Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: п'ятниця, 19 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
22 листопада 2006,12:24 Версія для друку

Приймати рішення про знищення неякісних чи небезпечних алкогольних напоїв та тютюну буде спеціальна комісія при облдержадміністрації.

Розпорядженням голови Луганської облдержадміністрації затверджено положення про комісію з питань утилізації чи знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів та її склад. Комісія прийматиме рішення щодо утилізації чи знищення неякісної або небезпечної продукції, її представники братимуть участь у проведенні утилізації чи знищення продукції та вестимуть облік утилізації чи знищення неякісної або небезпечної продукції. В ході засідань комісії, які мають проводитися не рідше одного разу на місяць будуть розглядатися документи, що є підставою для проведення утилізації чи знищення продукції, підписуватися за наслідками проведення утилізації чи знищення продукції акт в особі уповноваженого представника, а також вирішуватися спірні питання, які виникають під час проведення утилізації чи знищення продукції.
Для прийняття рішення про утилізацію чи знищення продукції до комісії подаються на розгляд такі документи: рішення управління МВС України в Луганській області, Державної податкової адміністрації у Луганській області, Луганської обласної санітарно-епідеміологічної станції, Державного управління екології та природних ресурсів в Луганській області, Головного Луганського обласного управління у справах захисту прав споживачів, ДП «Луганськстандартметрологія» про вилучення з обігу продукції; рішення власника продукції; висновок експертної установи про визнання неякісними або небезпечними алкогольних напоїв та тютюнових виробів; товаросупровідні документи на продукцію, яка підлягає утилізації або знищенню. Перед початком утилізації або знищення продукції Комісія проводить огляд виробів, з метою перевірки відповідності до наявної кількості та найменувань виробів, зазначених у рішенні про утилізацію або знищення продукції.
Згідно з Положенням про діяльність, Комісія з питань утилізації чи знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів є правомочною тільки за умови присутності всіх членів Комісії. До її складу входять відповідно по одному представнику від обласної ради, облдержадміністрації, Державної податкової адміністрації у Луганській області та Державного підприємства «Луганський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації». Очолювати комісію, за Положенням, має представник обласної ради. Тому її головою призначено начальника управління фінансового та економічного моніторингу виконавчого апарату Луганської обласної ради Ольгу Сімоненкову.

22 листопада 2006,11:47 Версія для друку

Майже на 3 млрд. грн. реалізували інноваційної продукції промислові підприємства Луганської області за 9 місяців 2006 року.

Впровадження передових науково-технічних досягнень у виробництво сприяє активізації інноваційної діяльності промислових підприємств області.
За даними Головного управління статистики у Луганській області, за січень-вересень поточного року інноваційну діяльність здійснювали 39 промислових підприємств або 6,4% загальної їх кількості. Майже третина інноваційно активних підприємств впроваджувала у виробництво інноваційні види продукції, 12,8% – нові виробничі процеси.
В обробній промисловості у січні-вересні 2006 року інноваційно активними були 9,4% промислових підприємств від їх загальної кількості. Більш сприйнятливими до нововведень були підприємства з виробництва коксу, продуктів нафтоперероблення, дві третини яких здійснювали інновації. У целюлозно-паперовій промисловості, видавничій справі частка інноваційно активних підприємств складала 15,4%, виробництві будматеріалів, скловиробів – 12,5%, хімічній і нафтохімічній промисловості – 10,6%, машинобудуванні – 9,6%, металургії та обробленні металу – 8,8%, харчовій промисловості – 8,6%. При цьому зовсім не займалися інноваційною діяльністю підприємства з видобування енергетичних та неенергетичних матеріалів, з виробництва деревини та виробів з неї, інших промислових виробництв, з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води.
Серед регіонів більшою, ніж в середньому по області, була частка підприємств, що здійснювали інновації, у містах: Лисичанську - 14,7%, Рубіжному - 11,1%, Луганську - 9,2%, Сєверодонецьку - 7,9%, Алчевську - 7,4%, Краснодоні - 6,7%, Свердловську - 6,5%, та районах: Біловодському - 33,3%, Лутугинському - 25%, Старобільському - 7,7%.
Із загальної кількості підприємств, що займались в цьому році нововведеннями, 12,8% придбали нові технології. Серед них підприємства харчової промисловості, з виробництва будматеріалів, скловиробів, машинобудування. Загальний обсяг витрат на технологічні інновації за 9 місяців 2006 року склав 56,8 млн. грн.
Із загальної кількості інноваційно активних підприємств інновації впроваджували 37 підприємств. Із них 13 підприємств освоїли виробництво інноваційних видів продукції, 5 – впровадили нові технологічні процеси, у яких застосовувались нові, або значно удосконалені методи виробництва. В цілому було впроваджено 22 види інноваційної продукції, кожний сьомий із яких – нові машини, устаткування, прилади, апарати тощо. Більш активно працювали у цьому напрямі інноваційної діяльності підприємства машинобудування (14 найменувань), хімічної та нафтохімічної промисловості (4), з виробництва інших неметалевих мінеральних виробів (3).
Інноваційно активними підприємствами впроваджено у виробництво 5 нових технологічних процесів, із яких 60% – маловідхідні або ресурсозберігаючі.
У січні-вересні 2006 року реалізовували інноваційну продукцію 36 підприємств, обсяг якої становив 2 млрд. 704,2 млн. грн., або 9% від загального обсягу реалізованої промислової продукції (у січні–вересні 2005 року – 844,3 млн.грн., або 3,6%).
Найбільший обсяг інноваційної продукції реалізовано підприємствами металургії та оброблення металу – 2205,5 млн.грн. (35,6% від обсягу реалізованої промислової продукції галузі), з виробництва коксу та продуктів нафтоперероблення – 236,1 млн.грн. (2,1%), машинобудування – 90,8 млн.грн. (7,1%), хімічної та нафтохімічної промисловості – 63,1 млн.грн. (2,5%).
Втім, рівень інноваційної активності підприємств в останній час залишається низьким. В числі факторів, що стримують впровадження інновацій, є дефіцит власних коштів, недостатня фінансова підтримка держави, великі витрати на нововведення, високий економічний ризик.

22 листопада 2006,11:02 Версія для друку

В містах та районах області: Кіровськ

З січня по вересень поточного року на обліку в Кіровському міському центрі зайнятості з метою пошуку роботи перебував 2371 мешканець. Станом на 1 жовтня 2006 року продовжили пошук роботи при сприянні служби зайнятості 860 безробітних. Рівень безробіття склав 3,4%, він знизився у порівнянні з аналогічним періодом минулого року лише на 0,2%. Програмою зайнятості у поточному році планувалось працевлаштувати 680 чол., знайшли роботу 636 чол., що склало 93,5% до запланованого. Рівень працевлаштування склав 26,8%. 22 безробітнім була надана одноразова виплата для заняття підприємницькою діяльністю. Роботодавці міста користуються й такою соціальною послугою служби зайнятості, як створення нових робочих місць під дотації, які надаються із коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Так, за 9 місяців 2006 року 27 роботодавцям міста було надано 40 дотацій з цього Фонду. Працевлаштовані 40 безробітних, 32 з яких отримали роботу у суб’єктів підприємницької діяльності. Сума коштів для фінансування цього виду соціальних послуг склала 208,5 тис. грн.
Співпраця з підприємцями міста щодо організації та проведення громадських оплачуваних робіт дала змогу охопити цією соціальною послугою 371 безробітного. З цією метою центром зайнятості були укладені 14 договорів з підприємствами міста на організацію даного виду робіт. Безробітними було відпрацьовано 3081 людино/днів. Сума коштів для фінансування цього виду тимчасової зайнятості безробітних склала 69,5 тис. грн., з яких 3,1 тис. грн. були отримані з місцевого бюджету, 10,2 тис. грн. – із коштів підприємств, а 56,2 тис. грн. – безпосередньо із коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. З початку року за сприяння міського центру зайнятості 131 чол. пройшов професійну перепідготовку. Підготовка велася по 28 професіях та спеціальностях. Рівень працевлаштування після профпідготовки склав 82%.

22 листопада 2006,08:54 Версія для друку

Далевские чтения в Восточноукраинском университете

Как сообщил Центр по связям с общественностью ВНУ им. Даля, 21 ноября в Восточноукраинском национальном университете имени Владимира Даля в рамках программы Далевских чтений состоялась научно-практическая конференция «Идеи В. И. Даля: история и современность».
Ректор Восточноукраинского национального университета имени Владимира Даля, доктор технических наук, профессор, академик Академии педагогических наук Украины Александр Голубенко в своем приветственном слове отметил: «Каждый год мы проводим эту конференцию. Это дань памяти нашему великому земляку. И хочу, чтобы результаты каким-то образом продолжили то дело, которым занимался Владимир Даль. Для студентов Далевские чтения – еще одна возможность узнать что-то новое, получить знания, за которыми они пришли в университет». На конференции также выступила начальник управления образования и науки областной государственной администрации Ирина Цымбал.
Председатель совета Ассоциации средств массовой информации Украины Виктор Петренко сообщил, что планируется цикл передач о великих личностях 19-20 столетий. И Владимир Даль заслуживает серию программ о его жизни и творчестве.
Состоялось награждение орденом «Знак Согласия» ІІІ степени тех, кто делает все, чтобы информационное пространство развивалось, чтобы в нем работали настоящие грамотные специалисты. Этим орденом были награждены Александр Голубенко и Николай Евдокимов. Кроме того, почетной грамотой был награжден директор департамента международных связей ВНУ им. В. Даля Валентин Гончаров «За большой личный вклад в подготовку кадров для средств массовой информации, совершенствование международных связей в сфере СМИ и повышение их роли в жизни мирового сообщества». Факультету массовых коммуникаций были подарены книги и видеомагнитофон.
Со своими докладами на Далевских чтениях выступили директор Центра далеведения ВНУ им. В. Даля Ирина Зайцева, профессор кафедры автоматики и систем управления Борис Локотош, заведующая Евпаторийским отделением Крымского филиала ВНУ им. В. Даля Виктория Струнина.
По завершению конференции состоялся просмотр спектакля студенческого театра университета «Жизнь, посвященная слову».

21 листопада 2006,15:29 Версія для друку

67,4% «чорнобильців» з Луганської області оздоровлено у різних санаторіях країни впродовж цього року.

За даними Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, з 1694 пільговиків, які подали заяви щодо санаторно-курортного лікування у 2006 році, оздоровлено 1141, що складає 64,7 відсотки від загальної потреби. Триває робота з формування єдиного обласного реєстру даних на 2007 рік громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Відповідно до „Положення про організацію оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, Головним управлінням праці та соціального захисту населення визначено порядок організації щорічного оздоровлення громадян, визнаних постраждалими відповідно до Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”. Відбір санаторіїв і закладів відпочинку для санаторно-курортного лікування здійснюється на конкурсній основі, згідно з п.13 Положення, шляхом проведення тендерних торгів. Єдиним критерієм оцінки відбору переможця – є вартість послуг згідно з статтею 26 Закону України „Про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти”. Так, у 2006 році в результаті проведених торгів було закуплено послуги дев’яти санаторіїв за різними напрямками санаторно-курортного лікування. А саме: дорослі - ДП „Санаторій Дніпровський”, м. Дніпродзержинськ, ДП „Санаторій Новомосковський”, с. Орловщина, Дніпропетровська область, санаторій „Маяк”, м. Євпаторія, „Санаторій ім. Пирогова”, м. Одеса; дитячі – санаторій „Затока” м. Одеса, санаторій „Озерний”, м. Кремінна, санаторій „Маяк”, м. Євпаторія, санаторій „Чайка”, м. Євпаторія; діти с батьками – санаторій „Нива”, м. Бердянськ, санаторій „Золотий колос”, м. Очаків.

21 листопада 2006,15:05 Версія для друку

На Луганщині проходять урочистості, присвячені 205-й річниці від дня народження видатного письменника, науковця, етнографа Володимира Даля.

21 листопада 1801 року у м. Луганську народився всесвітньо відомий вчений-лексикограф, письменник та етнограф Володимир Іванович Даль (1801-1872) Енциклопедист за складом розуму, відомий не тільки як автор „Толкового словаря живого великорусского языка”, але і як талановитий лікар - офтальмолог, перу якого належить чимало статей про медицину та гомеопатію, член-засновник Російського географічного товариства. Перелік досягнень великого Луганчанина можна продовжувати ще довго, але одне залишається беззаперечним – Володимир Даль високоосвічена, людина та громадянин назавжди вписав своє ім’я не тільки до світової історії та культури.
До 205-ї річниці від дня народження Володимира Даля в Луганській області проходить чимало заходів. 20 листопада у приміщенні літературно-музичної вітальні Літературного музею В.І. Даля для школярів молодших класів було організовано фольклорне свято «Далева казка», у проведенні якого активну участь взяли викладачі та студенти Луганського обласного коледжу культури та мистецтв.
21 листопада біля пам’ятника Володимиру Далю відбувся мітинг та церемонія покладання квітів керівництвом області та представниками громадськості, після чого 21 листопада в обласному російському драмтеатрі відбувся святковий концерт до цієї дати.
Цього ж дня в Східноукраїнському національному університеті ім. В.І.Даля розпочалися Х Міжнародні Далевські читання та науково-практична конференція “Ідеї В.Даля: історія та сучасність”. Конференція буде проходити два дні. В ній беруть участь представники культури та творчої інтелігенції Луганщини, педагоги та науковці з України та Росії, студенти вузів обласного центру. Під час конференції вони проаналізують вплив В.І. Даля на процес визнання самобутності українського народу, його традиції в творчості різних письменників, дадуть відповіді на запитання «чому вчить нас Даль», обговорять різні аспекти його наукової та творчої спадщини. За програмою «Далевських читань» учасники візьмуть участь в роботі «круглого столу», дискусії, прес-конференції. Також їм буде показана вистава студентського театру СНУ ім. В.І.Даля “Життя присвячене слову”.
Урочистості, присвячені 205-ї річниці від дня народження Володимира Івановича Даля, продовжаться 23 листопада в літературно-музичній вітальні його музею. Там відбудеться традиційний щорічний захід, цього року присвячений темі «Даль та Україна». В заході візьмуть участь представники облдержадміністрації, облради, керівники Луганських обласних осередків Національних творчих спілок України, представники творчої інтелігенції, науковці, громадськість. Присутні обговорюватимуть творчу спадщину Володимира Даля, його внесок в розвиток слов’янських культур, прослухають романси початку 19-го ст. у виконанні солістів обласної філармонії, народні пісні, музичні композиції у виконанні студентів композиторського відділення ЛДІК.
24 листопада – День відкритих дверей у літературно-меморіальному музеї Володимира Даля.

21 листопада 2006,13:29 Версія для друку

Луганщина отмечает 205 лет со дня рождения Владимира Даля, Казака Луганского, автора первого толкового словаря русского языка.

В 2006 году исполняется 205 лет со дня рождения известного литератора и ученого Владимира Даля, работавшего под псевдонимом Казак Луганский, автора первого в мире толкового словаря русского языка. Сегодня в Луганске, на родине Владимира Даля, начались торжества в его честь. В старой части города на улице, названной в его честь, у памятника Далю состоялся праздничный митинг, в котором приняли участие руководители Луганской облгосадминистрации, депутаты областного совета, культурная и научная общественность города, молодежь. Они возложили цветы к памятнику выдающегося соотечественника.
После этого в областном русском драмтеатре состоялся красочный музыкально-литературный праздник, посвященный 205-й годовщине со дня рождения Владимира Даля. В нем также приняли участие руководители Луганской области и областного центра, ученый, занимающиеся изучением наследия Даля, работники музея Владимира Даля в Луганске, творческая и научная интеллигенция, а также ученики луганских школ и студенты вузов.
«Личность, мировоззрение и творчество Даля являются примером политической мудрости, национальной терпимости и языковой толерантности», – заявил во время своего выступления и.о. первого заместителя председателя Луганской облгосадминистрации Юрий Арефьев. Он также отметил, что, прожив достаточно долго на Украине, Даль хорошо владел украинским языком, знал Украину, ее быт и обычаи, культуру и литературу. «Даль увязывал национальные особенности с жизненным укладом людей, с исторически сложившейся системой отношений. Эти идеи актуальны и сегодня, когда национальная идея Украины только формируется», – отметил Юрий Арефьев. Также Юрий Арефьев отметил связь литературного творчества Даля с украинской тематикой, с известными украинскими литераторами Евгенией Гребинкой, Григорием Квитка-Основьяненко, Тарасом Шевченко. По его словам два увлечения Даля – литературные занятия и собирание простонародных слов и выражений – стали главным делом его жизни и прославили его. «Толковый словарь живого великорусского языка», который содержит около 200 тыс. слов, Даль составлял 50 лет. О справедливом признании его заслуг перед мировой культурой говорит и то, что 2001год – год столетия литератора – по решению ЮНЕСКО был объявлен годом Владимира Даля.
В Луганске чествования Владимира Даля проходят ежегодно с 1982 года. Традиционными стали Далевские чтения – конференции далеведов из Украины и России, далевские четверги в музее Владимира Даля в Луганске, первом в Украине. В крупнейшем вузе края – Восточноукраинском университете им. В.Даля действует Далевский центр.

21 листопада 2006,11:54 Версія для друку

Почти 7 млн. грн. поступило в бюджеты всех уровней от субъектов игорного бизнеса Луганской области за І полугодие 2006 года.

О результатах работы налоговых органов области за 10 месяцев текущего года в сфере легализации игорного бизнеса на брифинге в облгосадминистрации сообщили представители ГНА в Луганской области: заместитель начальника управления налоговой милиции Дмитрий Чебанов и начальник отдела оперативного контроля управления контрольно-проверочной работы Андрей Марков.
По их словам, по состоянию на 16 ноября 2006 года в городах и районах Луганской области зарегистрировано 107 субъектов хозяйствования, которые осуществляют деятельность в сфере игорного бизнеса. Услуги предоставляются на 162 столах для бильярда, 3705 игровых автоматах с денежным или имущественным выигрышем и 11-ти дорожках кегельбана. Зарегистрировано 15 субъектов хозяйствования, которым принадлежат 17 казино. Осуществляют свою деятельность только 11. Из них по состоянию на 1 ноября текущего года патенты на игорное оборудование были приобретены только 5 казино. Всего с начала года в регионе субъектами предпринимательской деятельности в сфере игорного бизнеса приобретено 3949 торговых патентов, в том числе 3722 на игровые автоматы. Представители областной ГНА сообщили, что сегодня в Луганской области в игорной индустрии легально работает порядка 4 тыс. объектов. Однако четвертая часть этого бизнеса, полагают специалисты, всё ещё находится «в тени».
За первое полугодие 2006 года общий валовый доход в данной отрасли составил 28,2 млн.грн., из которых 6,8 млн.грн. налогов и сборов уплачено в бюджеты всех уровней. Кроме того, около 4 млн. грн. поступило в госбюджет за приобретенные лицензии на проведение азартных игр.
По результатам 115 проверок в бюджет доначислено более 200 тыс.грн. платежей и финансовых санкций, возобновлена практика проведения хронометражей фактически полученной выручки в игорных заведениях, изъято 236 единиц игорного оборудования и автоматов на общую сумму 2,2 млн. гривен. 14 должностных лиц привлечено к административной ответственности на общую сумму более 3 тыс.грн., прекращена деятельность 38 залов игровых автоматов и 6 казино.

21 листопада 2006,10:33 Версія для друку

Решать проблему защиты прав детей семья, школа и общественность должны совместными согласованными усилиями. – Борис Дьяченко.

«Решать проблему защиты прав детей семья, школа и общественность должны совместными согласованными усилиями», – заявил заместитель начальника управления образования и науки Луганской облгосадминистрации Борис Дьяченко на брифинге для СМИ. Совместно с и.о. начальника службы по делам несовершеннолетних облгосадминистрации Светланой Чученко он рассказал журналистам как в Луганской области выполняются Указы Президента Украины „О проведении в Украине в 2006 году Года защиты прав детей” и „О первоочередных мерах по защите прав детей”. «У школы сегодня много проблем, но соблюдение и обеспечение прав ребенка - на доступное образование, на обучение на родном языке, на всестороннее развитие личности, на уважительное отношение со стороны взрослых - является одной из приоритетных задач современной школы», - отметил Борис Дьяченко. По его словам, в учебных заведениях области внедряются принципы педагогики сотрудничества. Кроме того, детям даются правовые знания об их правах и обязанностях, о законодательной стороне защиты прав ребенка. Со стороны государства оказывается материальная помощь учебно-воспитательным заведениям области. Из государственного бюджета в текущем году Луганщина получила 4,2 млн. грн. на приобретение коррекционного оборудования для специализированных школ, где учатся слабовидящие и слабослышащие дети. На оздоровление воспитанников школ-интернатов было выделено около 8 млн. грн.
Всего в области действует 14 домов-интернатов и 9 приютов для несовершеннолетних. По словам Светланы Чученко, в перспективе приюты должны быть реорганизованы в центры социальной помощи детям, попавшим в кризисную ситуацию. По ее словам, это даст возможность детям находиться в них более длительное время и пройти социально-психологическую реабилитацию. В этом году через приюты прошли 1117 несовершеннолетних. Финансирование приютов осуществляется из областного бюджета. Выделенная в этом году сумма – 5 млн. 930 тыс. 95 грн. поступает в полном объеме. Из государственного бюджета на развитие материально-технической базы было выделено 800 тыс. грн., а 6 приютам, в которых не было транспортных средств, они выделены. Поступает также помощь от частных лиц, благотворительных организаций и фондов, что позволяет оздоровить детей на побережьях Черного и Азовского морей, обеспечить экскурсионные поездки, посещение цирка, ледового катка, театральных представлений.
«Вопрос защиты детей, особенно детей-сирот и детей, оставшихся без родительской опеки, ставится остро на самом высоком государственном уровне», - заявила Светлана Чученко. В текущем году проведено 725 рейдов, в результате которых задержано 1215 детей, из которых 165 – это дети дошкольного возраста, 296 детей были задержаны за бродяжничество и попрошайничество. Обследовано 1572 неблагополучные семьи, 234 несовершеннолетних изъяты из семей, где была реальная угроза их жизни и здоровью. По итогам рейдов привлечено к ответственности 15 должностных лиц, 496 родителей. С целью защиты прав несовершеннолетних подготовлено 411 исков о лишении родительских прав, из которых 348 удовлетворены судами. Дети переданы под опеку родственников, в интернатные учреждения, а также в приемные семьи и детские дома семейного типа.
По словам Светланы Чученко из 5094 детей-сирот и лишенных родительской опеки, живущих в Луганской области, только 1400 действительно не имеют отцов и матерей. «Остальные сироты при живых родителях. И каждый из этих детей надеется, что снова обретет семью, что ему повезет, – отметила Светлана Чученко. – Поэтому главная задача службы по делам несовершеннолетних – определить детей в семьи». На сегодняшний день в области создан региональный банк данных на детей-сирот и детей, лишенных родительской опеки, которые подлежат усыновлению. Это около 1,5 тыс. детей, из них 430 были поставлены на учет в этом году.
В результате проведенной работы 523 ребенка вернулись в семьи, 270 – определены в школы-интернаты, детские дома, 35 взяты под опеку.
В вопросах социально-правовой защиты детей Луганщины служба по делам несовершеннолетних облгосадминистрации активно работает с Благотворительным фондом «Подросток», Национальным фондом «Украина – детям», международными представительствами, религиозными структурами. Все эти организации оказывают конкретную помощь. Специалисты областного центра социально-психологической реабилитации несовершеннолетних проводят комплексные медико-психологические обследования и индивидуальные коррекционные программы для воспитанников приютов и школ-интернатов Алчевска, Антрацита, Стаханова, Свердловска, Красного Луча, индивидуальные консультации, тренинговые занятия в школах области на темы «Твои права», «Общаться – это здорово», «Откажись от вредных привычек». Всего специалистами центра была оказана помощь 10 тыс. детей.
В Луганской области проживает 392 тыс. 856 детей. Из них 5 тыс.94 – это дети-сироты и дети, оставшиеся без опеки родителей, 5 тыс. 457 – дети-инвалиды, 4 тыс.348 – дети, пострадавшие вследствие аварии на ЧАЭС, 3 тыс. На учете в службе по делам несовершеннолетних состоит 192 ребенка.

20 листопада 2006,16:29 Версія для друку

25 листопада - День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій

25 листопада поточного року в усіх регіонах України пройде церемонія вшанування пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій.
«Три голодомори, які були в історії Україні, визнанано й підтверджено документально. І це, безумовно, трагедія українського народу», - зазначив в.о. заступника голови Луганської облдержадміністрації Володимир Заблоцький. За його словами, 25 листопада в 15:00 в парку Пам’яті м.Луганська за участю керівників облдержадміністрації, обласної ради, духовенства, представників політичних організацій, громадськості, молоді відбудеться покладання траурних вінків, квітів і горщиків з пшеницею до пам’ятного знаку жертв голодоморів та політичних репресій.
О 15:30 на площі Героїв Великої Вітчизняної війни біля пам’ятника Тарасу Шевченку пройде панахида по загиблим. Перед присутніми виступлять керівники області і міста, культурні діячі.
Одночасно у м. Києві проходитимуть Всеукраїнські жалобні заходи за участю делегацій з усіх регіонів країни. О 16:00 Президент України Віктор Ющенко звернеться до українців з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. Пряму трансляцію цього звернення луганчани зможуть побачити по електронному табло в центрі міста. Після загальнонаціональної хвилини мовчання учасники заходу запалять свічки у пам’ять загиблих.
На всій території України 25 листопада буде приспущено Державний Прапор України, обмежено розважальні заходи.


Сторінки:
121314151617181920212223242526

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера