Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: четвер, 25 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
30 листопада 2006,13:47 Версія для друку

З початку 2006 року більше 2 тисяч користувачів відвідали Інтернет-центри бібліотек області.

Проблеми розвитку новітніх технологій та інформатизації в бібліотеках Луганщини розглядалися на засіданні колегії управління культури і туризму облдержадміністрації, яка відбулася у приміщенні Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Горького. Також обговорювався стан роботи бібліотек з питань профілактики асоціальної поведінки молоді. У колегії взяли участь начальники (завідуючі) відділів, управлінь культури міськрад та райдержадміністрацій, а також директори централізованих бібліотечних систем області.
Вони зазначили, що книгозбірні Луганщини протягом останніх років спрямовують свою діяльність на розвиток сучасних інформаційних технологій та автоматизацію бібліотечних процесів. Пріоритетним напрямком роботи публічних бібліотек регіону є забезпечення широкому загалу користувачів вільного доступу до інформації, духовних та інтелектуальних надбань людства.
Зараз із 31 централізованої бібліотечної системи області (ЦБС) 24 обладнанні комп’ютерами. Проте практично всі вони зосереджені у центральних бібліотеках. Комп’ютери є лише у 5-ох бібліотеках-філіях Свердловської, Стахановської, Алчевської, Білокуракинської та Краснодонської районної ЦБС. В той же час у сільських філіях Рівненської області їх - 14, Тернопільській - 11, Черкаській – 17.
В цілому парк комп’ютерів на 573 бібліотеки Луганської області налічує 56 машин. 33 з них придбані за кошти місцевих бюджетів, 13 – за рахунок грантів посольства США в Україні, 10 – за рахунок інших джерел (спецрахунок, спонсорські надходження). 11 книгозбірень підключені до світової мережі Інтернет та електронної пошти
Одним із альтернативних джерел комп’ютеризації бібліотек та підключення їх до світової мережі Інтернет є участь в написанні проектів на отримання грантів. Так, в 2003 році за рахунок отриманого гранту Посольства США в центральній бібліотеці м.Рубіжне відкрито публічний Інтернет-центр для населення. В 2006 році гранти на відкриття Інтернет-центрів отримали ЛОУНБ ім. Горького, Антрацитівська міська, Краснолуцька ЦБС. Центри відкриті за рахунок грантів надають безкоштовний доступ в Інтернет.
Але, незважаючи на недостатню кількість комп’ютерної техніки публічні бібліотеки області постійно поширюють та вдосконалюють послуги інформаційного сервісу для населення через використання інтернет-ресурсів, освітніх та законодавчих матеріалів на електронних носіях, сканування текстів тощо. З початку 2006 року більше 2 тисяч користувачів відвідали Інтернет-центри бібліотек області. За допомогою віртуальних електронних ресурсів виконано 5,8 тисяч запитів користувачів (або 5,2% від загальної кількості. До послуг відвідувачів книгозбірень також 35 ксероксів, 37 принтерів, 16 сканерів, 6 факсів. Все це обладнання використовується для більш досконалої інформаційно-довідкової роботи, що націлена на обслуговування різних категорій читачів. Крім того, Антрацитівська міська, Рубіжанська, Сватівська ЦБС мають власні сайти в світовій мережі Інтернет, а в тім вони не зареєстровані належним чином, що ускладнює доступ до них.
Незважаючи на діючі в регіоні процеси інформатизації в місті Кіровську, Кремінському, Біловодському, Міловському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах до цього часу не вирішується питання щодо обладнання принаймні центральних бібліотек комп’ютерами та підключенням до мережі Інтернет. Серед проблем також розширення та поновлення парку комп’ютерної техніки сучасним обладнанням в тому числі і для сільських бібліотек, підключення всіх бібліотек до мережі Інтернет, розглядання питання щодо придбання спеціального бібліотечного програмного забезпечення для створення власних електронних каталогів, виділення додаткових коштів на придбання електронних документів, відкриття Інтернет-центрів в бібліотеках.
Спеціалісти ЛОУНБ ім. Горького, проаналізувавши стан інформатизації в книгозбірнях області в 2006 році, розробили „Концепцію автоматизації бібліотек системи Міністерства культури і туризму України в Луганській області”, де визначені основні етапи подальшого розвитку інформатизаційних процесів, суми коштів, потрібних на організацію цієї роботи.

30 листопада 2006,13:42 Версія для друку

На Луганщине реализуется комплекс государственных и региональных программ по социальной защите инвалидов.

По данным Главного управления труда и социальной защиты населения Луганской облгосадминистрации, в области проживает более 110 тыс. инвалидов, среди них более 6 тыс. детей – инвалидов, около 10 тыс. инвалидов от трудового увечья и профессиональных заболеваний из числа шахтеров, в том числе около 8 тысяч - трудоспособного возраста. В области действует более 70 общественных организаций инвалидов, которые объединяют около 20 тыс. человек (афганцы, чернобыльцы и др.).
В области к услугам инвалидов работают областной центр ранней социальной реабилитации детей-инвалидов «Возрождение», областной санаторный центр «Незабудка», 21 отделение ранней социальной реабилитации детей-инвалидов в городах и районах области.
В системе профессиональной реабилитации инвалидов области функционирует Межрегиональный центр профессиональной, медико-физической и социальной реабилитации инвалидов, который оказывает услуги инвалидам не только Луганской, но и Донецкой области. На протяжении пяти лет в центре прошли реабилитацию 3687 лиц с ограниченными физическими возможностями.
В 2006 году областным отделением Фонда социальной защиты инвалидов заключены соглашения о финансировании обучения 107 студентов с ограниченными физическими возможностями в вузы I-IV уровней аккредитации на общую сумму 111 тыс. грн.
В системе Главного управления труда и соцзащиты населения профессиональная подготовка молодежи с функциональными ограничениями осуществляется ПТУ-интернатом для детей-инвалидов, предназначенным для профессиональной реабилитации и получения восьми рабочих специальностей. В ПТУ учится 300 воспитанников-инвалидов, больше половины выпускников трудоустроены по приобретенной специальности.
Действующим законодательством предприятиям (объединений), учреждениям и организациям независимо от формы собственности и хозяйствование установлен норматив рабочих мест для трудоустройства инвалидов в размере четырех процентов от среднеучетной численности штатных работников учетного состава за год, а если работающих от 8 до 25 лиц, - в количестве одного рабочего места. За счет штрафных санкций за не выполнение 4% норматива была возможность трудоустроить 13,7 тыс. инвалидов, что на 20% больше, чем в прошлом году.
За последние пять лет за счет средств Фонда социальной защиты инвалидов создано 396 рабочих мест для инвалидов. С помощью центров занятости трудоустроено 280 человек с ограниченными физическими возможностями.
Важную роль в обеспечении занятости инвалидов играют 88 общественных организации инвалидов, в том числе 9 организаций УТОГ и 10 УТОС.
Фондом за 2001- 9 месяцев 2006 года осуществлена финансовая поддержка производства предприятий общественных организаций инвалидов на общую сумму 4096,4 тыс. грн.
Важную роль в социальной защите инвалидов имеет обеспечение населения протезно-ортопедическими изделиями, средствами передвижения и реабилитации, которое осуществляет Луганское казенное протезно-ортопедическое предприятие. За последние 5 лет были внедрены новые технологии по выпуску протезно-ортопедических изделий, средств передвижения и реабилитации, вдвое увеличилось изготовление протезно-ортопедических изделий по новым технологиям, на которые было выделено около 23 млн. грн.
За 10 месяцев 2006 года область обеспечена протезно-ортопедическими изделиями на сумму 5,2 млн.грн., в том числе 1539 чел. -инвалидными колясками, 6408 чел. - другими средствами реабилитации.
В очереди на санаторно-курортное лечение состоит около 5500 инвалидов разных категорий и ветеранов войны. В текущем году для оздоровления этой категории граждан было выделено всего 1578 санаторно-курортных путёвок. За счёт субвенции было закуплено 950 путёвок для оздоровления инвалидов войны.
За 10 месяцев 2006 года в области введены в эксплуатацию 643 объекта социальной сферы, из них 562 обеспеченные устройствами для беспрепятственного доступа лиц с ограниченными физическими возможностями, в том числе 68 объектов социальной сферы. Объекты, на которые невозможно по техническим причинам установить вышеупомянутые устройства, обеспеченные кнопками вызова. Проводится работа по созданию «комитетов доступности» при всех горисполкомах и райгосадминистрациях области при участии общественных организаций инвалидов.
Важным вопросом является и обеспечение жильем этой категории граждан. В текущем году обеспечено жильем бесплатно на льготных условиях 15 инвалидов разных групп и категорий.
С целью обеспечения беспрепятственного пользования пассажирским транспортом людей с ограниченными физическими возможностями проведено переоборудование 352 автобуса и 65 троллейбусов.

30 листопада 2006,13:23 Версія для друку

Обеспечить равные права и возможности людям, с ограниченными физическими возможностями, – приоритетная задача областной власти. – Юрий Хунов.

«Обеспечить социальную защиту, равные права и возможности людям, с ограниченными физическими возможностями, – приоритетная задача областной власти», – сказал и.о. заместителя председателя Луганской облгосадминистрации Юрий Хунов в Луганском областном ПТУ-интернат для инвалидов. Сегодня там прошло торжественное мероприятие, приуроченное Международному дню инвалида. Вместе с ним пришли поздравить ребят и вручить им подарки Луганский городской голова Сергей Кравченко, представители КП «Фармация», областного отделения Фонда соцзащиты инвалидов, ГНИ Жовтневого района.
Гости посмотрели выставку работ учащихся областного ПТУ-интерната (лучшие образцы обуви и швейных изделий, изделия художественно-прикладного искусства, лучшие образцы печатных работ), воспитанников Ровеньковского областного детского интерната (работы по шитью, вязанию). Продукцию собственного производства с подсобного хозяйства на выставку представили и подопечные Старобельского областного психоневрологического интерната.
В ходе торжества Межрегиональному центру профессиональной, медико-физической и социальной реабилитации инвалидов, Центру ранней социальной реабилитации детей-инвалидов «Возрождение», 2 школам-интернатам для слабослышащих детей, отделениям ранней социальной реабилитации детей-инвалидов городов и районов области были переданы паспорта на реабилитационное оборудование, на которое выделено более 850 тыс. грн. ПТУ-интернату для инвалидов от «Фармации» был подарен холодильник, от налоговой инспекции Жовтневого района – телевизор.
Для гостей была показана концертная программа, подготовленная силами детей-инвалидов. После церемонии награждения призами и подарками для воспитанников спецучреждений был организован «сладкий стол», чаепитие.
Областной ПТУ-интернат для инвалидов функционирует с 1973 года в системе Главного управления труда и социальной защиты населения облгосадминистрации. В нем обучаются 300 инвалидов в возрасте от 16 до 25 лет. Они получают образование по восьми специальностям: портной, обувщик, составитель верха обуви, закройщик, оператор ПК, исполнитель художественно-оформительских работ, обувщик по ремонту обуви, оператор компьютерной верстки. Учащиеся ПТУ принимают участие и являются призерами в областных спортивных соревнованиях, чемпионатах Украины, Европы и Мира, Паралимпийских игр.

30 листопада 2006,13:21 Версія для друку

10 инвалидов, проживающих на Луганщине, получили ключи от новых автомобилей к Международному дню инвалидов.

К Международному дню инвалидов ключи от 10 автомобилей «Таврия» получили 7 инвалидов войны и 3 инвалида с детства из Луганска, Первомайска, Северодонецка и Лисичанска. «Это далеко не все, что мы намерены сделать для людей с ограниченными возможностями, живущими в нашей области», - заявил председатель Луганской облгосадминистрации Александр Антипов в ходе торжественного вручения инвалидам ключей от их «Таврий». По его словам, День инвалидов – повод для того, чтобы еще раз напомнить обществу и государству о людях, которые нуждаются в постоянном внимании и заботе. «У нас сегодня работает много всеукраинских и областных региональных программ, направленных на то, чтобы улучшить жизнь и помочь более чем 100 тыс. инвалидам, живущим на Луганщине. И мы сделаем все, чтобы эти социальные программы не остались только на бумаге, а были наполнены конкретными делами и обеспечены необходимыми суммами», - заверил губернатор Луганщины.
«Мы понимаем, что в личном транспорте более всего нуждаются люди с ограниченными возможностями, и мы рады, что можем содействовать реализации их законных прав владения и пользования этими автомобилями», - заявил также председатель Луганского областного совета Валерий Голенко.
По словам руководителей Луганской области, областная власть намерена добиться, чтобы в самое ближайшее время большая очередь из числа инвалидов, имеющих право на льготный автотранспорт, была ликвидирована, а потребности области в нем полностью удовлетворены. Так, в текущем году уже переданы инвалидам 82 легковых автомобиля, до конца 2006 года планируется передать еще 71 машину. В среднем каждый автомобиль «Таврия» стоит около 22 тыс. грн. Их приобретение осуществляется посредством Фонда социальной защиты инвалидов Украины и его Луганским областным отделением.
В государственном бюджете на 2006 год предусмотрены средства для обеспечения инвалидов разных категорий Луганской области техническими средствами реабилитации: 1064 инвалидных коляски, 5019 других средств реабилитации (костыли, трости, ходунки, стойки). В настоящее время ведется работа по выдаче технических средств инвалидам.

29 листопада 2006,16:14 Версія для друку

74 житлових об’єкта введено до експлуатації в Біловодському районі за 10 місяців цього року.

В Біловодському районі за 10 місяців поточного року до експлуатації введено 74 житлових об’єкта загальною площею 5194 кв. м, що більше відповідного періоду минулого року на 4,1%. Газифіковано 318 будинків або 64% до запланованих обсягів. Введено до експлуатації 15,655 км вуличних мереж, що становить 53,8% від плану. Побудовано та підготовлено до здачі в експлуатацію газопровід протяжністю 5,3 км до с.Крейдяне, збудовано 2,5 км та продовжується будівництво газопроводу до с.Тернове. Освоєно 300 тис. грн. обласного природоохоронного фонду на першій черзі робіт Шуліківського водосховища.

29 листопада 2006,15:50 Версія для друку

Стан розвитку інформатизації в бібліотеках області розгляне колегія управління культури і туризму облдержадміністрації.

30 листопада 2006 року о 10:00 в приміщенні Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Горького відбудеться планове засідання колегії управління культури і туризму облдержадміністрації. В роботі колегії візьмуть участь начальники (завідуючі) відділів, управлінь культури міськрад та райдержадміністрацій, а також директори централізованих бібліотечних систем області. Вони обговорять стан та проблеми розвитку процесів інформатизації в публічних бібліотеках регіону, роботу бібліотек щодо профілактики асоціальної поведінки молоді. Також під час засідання будуть розглянуті питання охорони праці в закладах культури області та підтвердження звання „народний”, „зразковий” самодіяльним колективам області.

29 листопада 2006,11:37 Версія для друку

В містах та районах області: Сєвєродонецьк

Як повідомили в прес-службі Сєвєродонецької міської ради, з 1 грудня поточного року знизиться вартість проїзду в тролейбусах. Так, вартість за одну поїздку буде становити 60 копійок, що на 20 відсотків менше від існуючого тарифу. Також на 20 відсотків дешевшають абонементні проїзні білети для громадян (з 37 грн. 50 коп. до 30 грн.) та для учнів шкіл (з 12 грн. до 9 грн. 60 коп.). Таке рішення прийняв виконком міської ради, розглянувши відповідне звернення комунального підприємства «Сєвєродонецьке тролейбусне управління». Коментуючи дане звернення, начальник тролейбусного управління Валерій Бринза зазначив, що колектив підприємства підтримує політику уряду країни щодо зменшення цін на проїзд у транспорті. Крім того, електротранспортники сподіваються, що зниження вартості проїзду залучить більше пасажирів, а це позитивно позначиться на доході підприємства.

• Протягом листопада в м. Сєвєродонецьку знизились ціни на деякі продовольчі товари. Подешевшали у порівняні з жовтнем риба жива і охолоджена - на 3,2%, яйця - на 4,8 відсотка, цукор - на 7,9% тощо. Ціни на непродовольчі товари змінилися незначно, і все ж таки в цілому в цій групі товарів вони знизилися на 0,2%. Це сталося в основному за рахунок здешевлення бензину, дизельного палива тощо.

29 листопада 2006,11:32 Версія для друку

В Луганской области проводится ряд профилактических мероприятий, приуроченных ко Всемирному дню борьбы со СПИДом.

В Луганской области в рамках подготовки и проведения Всемирного дня борьбы со СПИДом планируется проведение ряда мероприятий. Об этом сообщил представитель областного координационного совета по предупреждению распространения ВИЧ/СПИДа Николай Шулико.
Накануне в Луганском центре профилактики и борьбы со СПИД состоялось тематическое заседание группы самопомощи людей, живущих с ВИЧ (ЛЖВ). В областной юношеской библиотеке было организовано заседание круглого стола «В знаниях моя сила» с участием представителей медицины, образования, социальных служб, общественных организаций. С 28 ноября до 5 декабря в детской юношеской библиотеке проходит выставка социального плаката «Жити в світі, в якому є ВІЛ». Также стартовала региональная благотворительная акция «Литература о ВИЧ для школьной библиотеки», которая продлится по 30 марта 2007 года.
Сегодня, 29 ноября, состоялась встреча представителей областного координационного совета по предупреждению распространения ВИЧ/СПИДа и инициативной группы людей, живущих с ВИЧ, со старшеклассниками СШ №45.
Проблемы профилактики ВИЧ/СПИДа, помощи ВИЧ-инфицированным и другие актуальные вопросы будут обсуждать сегодня представители координационного совета, сети ВИЧ-позитивных лиц, Луганского областного центра профилактики и борьбы со СПИД в прямом эфире на телеканале «ИРТА» в 18:00.
30 ноября в 11:20 в Луганском институте культуры будет проведен тематический час «Искусство против СПИДа». В этот же день в 19:00 в Луганском педагогическом университете пройдет тематический рок - концерт и свечное шествие.
1 декабря с 10:00 до 13:00 на конечных автобусных остановках в 4-х районах г.Луганска будут работать передвижные консультационные пункты с участием волонтеров, медицинских и социальных работников. В 11:20 в Луганском колледже искусств пройдет акция Красного Креста «Зупиніть СНІД - виконайте обіцянку», в СШ №24 в 12:00 - конкурс школьных агитбригад по здоровому образу жизни.
С 1 по 10 декабря Луганский благотворительный фонд «Крок у майбутнє» проводит региональную акцию «Мое письмо Президенту», т.е. ВИЧ-позитивные лица и представители групп «риска», проживающие в Луганской области, могут написать письма со своими пожеланиями, вопросами, просьбами в органы центральной власти, Президенту Украины.
Дополнительную информацию по вышеперечисленным мероприятиям можно получить у представителя областного координационного совета по предупреждению распространения ВИЧ/СПИДа Шулико Николая Михайловича, контактный телефон 52-54-32.

29 листопада 2006,09:31 Версія для друку

На Луганщині проходить акція «16 днів проти насильства».

З 25 листопада по 10 грудня в Луганській області проходить акції «16 днів без насильства». Про це розповіла директор Луганського Центру по роботі з жінками Світлана Тунтуєва.
Проблема насильства була й залишається надзвичайно складною. На часі нагальне завдання - змінювати терпиме, а іноді й байдуже ставлення членів суспільства до проблеми насильства, зокрема через проведення широкої просвітницької діяльності, спрямованої на подолання стереотипів у відносинах чоловіків та жінок та впровадження у суспільну свідомість гуманістичних моральних і культурних цінностей.
Насильство, за визначенням світової громадськості, не лише ставить людину в залежне становище, але й наносить величезну моральну шкоду суспільству і є серйозною перепоною на шляху подолання нерівності та дотримання людських прав. Її небезпечність полягає в тому, що прояви насильства й жорстокості не лише руйнують гармонію в суспільстві, а й виступають однією з передумов злочинності. Ця проблема небезпечна тим, що від неї страждають не тільки дорослі, а й діти. Страждають не лише від насильства щодо себе і своїх близьких, а й спостерігаючи за насильством у своїй родині, в майбутньому переносять цей негативний досвід у власне життя.
Вже більше 10 років світова громадськість щорічно проводить кампанію «16 днів без насильства». Під час акції в Луганській області традиційно проводяться заходи, спрямовані на підвищення поінформованості громадськості з питань домашнього насильства, торгівлі людьми, насильства над дітьми тощо: лекційні та тренінгові заняття, семінари, засідання «круглих столів», рейди правоохоронних органів з виявлення сімей, де найчастіше відбувається насилля, тощо. Світлана Тунтуєва зазначила, що області потрібен медико-психологічний центр з надання допомоги жінкам, постраждалим від насильства, більше можливостей та важелів проводити профілактичну роботу з насильниками. Вона зазначила, що з кожним роком кількість людей, які звернулися з цього приводу за допомогою до правоохоронних органів, збільшується. Зокрема, за І півріччя поточного року з питань насильства у сім’ї до міліції та інших служб звернулися 2,7 тис. мешканців області.

28 листопада 2006,15:52 Версія для друку

На суму понад 197,3 млн. грн. планують виробити продукції провідні машинобудівні підприємства Луганщини в листопаді.

Як повідомили в управлінні промисловості Луганської облдержадміністрації, у листопаді поточного року за очікуваними підсумками роботи провідні підприємства машинобудування планують виробити товарної продукції на суму понад 197,3 млн. грн., що перевищить показники листопада минулого року на 57,3%. З урахуванням цих показників підсумок 11 місяців за вищезазначеною групою підприємств складатиме 1,47 млрд. грн. (106,1% до рівня 11 місяців минулого року). У листопаді збільшити обсяги виробництва планують ВАТ «ХК «Луганськтепловоз» на 24,3% до відповідного періоду минулого року, ЗАТ «Автомотозапчастина» - на 36,8%, ЗАТ НВЦ «Трансмаш» – на 17,4%, ВАТ «Стахановський вагонобудівний завод» - в 12,4 рази, ЗАТ «Первомайський механічний завод» - на 127,3%, ЗАТ «Лисмаш» та ВАТ «Краснодонський завод «Юність» - на 6,3%. Триває жорсткий контроль за станом погашення заборгованості із заробітної плати.


Сторінки:
8910111213141516171819202122

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера