Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: субота, 04 травня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
03 листопада 2006,09:29 Версія для друку

В містах та районах області: Кіровськ

З метою виявлення порушень земельного законодавства міським відділом земельних ресурсів було проведено 90 перевірок за 10 місяців 2006р. Виявлено 49 порушень на площі 0,3206 га видано 49 приписів. У т.ч. у жовтні 2006р. було проведено 24 перевірки, виявлено 17 порушень, видано 17 приписів, складено 5 протоколів та винесено 5 постанов на суму 374 грн., сплачено 2 штрафи на 736 грн.
Так, за псування сільськогосподарських та інших земель здійснена 1 перевірка, виявлено порушення на площі 0,0300 га, видано припис, складено протокол, винесено постанову на 136 грн. За використання земель не за цільовим призначенням здійснено 2 перевірки, виявлено порушення на площі 0,0540 га, винесені постанови на 102 грн. За самовільне зайняття земельної ділянки здійснено 17 перевірок, виявлено 13 порушень на площі 8,0020 га, видано 14 приписів, складено протокол та стягнуто штраф на 51 грн. з однієї особи. Також були проведені перевірки на підприємстві Кіровській дільниці Серговської філії ТОВ \"Луганське енергетичне об’єднання\", Кіровській дільниці \"Стахановміжрайгазу\", Кіровському цеху електрозв’язку № 27 Стаханівського центру електрозв’язку №9 Луганської дирекції \"Укртелеком\", ДП\"Укренерговугілля\". За результатами перевірки надано приписи про усунення порушень. Через те, що деякі підприємці безвідповідально ставляться до виконання законних розпоряджень чи приписів посадових осіб, на кінець жовтня залишилось 6 не усунених порушень. З цього приводу було здійснено 3 перевірки, складено протокол і винесена постанова на 136 грн. на одну посадову особу. За виявлені порушення земельного законодавства у п.р. вжиті заходи адміністративного впливу та оштрафовані 36 чол. на суму 2992 грн.

02 листопада 2006,16:47 Версія для друку

214 земельних ділянок несільськогосподарського призначення продано в області за 9 місяців поточного року.

За даними Луганського обласного Головного управління земельних ресурсів в Луганській області, за 9 місяців 2006 року виконано значний обсяг робіт передбачений „Програмою розвитку земельних відносин у Луганській області на 2006-2010рр.”. Станом на 1 жовтня з початку року селянам області - власникам земельних сертифікатів - виготовлено 157,3 тис. державних актів, що складає 97,6% від загальної кількості цих громадян. Оформлено 2191 державних актів, в тому числі 905 - на орні землі та 1286 – на кормові угіддя. З державного бюджету на суму 153 тис. грн. виконуються роботи по складанню проектів організації земельних паїв у 7 господарствах Попаснянського району та по 1 господарству в Свердловському й Станично-Луганському районах з виготовленням 1800 державних актів на право власності на землю. Залучені кошти, що надходять до обласного бюджету в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва на фінансування робіт з охорони земель. Станом на 1 жовтня до місцевих бюджетів надійшло 1871,4 тис. грн. В Антрацитівському, Марківському, Кремінському, Слов’яносербському та Попаснянському районах проведена робота по використанню цих коштів на виконання робіт з охорони земель.
З початку року за рахунок коштів місцевих бюджетів проведена грошова оцінка земель в 24 населених пунктах, розроблена та передана на затвердження технічна документація по 26 населених пунктах, в стадії розробки знаходиться документація по 15 населених пунктах. За рахунок державного бюджету заплановано проведення грошової оцінки земель у 43 населених пунктах. Виконуються роботи по встановленню та зміні меж у 165 населених пунктах, що на 7% більше, ніж передбачено Програмою на поточний рік.
За звітний період продано 214 земельних ділянок несільськогосподарського призначення загальною площею 70,3 га, вартістю 5666 тис. грн., або 79% від річного плану. Виконуються роботи з розмежування земель державної та комунальної власності, з приватизації земельних ділянок громадянами, оновлення планово-картографічного матеріалу, інвентаризації земель оборони, складання планів земельно-господарського устрою та інші проектно-вишукувальні роботи. Разом з тим, у зв’язку з недофінансуванням з місцевих та державного бюджетів не всі заплановані Програмою обсяги робіт будуть виконані. Так, на кінець року очікується виконання робіт з нормативної грошової оцінки населених пунктів тільки на 61% від запланованого Програмою. На ці цілі не були виділені кошти Антрацитівською, Брянківською міськими радами, а також місцевими радами Слов’яносербського, Станично-Луганського й Троїцького районів.

02 листопада 2006,14:18 Версія для друку

Губернатор Луганщини доручив комунальним службам усунути недоліки підготовки ЖКГ до опалювального сезону до 1 листопада.

Голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов підписав розпорядження „Про підсумки підготовки житлово-комунального господарства області до сталої роботи в опалювальний період 2007-2007 років”. В цьому розпорядженні він звернув увагу на недостатню якість підготовчих робіт комунальної сфери до зими. Виходячи з реального стану справ та щоб не допустити збоїв у роботі ЖКГ під час зимових морозів, губернатор своїм розпорядженням поклав обов’язок на керівників Алчевська, Красного Луча, Стаханова, а також Перевальського та Слов’яносербського районів разом з керівниками підприємств „Луганськтеплокомуненерго”, ДП „Луганськвугілля” та „Донбасантрацит” усунути недоліки житлово-комунального господарства та забезпечити паливно-енергетичними ресурсами об’єкти теплоенергетики у термін до 1 листопада поточного року.
Також голова облдержадміністрації доручив забезпечити безперебійне постачання електрики, газу, води і твердого палива на технологічні потреби житлово-комунальних підприємств та інших організацій, які надають житлово-комунальні послуги в області.
Облдержадміністрацією встановлено щоденний контроль за своєчасним завершенням робіт з підготовки підвідомчих установ до роботи взимку. Головному управлінню економіки облдержадміністрації та керівникам міст і районів області разом з ОКСТП „Луганськтеплокомуненерго” та ОКП „Луганськвода” губернатор доручив продовжити роботу щодо приведення тарифів на комунальні послуги згідно з витратами відповідних підприємств. Органам місцевого самоврядування запропоновано передбачити у місцевих бюджетах дотацію відповідним підприємствам для розрахунків за спожиті енергоносії в разі, якщо чинні тарифи на їх послуги не покривають вартість послуг, що надаються споживачам.
На випадок виникнення цією зимою надзвичайних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення населення, Головному управлінню МНС України в Луганській області доручено забезпечити повну готовність аварійно-рятувальних служб регіону для швидкого усунення проблем.

02 листопада 2006,10:59 Версія для друку

5 ноября 2006 года – День работников социальной сферы Украины.

Руководители Луганщины – председатель облгосадминистрации Александр Антипов и председатель облсовета Валерий Голенко - поздравили работников социальной сферы области с их профессиональным праздником.
«От имени областной государственной администрации и областного совета примите самые искренние поздравления с Вашим профессиональным праздником!
Именно Вы, работники социальной сферы, занимаетесь внедрением в жизнь всех социальных программ государства, начиная с контроля над выплатой зарплат, создания новых рабочих мест, заканчивая оказанием помощи одиноким старикам, ветеранам, инвалидам, самым незащищенным гражданам нашего общества.
Ваша работа – это забота о людях, ежедневный, кропотливый труд во имя соблюдения интересов каждого гражданина нашего общества. И ее значение трудно переоценить. Ведь эффективность власти люди, как правило, оценивают по тому, как соблюдаются их социальные гарантии. Вами наработан бесценный опыт в этой сфере, но время ставит все новые задачи, и поиск их решения потребует от Вас не только высокого профессионализма и опыта, но и немалых душевных сил. За рабочей рутиной нам с вами нельзя забывать о человеке. Его конкретные проблемы мы с вами призваны решать, его интересы защищать.
Надеемся, что Ваши души никогда не зачерствеют, а сердца всегда будут открыты для людей, которые обращаются к вам за помощью и поддержкой. Пусть же свершатся все ваши надежды и планы, пусть множатся ваши добрые дела!
Примите слова благодарности за ваш нелегкий, но такой необходимый труд. Желаем вам и вашим близким доброго здоровья, мира и благополучия!»

02 листопада 2006,10:04 Версія для друку

В містах та районах області: Сєвєродонецьк

Виконком Сєвєродонецької міської ради розглянув на своєму засіданні стан справ у промисловому комплексі міста за 9 місяців поточного року. Відзначено, що попри всі негаразди, промислові підприємства міста вистояли. Але труднощів у них чимало. Це, перш за все, підвищення вартості газу, яка в поточному році піднялася більш ніж у 1,5 рази. А для підприємств хімічної промисловості, що експортують свою продукцію, існує і проблема відшкодування податку на додану вартість. Ця проблема перетворилась майже в катастрофу, адже рівень експорту продукції, що виробляється, досягає у хімічних підприємств 75 і більше відсотків. Держава, не відшкодовуючи хімікам ПДВ, перетворилась в неспроможного боржника перед ними.
І все ж таки промисловому комплексу міста вдається працювати, нарощуючи темпи. За 9 місяців поточного року промислові підприємства випустили продукції на два відсотка більше, ніж за такий же період торік. За даними статистики, найбільший зріст по обсягам промислової продукції спостерігається у харчовій, легкій промисловостях, видавничій справі, хімічному виробництві, виробництві збірного залізобетону та залізобетонних виробів, транспортному машинобудуванні, виробництві електроенергії.
Середня заробітна плата по місту в серпні склала 1161,2 грн, а в промисловості – 1327,3 грн. По Луганський області середній рівень зарплати за серпень складає 1054,6 грн. За цим показником Сєвєродонецьк посідає п’яте місце серед 14 міст Луганщини.
Сєвєродонецьк працює з позитивним фінансовим результатом. За січень-серпень поточного року він склав 38,4 млн. грн. прибутку. На Луганщині з 14-ти міст та 18-ти районів спрацювали з прибутком чотири міста, включаючи і Сєвєродонецьк, та п’ять районів, а інші міста та райони отримали збитки.

02 листопада 2006,09:48 Версія для друку

В області впроваджується п’ять проектів з енергозбереження.

За даними Головного управління економіки Луганської облдержадміністрації, зараз в області впроваджується 5 проектів з енергозбереження (загальна сума кредитування - 1272 тис. дол. США), 3 проекти з поліпшення теплопостачання в мм.Свердловську, Ровеньках, Краснодонському районі (570,4 тис. дол. США), 2 проекти із створення системи контролю за споживанням та регулюванням витрати води і теплової енергії в мм.Лисичанську та Краснодоні (701,6 тис. дол. США). Станом на 1 жовтня поточного року погашено кредитів на суму 611,3 тис. дол. США, непогашена сума складає 660,8 тис. дол. США.

02 листопада 2006,09:28 Версія для друку

В Лисичанске утверждена городская программа предупреждения детской беспризорности на 2006-2010 годы.

В настоящее время наметилась устойчивая тенденция к снижению роста преступности среди несовершеннолетних, проживающих на территории городов Лисичанск, Новодружеск, Приволье. Так, за 9 месяцев текущего года снижение преступности среди несовершеннолетних составило 62,3 процента. Об этом сообщила начальник службы по делам несовершеннолетних Лисичанского городского совета Светлана Логвиненко. На сегодняшний день на учете в службе состоят 54 несовершеннолетних, поставленных на учет по приговорам городского суда, среди которых 7 возвратились из воспитательно-трудовой колонии и спецучреждений социальной реабилитации, к 9-ти применены меры воспитательного характера, остальные осуждены с испытательным сроком.
На учете в службе состоят 210 детей-сирот и детей, лишенных родительского попечения, 38 функционально несостоятельных семей, в которых проживают 77 детей. Светлана Логвиненко отметила рост количества исков по лишению родительских прав граждан, которые не занимаются воспитанием и обучением детей, жестоко обращаются с ними, ведут асоциальный образ жизни. За 10 месяцев 2006 года родительских прав лишен 21 гражданин в отношении 25 детей; на рассмотрении в городском суде находятся еще 5 дел по лишению граждан родительских прав.
С целью выявления функционально несостоятельных семей и дальнейшего устройства детей в городе регулярно проводятся целевые рейды. За указанный период службой проведено 22 рейда, выявлено 34 ребенка. По результатам рейдов 14 несовершеннолетних помещены в приют, 7 – в учебные учреждения области, 2 – детскую городскую больницу, 11 – возвращены в семью.
Службой по делам несовершеннолетних систематически проводится индивидуальная психолого-коррекционная работа с несовершеннолетними и их родителями. В кабинете психолого-педагогической помощи консультации получили 273 человека. Проведено 11 заседаний кабинета медико-социальной реабилитации несовершеннолетних, в работе которого приняли участие 406 подростков.
Среди других направлений работы служба по делам несовершеннолетних систематически проводит работу по выявлению незарегистрированных детей и оказывает помощь их родителям в получении свидетельств о рождении детей. Кроме того, проводится работа по установлению правового статуса детей, находящихся в областном доме ребенка. За указанный период правовой статус установлен пятерым детям.
С целью улучшения эффективности работы по предупреждению детской беспризорности, улучшения существующих и поиска новых форм социальной поддержки детей, находящихся в сложных жизненных условиях, выявления неблагополучных семей и обеспечения защиты прав детей в Лисичанске разработана и утверждена городская программа предупреждения детской беспризорности на 2006-2010 годы.

01 листопада 2006,16:32 Версія для друку

3 млрд 380 млн. грн. налогов поступило в бюджеты всех уровней от предприятий Луганской области за 10 месяцев 2006 года.

За 10 месяцев текущего года в бюджеты всех уровней субъектами предпринимательской деятельности Луганщины уплачено 3 млрд. 380 млн. грн. налогов. Об этом сегодня на пресс-конференции сообщил председатель Государственной налоговой администрации в Луганской области Андрей Мироненко. По его словам, по сравнению с прошлогодним периодом поступления увеличились на 370 млн. грн. Из них почти три четверти – это платежи в государственный бюджет – 2 млрд. 300 млн. грн. В местные бюджеты территориальных громад направлено более миллиарда гривен. Показатели прошлого года перевыполнены на 213 миллионов.
Председатель ГНА в Луганской области подчеркнул, что по прогнозам до конца года область должна собрать 3 млрд. 970 млн. грн. Для сравнения – в 1996 году в бюджеты всех уровней было перечислено всего лишь 858 млн. грн. В 2000-м году эта сумма уже превысила 1 млрд. 127 млн. грн., 2003 – 1 млрд. 775 млн. грн., в 2005 – 3 млрд. 88 млн. грн.
«Сегодня работа налоговой службы региона ориентирована на проверку тех субъектов хозяйствования, которые при значительных объемах доходов декларируют «мизерные» налоги, - сказал Андрей Мироненко. - На контроле налоговиков и посреднические коммерческие структуры, у которых нет собственных активов, персонала, но при этом они заявляют большие обороты и возмещение из бюджета». Так, по результатам проверок нарушения выявлены у 1800 предприятий. В бюджет доначислено более 230 миллионов гривен, предотвращено незаконное возмещение 28 млн. грн. НДС, уменьшено убытков на 35 млн. грн.
Злободневным остается и вопрос, связанный с созданием и функционированием фиктивных предприятий. Они используются практически во всех сферах хозяйственной деятельности. Задача налоговиков - вывести из „теневого” оборота значительные финансовые ресурсы.
«Пристальное внимание со стороны налоговых органов уделяется выявлению и пресечению деятельности лиц, для которых создание “фиктивных” фирм и конвертационных центров стало криминальным промыслом, - отметил председатель ГНА в Луганской области. - По результатам оперативно-розыскных мероприятий с начала года была пресечена деятельность 209 фиктивных субъектов хозяйствования и 17 конвертационных центров, действовавших на территории области».
В отношении организаторов таких фирм и центров, а также должностных лиц легальных предприятий, которые пользовались их услугами, возбуждено 145 уголовных дел. Выявлено свыше 8 млн. грн. активов, принадлежавших “фиктивным” предприятиям. Из них - более половины уже взыскано.
«Не секрет, что наполнение местных бюджетов во многом зависит от того, как работодатели выполняют действующее законодательство в контексте выплаты заработной платы на уровне не ниже минимальной, - подчеркнул Андрей Мироненко. - К сожалению, приходится констатировать, что на сегодняшний день из 24 тысяч действующих предприятий 4 тысячи допускают грубые нарушения трудового законодательства. Более половины из них минимизируют заработную плату, остальные вообще официально не начисляют доходы и, естественно, ни копейки не уплачивают в местные бюджеты». С начала года налоговиками области выявлено более трех тысяч фактов выплаты заработной платы в «конвертах» и возвращено в бюджет около 1 млн. грн.

01 листопада 2006,16:20 Версія для друку

Урочистості з нагоди Дня працівника соціальної сфери відбулися в Луганську.

1 листопада в Луганську за участю в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрія Хунова та заступника голови облради Володимира Пристюка відбулись урочисті заходи з нагоди Дня працівника соціальної сфери. Ю.Хунов та В.Пристюк привітали присутніх з їх професійним святом та вручили кращим працівникам соціальної сфери області заслужені нагороди: Почесні грамоти та Листи подяки облдержадміністрації, грамоти облради та іменні годинники від голови облради „За заслуги перед Луганщиною”. Почесною відзнакою „За розвиток регіону” нагороджено директора територіального центру обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян Краснолуцького управління праці та соціального захисту населення Ольгу Холостих.
Цього ж дня в Луганську пройшли урочисті збори працівників органів Пенсійного фонду України в Луганській області з нагоди Дня працівника соціальної сфери.

01 листопада 2006,16:06 Версія для друку

В Луганской области жилищные субсидии получают более 34 тысяч семей.

В Луганской области по состоянию на 1 октября 2006 года жилищные субсидии получали 34 тысячи 320 семей. Об этом сообщила и.о. начальника Главного управления труда и социальной защиты населения облгосадминистрации Аида Задорожная. Она заявила, что в связи с повышением тарифов на услуги ЖКГ в этом году более чем в два раза ожидается увеличение количества семей, которые обратятся за субсидией. По её словам, председателем облгосадминистрации Александром Антиповым уже подписано распоряжение о создании областной рабочей группы по координации действий по начислению субсидий.
Аида Задорожная также проинформировала о выполнении в Луганской области основных программ социальной защиты населения за счёт средств государственного бюджета. Так, льготы и субсидии населению по оплате жилищно-коммунальных услуг в 2006 году запланирована субвенция в размере 97,05 млн. грн., в том числе 78,78 млн. грн. для предоставления льгот и 18,27 млн. грн - субсидий. По состоянию на 1 октября 2006 года поступило 45,92 млн. грн., что составляет 44,5% от плана.
На предоставление льгот и субсидий населению для приобретения твердого топлива и сжиженного газа на 2006 год была утверждена субвенция из госбюджета в размере 11,3 млн. грн. На 24 октября текущего года субвенция из госбюджета поступила в размере 6,2 млн. грн., что составляет 54,8% от запланированной суммы на год, в том числе на предоставление льгот на твердое топливо и сжиженный газ было направлено 5,73 млн. грн.
Выделенное финансирование позволило обеспечить 17 тыс. 652 льготника, что составляет 93,4% от общей потребности.
В соответствии со статьей 48 Горного Закона Украины заявления на получение льготного бытового угля предоставили 2591 углеполучателей ликвидированных шахт, в том числе на получение в товарном виде - 1633 чел., на реализацию льготы в денежном выражении - 954 чел., управлениями соцзащиты населения представлена заявка для выплаты наличностью на 869 человек. По состоянию на 23 октября 2006 года выделенное финансирование позволило выплатить в денежном выражении 869 углеполучателям ликвидированных шахт на суму 1,2 млн. грн. или 100% от общей потребности.
Аида Задорожная сообщила, что победитель торгов сорвал поставки льготного твердого топлива, поэтому принято решение о расторжении договора с поставщиком. Дальнейшее обеспечение льготников согласно статье 48 Горного Закона Украины будет осуществляться в виде выплаты в денежном выражении (по их личному заявлению). По состоянию на 24 октября 2006 года из 1574 чел. переоформили заявления на получение наличностью 1075 чел.
По состоянию на 18 октября 2006 года в реестр внесено информацию о 346 тыс. 283 «детях войны», что составляет 99,4% от общего количества льготников. Во всех городах и районах области проводится работа по начислению льгот «детям войны» на коммунальные услуги. Общая сумма начислений составляет 10,8 млн. грн., профинансировано - 9,2 млн. грн.


Сторінки:
222324252627282930313233343536

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера