНІДу прийняло масштаби глобальної пандемії. Щоб привернути увагу до цієї проблеми людей всього світу, резолюцією ООН 43/15 день 1 грудня був офіційно оголошений - Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. Цього дня світова громадськість виражає солідарність з людьми, зачепленими епідемією, і підтримку зусиль в боротьбі зі СНІДом у всьому світі.
В 2006 році він проводиться під девізом “Зупинимо СНІД. Виконаємо обіцяння”. Головні цілі Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – привернення уваги громадськості до такої проблеми, як розповсюдження цього смертельно небезпечного захворювання, а також його профілактика. Одним з основних завдань проведення всесвітніх днів є формування такого відношення суспільства до людей, що живуть з ВІЛ/СНІДом, яке виключало б можливість їх дискримінації.
Обласний Центр здоров’я повідомляє, що за даними ВООЗ і ЮНЕЙДС на кінець 2005 року кількість людей з ВІЛ-інфекцією в світі складає 40,3 млн. чол., з них 17,5 млн. - жінки репродуктивного віку і 2,3 млн. - дітей до 15 років. В 2005 році були інфіковані ВІЛ 4,2 млн. дорослих і 700 тисяч дітей.
Експерти ВООЗ вважають, що в Україні ВІЛ-інфекцією уражено 1,46% дорослого населення. В Україні щоденно виявляється 40 ВІЛ-позитивних, 12-ти встановлюється діагноз СНІД, 8 – вмирає.
За даними Луганського центру з профілактики та боротьби зі СНІД ситуація з ВІЛ-інфекцією/СНІДом в області залишається напруженою, продовжує зростати кількість знов зареєстрованих випадків. Станом на 1 жовтня 2006 року офіційно зареєстровано (починаючи з 1992 року) 3221 випадок ВІЛ-інфекції. Діагноз СНІД встановлений в 253 випадках. Померло від СНІД 182 людини. Найбільш часті випадки ВІЛ-інфікування в містах Рубіжне (616 чол.), Лисичанськ (281 чол.), Луганськ (276 чол.), Сєвєродонецьк (251 чол.), в Сватівському районі (176 чол.).
За 9 місяців 2006 року в Луганській області зареєстровано 347 нових випадків ВІЛ-інфекції. Взято на диспансерний облік 59 дітей, що народилися від ВІЛ-інфікованих жінок.
В даний час в Луганській області на диспансерному обліку знаходиться 2322 ВІЛ-інфікованих, зокрема 136 дітей.
Спеціалісти обласного Центру здоров’я наголошують: в боротьбі з цією хворобою не може бути байдужих, адже ця біда може прийти в кожну сім’ю. Тільки загальними зусиллями можна добитися успіху. Безпечна сексуальна поведінка, відмова від уживання наркотиків допоможуть уникнути зараження ВІЛ-інфекцією. Пройти обстеження на ВІЛ-інфекцію можна в кабінетах “Довіри”, що працюють в Луганську та інших містах області на базі кабінетів інфекційних хвороб. За бажанням – анонімно. Кабінет “Довіри” працює і на базі Луганського центру по профілактиці і боротьбі зі СНІДом, який розташований за адресою: кв. 50 років Оборони Луганська, 14д та кв. Дружби 1б. «Телефони довіри»: 57-06-40, 57-06-41, 62-28-63.

01 грудня 2006,09:22 Версія для друку

Председатель облгосадминистрации Александр Антипов и председатель областного совета Валерий Голенко поздравляют работников прокуратуры Луганской области с праздником

«Ваш профессиональный праздник – это особый день не только для работников прокуратуры, но и для всего нашего общества.
Сегодня, когда Украина стремится стать правовым государством, основным приоритетом которого является обеспечение прав и свобод, лишь при верховенстве права, наши сограждане могут чувствовать себя действительно свободными и защищенными. Обеспечить это - ключевая задача прокуратуры. Конституция – основной Закон Украины отводит органам прокуратуры важное место в системе исполнительной власти и сохраняет их ответственную функцию контроля за неукоснительным соблюдением и применением законов.
Работников прокурорского корпуса всегда отличал высочайший профессионализм, верность долгу, безупречные личные качества. Отрадно, что нынешнее поколение работников прокуратуры бережет и преумножает лучшие традиции своих предшественников.
Желаем Вам, уважаемые коллеги, крепкого здоровья, успехов, благополучия и счастья».

30 листопада 2006,16:48 Версія для друку

Служение украинскому народу должно стать наивысшим приоритетом работников прокуратуры. – Александр Антипов.

30 ноября в Луганске прошли торжества по случаю Дня работников прокуратуры, в которых приняли участие председатель облгосадминистрации Александр Антипов, председатель облсовета Валерий Голенко, работники прокуратуры Луганщины. Руководители области поздравили собравшихся с праздником, вручили лучшим работникам прокуратуры области Почетные знаки «За развитие региона», Почетные грамоты облгосадминистрации и облсовета, благодарственные письма облгосадминистрации.
«Служение украинскому народу должно стать наивысшим приоритетом работников прокуратуры», – подчеркнул губернатор. Он отметил, что в области усиливается работа по надзору за соблюдением прав и свобод человека и гражданина, защите интересов государства, борьбе с преступностью, обеспечению законности в деятельности правоохранительных органов, надзору за исполнением законов органами государственной власти всех уровней.
«Сегодня, в период становления правового государства, особо актуальными становятся непримиримость к любым нарушениям законности, обеспечение реального главенства закона во всех сферах общественной жизни. Актуальной остается задача жесткой борьбы с коррупцией, защиты прав граждан и права собственности, обеспечения равенства всех граждан перед законом. Именно этот путь ведет наше государство к демократическому прогрессу и экономическому благополучию», - сказал Александр Антипов.

30 листопада 2006,15:36 Версія для друку

Архівні установи Луганщини досягли позитивних результатів у збереженні національних архівних цінностей України. – Микола Старовойтов.

30 листопада відбулося засідання колегії Державного архіву Луганської області. В ньому взяли участь начальники архівних відділів місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, керуючі трудовими архівами, начальники та співробітники Держархіву області.
На засіданні колегії було розглянуто хід виконання розпорядження Президента України «Про невідкладні заходи щодо збереження національних архівних цінностей України”, розпорядження голови Луганської облдержадміністрації «Про проведення обласного огляду стану забезпечення збереженості документів НАФ України», підведені підсумки роботи ЕПК Державного архіву Луганської області за 2006 рік та окреслені основні напрями роботи у 2007 році, інші питання архівної справи.
У доповіді директор Державного архіву Луганської області Микола Старовойтов зазначив, що, виконуючи розпорядження Президента України, архівні установи Луганщини досягли позитивних результатів у своїй діяльності.
Сьогодні в області існує 13 трудових архівів і 4 сектори для роботи з документами з особового складу. Під час проведення обласного огляду були створені Трудові архіви у Попаснянському, Міловському, Сватовському, Троїцькому районах та місті Антрациті, завдяки чому з’явилась можливість захищати соціально-правові інтереси громадян даних територій. Тому необхідно створення таких установ у всіх районах та містах області.
Архівні відділи райдержадміністрацій та міських рад на сьогоднішній день повністю забезпечені комп’ютерною технікою. Дотримуються оптимальні умови збереженості документів, своєчасно здійснюється їх ремонт, для захисту від руйнуючої дії світла справи картонуються.
Виконуючи розпорядження голови облдержадміністрації, з вересня 2004 року по листопад 2006 року проходив обласний огляд стану забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду України. На місцевому рівні відповідними розпорядженнями або рішеннями органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування було оголошено проведення районних та міських оглядів.
В ході огляду було перевірено роботу архівних відділів, архівних підрозділів підприємств, установ та організацій. Довідки перевірок були надані на розгляд обласної комісії. У листопаді поточного року було завершено районні та міські огляди стану забезпечення збереженості документів НАФ України. Архівними установами області проведена велика робота, яка дала позитивні результати. Надані підсумкові протоколи районних та міських оглядів дають право зробити висновок, як на місцях проходило виконання розпорядження Президента України і дотримання умов огляду.
На колегії було відзначено і значну роботу виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Обласний огляд показав, що персональна участь усіх керівників міст, районів, установ, підприємств обов’язково виводить на якісно новий рівень архівну справу, дає можливість зберегти історичний момент розвитку економіки та культури регіонів Луганщини.
Начальники архівних відділів Свердловської та Сєвєродонецької міських рад доповіли про хід виконання розпорядження Президента України на місцях та про вплив огляду на стан архівної справи у відповідних підрозділах.
Підводячи підсумки, обласна комісія з огляду запропонувала відзначити роботу архівного відділу та трудового архіву Біловодської райдержадміністрації, архівного відділу Свердловської міської ради, архівного відділу Сєвєродонецької міської ради, архівних підрозділів спільного підприємства «Інтерсплав», Краснолуцького міського центра зайнятості населення, Сєвєродонецького хіміко-механічного технікуму Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля. Нагородження переможців відбудеться 22 грудня 2006 року на святкуванні Дня працівників архівних установ.

30 листопада 2006,14:24 Версія для друку

В містах та районах області: Лисичанськ

За повідомленням Лисичанської міськради, з 21 листопада в місті на маршрутах працюють 2 нових тролейбуса російського виробництва. Вартість кожного з них становить 500 тис. грн. При оновленні міського тролейбусного парку були суміщені кошти Державного та місцевого бюджетів (один тролейбус придбаний за державні гроші, інший - за місцеві).
За словами секретаря міської ради Костянтина Гатілова, «на жаль, тролейбусний парк не оновлювався вже більше 10 років. Коли стояло питання «бути або не бути тролейбусному управлінню в Лисичанську?» позиція депутатів була однозначною: місто повинне мати такий вид транспорту. Це перш за все турбота про соціально-незахищену категорію лисичан».
В даний час парк машин налічує 9 тролейбусів. Зовсім недавно одна з машин капітально відремонтована, на черзі - інші.

30 листопада 2006,14:07 Версія для друку

Про вдосконалення роботи бібліотек Луганщини з питань профілактики асоціальної поведінки молоді йшлося на колегії обласного управління культури.

Результати та перспективи розвитку роботу бібліотек як культурних осередків у напрямку профілактики асоціальної поведінки молоді розглядалися на засіданні колегії управління культури та туризму Луганської облдержадміністрації. Як зазначили учасники засідання, бібліотечні установи області особливої уваги надають питанням формування правової культури молоді, виховання громадянського світогляду та популяризації здорового способу життя. Ця робота ведеться в рамках Національної програми патріотичного виховання громадян, обласної Програми правової освіти населення, Державної програми “Репродуктивне здоров’я нації на 2006 – 2025 роки”.
Спеціалізоване обслуговування юнацтва в області здійснюють Луганська обласна бібліотека для юнацтва, Северодонецька міська бібліотека для юнацтва, 4 бібліотеки – філії (Алчевська, Краснодонська, Лутугинська, Старобільська ЦБС), 7 юнацьких абонементів, 24 юнацькі кафедри та 402 групи.
Щороку послугами публічних бібліотек користується понад 121 тис. юнаків та дівчат, з них: 79,2 тис. - у містах; 38,7 тис. – у районах. Порівняльний аналіз кількісних показників за соціальним станом в окремих ЦБС показує, що найбільшою читацькою категорією, як і раніше, залишається учнівська молодь середніх шкіл, ліцеїв. Виходячи із статистичних даних, інформаційно – бібліотечним обслуговування сьогодні охоплено 44,6% молоді області.
Як зазначила на колегії начальник управління культури та туризму Ганна Овчаренко, аналіз діяльності бібліотек області з питань профілактики асоціальної поведінки молоді свідчить, що протягом останніх років значно активізувалася робота з виховання гармонійної, всебічно розвиненої людини, свідомого громадянина, здатного жити у громадянському суспільстві. Урізноманітнилися форми і методи організації змістовного дозвілля молоді. Вона схвалила також діяльність бібліотек області з просвітницької, профілактичної роботи, що впроваджуються за активної участі та співпраці з органами виконавчої влади, державними та громадськими організаціями.
Так, з 2004 року в Алчевську діє цільова Програма формування правових знань та превентивного виховання молоді «Життя гідне того, щоб жити». Бібліотеки Перевальської ЦБС кілька років працюють за програмами „Покоління без наркотиків”, „Уроки права – уроки життя”. Також працює цільова Програма для молоді з правової освіти та виховання в Слов’яносербській ЦБС. На виконання комплексної регіональної програми „Здоров’я нації: 2002 – 2011рр” активно працюють бібліотеки Старобільської, Сватівської Брянківської, Первомайської, Свердловської, Новоайдарської, Антрацитівської та Стаханівської ЦБС. Значний досвід по інформаційному супроводу просвітницької правознавчої роботи напрацьовано у Рубіжанській ЦБС, де здійснюється індивідуальне та колективне інформування представників громадських молодіжних організацій, працівників правоохоронних органів, проводяться Дні інформації. У центральній бібліотеці організовано широкий доступ молоді до Інтернет - мережі.
Питаннями розроблення, апробації та поширення серед бібліотек області нових і ефективних форм роботи, кращого досвіду опікується Луганська обласна бібліотека для юнацтва, що є методичним центром по роботі з молоддю. З 2002 року вона є невід’ємною частиною Програми правової освіти населення Луганської області. В рамках якої діє комплексний проект „Правознавство: уроки права – уроки життя”, що успішно реалізується спільними зусиллями з обласним управлінням юстиції. Бібліотека постійно виступає ініціатором проведення обласних, та міських семінарів, круглих столів, тренінгів, консультує, видає методичні посібники, розробляє та впроваджує цільові програми з різних напрямків діяльності.
Разом з тим, на засіданні колегії було зазначено, що розроблення та проведення ефективної профілактичної роботи у молодіжному середовищі має перешкоди, серед яких чи не найголовнішою є фінансове забезпечення комплексних цільових програм для дітей та молоді з асоціальною поведінкою. Важливою є проблема повільного впровадження в діяльність бібліотек Інтернет-технологій, і як наслідок, невідповідність інформаційних ресурсів бібліотек сучасним запитам молоді, особливо в сільській місцевості..
На основі результатів аналізу діяльності бібліотечних установ області з питань профілактики асоціальної поведінки молоді та з метою вдосконалення цієї роботи колегією рекомендовано керівникам бібліотек сприяти розвитку соціального партнерства з питань профілактики девіантної поведінки молоді, залучаючи до співпраці державні органи, установи, громадські організації, що опікуються питаннями виховання дітей та юнацтва. Також їм доручено сприяти системному комплектуванню бібліотечних фондів науково-популярними, соціально-значущими виданнями та створенню власних ресурсів на традиційних та електронних носіях та впровадити комплекс заходів з підвищення фахового рівня молодих бібліотекарів. Представникам виконавчої влади у містах та районах рекомендовано вжити заходів щодо своєчасного та цілеспрямованого фінансового забезпечення діяльності підпорядкованих централізованих бібліотечних систем, збільшити асигнування на придбання необхідних інформаційних джерел та сучасного технічного обладнання, а також сприяти розробці та прийняттю регіональних довгострокових програми з профілактики асоціальної поведінки молоді та популяризації здорового способу життя із залученням необхідного фінансування.


Сторінки:
789101112131415161718192021

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера