Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: четвер, 18 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
27 листопада 2006,10:09 Версія для друку

На Луганщині проходить Міжнародний музичний фестиваль, присвячений 100-річчю від дня народження Дмитра Шостаковича.

24 листопада в приміщенні Луганського обласного коледжу культури й мистецтв (вул. Лермонтова, 2в) відбулось відкриття Міжнародного музичного фестивалю, присвяченого 100-річчю від дня народження Дмитра Шостаковича «Я тисячами душ живу в серцях».
Ініціаторами фестивалю на Луганщині виступили управління культури і туризму облдержадміністрації, Луганський обласний коледж культури і мистецтв (ЛОККМ) і Луганський державний інститут культури і мистецтв (ЛДІКМ).
У Міжнародному фестивалі пам’яті музичного генія взяли участь талановиті студенти й викладачі вузу, музична громадськість і заїжджі знаменитості. У їхньому числі заслужений артист Росії, професор Московської державної консерваторії Юрій Тканов, китайська піаністка Вей Цинцей, піаніст із Сербії Йован Стоматович, а також відомий музичний колектив «Харків-квартет», творча молодь із усієї України.
Луганчани й гості області мають можливість стати учасниками 15 концертів-зустрічей з музикою Шостаковича. Вони будуть проходити в концертних залах ЛДІКМ, ЛОККМ й Сєвєродонецького музичного училища, в інших аудиторіях. 100-річчю Шостаковича буде присвячена науково-теоретична конференція, яку очолить член-кореспондент Академії мистецтв, доктор мистецтвознавства Марина Черкашина-Губаренко.
У програмі майбутнього фестивалю головне - музична спадщина Дмитра Шостаковича. В одному з камерних концертів пролунають його Соната для віолончелі й фортепіано, «Сатири» - п’ять романсів для голосу й фортепіано на вірші Саші Чорного, вокальний цикл на вірші Євгенія Долматовського й інші твори.
Концертна програма триватиме до 6 грудня 2006 року. У день закриття фестивалю концерт буде проходити під девізом «Посмішки генія». Будуть виконані сюїти Шостаковича - балетні й з музики до кінофільму «Овід», знаменитий Концерт для фортепіано з оркестром № 1 до-мінор.

24 листопада 2006,19:55 Версія для друку

Обращение председателя облгосадминистрации Александра Антипова к жителям Луганщины в связи с Днем памяти жертв Голодомора и политических репрессий

Дорогие луганчане, соотечественники!
Мало найдется в непростой истории не только Украины, но и мира таких ужасных бедствий, как Голодомор 32-33-го годов, и сложно сегодня рассматривать её отдельной страницей истории только одной страны, одного региона. На своем историческом пути наш народ прошёл немало трагических испытаний - однако все, что выпало на его долю в то, казалось бы, мирное время, по своим масштабам сравнимо с ужасами военного лихолетья.
Это - не преувеличение. Демографические, социально-экономические, историко-культурные последствия трагедии болью отзывались на Луганщине ещё долгие годы.
Сегодня, когда мы строим гражданское, демократическое общество, правовое государство, массовые политические репрессии и голод начала 30-х годов - грозное напоминание прошлого и предостережение будущему.
Горькая утрата погибших соотечественников стучит сегодня в наши сердца. И мы обязаны сделать все, чтобы память о них всегда была живой для нынешних и грядущих поколений.

24 листопада 2006,16:50 Версія для друку

Гірники ДП «Луганськвугілля» рапортували про дострокове виконання річного завдання з видобутку вугілля.

24 листопада 2006 року Державне підприємство «Луганськвугілля» достроково, після трирічного відставання, виконало річне завдання з видобутку вугілля, видавши на-гора 2435 тисяч тонн та збільшивши у порівнянні з минулим роком об’єм видобутку на 385 тисяч тонн.
В.о. генерального директора ДП «Луганськвугілля» Ю.Худяков підкреслив, що Урядом України до вугільної промисловості, безпосередньо до «Луганськвугілля» приділяється увага й надається конкретна підтримка. «Розуміючи значущість вугілля в забезпеченні енергетичної безпеки держави, шахтарі ДП «Луганськвугілля», вірні славним трудовим традиціям, стали на передноворічну трудову вахту і мають забезпечити надплановий видобуток до кінця року об’ємом у 320 тисяч тонн і виконати намічені заходи з підготовки шахт до сталої роботи в 2007 році», - заявив Ю.Худяков.

24 листопада 2006,16:30 Версія для друку

Из-за недостатка бюджетных средств на ЖКХ мы вынуждены искать другие возможные решения актуальных проблем. – Александр Антипов.

В рамках обсуждения на сессии Луганского облсовета вопросов о передаче в концессию объектов коммунальной собственности председатель облгосадминистрации Александр Антипов заявил, что это шаг к решению проблем ЖКХ в области. „Сейчас создана группа специалистов облгосадминистрации и научно-исследовательских институтов, перед которыми поставлена задача обследовать все жилищно-коммунальное хозяйство области, начиная с каждого жилого дома и до крупных объектов соцкультбыта», - сообщил губернатор депутатам. Это делается, по его словам, с целью определения объемов капиталовложений, необходимых для наведения порядка в жилищно-коммунальном хозяйстве Луганщины. По словам Александра Антипова, государственным бюджетом на 2006 год было выделено 1,4 млрд. грн. на ЖКХ всей Украины. В проекте Госбюджета на 2007 год заложено 3,4 млрд. грн. Вместе с тем, по грубым подсчетам, чтобы привести в порядок ЖКХ только нашей Луганской области надо 6-7 млрд. грн. «Такие деньги из бюджета страны мы, к сожалению, получим не скоро, - сказал глава облгосадминистрации. – Поэтому мы вынуждены икать различные пути решения этих проблем». По его словам, сегодня на рассмотрение депутатов облсовета вынесен вопрос не о передачи каких-либо предприятий в концессию, а о возможности такого шага в принципе. «Конкретно передача каждого объекта будет рассмотрена здесь на сессии и отдельно проголосована депутатами», - пояснил Александр Антипов.
В ходе сессии при обсуждении других вопросов Александр Антипов также отметил, что деятельность облгосадминистрации и облсовета по ликвидации задолженности по зарплате, пополнению облбюджета, решению вопросов по возврату НДС и другим наиболее актуальным проблемам будет максимально прозрачной и широко освещаться в СМИ.

24 листопада 2006,15:46 Версія для друку

На Луганщині налагоджено тісне співробітництво між облрадою та новим керівництвом облдержадміністрації. – Валерій Голенко.

24 листопада голова Луганської облради Валерій Голенко провів засідання шостої сесії облради п’ятого скликання. У сесії взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Антіпов, народні депутати України від Луганської області, міські голови, голови райдержадміністрацій, керівники провідних підприємств, установ та організацій області. Виступаючи на сесії, Валерій Голенко зазначив, що на Луганщині налагоджено тісне співробітництво між облрадою та новим керівництвом облдержадміністрації. На його думку, головним завданням облдержадміністрації та влади на місцях повинно стати недопущення зниження життєвого рівня населення, вирішення проблем економіки. Під час сесії депутати розглянули звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців поточного року, внесли зміни до облбюджету на 2006 рік, затвердили перелік об’єктів загальної власності територіальних громад, що передаються в концесію, порядок проведення концесійного конкурсу та укладання концесійних угод на об’єкти загальної власності територіальних громад Луганської області. Депутати також доручили облдержадміністрації у тримісячний термін розробити та представити проект Стратегії розвитку Луганської області на період до 2015 року. Під час сесії було схвалено ініціативу щодо транскордонного співробітництва шляхом створення єврорегіону, затверджено Програму розвитку та функціонування української та російської мов в Луганській області на 2007-2010рр., Програму «Патріот Луганщини», Програму реалізації молодіжної політики та Комплексну програму профілактики злочинності в Луганській області на 2007-2010рр., Програму соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки на 2007-2011рр.

24 листопада 2006,15:35 Версія для друку

Обласний бюджет Луганщини виконується у повному обсязі. – Юрій Балковий.

За 9 місяців 2006 року до обласного бюджету надійшло 858 млн.175 тис. грн, що на 71,7 відсотка більше, ніж у відповідному періоді 2005 року. Про це заявив начальник Головного фінансового управління Луганської облдержадміністрації, депутат облради Юрій Балковий. Доповідаючи про виконання обласного бюджету за 9 місяців поточного року він зазначив, що до загального фонду бюджету отримано 636 млн. 621,6 тис. грн, до спеціального – 221 млн. 553,4 тис. грн. З державного бюджету до загального фонду отримано дотацій – 134 млн. 234 тис. грн, субвенцій – 281 млн. 518,3 тис. грн, до спеціального фонду отримано субвенцій у сумі 151 млн. 948 тис. грн. Виконання прогнозних показників Міністерства фінансів України доходів загального фонду (без врахування міжбюджетних трансфертів) складає 103,3 %, передбачених розписом на звітний період - 102,2 %.
У порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшені обсяги фінансування видатків на державне управління на 67,7 %, освіту - на 42,7%, охорону здоров’я - на 38,8 %, соціальний захист населення - на 41,3 %, культуру і мистецтво - на 34,8 %, здійснення заходів з фізичної культури і спорту - на 49,3 %.
За словами Юрія Балкового, надходження до облбюджету відбуваються за планом, за виключення податку на прибуток підприємств обласної комунальної власності, якого надійшло лише половина від запланованого. Причина – у значному зменшенні прибутковості вказаних підприємств у зв’язку з подорожчанням енергоносіїв та тарифів на залізничні перевезення, зростанням фондів зарплати та невідповідності житлово-комунальних тарифів до їх фактичної собівартості.
В обласному бюджеті зараз захищеним статтям належить 75%. В тому числі на заробітну плату приходиться 54% обласного бюджету, та 27,4% – на сплату за використані енергоносії.
Згідно з частиною 4 статті 80 Бюджетного кодексу України, з пунктом 17 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласна рада вирішила затвердити звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2006 року.

24 листопада 2006,15:25 Версія для друку

Луганський Національний аграрний університет святкує 85 років від дня свого заснування.

24 листопада в Луганському Національному аграрному університеті пройшли урочистості з нагоди 85-річчя від дня заснування вузу. У них взяли участь в.о. заступника голови облдержадміністрації, заступник голови облради Микола Запорожцев та заступник голови облради Володимир Пристюк. Вони привітали колектив університету зі святом та відзначили вагомий внесок цього закладу у розвиток науки, підготовку висококваліфікованих кадрів для агропромислового комплексу Донбасу. Кращим викладачам вузу були вручені медалі «За заслуги перед Луганщиною», Почесні відзнаки «За розвиток регіону», Почесні грамоти облдержадміністрації та облради. Були також вручені іменні годинники від голови облради «За заслуги перед Луганщиною».

Історія аграрної освіти на Луганщині бере початок у 1826 році зі зразкової ферми, яка урядовою постановою 1841 року була перетворена у навчальну. У 1914 роді було створено Луганське сільськогосподарське училище, а у 1921 році рішенням Донецького губернського відділу народної освіти УРСР був створений Луганський рільничий технікум (за номенклатурою Наркомосвіти технікуми вважалися вищими навчальними закладами). У 1929 році технікум був перетворений в Луганський інститут рільництва, у 1930 році в інститут овочівництва, у 1934 році - в плодоовочевий інститут, а у 1936 році - в сільськогосподарський інститут. У 1998 році Постановою Кабінету Міністрів України на базі сільськогосподарського інституту був створений Луганський державний аграрний університет.
Університет IV рівня акредитації розвивається як навчально-науково-виробничий комплекс, який об’єднує дві філії науково-дослідних інститутів, один науково-дослідний інститут, 3 коледжі, 8 технікумів, обласну школу управління сільського господарства, ліцеї і школи.
В університеті діють 10 факультетів, на яких навчаються 13 тисяч 788 студентів. Професорсько-викладацький склад - 560 висококваліфікованих співробітників, серед них 67 доктора наук, професора; 195 кандидатів наук, доцентів.
У структуру університету входять 45 кафедр, сільськогосподарська дослідна станція, 8 науково-дослідницьких лабораторій, аспірантура з 14 спеціальностей, магістратура з 8 спеціальностей, друкарський цех, інші підрозділи. Для забезпечення практичної і професійної спрямованості навчального процесу в університеті є навчально-дослідне господарство та 5 філій випускаючих кафедр на виробництві.
Виробничу практику студенти проходять на підприємствах Луганської і Донецької областей і в навчально-дослідному господарстві університету. Понад 90% молодих спеціалістів працевлаштовуються на посади, що відповідають кваліфікаційним характеристикам. Більшість студентів розподіляється на підприємства Луганської і Донецької областей. За відгуками підприємств, ступінь володіння фаховими знаннями у випускників висока. Вихованці університету працюють в усіх областях та регіонах України. Серед них відомі вчені, організатори і технологи сільськогосподарського виробництва, державні діячі, багато з них відзначені урядовими нагородами.
Університет розширює і підтримує міжнародні зв’язки з закордонними навчальними закладами, науково-дослідними інститутами і заводами сільськогосподарського машинобудування із Росії, Білорусії, Данії, Німеччини і з Євросоюзом. Спільні розробки і проекти націлені на підтримку національних сільгоспвиробників та вдосконалення сільгоспосвіти в Україні. В агроуніверситеті функціонує інформаційно-консультативний центр для надання безпосередньої практичної допомоги в реформуванні аграрного сектору економіки відповідно Указу Президента України.

24 листопада 2006,14:57 Версія для друку

Александр Антипов сложил полномочия руководителя фракции Партии Регионов в Луганском областном совете.

Губернатор Луганщины Александр Антипов сложил с себя полномочия руководителя фракции Партии Регионов в Луганском областном совете. Об этом заявил председатель областного совета Валерий Голенко на сессии облсовета. По его словам, Александр Антипов отказался от руководства областной фракцией регионалов в связи с назначением на должность председателя Луганской облгосадминистрации и некорректностью совмещения этих двух должностей. Теперь руководителем фракции Партии регионов в Луганском областном совете избран Александр Арапов. Александр Антипов в качестве председателя облгосадминистрации включен в президиум областного совета на период до истечения полномочий нынешнего депутатского созыва.

24 листопада 2006,12:06 Версія для друку

Сьогодні в Києві відкривається персональна виставка луганського художника Віктора Скубака.

24 листопада 2006 року о 16:00 у Центральному будинку художників (м.Київ, вул. Січових стрільців (Артема), 1-5) відкриється персональна виставка члена Національної спілки художників України, викладача Луганського державного інституту культури і мистецтв Віктора Скубака. Виставка триватиме до 3 грудня.
Віктор Скубак працює в галузі станкового живопису. Член НСХ України з 1983 року. Спочатку закінчив Луганське державне художнє училище, а потім Київський державний художній інститут. Починаючи з 1974 року постійний учасник республіканських, всесоюзних, всеукраїнських, зарубіжних, міжнародних виставок (понад 50). Брав участь у багатьох республіканських творчих групах, всеукраїнських та міжнародних пленерах. Має персональні виставки. Твори знаходяться в Дирекції виставок Міністерства культури і туризму України, музеях України, різних зібраннях за кордоном.
З 1990 по 1996 роки двічі обирався головою правління Луганської обласної організації НСХУ. З 1999 року – на викладацькій роботі. Нині працює у Луганському державному інституті культури і мистецтв на посаді доцента, завідувач кафедрою живопису.
«Сюжети прості - сюжети самі вічні». Така філософія робіт Віктора Григоровича Скубака. Він йде по життю з девізом «уміти побачити себе зі сторони, порівняти зі справжнім і побачити своє місце...». Найрідніші серцю автора роботи - цикл «Міські пейзажі» Луганська.

24 листопада 2006,10:51 Версія для друку

За порушення вимог природоохоронного законодавства до адмінвідповідальності притягнуто 20 посадових осіб.

Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища в Луганській області на цьому тижні проведено 15 перевірок підприємств щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства. За порушення чинного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності 20 посадових осіб. Проведено державну екологічну експертизу 3 проектів, 29 підприємствам видано дозволи на розміщення відходів. Виконано радіаційне обстеження 2 об’єктів будівництва, що здаються в експлуатацію. Видані дозволи на спецводокористування 2 підприємствам, на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря - 36 підприємствам. Розглянуто 15 звітів про інвентаризацію викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Постійно здійснюється екологічний контроль 7 постами екологічного контролю в пунктах пропуску через державний кордон та 7 постами в зоні діяльності митниць призначення та відправлення. На виконання програми міжрегіонального і прикордонного співробітництва України та Російської Федерації на 2001-2007рр. постійно проводиться контроль стану транскордонного водного об’єкту річки Сіверський Донець. Держуправлінням продовжується робота по формуванню Переліку природоохоронних заходів на фінансування з Державного та обласного фондів ОНПС.


Сторінки:
101112131415161718192021222324

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера