Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: середа, 24 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
28 листопада 2006,14:27 Версія для друку

В містах та районах області: Краснодонський район

Підсумки роботи управління Пенсійного фонду України в районі за 9 місяців 2006 року, питання фінансування виплати пенсій та погашення підприємствами-боржниками недоїмки по платежах до ПФУ розглянуті на засіданні колегії райдержадміністрації. Начальник ПФУ в районі Т.Котяк зазначила, що планові завдання по надходженню власних засобів до бюджету Фонду виконуються постійно, об’єми надходжень мають тенденцію поступового зростання, проте самозабезпеченість власними засобами не висока і станом на 1 жовтня усього на 2% більше відповідного періоду 2005 року. Збільшення потреби на фінансування обумовлено тим, що в загальній масі майже 20% пенсіонерів - шахтарі, а страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування шахти платять до міського управління Пенсійного фонду. Разом з тим у зв’язку з масовим банкрутством сільгоспвиробників і структурними реорганізаціями господарств чисельність працюючих на підприємствах агропромислового комплексу району скоротилася на 174 чол. проти минулого року, що також негативно вплинуло на розмір страхових внесків. Також зазначено, що бюджет управління ПФУ в районі на 69,2% складається з надходжень від бюджетних підприємств, на 8,6% - від сільгоспвиробників, на 2,7% - від фізичних осіб, на 15,4% - від інших підприємств та на 4,1% - від інших надходжень.
Найбільш гострою є проблема заборгованості підприємств і організацій району перед Пенсійним фондом. Станом на 1 жовтня загальна сума боргу склала 855,1 тис. грн. Зокрема борги із страхових внесків мають 75 підприємств на загальну суму 620,7 тис. грн. З метою зменшення розміру боргу до Пенсійного фонду і збільшення притоку власних надходжень районним управлінням у поточному році на 29 адміністративних підприємств накладені штрафи на суму 5,5 тис. грн., 228 підприємствам направлено вимоги про погашення боргу на 364,5 тис. грн. Передано 109 вимог на стягнення до органів виконавчої служби на 211,1 тис. грн. На початок листопада надійшло за вимогами 143,4 тис. грн., сплачено платниками самостійно 128,5 тис. грн.. або 89,6%. Крім цього, представлено до господарського суду 9 позовних заяв на 99,2 тис. грн., здійснено 93 перевірки платників повноти нарахування і своєчасності переліку страхових внесків.

28 листопада 2006,13:02 Версія для друку

Центр інформації з питань європейської та євроатлантичної інтеграції відкрився в Луганську.

Європейська політика сусідства відкриває для України нові перспективи для партнерства, економічної інтеграції та співробітництва. Але сьогодні українські громадяни ще недостатньо обізнані в перспективах, які створює для країни входження до європейської спільноти.
Яким буде вибір України, її майбутнє, яке місце займе Україна в світовому просторі – обирати має український народ. Для того, щоб зробити вірний вибір, необхідно мати достатню та достовірну інформацію. Надати різнопланові, об’єктивні, оперативні відомості про НАТО, Європейський Союз, європейські та євроатлантичні прагнення України – таке завдання ставить перед собою обласна бібліотека ім. М.Горького, відкриваючи Центр інформації з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.
Об’єднуючи в собі два стенди «Україна-НАТО: на шляху до співробітництва» та «Україна-Європейський Союз: перспективи інтеграції» Центр створює умови для доступу до друкованої та електронної інформації з актуальних питань інтеграції.
Відкриття Центру відбулось сьогодні в Інтернет-центрі бібліотеки ім.М.Горького. Участь у заході взяли представники обласного військкомату, Луганського військового ліцею, громадських організацій, студентська молодь.

28 листопада 2006,12:40 Версія для друку

Проблему ВІЛ/СНІДу потрібно вирішувати комплексно, спільними зусиллями на принципах партнерства. – Сергій Антонов.

«Питання щодо ВІЛ/СНІДу є багатосекторальним і вирішувати його потрібно на всіх рівнях, спираючись на принцип партнерства», - зазначив на брифінгу в.о. начальника охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Антонов. Напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом він розповів про ситуацію з ВІЛ/СНІД в Луганській області, обласні заходи щодо забезпечення профілактики, допомоги і лікування ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД. За словами Сергія Антонова, сьогодні на Луганщині зареєстровано більше 3 тис. ВІЛ-інфікованих, діагноз СНІД встановлено в 253 випадках. В 2006 році в області зареєстровано 347 випадків ВІЛ-інфікування, діагноз СНІД встановлено в 63 випадках. Зараження вірусом в половині випадків відбувається парентеральним шляхом, тобто через кров, тому цю хворобу часто пов’язують з наркоманією; в 35% випадків - статтєвим шляхом.
Як зазначив Сергій Антонов, цього року на профілактику захворюваності на СНІД в області виділено 1 млн. грн., за рахунок яких придбається необхідне обладнання, укріплюється матеріально-технічна база спеціалізованих установ тощо. Зокрема, в Луганській області діє один з кращих в Україні центрів з профілактики та боротьби зі СНІДом. У кожному місті та районі області створено кабінети довіри для наркозалежних та пункти з обміну шприців, для медичних установ Луганщини придбані морозильні камери для збереження плазми крові. Також в області проводиться робота з виявлення вірусоносіїв серед донорів. За словами Сергія Антонова, з 50 тисяч добровольців, які прийшли здавати свою кров, було виявлено 26 ВІЛ-інфікованих чоловік.
Істина «хворобу легше попередити, чим лікувати» відноситься до СНІДу більшою мірою, чим до будь-якого іншого захворювання. Найнадійніший спосіб уберегтися від СНІДу - це уникнути зараження вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ). На щастя, цей вірус не передається ні побутовим, ні повітряно-краплинним шляхом, його не поширюють комахи. Зараження ним допоможуть уникнути безпечна сексуальна поведінка, відмова від уживання наркотиків. Пройти обстеження на ВІЛ-інфекцію можна в кабінетах “Довіри”, що працюють в Луганську та інших містах області на базі кабінетів інфекційних хвороб. За бажанням – анонімно. Кабінет “Довіри” працює і на базі Луганського центру по профілактиці і боротьбі зі СНІДом, який розташований за адресою: кв. 50 років Оборони Луганська, 14-д та кв. Дружби, 1-б. Телефони довіри: 57-06-40, 57-06-41, 62-28-63.

28 листопада 2006,10:43 Версія для друку

Середній розмір пенсійних виплат на Луганщині за останні роки збільшився у 1,5 рази.

За даними Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, з початку 2004 року середній розмір пенсійних виплат в області збільшився у 1,5 рази та становить 510,8 гривень. Призначено 140937 пенсій, проведено 423094 поточних перерахунки. Протягом 2003-2005 років та дев’яти місяців 2006 Головним управлінням та його підвідомствами здійснювалась відповідна робота щодо залучення коштів до бюджету Пенсійного фонду, забезпечення своєчасного фінансування і виплати пенсій, скорочення заборгованості по платежах. Налагоджено контроль за дотриманням законодавства при призначенні та виплаті пенсій.
Триває робота щодо зменшення адміністративно-управлінських видатків через використання банківських установ для виплати і доставки пенсій. Економічний ефект цієї роботи оцінюється у 20,3 млн. гривень.
За результатами комплексної ревізії виконання бюджету Головним управлінням, до бюджету Пенсійного фонду області надійшло на 114,5 млн. грн. більше, ніж передбачено планом. Забезпечене виконання річних планових завдань по надходженню власних коштів, зокрема: у 2004 році - на 112,3%, у 2005 році - на 100%, за дев’ять місяців 2006 року - на 106,1%.

27 листопада 2006,16:34 Версія для друку

Луганщина вшанувала пам’ять жертв голодоморів та політичних репресій.

25 листопада в Луганській області відбулись панахиди за загиблими у роки голодоморів, а також інші заходи до Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. Цього дня в Луганську голова облдержадміністрації Олександр Антіпов, голова облради Валерій Голенко, Луганській міський голова Сергій Кравченко та представники громадськості поклали квіти та траурні вінки до пам’ятного знаку жертвам голодоморів та політичних репресій. Після цього у центрі міста у присутності керівництва області, депутатів облради, представників громадськості була відслужена панахида за загиблими від голодоморів. Учасники заходу ушанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та запалили біля 500 свічок у рамках загальнонаціональної акції «Засвіти свічку». Цього дня на адміністративних будівлях органів влади, підприємств, установ та організацій області були приспущені Державні прапори України, у вікнах будівель запалені свічки на знак пам’яті про жертв голодоморів. 25 листопада делегація Луганської області на чолі із заступником голови – керівником апарату облдержадміністрації Сергієм Тихоновським взяла участь у жалобних заходах до Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій у м.Києві.

● 25 листопада у Красному Лучі відбулося покладання квітів до пам’ятника жертвам голодоморів та політичних репресій й панахида з нагоди пам\'яті жертв голодоморів та політичних репресій. Протягом тижня в бібліотечних закладах міста підготовлено та проведено цикл книжкових виставок «Голодомор очима істориків, мовою документів», бібліографічні огляди, бесіди «Злочин без строку давнини» та виховні часи в учбових закладах міста за темою «Не загоїлася рана України».
● 24 листопада у Лисичанську з нагоди відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій керівництво міста, представники виконавчих органів міської ради та ЗМІ поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам голодоморів. З цієї пам’ятної дати 25 листопада було приспущено Державний прапор України на адміністративних будівлях міської ради, підприємств, установ та організацій міста. Крім того, у релігійних закладах проведені ранкові поминальні панахиди.
● 25 листопада у Стаханові з нагоди вшанування пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій в усіх православних церквах міста пройшли поминальні панахиди за загиблими під час голодоморів. З нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій від виконкому Стахановської міської ради політичні репресовані, а їх у місті залишилося чотири чоловіка, отримали матеріальну допомогу. Протягом листопада в історико-художньому музеї міста працювала експрес-виставка «Забуттю не підлягає». В День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій біля цієї виставки проведено урок історії за участю учнів десятого класу, колишніх політичних в’язнів та представників громадських організацій міста. По закінченні уроку учні та представники громадськості запалили свічки у музеї біля експозиції з колосків.
● 25 листопада на адміністративних будівлях Лутугинського району в знак жалоби були приспущено Державний прапор України. В храмах району проведено панахиди по загиблим від голодоморів та політичних репресій. О 16.00 організовано зупинку громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів, припинено роботу на підприємствах району для вшанування пам’яті загиблих хвилиною мовчання.
● 25 листопада в Новоайдарському районі біля пам’ятного знаку «Жертвам голодомору та політичних репресій» відбувся мітинг-реквієм (100 чол.). У мітингу взяли участь голова райдержадміністрації В.Гречишкін, голова селищної ради В.Раков, керівник районного осередку НРУ С.Коротонко. Керівництво та мешканці району поклали квіти та запалили свічки у пам’ять по загиблих в роки голодомору та політичних репресій. Після мітингу відбулась скорботна панахида. Цього ж дня 0 16.02 під час проведення Загальноукраїнської акції «Засвіти свічку» у вікнах адміністративних будинків були запалені свічки, призупинено рух транспортних засобів з подаванням звукових сигналів
● 25 листопада в населених пунктах Новопсковського району, де є місця поховання жертв голодоморів, а саме смт. Новопсков, Білолуцьк, села Можняківка, Піски, Булавинівка, Риб’янцеве, Новорозсош, Новобіла, проведені панахиди, траурні мітинги, покладання вінків та квітів й поминальні обіди з нагоди вшанування пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій.
● 25 листопада біля пам’ятних хрестів в територіальних громадах Сватівського району пройшли панахиди по померлим та покладання квітів з нагоди пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. 24 листопада в загальноосвітніх школах Сватівського району проведені тематичні лінійки, години спілкування, круглі столи з метою вшанування пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій 1932-33рр. Цього ж дня на базі ЦРБ ім. Т.Полякова пройшла година спілкування школярів та жителів міста, з нагоди пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій.
● 25 листопада у Старобільському районі Свято-Миколаївському кафедральному соборі протоієрей Володимир Соловей провів панахиду пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. 25-26 листопада на території сільських рад пройшли скорботні мітинги за участю представників релігійних конфесій з нагоди відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів і політичних репресій.
● 25 листопада в приміщенні районної центральної бібліотеки смт.Станично-Луганське відбулась звітно-виборча конференція районного осередку Українського Союзу ветеранів Афганістану. На конференцію було запрошено голову районної ради В.Білоуса, заступника голови, керівника апарату райдержадміністрації С.Погорєлова, голову обласної організації Українського Союзу ветеранів Афганістану І.Шердеця. На конференції звітували представники правління районної організації та голова ревізійної комісії. Після цього було обрано новий склад правління, ревізійну комісію й нового голову правління організації. За підсумками конференції головою районної організації повторно обрано Л.Соколову. По закінченні конференції присутні поклали квіти до пам’ятного знаку землякам, загиблим під час війни в Афганістані, який розташований у Сквері Слави, та запалили свічки. На невеликому мітингу воїни-інтернаціоналісти вшанували пам’ять жертв голодоморів та політичних репресій. О 16:02 під час проведення загальноукраїнської акції «Засвіти свічку», в рамках заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій було запалено свічки у вікнах адміністративного будинку райдержадміністрації.
● 25 листопада у Троїцькому районі до пам’ятника жертв голодоморів і політичних репресій відбувся Скорботний хід зі свічками та покладання квітів, присвячений Дню пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. О 16 год. у рамках Всеукраїнської акції «Засвіти свічку» було організовано запалення свічок у приміщеннях органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, організацій та установ.

27 листопада 2006,16:21 Версія для друку

1 млн. 734,1 тис. тонн палива видобуто гірниками Луганщині з початку листопада.

За оперативними даними паливно-енергетичного управління Луганської облдержадміністрації, минулого тижня підприємства вугільної галузі області працювали у нормальному виробничому режимі. Надзвичайних ситуацій і складних аварій не відмічалось. За 23 дні листопада 2006 року підприємствами вугільної промисловості області видобуто 1734,1 тис. тонн палива, це на 49,9 тис. тонн більше встановленого завдання. На електростанції України відвантажено 658,3 тис. тонн вугілля.
24 листопада ДП «Луганськвугілля» виконало встановлене річне завдання з видобутку вугілля в обсязі 2435 тис. тонн. 23 листопада гірники ВП «Шахта ім. Космонавтів» ДП «Ровенькиантрацит» виконали завдання 11 місяців 2006 року з видобутку вугілля, піднявши на-гора 594 тис. тонн, понад плану видобуто 11,8 тис. тонн антрациту. 21 листопада трудовий колектив ВП «Шахта ім.Ф.Е.Дзержинського» ДП «Ровенькиантрацит» виконав встановлене завдання листопада поточного року з видобутку вугілля в обсязі 88 тис. тонн.

27 листопада 2006,16:11 Версія для друку

Установка индивидуального отопления в жилых квартирах должна быть организованным и системным процессом. – Леонид Рисухин.

Полностью отказываться от центрального отопления в пользу индивидуального не целесообразно, считает и.о.заместителя председателя Луганской облгосадминистрации Леонид Рисухин. Он заявил, что власть не опасается того, что все больше людей стремиться установить у себя в квартирах автономное отопление и что в итоге не останется ни одного пользователя центрального теплоснабжения. По убеждению Леонида Рисухина, такое вряд ли произойдет, поскольку чтобы оборудовать индивидуальными котлами каждую квартиру в многоквартирных домах, по оценкам специалистов, нужно средств в 5-6 раз больше, чем на то, чтобы привести в порядок все действующие котельные и теплотрассы.
Однако процесс перехода населения на индивидуальное отопление жилья идет. По мнению и.о. зам. губернатора, его не нужно искусственно запрещать, но необходимо, чтобы этот процесс был управляемым. «Об этом мы как депутаты облсовета говорили еще летом и тогда, когда в Алчевске людей массово призывали оборудовать индивидуальные системы», – напомнил Леонид Рисухин. И добавил, что 3-4 года назад в Белокуракино эта проблема была решена организованно в течение одного межотопительного сезона. Там в массовом порядке все жилые квартиры были переведены на индивидуальное отопление, а больницы, школы и другие социальные учреждения – на автономные мини-котельные.
Вместе с тем, по мнению Леонида Рисухина, в больших городах Луганщины, таких как Луганск и Алчевск, переводить многоквартирные дома на индивидуальные системы целесообразно только в случае их большой отдаленности от котельных и тоже только организованно и массово всем сразу жильцам. Поскольку каждый случай установки нового мини-котла дает дополнительную нагрузку на газопровод дома: диаметр газовой трубы рассчитан только на работу газовых плит. По мнению Леонида Рисухина, если половина квартир в доме установит индивидуальное отопление, для безопасности всего дома необходимо будет менять газовую трубу. «Иначе зимой люди все равно останетесь без тепла: не будет давления газа – и индивидуальные котлы перестанут работать», - пояснил он.
Леонид Рисухин убежден, что индивидуальное отопление не может быть единственной формой сегодня: «Не нужно говорить об альтернативе, нужно, чтобы действовало в городах и централизованное отопление, и индивидуальное, групповые мини-котельные на два-три дома. По словам и.о зам губернатора, все эти виды организации теплообеспечения жилья имеют право на существование и должны действовать. Но все должно делаться грамотно, а не стихийно, с правильным инженерным и экономическим расчетом.

27 листопада 2006,16:07 Версія для друку

Оплатить высокие тарифы гражданам помогут государственные субсидии. – Леонид Рисухин.

Ситуацию в связи с повышением тарифов на жилищно-коммунальные услуги в Луганской области прокомментировал и.о. заместителя председателя Луганской облгосадминистрации Леонид Рисухин. Он отметил, что поднятие тарифов на услуги местных предприятий ЖКХ обусловлено тем, что они давно уже работают себе в убыток, накапливая долги перед поставщиками энергоресурсов и перед своими же работниками по зарплате. Новые тарифы позволят сбалансировать экономику коммунальных предприятий и дадут средства улучшение качества их услуг. Кроме того, по словам Леонида Рисухина, высокие тарифы дадут возможность оформить государственную субсидию большему количеству граждан, которые не в состоянии платить и которые в службы оформления субсидий представят соответствующие документы. «Сегодня по большому счету никто не рассчитывает на большой прирост платежей со стороны населения, поскольку действительно очень много граждан не имеют достаточных доходов, чтобы оплачивать поднятые тарифы, - заявил Леонид Рисухин. – Но все мы надеемся на Госбюджет, средства из которого придут в виде начисленных субсидий нашим гражданам».
Как признал Леонид Рисухин, чтобы получить субсидию, нужно собрать большое число документов, выстоять в очередях и т.п., но такая система является более социально справедливой, чем если бы государство выделяло эти же деньги в виде субсидий непосредственно для коммунальщиков. «Для предприятий ЖКХ – это был бы самый простой и надежный вариант, - согласился и.о.заместителя губернатора. – Такая система существовала ранее в Советском Союзе. Но там действовала другая система социальных гарантий, тогда не было ни очень бедных, ни очень богатых людей. Однако, если сегодня возвращаться к этой схеме, то доступ к дешевым тарифам будут иметь одинаково и бедные и богатые граждане. Поэтому государство пошло на более усложненный алгоритм начисления субсидий, но помощь государства, а это наши с вами налоги, идет адресная, т.е. непосредственно тем, кто в ней нуждается».
В связи с этим, Леонид Рисухин обратился к гражданам, которые нуждаются в субсидиях, чтобы они обязательно оформили их, не смотря на трудности и очереди. «Даже если вы придете оформлять субсидию в декабре, она будет начисляться не с момента обращения, а с начала отопительного сезона», - пояснил он.
По его словам, сегодня областная власть ведет активную работу по упрощению процедуры оформления жилищных субсидий. Это, прежде всего, упорядочение работы ЖЭКов и паспортных столов по выдаче гражданам необходимых справок. По словам Леонида Рисухина, дело усложнилось тем, что в паспортных столах очень много работы сейчас из-за того, что приватизация жилья населением должна была закончиться до 31 декабря текущего года. Поэтому граждане, опомнившись, кинулись оформлять в собственность свои квартиры. Но теперь этот срок продлен еще на два года. «Поэтому я призываю тех, кто спешит оформить приватизацию, не торопиться и прийти в начале 2007 года, чтобы дать возможность паспортным столам заниматься тем, что оперативно требуется сейчас – оформлением документов на предоставление субсидий», - заявил и.о. зам. губернатора.

27 листопада 2006,15:51 Версія для друку

3 декабря отмечается Международный день инвалидов.

3 декабря отмечается Международный день инвалидов. О ходе выполнения государственных и региональных программ по защите лиц с ограниченными физическими возможностями в Луганской области сегодня на брифинге рассказала и.о. начальника Главного управления труда и социальной защиты населения облгосадминистрации Аида Задорожная.
По её словам, для обеспечения спецавтотранспортом на учете состоит около 6 тысяч инвалидов, в том числе более 1 тыс. инвалидов войны. В текущем году спецавтомобилями «Таврия» уже обеспечено 85 инвалидов разных категорий, в том числе 42 из числа «чернобыльцев». До конца текущего года согласно распределения Министерства труда и социальной политики Украины инвалидам разных категорий (кроме инвалидов-чернобыльцев) будет выделено ещё 52 автомобиля «Таврия».
В государственном бюджете на 2006 год предусмотрены средства для обеспечения инвалидов разных категорий Луганской области техническими средствами реабилитации: 1064 инвалидных коляски, 5019 других средств реабилитации (костыли, трости, ходунки, стойки). По словам Аиды Задорожной, в настоящее время ведется работа по выдаче технических средств инвалидам.
За средства субвенции из Государственного бюджета в течение текущего года было оздоровлено более 900 ветеранов войны и лиц, на которые распространяется действие Закона Украины «О статусе ветеранов войны, гарантиях их социальной защиты» (вдовы погибших и умерших ветеранов войны). Также в этом году централизовано закуплено больше чем 1300 санаторно-курортных путёвок для лиц, которые пострадали вследствие Чернобыльской катастрофы. Из них уже прошли оздоровительные процедуры все 447 человек, имеющих инвалидность, связанную с последствиями аварии на ЧАЭС и 14 детей-инвалидов.
Аида Задорожная также отметила, что в области есть ряд специализированных учреждений для инвалидов. В частности, центр ранней реабилитации детей-инвалидов «Возрождение» и межрегиональный центр профессиональной социально-медицинской реабилитации для взрослых, с ограниченными физическими возможностями, из Донецкой и Луганской областей. На полном гособеспечении состоят инвалиды в интернатных учреждениях для престарелых и психоневрологического профиля. Им обеспечено 4-разовое питание на 12 грн. в день (2005г. – 8-9 грн. в день), мягкий инвентарь, культурно-развлекательные программы и т.п.
Главной проблемой социальной защиты инвалидов остается их трудоустройство. «Очень сложно найти работу инвалиду, которая бы отвечала его возможностям, кроме того, это рабочее место обязательно должно быть аттестовано», - сказала Аида Задорожная. Предусмотренная законом 4%-ная квота по трудоустройству инвалидов на предприятии не спасла положения. «Наверное, руководителю предприятия выгоднее заплатить штрафные санкции, чем взять на работу инвалида», - высказала своё мнение Аида Задорожная. По её словам, в начале этого года с целью разрешения вопросов трудоустройства инвалидов было заключено соглашение о взаимодействии между центром занятости, фондом социального страхования, Главным управлением труда и соцзащиты и фондом защиты инвалидов. Аналогичные соглашения подготовлены и в регионах. «Но, к сожалению, у руководителей нет сознания того, что эти люди вполне могут работать на предприятии и нужно создавать им условия для этого, или предоставлять надомную работу», - отметила Аида Задорожная.
30 ноября 2006 года в 11:00 в Луганском ПТУ-интернате для инвалидов (кв. Восточный, 9) пройдут областные мероприятия по случаю Международного дня инвалидов. Также планируется встреча губернатора с активистами инвалидного движения региона, вручение первоочередникам спецавтотранспорта.

27 листопада 2006,10:32 Версія для друку

Зниження цін на птицю, цукор та деякі продукти харчування зафіксовано на споживчому ринку області протягом тижня.

Державна інспекція з контролю за цінами в Луганській області повідомляє, що за даними моніторингу цін на основні споживчі товари на підприємствах торгівлі та продовольчих ринках за минулий тиждень з 17 листопада по 24 листопада 2006 року цінова ситуація на основні споживчі товари характеризується наступними змінами.
Протягом минулого тижня на підприємствах торгівлі області зафіксовано підвищення середніх цін на молоко жирн.2,5 відс. на 2,5 відс. (з 2,85 до 2,92 грн/л), обумовленого підвищенням оптово-відпускних цін товаровиробниками області за рахунок сезонного зростання закупівельних цін на основну сировину-молоко на 36,2 відсотки.
На підприємствах торгівлі області протягом тижня відбулося зниження середніх цін на хліб житньо-пшеничний на 0,5 відс. за рахунок розпочатку виробництва та реалізації ВАТ «Коровай» хліба «Полюшко» для незахищених верств населення за соціально низькими цінами.
Протягом тижня на підприємствах торгівлі та продовольчих ринках області відбулося зниження середніх цін на птицю (кури) на 0,5-0,9 відс. та цукор-пісок на 0,3-1,7 відсотки.
Ціни на яйця курячі на підприємствах торгівлі підвищилися на 1,4 відс., на продовольчих ринках - на 3 відсотки.
Протягом минулого тижня зафіксовано зниження оптово-відпускних цін на окремі ковбаси варені першого ґатунку товаровиробниками ЗАТ «Луганський м’ясокомбінат» до 2,6 відс., ЗАТ «Лисичанський м’ясокомбінат» на 2,5 відс. та ЗАТ «Краснодоський м’ясокомбінат» на 2,2 відсотки. Проте, у роздрібній торговельній мережі області зниження середніх цін на ковбаси варені першого гатуку відбулося тільки на 0,4 відс., що пов’язано із застосуванням підвищених рівнів торговельних надбавок до цін товаровиробників, які знизили оптово-відпускні ціни на продукцію. До порушників цінової дисципліни застосовуються економічні санкції, штрафи. Перевірки дотримання діючого порядку формування та застосування цін на продовольчі товари тривають.


Сторінки:
91011121314151617181920212223

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера