Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: четвер, 02 травня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
10 листопада 2006,10:03 Версія для друку

В містах та районах області: Сєвєродонецьк

В місті підбито підсумки конкурсу на кращий будинок, кращий двір та кращий під’їзд. Про це повідомили в прес-службі Сєвєродонецької міської ради. Конкурс проводився за рішенням виконкому міськради і мав за мету покращення благоустрою міста, збереження будинків та прибудинкових територій, розширення можливостей органів громадського самоврядування. Передбачалось також, що він покаже, хто з мешканців дбає про своє місце проживання, турбується про благоустрій.
Змагатися відважились чотири під’їзди, стільки ж дворів та 14 будинків. Їх стан оцінювався різностороннє, адже в конкурсні комісії були представники не тільки управління житлово-комунального господарства, а й архітектури, санепідстанції, підприємства «Зелене господарство».
І ось переможці визначені. Примітно, що всі вони з багатоповерхівок, а не з 2-, 3-поверхових затишних будинків старої частини Сєвєродонецька, де ростуть багатолітні, не потребуючи особливого догляду дерева, а мешканці люблять розбивати квітники, не побоюючись, що їх пошкодить дітвора під час ігор. Прикметою життя стає той факт, що за зразковий порядок почали боротися і мешканці багатонаселених нових районів. Не все виходило з першого разу. Але мешканцям першого під’їзду 5-поверхового будинку № 99 по вулиці Гагаріна (житловий фонд ОСББ «Луч») все ж таки вдалося добитися затишку. В під’їзді чистота, в темний період доби світять електролампочки, на підвіконнях, на сходових площадках – квіти. І такий порядок – не поодинокий випадок в будинках, але перший під’їзд по Гагаріна, 99 під час перевірки конкурсною комісією був визнаний поза конкуренції.
А мешканці 9-поверхового будинку № 3 по шосе Будівельників (житловий фонд КПЖ «Злагода») більш уваги привернули обладнанню двору. Багато місця вони відвели дитячому майданчику, обгородивши його та облаштувавши тут не тільки традиційну пісочницю, а й поставивши багато різного обладнання для того, щоб малечі було де грати та жвавитись.
Кращим будинком визнана 9-поверхівка по Гвардійському проспекту № 81 відомчого житла Сєвєродонецької ТЄЦ.
Щодо організаторів конкурсу, то, за словами начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Миколи Спірченка, є намір зробити такий конкурс традиційним.

10 листопада 2006,09:58 Версія для друку

Перспективи впровадження в області гарантованого пакету медичних послуг для населення обговорили на першому публічному диспуті в Луганську.

9 листопада в Луганську в рамках громадського обговорення „Концепції розвитку охорони здоров’я в Луганській області” відбувся перший публічний диспут за темою: „Гарантований пакет медичних послуг для населення. Перспективи та наслідки його впровадження на регіональному рівні”. У заході взяли участь керівники управлінь облдержадміністрації, члени комісії з питань охорони здоров’я та навколишнього середовища Громадської ради при облдержадміністрації, науковці, керівники лікувально-профілактичних закладів та представники громадських організацій області.
Учасники диспуту обговорили можливості й ризики введення гарантованого пакету медичних послуг для населення, розглянули стан бюджетного фінансування галузі охорони здоров’я та запропонували різноманітні шляхи покращення ситуації. В ході диспуту присутні одностайно виступили за необхідність змінити саму систему фінансування галузі охорони здоров’я в країні. Як планується, в Луганській області відбудеться вісім подібних публічних диспутів, на яких будуть обговорені питання доступності медичних послуг для населення, формування оптимальної галузевої структури на регіональному рівні, впровадження інноваційних підходів та системи якості охорони здоров’я.

10 листопада 2006,09:37 Версія для друку

105,7 тис. куб. м ліквідної деревини заготовлено лісогосподарськими підприємствами Луганщини за 9 місяців 2006 року.

За даними Головного управління статистики у Луганській області, у січні-вересні поточного року лісогосподарськими підприємствами вироблено продукції лісового господарства на суму 25 млн. 311,9 тис. грн., що на 35,5% більше, ніж у відповідному періоді 2005 року. Частка обсягів продукції лісозаготівель у загальних обсягах продукції лісового господарства становила 46,2%. Від усіх видів рубок та очищення від захаращеності загалом заготовлено 105,7 тис.куб.м ліквідної деревини, що майже на рівні відповідного періоду минулого року, у тому числі від рубок головного користування – 19,5 тис.куб.м (18,5% загальних обсягів заготівлі деревини) та від рубок, пов’язаних з веденням лісового господарства, інших рубок та очищення від захаращеності – 86,2 тис.куб.м (81,5%).
Із загальної кількості заготовленої деревини лісоматеріали круглі склали 22,6 тис.куб.м, дров’яна деревина для технологічних потреб – 33 тис.куб.м, дрова для опалення – 49,3 тис.куб.м, що відносно всієї заготовленої деревини складає відповідно 21,4%, 31,2% та 46,6%.
Залишки невивезеної деревини, яка підлягає реалізації, становили 33,2 тис.куб.м, що менш, ніж у відповідному періоді минулого року на 1,7%, а площа лісосік, яка підлягає очищенню, зменшилась майже на половину і склала у звітному періоді 1,1 тис.куб.м.
Основними лісокористувачами в області є підприємства Держкомлісгоспу – ДЛГО “Луганськліс”, до складу якого входить одинадцять лісомисливських господарств.

09 листопада 2006,17:45 Версія для друку

Обвинения в том, что луганчане не признают Голодомор 1932-1933г.г. и не чтят память его жертв, не имеют под собой никаких оснований.

В селе Стрельцовка Меловского района 7 ноября по инициативе областной организации Народного Руха Украины состоялось установление памятного знака – Креста – в память жертвам Голодомора 1932-1933 г.г. В мероприятии приняли участие около 150 жителей и гостей села, ученики Стрельцовской средней школы. В тот же день на информационно-политическом портале «ИРТАфакс» был размещен материал «Кто-то сверху» спустил темник школам игнорировать акцию Луганского Руха?». В материале приведены слова главы ЛОО НРУ Сергея Шакуна о том, что учеников двух школ из соседних сел «не пустили на мероприятие»: «В последний момент поступило указание сверху не пускать учеников на установление креста. В итоге на мероприятии были только ученики одной школы».
Как сообщили в отделе образования Меловской райгосадминистрации, участие в данном мероприятии учеников Стрельцовской средней школы было обеспечено по поручению заместителя председателя Меловской райгосадминистрации В.М. Рукавицина.
Руководитель районного отделения НРУ А.В. Величко обращался с неофициальной просьбой к начальнику отдела образования О.О.Кострикиной об обеспечении участия в церемонии учеников Мусиевской и Калмыковской сельских школ в установке памятного знака. Однако никакие меры, со стороны инициаторов акции, для обеспечения организованной и безопасной доставки детей, приняты не были.

09 листопада 2006,16:44 Версія для друку

У 2006-2007 навчальному році організовано підвіз до шкіл 9 тисяч 319 учнів, що становить 100% від потреби.

Зменшення учнівських контингентів, викликане несприятливою демографічною ситуацією в області, призводить до вимушеного закриття частини шкіл у сільській місцевості. Реалізація програми „Шкільний автобус” сприяє створенню належних умов для забезпечення якісних освітніх послуг у загальноосвітніх навчальних закладах сільської місцевості.
Згідно з планом Міністерства освіти і науки України за кошти державного бюджету у 2004-2005 роках було придбано 22 шкільних автобуси для 17 сільських районів області та м.Свердловська. За рахунок місцевих бюджетів у 6 сільських районах області у 2005-2006 роках було придбано 11 спеціальних транспортних засобів для перевезення учнів Сватівського, Новоайдарського, Краснодонського, Новоспковського, Кремінського, Старобільського районів. З метою повного забезпечення перевезення учнів та вчителів до місця навчання і додому у 2006-2007 навчальному році відділами освіти районних державних адміністрацій додатково орендується 129 спеціалізованих транспортних засобів.
У 2006-2007 навчальному році організовано підвіз 9319 учнів, що становить 100% від потреби та 447 вчителів. Учні та вчителі підвозяться до 233 навчальних закладів із 380 населених пунктів області. Мінімальна та максимальна відстань підвозу становить від 1,5 км. (Перевальський район) до 30 км (Старобільський район).
Для повного якісного забезпечення підвозу учнів та вчителів до місця навчання і додому на даний час потрібно 137 шкільних автобусів.
Щоквартально, з метою дотримання безпеки перевезення учнів та педагогічних працівників шкільні автобуси проходять перевірку технічного стану органами УДАІ УМВС України у Луганській області. В результаті спільних заходів Управлінням Державної автоінспекції УМВС України в Луганській області та управлінням освіти і науки „Шкільний автобус” було перевірено 103 автобуси, які використовуються для регулярного перевезення учнів до навчальних закладів.
В результаті перевірки було виявлено 32 технічно несправних автобусів, з них: 1 автобус було переобладнано без відповідних погоджень, 5-з несправним рульовим керуванням, 3 – з несправною гальмовою системою, 1-з несправним аварійним виходом. Сьогодні в роботі знаходиться 39 автобусів, що перебувають в експлуатації 10 і більше років. Також виявлено 48 порушень правил дорожнього руху, допущених водіями автобусів, що здійснюють регулярні перевезення учнів до навчальних закладів. Для усунення виявлених недоліків органами ДАІ видано 42 приписів.

09 листопада 2006,16:14 Версія для друку

В містах та районах області: Міловський район

7 листопада в управлінні агропромислового розвитку відбулось підсумкове засідання районного штабу по збиральним роботам та сівбі озимих культур. Зазначено, що площа збирання зернових культур становить 12,4 тис. га, валовий збір – 15,7 тис. тонн при середній урожайності 12,6 ц/га. Площа збирання кукурудзи на зерно - 1000 га, що становить 83% до планового показника, валовий збір – 2,4 тис. тонн при середній урожайності 24 ц/га. Площа збирання соняшнику становить 5,5 тис. га, що становить 75% до планового показника, валовий збір – 5 тис. тонн при середній урожайності 9 ц/га. Посіяно озимини 9,2 тис. га або 105% до плану. Зорано зябу 10,8 тис. га, що становить 70% до плану. Крім цього, були затвердженні списки передовиків сільськогосподарського виробництва та розроблені подання на нагородження грамотами й листами подяки з нагоди Дня працівників сільського господарства.

09 листопада 2006,15:31 Версія для друку

Кожній дитині – власну родину

Сьогодні в облдержадміністрації відбулась нарада з питань розвитку національного усиновлення в Україні. В ній взяли участь спеціалісти служб у справах неповнолітніх міськвиконкомів і райдержадміністрацій, які ведуть питань опіки, піклування та усиновлення.
На цей час в Луганській області мешкає 5094 дітей, які залишилися без піклування батьків, з них - 1400 діти-сироти.
Згідно чинного законодавства, всі діти, які підлягають усиновленню, занесені до регіонального банку даних. За останніми даними таких дітей 2537. І кожна дитина бажає жити в сім’ї. Обласною службою у справах неповнолітніх ведеться наполеглива робота щодо влаштування дітей-сиріт та дітей, які залишилися без батьківського піклування, в родини. Протягом 9 місяців поточного року було усиновлено 109 дітей з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 70 - українськими громадянами, 39-іноземцями.
Також набувають поширення сімейні форми виховання. В області функціонують 6 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 33 дитини, та 34 прийомних сім’ї, до яких направлено на виховання 52 дітей.
Учасниками наради обговорені питання щодо ведення обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які підлягають усиновленню, взаємодії структур в процесі створення та функціонування дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, проаналізовано стан діяльності служб у справах неповнолітніх щодо створення та ведення електронної системи обліку неповнолітніх, які перебувають у складних життєвих умовах.
Для вирішення питань з усиновлення та створення дитячих будинків сімейного типу і прийомних сімей громадяни мають звертатися в служби у справах неповнолітніх міськвиконкомів та райдержадміністрацій, а також в службу у справах неповнолітніх облдержадміністрації за адресою: м. Луганськ, пл. Героїв Великої Вітчизняної війни,9, тел. 58-61-53, 58-40-92.

09 листопада 2006,14:25 Версія для друку

На Луганщині проходять святкові заходи до Дня української мови та писемності.

До Дня української мови та писемності в області проходить ряд урочистих заходів. В Луганській обласній бібліотеці для дітей організовано свято рідної мови для школярів старших класів „Мово рідна, звучи в нашім домі!”, для молодших учнів - „Подорож до королівства слів”. В обласній бібліотеці для юнацтва - літературна бесіда „На рівні серця світ безмежний” з циклу „Україна у просторі й часі”.
В Луганському національному педагогічному університеті ім. Т.Г.Шевченка пройшла фольклорна наукова конференція „Література, фольклор, етнографія сходу України в системи етнокультури”.
Літературні свята також відбулися серед шкільних та професійно-технічних закладів області: відбірковий шкільний конкурс регіонального етапу Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика, засідання гуртка „Плекаємо рідну мову”, організованого Методичним центром професійно-технічної освіти.

09 листопада 2006,12:31 Версія для друку

Вперше за останні роки на Луганщині на державному кордоні України виявлено та вилучено величезну партію марок акцизного збору на алкогольні напої

8 листопада співробітниками податкової міліції Луганської області спільно з військовослужбовцями Луганського прикордонного загону близько селища Мілове виявлено 220 тисяч марок акцизного збору на алкогольні напої виробництва Російської Федерації. За словами податківців, це величезна партія. Більш того, за останні роки подібного прецеденту на нашій території взагалі не було.
При відпрацюванні оперативної інформації щодо діяльності у прикордонній зоні об’єктів для накопичування та зберігання товарів, призначених для незаконного переміщення через державний кордон України, на відстані близько 100 метрів від кордону в приватній будівлі було викрито сховище. Під час її огляду знайдено товар виробництва Туреччини (одяг, взуття, ковдри та інше), призначений для контрабандного вивозу до Російської Федерації.
При детальному огляді пакетів встановлено, що під одягом замасковано близько 220 тисяч марок акцизного збору на алкогольні напої виробництва Російської Федерації. Вони мали вигляд суцільної стрічки, змотаної в рулон, ще не розрізаної на окремі марки. Всього було знайдено 44 рулони, в кожному з яких містилося майже по 5 тисяч марок.

Для вирішення питання та встановлення каналів надходження виявлених марок акцизного збору, а також причетних до цього осіб, згідно з чинним законодавством, всі марки вилучено співробітниками податкової міліції.
Подальша перевірка за даним фактом триває.

Управління податкової міліції ДПА в Луганській області

09 листопада 2006,10:11 Версія для друку

Провідні підприємства області в цілому дотримуються запланованих обсягів виробництва.

За даними управління промисловості Луганської облдержадміністрації, за минулий тиждень на ВАТ „Алчевський меткомбінат” вироблено 99,1 тис. тонн агломерату, 54 тис. тонн чавуну, 68,2 тис. тонн сталі, 57,7 тис. тонн прокату.
Провідні підприємства хімічної галузі в цілому дотримуються запланованих обсягів виробництва. Так, за підсумками 10 місяців поточного року ЗАТ „Севєродонецьке об’єднання „Азот” збільшило виробництво товарної продукції на 8,4%, ВАТ „Лиссода” – на 11,5%, „Рубіжанський трубний завод” – на 51,7% до відповідного періоду минулого року. У жовтні відповідно до вересня на 3,6% збільшив виробництво ВАТ „Склопластик”. За підсумками жовтня поточного року збільшив виробництво продукції у порівняних цінах до жовтня минулого року ХКО ім.Петровського - на 107,5%, ВАТ „Лисичанський завод РТВ” - на 105,9%.
За попередніми даними, протягом 10 місяців бюджетоутворюючі підприємства виробили 1316 вантажних вагонів, понад 4000 колісних пар, 22 конвеєри стрічкові шахтні, 1 потяг дизель-поїзду ДЛ02, 8 потягів електропоїзду постійного струму ЕПЛ2Т, 2 електровози, 691,9 тис.кВт опалювальних радіаторів та іншу продукцію.


Сторінки:
181920212223242526272829303132

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера