Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: четвер, 25 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
24 листопада 2006,10:16 Версія для друку

В містах та районах області: Сєвєродонецьк

Виконком міської ради на своєму засіданні розглянув виконання «Програми розвитку інвестиційної діяльності в Сєвєродонецьку на 2005-2006 роки». В місті продовжується тенденція зростання інвестицій в основний капітал. За підсумками 9 місяців поточного року за рахунок усіх джерел фінансування освоєно майже 176 млн. грн. капітальних інвестицій. При цьому більша частка вкладень (понад 60 відсотків) складають витрати безпосередньо на капітальне будівництво, а решта частина – це витрати на придбання машин, обладнання та устаткування.
Основним джерелом інвестицій є власні гроші підприємств та організацій, і ці кошти становлять понад 87 відсотків загального обсягу. А, наприклад, кошти державного бюджету склали 0,1 відсотка загального обсягу інвестицій, кошти іноземних інвесторів - понад 4 відсотків.
Значні інвестиції в основний капітал підприємства вкладає ЗАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот». За 9 місяців їх обсяг склав майже 81 млн. грн.
Інвестиції відділу капітального будівництва міської ради в основний капітал дорівнюють за січень-вересень понад 3 млн. грн.. За їх рахунок велися роботи по газифікації Метьолкіне, реконструкція світлофорних об’єктів, капітальний ремонт та реконструкція доріг, будівництво житла, реставрація пам’ятника на пл. Перемоги, проектні роботи щодо подальшого будівництва та реконструкції об’єктів. За рахунок міського бюджету придбано три тролейбуси, дві машини «швидкої допомоги» та два сміттєвоза.
Сєвєродонецьк є привабливим для іноземних інвесторів, про що свідчить зростання за останні роки сукупного капіталу нерезидентів в місті. Взагалі ж він дорівнює майже 135 млн. доларів. За весь час надходження іноземних інвестицій до Луганської області питома вага Сєвєродонецька в їх загальному обсязі складає понад 50 відсотків. За 9 місяців іноземні інвестори спрямували в економіку міста понад 422 тис. доларів.

24 листопада 2006,10:04 Версія для друку

На Луганщине проходит региональный этап Всеукраинского конкурса «100 лучших товаров Украины 2006-2007».

В Украине проводится ІV национальный конкурс качества продукции (товаров, работ, услуг) «100 лучших товаров Украины 2006-2007». Его региональный этап в Луганской области проходит с октября месяца текущего года по март 2007г.
Организатором конкурса является Госпотребстандарт Украины, на региональном уровне - государственное предприятие «Луганскстандартметрология» совместно с облгосадминистрацией.
Основная цель конкурса - определить лучшую продукцию, работу и услугу, ознакомить потребителя региона с лучшими товарами, а производителю Луганской области - получить достойную оценку качества своей продукции, работы или услуги.
К участию в конкурсе приглашаются предприятия, организации, товаропроизводители всех форм собственности, занимающихся производством продукции и оказанием услуг в Луганской области. Заявки и соответствующие документы принимаются до конца декабря 2006 года.
Конкурс проводится в 4-х номинациях: продовольственные товары; промышленные товары для населения; товары производственно-технического назначения; роботы или услуги, которые выполняются или предоставляются в бытовой и производственной сферах. Экспертами и региональной конкурсной комиссией будет оцениваться конкретная продукция, работа, услуга по малым, средним и крупным предприятиям.
Для товаропроизводителей Луганщины предоставляется очередная возможность получить авторитетную оценку качества своей продукции, работы или услуги, пополнить ряд достойной продукции в 100 лучших товаров Украины и повысить имидж предприятий нашего региона на внутреннем и внешнем рынках.
В настоящее время в конкурсе уже принимают участие более 30 предприятий Луганской области, продолжается дальнейшая регистрация его участников.
Предприятия-победители областного уровня ІV Всеукраинского Конкурса качества продукции (товаров, работ, услуг) «100 лучших товаров Украины 2006-2007» смогут участвовать в общегосударственном этапе с апреля по ноябрь 2007 года.
Заявки на участие в конкурсе принимает региональная конкурсная комиссия, ГП «Луганскстандартметрология». Справки по телефонам: 95-34-12, 34-68-93, 95-41-31, 95-53-84.

24 листопада 2006,09:08 Версія для друку

Губернатор Луганщины Александр Антипов примет участие в заседании сессии областного совета.

Председатель Луганской облгосадминистрации Александр Антипов примет участие в заседании очередной шестой сессии Луганского областного совета пятого созыва, которая состоится сегодня в сессионном зале облсовета. В ходе сессии депутаты должны рассмотреть отчет о выполнении областного бюджета за 9 месяцев 2006 года, внести изменения в областной бюджет-2006, утвердить Программу развития и функционирования украинского и русского языков в Луганской области на 2007-2010 годы, Региональную программу «Патриот Луганщины». Также на сессии будут рассмотрены вопросы, связанные с управлением имуществом и кадровыми изменениями в руководстве объектов общей собственности территориальных громад области.

23 листопада 2006,15:54 Версія для друку

Пілотний проект, спрямований на подолання корупції, запроваджується на Луганщині

«Розробка системи оцінок діяльності державного органу щодо забезпечення дотримання законодавства про державну службу з урахуванням його оновлення та антикорупційного законодавства» - таку назву має пілотний проект, що реалізується Управлінням державної служби Головдержслужби України в Луганській області спільно з науковцями Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля.
За даними соціологічного опитування корупція займає восьме місце серед основних проблем суспільства, поступаючись лише проблемам бідності, зростанню цін, безробіттю. Сьогодні понад 62 відсотка громадян нашої країни вважають, що простіше дати хабара, ніж вирішувати свої питання у законний спосіб.
До теперішнього часу проблеми, пов’язані з корупцією на локальному рівні не вивчалися.
Данні ж УМВС України в Луганській області свідчать, що серед порушників антикорупційного законодавства значний відсоток (67,3) складають посадові особи місцевого самоврядування, які безпосередньо працюють з громадянами та надають їм державні послуги.
Тож мета проекту - розробка моделей інформаційного забезпечення протидії корупції та інструментів зменшення її проявів у діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.
До участі в реалізації пілотного проекту запрошено Перевальську райдержадміністрацію та Ровеньківську міську раду. Діятиме антикорупційна програма до 31 грудня 2008 року.

23 листопада 2006,12:36 Версія для друку

Регіональна програма створення нових робочих місць для засуджених допоможе покращити умови їх перебування у місцях позбавлення волі на території Луганської області. – Іван Мельниченко.

„Регіональна програма створення нових робочих місць для засуджених кримінально-виконавчої системи у Луганській області на 2006-2010 роки допоможе покращити умови їх перебування у місцях позбавлення волі”, – пояснив начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Луганської облдержадміністрації Іван Мельниченко.
За його словами, протягом останніх років діяльність установ Держдепартаменту України з питань виконання покарань у Луганській області фінансується у розмірі не більше 40 % від мінімально необхідної потреби. Внаслідок цього матеріально-технічна база установ і умови тримання засуджених та осіб, взятих під варту, не повною мірою відповідають вимогам Кримінально-виконавчого кодексу України, Закону України „Про попереднє ув’язнення”, Загальної декларації прав людини, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, європейським вимогам щодо умов для в’язнів. Про це неодноразово відзначали Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, представники Європейського комітету з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню, експерти Ради Європи, громадські правозахисні організації.
Для забезпечення жилою площею згідно із нормами, визначеними Кримінально-виконавчим кодексом України, необхідно реконструювати приміщення установ виконання покарань, переобладнати гуртожитки казарменого типу установ виконання покарань для блочного розміщення засуджених. Стає актуальним питання створення додаткових приміщень для утримання осіб, засуджених до довічного позбавлення волі, кількість яких за рік зростає в середньому на 7 - 10 осіб, а також робочих приміщень, що дасть можливість для працевлаштування цих осіб.
Забезпечення загальноосвітнього та професійно-технічного навчання в установах виконання покарань також потребує створення належної матеріально-технічної бази.
Знизився експлуатаційний рівень безпеки переважної більшості об’єктів інженерного та побутового призначення, збудованих понад 50 років тому. Це може становити загрозу здоров’ю і життю людей, спричинити виникнення аварій та надзвичайних ситуацій. Крім того, витрати, пов’язані з проведенням аварійно-відбудовних робіт на зазначених об’єктах, перевищують у 2-3 рази витрати з проведення профілактичного ремонту. Понад 60 % технологічного обладнання, що використовується в установах виконання покарань області, експлуатуються більш ніж 20 років. Це призводить до порушень техніки безпеки та охорони праці на виробництві. Саме на розв’язання усіх цих та інших проблем спрямована Програма створення нових робочих місць для засуджених кримінально-виконавчої системи у Луганській області на 2006-2010 роки. ЇЇ реалізація допоможе не тільки створити нові робочі міста для засуджених, які утримуються в установах виконання покарань в області, а й забезпечити стабільне функціонування органів, установ виконання покарань, слідчих ізоляторів, підприємств, закладів охорони здоров\'я управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в області та забезпечити реалізацію прав засуджених на гуманне ставлення і повагу до їх гідності, охорони здоров’я, особистої безпеки, освіти та праці.
Всього в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах області утримується майже 13,5 тис. осіб.

23 листопада 2006,12:18 Версія для друку

На Луганщині прийнято Регіональну програму створення нових робочих місць для засуджених кримінально-виконавчої системи у Луганській області на 2006-2010 роки.

Залучити пенітенціарні установи до промислового виробництва та створити нові робочі місця для засуджених має на меті нова Регіональна програма створення нових робочих місць для засуджених кримінально-виконавчої системи у Луганській області на 2006-2010 роки. Її затверджено розпорядженням голови Луганської облдержадміністрації. Також метою програми є забезпечення безумовного дотримання прав людини і громадянина в місцях позбавлення волі, стабільного функціонування органів, установ виконання покарань, слідчих ізоляторів, а також підприємств, закладів охорони здоров’я управління Держдепартаменту України з питань виконання покарань області. Програмою передбачається зміцнити матеріально-технічну базі установ, сприяти діяльності підприємств в них.
Перш за все, Регіональною програмою заплановано у виправних колоніях області переобладнати гуртожитки казарменого типу для блочного розміщення засуджених. Протягом 2007 року планується облаштувати додаткові місця в міжобласній соматичній лікарні при Луганському слідчому ізоляторі для надання спеціалізованої медичної допомоги засудженим до довічного ув’язнення в кількості трьох ліжко-місць. Серед заходів, направлених на поліпшення побутового забезпечення в’язнів, проведення капітального ремонту клубів, їдалень, лазень з пральнями та інженерних мереж і споруд в установах виконання покарань. До 2010 року мають бути реконструйовані та відремонтовані спеціалізовані навчальні центри та майстерні, школи та ПТУ на територіях колоній. Йдеться також про будівництво нових мереж водопостачання, водовідведення та реконструкцію котелень та теплових пунктів, прокладення кабельних комунікацій зв’язку у ряді виправних колоній.
Для залучення виробничого потенціалу установ з виконання покарань в економіку регіону, максимального включення їх в роботу щодо виконання замовлень установ і організацій області, а також для забезпечення працевлаштування спецконтингенту, в першу чергу, засуджених, які мають позови на аліменти, планується вирішити питання укладання договорів з виправними колоніями області на виготовлення і поставку продукції для потреб регіону. Це швейні вироби, гірничошахтне обладнання, залізобетонні вироби, металовироби, вироби зі склопластику та харчового поліпропілену, а також переробка відходів. Для підтримки колоній де планується організувати переробку вторинної сировини, сміття, скла та видобуток ти переробку природного каміння, передбачається залучити певні інвестиції. Спецвиробництва, які працюються по переробці шлаків ливарні, скла та поліетиленової маси мають отримати статус підприємств, які знищують відходи, з відповідним виділенням коштів на ці цілі.
Для того, щоб заходи Регіональної програми були реалізовані, вже до кінця поточного року планується звернутися до Кабінету Міністрів України з низкою пропозицій. Серед них: ініціювання внесення змін до законодавства стосовно економічного стимулювання суб’єктів підприємницької діяльності до розміщення своїх замовлень на підприємствах кримінально-виконавчої системи; внесення змін до законодавства щодо розміщення на спец підприємствах державних замовлень на деякі види продукції; розробка механізму передачі до цієї системи конфіскованих продовольчих та речових товарів, транспорту, обладнання та матеріалів для забезпечення потреб спецконтингенту.
За розпорядженням губернатора Луганщини „Про затвердження Регіональної програми створення нових робочих місць для засуджених кримінально-виконавчої системи у Луганській області на 2006-2010 роки” аналогічні місцеві програми доручено розробити у містах та районах області. Регіональну програму розроблено у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України „Про затвердження Державної програми покращення умов тримання засуджених на осіб, взятих під варту, на 2006-2010 роки”.

23 листопада 2006,10:54 Версія для друку

В містах та районах області: Троїцький район

Підсумки роботи з газифікації населених пунктів Троїцького району у 2006 році та перспективи на 2007 рік розглядались на засіданні колегії райдержадміністрації. Заступник голови райдержадміністрації М.Місяченко зазначив, що за 10 місяців поточного року в районі збудовано 63 тис. 468 м газових мереж, у тому числі підвідних газопроводів високого тиску – 30 тис. 838 м, а також розвідних газових мереж у селах – 24 тис. 985 м. До газового опалення підключено 519 житлових будинків. Газифіковано 3 школи. Ведуться будівельні роботи по підвідному газопроводу до с.Іллічівка: з 5 км вже прокладено 2,5 км, виконано 1977 м розвідних газових мереж по селу. У 2007 році планується закінчити будівництво підвідного газопроводу до сел.Покровське, Арапівка, Максимівка, Загір’я, а також виконати розвідні газові мережі по цих селах.

23 листопада 2006,10:39 Версія для друку

Освітні заклади, зокрема творчо працюючі педколективи, будуть завжди мати підтримку з боку органів влади. – Володимир Заблоцький.

«Освітні заклади, зокрема творчо працюючі педагогічні колективи, будуть завжди мати підтримку з боку органів влади», - зазначив в.о. заступника голови Луганської облдержадміністрації Володимир Заблоцький, відкриваючи обласний науково-практичний семінар в Стахановській гімназії №7. 22 листопада там зібралися директори загальноосвітніх навчальних закладів, які мають статус експериментальних, з мм. Луганська, Брянки, Свердловська, Красного Луча, Кремінського та Краснодонського районів, ліцеїв обласного підпорядкування. «Компетентнісний підхід до освіти в навчально-виховному процесі Стахановської гімназії № 7» - такою стала тема цього семінару.
Під час заходу Володимир Заблоцький також наголосив на самобутності культури Луганщини, необхідності більш повного висвітлення наших здобутків на державному рівні. Позитивним прикладом цього є участь загальноосвітніх навчальних закладів області в міжнародних виставках «Сучасна освіта в Україні».
У теоретичній частині семінару розкрито особливості експериментальної роботи в області, розвитку навчальних закладів системи загальної середньої освіти м. Стаханова, ролі управління навчальним закладом у створенні оригінальної освітньої практики. Учасники семінару ознайомились з основами компетентнісного підходу до організації навчально-виховного процесу в Стахановської гімназії №7, досвідом експериментальної роботи закладу.
У практичній частині їм було запропоновано знайомство з презентацією-захистом колективного проекту «Гімназія - родина, а я - її дитина», робота в творчих групах. Обмін досвідом між директорами експериментальних шкіл відбувся в ході «круглого столу». Також вони ознайомились з педагогічною виставкою «Від компетентності вчителя - до компетентності учня».
Семінар організували управління освіти і науки Луганської облдержадміністрації, обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, Стахановська гімназія №7 Стахановської міської ради.

22 листопада 2006,16:18 Версія для друку

Луганщина отметила День Свободы.

В соответствии с Указом Президента Украины № 1619/2005, подписанным в 2005 году, ежегодно 22 ноября в Украине празднуется День Свободы. Он отмечается с целью утверждения идеалов демократии, воспитания чувства национального достоинства. По этому поводу в Луганске состоялось областное торжественное собрание представителей региона. В нем приняли участие руководители областной госадминистрации, областного совета, делегаты из всех городов и районов Луганской области, ведущих вузом и предприятий, а также представители творческой интеллигенции всех церковных конфессий.
«Нам нужна свобода, но не как самоцель, а как фундамент, на котором еще предстоит построить новое демократическое общество», - заявил и.о. заместителя председателя Луганской облгосадминистрации Владимир Заблоцкий, приветствуя участников торжества. Он также подчеркнул: «Сегодня мы просто обязаны преодолеть политические амбиции и объединить свои усилия для решения насущных вопросов области».
С Днем Свободы участников областного торжества, которое состоялось в областном русском музыкально-драматическом театре, поздравили ведущие артисты Луганской областной филармонии, студенты областного колледжа культуры и искусств, взрослые и детские самодеятельные коллективы. В их исполнении сегодня звучали произведения украинских авторов.

22 листопада 2006,14:09 Версія для друку

Решение социальных проблем - сегодня главная задача областной власти. - Александр Антипов.

«Сегодня, когда наше молодое государство получило признание во всем мире, мы понимаем, что суверенная Украина дорога не только украинскому народу. Она важна для всего мира самобытностью культуры, неповторимостью своего национального колорита, историей, уникальными людьми. Но нам предстоит сделать еще очень многое для того, чтобы свободная Украина стала такой, какой ее хотели видеть наши предки. Можно без преувеличений сказать, что все мы являемся участниками и творцами новейшей истории Украины. Нам нужна свобода, и не как самоцель, а как фундамент, на котором еще предстоит построить новый дом.
На первом месте сегодня стоит решение огромного пласта социальных проблем. Однако непременным условием любых позитивных преобразований является социальная и политическая стабильность. Сегодня политики должны работать не на себя, а на государство, на развитие регионов, особенно таких сложных, как Луганщина. В нашей области действуют 44 религиозных конфессии, более тысячи общественных организаций; 118 партий, представляющих весь политических спектр Украины имеют своё представительство в регионе и мы в области просто обязаны преодолеть политические амбиции и объединить свои усилия для решения насущных проблем Луганщины, где на повестке дня – решение сложнейших вопросов реорганизации жилищно-коммунального хозяйства, организации новых рабочих мест, возвращение к жизни более 500 закрытых предприятий, поддержка угольной отрасли, ремонт автодорог и много других проблем, важных для двух с половиною миллионов луганчан, которые нам предстоит решать.
Мы не можем позволить себе роскошь заниматься пустыми разговорами. Нам необходимо действовать, и наши усилия должны быть направлены, прежде всего, на повышение жизненного уровня жителей региона.
Луганщина имеет большой природный, научно-технический и промышленный потенциал. Но самое большое богатство нашего края – люди, которые умеют работать и брать на себя ответственность за порученное дело, поэтому я верю в то, что все запланированное нам удастся претворить в жизнь».

Председатель Луганской облгосадминистрации
Александр Антипов


Сторінки:
111213141516171819202122232425

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера