Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: субота, 20 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
22 грудня 2006,17:30 Версія для друку

Населення Луганщини має можливість оформити житлову субсидію і у святкові дні.

22 грудня в.о. заступника голови Луганської облдержадміністрації Юрій Хунов провів селекторну нараду з заступниками міських голів та голів райдержадміністрацій, начальниками міськрайуправлінь праці та соціального захисту населення. В ході наради було обговорено хід виконання Постанови КМУ від 12 грудня 2006р. №1703 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», а також питання передачі управлінню праці та соціального захисту населення функцій по виплаті допомоги по догляду за дитиною по досягненню нею 3-х річного віку та одноразової допомоги при народженні дитини застрахованим особам. Під час наради окремо було заслухано питання щодо стану справ із оформленням та призначенням житлових субсидій в м.Алчевську та обговорені соціальні проблеми в цьому місті, озвучені під час всеукраїнської селекторної наради за головування Віце-прем’єр-міністр України Дмитра Табачника.
На нараді Юрій Хунов поставив перед службами соцзахисту області завдання: надати вичерпну інформацію населенню про умови отримання субсидій за спрощеною схемою та створити всі необхідні умови для їх отримання. Він також зобов’язав заступників міських голів та заступників голів райдержадміністрацій взяти під особистий контроль перевірку організації роботи по виконанню Постанови КМУ від 12 грудня 2006 року №1703. «Необхідно ще раз переглянути, що можна зробити для того, щоб житлові субсидії отримали якомога більше людей, які бажають та потребують на це», - зазначив Юрій Хунов. Він додав, що особливу увагу необхідно приділити людям, які не в змозі самостійно прийти й оформити субсидію (хворі, інваліди), та організувати їх відвідування на дому. Юрій Хунов дав доручення організувати чергування служб соцзахисту з 2 по 6 січня 2007 року та довести до населення графіки роботи підрозділів по призначенню субсидій в святкові дні.

22 грудня 2006,15:26 Версія для друку

Урочистості з нагоди Дня працівників архівних установ відбулись в Луганську.

22 грудня 2006 року в Державному архіві Луганської області відбулося урочисте засідання, присвячене Дню працівників архівних установ. На засіданні були присутні начальники архівних відділів райдержадміністрацій та міських рад, працівники архівних підрозділів установ, підприємств, організацій, переможці обласного огляду стану забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду України та інші почесні гості. Запрошених щиро привітав секретар обласної ради Олександр Пашенцев. Директор Держархіву Микола Старовойтов поздоровив присутніх із професійним святом, відзначив успіхи архівної справи Луганщини та вручив нагороди.
За багаторічну сумлінну працю із забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду України, значні здобутки у професійній діяльності Почесною грамотою облдержадміністрації нагороджені начальник архівного відділу Сєвєродонецької міської ради Луганської області Людмила Житнік, керуючий справами виконкому Краснолуцької міської ради Луганської області Тетяна Магазинська, в.о. заступника голови, керівника апарату Біловодської райдержадміністрації Тетяна Степанова. Листом подяки облдержадміністрації нагороджені 8 працівників архівних установ області.
Присутніх архівістів зі святом привітали і артисти Луганської обласної філармонії - ансамбль камерної та популярної музики «Кантабілє».

22 грудня 2006,11:52 Версія для друку

В Луганской области приняты все меры, чтобы устранить задержки в назначении жилищных субсидий населению. – Аида Задорожная.

На сегодня в Луганской области приняты все меры, чтобы устранить задержки в назначении жилищных субсидий населению и устранить проволочки в работе отделов социальной защиты на местах. Об этом заявила и.о. начальника главного управления труда и социальной защиты населения Луганской облгосадминистрации Аида Задорожная. На пресс-конференции, которая состоялась в облгосадминистрации, Аида Задорожная и городской голова Алчевска Владимир Чуб дали разъяснения и ответили на вопросы журналистов по фактам неудовлетворительной работы органов соцзащиты Алчевска, которые прозвучали в новостях телевизионного канала «1+1».
Как отметила Аида Задорожная, по обнародованным фактам была создана комиссия, которая установила, что в настоящее время для более эффективной работы отдел субсидий в Алчевске доукомплектован дополнительными специалистами (всего 12 человек) и необходимой для увеличения оперативности оформления документов техникой (дополнительно 4 компьютера). Отдел работает на час дольше – с 7.00 до последнего посетителя ежедневно, включая выходные дни. Кроме того, со вчерашнего дня в горисполкоме находится компетентный сотрудник городского управления соцзащиты для консультаций населения. Кроме того, налажено информирование населения о введении упрощенного порядка оформления субсидий. Скопление граждан перед открытием отдела Аида Задорожная объяснила традиционным желанием пенсионеров пораньше занять очередь. «В то же время вечером, когда комиссия работала в отделе субсидий, не обратилось ни одного посетителя», - заявила Аида Задорожная.
«На данный момент мы не ожидаем большого потока населения в отделы субсидий. Но изменения, внесенные постановлением КМУ от 12.12.2006, дают основания рассчитывать, что теперь за субсидиями придут люди, у которых были задолженности по коммунальным платежам, а это порядка трети населения», - заявила Аида Задорожная. Для этого у них есть 3 месяца с момента последнего повышения тарифов в их населенном пункте.
Она также сообщила, что из 40 тысяч семей, проживающих в Алчевске, около 1,5 тысяч уже получили субсидии. «Это не так мало, поскольку в Алчевске довольно высокий уровень зарплат работников бюджетообразующих металлургических предприятий (средняя зарплата на АМК составляет 1,3 тыс. грн.), то есть уровень доходов некоторых семей выше того, который позволяет назначать субсидии», - пояснила Аида Задорожная. В то же время она подчеркнула, что малообеспеченные жители Алчевска полностью социально защищены. Специально для них организованы мобильные группы специалистов соцзащиты, проводятся подворные обходы, во время которых рассматривается на дому у пенсионеров и одиноких малообеспеченных граждан возможность оформления им субсидий.
Аналогичная работа организована по всем городам и районам Луганской области. Сегодня и.о. заместителя председателя облгосадминистрации Юрий Хунов в 13:00 проведет селекторное совещание с руководителями всех регионов Луганщины, на котором планируется рассмотреть ситуацию в каждом из них по назначению жилищных субсидий.
Из 800 тысяч семей, проживающих на территории Луганской области, более 123 тысяч уже обратились в органы соцзащиты по назначению субсидий. Почти 50 тысячам субсидии уже назначены.

22 грудня 2006,11:42 Версія для друку

Зменшена кількість документів, які надаються громадянам для призначення субсидій

Постановою Кабінету Міністрів України від 12.12.06 № 1703 „Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива” внесено зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 – у редакції постанови - Кабінету Міністрів України від 22 вересня 1997 р. № 1050.
Відповідно до цих змін, з метою спрощення порядку надання населенню житлових субсидій зменшується кількість документів, які надаються громадянами для призначення субсидій.
Для призначення субсидій громадянину, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, потрібно надати до відділу субсидій довідки про доходи кожної із осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, та відомості про забезпеченість житловою площею та комунальними послугами. У відділі субсидій необхідно заповнити заяву та декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні.
На запит відділів субсидій для нарахування субсидій надають наступні відомості:
- про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях - житлово-експлуатаційних організацій або інших органів, визначених місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування; у сільській місцевості – сільські (селищні) ради;
- про фактичне витрачання за попередній період газу, води, електричної та теплової енергії за наявності засобів обліку – організації, які надають ці послуги.
Спрощення порядку надання населенню житлових субсидій не позбавляє громадян відповідальності за достовірність інформації, яку вони надають органам, що призначають субсидії. Надання раніше призначеної субсидії припиняється, якщо громадянином свідомо подано недостовірні дані про доходи та майновий стан, що вплинули на встановлення права на субсидію і визначення її розміру. Суми субсидій, перерахованих (виплачених) внаслідок свідомого подання громадянином документів із неправильними відомостями повинні бути повернені за вимогою органів, що призначають субсидії. У разі неповернення добровільно, питання про їх стягнення вирішуються у судовому порядку.
Відтепер наявність заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг не буде впливати на право призначення субсидії. Разом з тим, громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зобов’язані щомісячно сплачувати свою обов’язкову частку витрат на оплату цих послуг.
Також чинною залишається норма щодо припинення раніше призначеної субсидії за поданням житлово-експлуатаційних організацій, об’єднань (товариств) співвласників багатоквартирного будинку та організацій, що надають комунальні послуги, якщо громадянин, якому призначено субсидію, не сплачує відповідної частки житлово-комунальних послуг, за винятком випадків, пов’язаних із затримкою у виплаті заробітної плати, пенсії тощо, що підтверджується відповідними документами.
Крім того, до трьох місяців подовжено термін подання документів для призначення субсидій після підвищення цін і тарифів на послуги.

22 грудня 2006,11:13 Версія для друку

На захисті інтересів прав та інтересів інвалідів

В області мешкає 110 тисяч осіб з обмеженими фізичними можливостями, переважна більшість, яких потребує допомоги та підтримки. Однією із державних структур, яка опікується проблемами цієї категорії громадян є Фонд соціального захисту інвалідів і його відділення. Про основні напрямки діяльності роботи розповів заступник керуючого Луганським відділенням Віктор Боул.
Найвідповідальніше завдання Фонду - виконання програм соціального захисту інвалідів, які фінансуються з Державного бюджету. В 2006 році придбано 110 автомобілів на суму понад 2 млн. грн. Щорічно компенсаційні виплати одержують 3670 інвалідів на бензин, ремонт та транспортне обслуговування автомобілів, і для цього перераховано 576 тис. грн. Санаторно-курортне оздоровлення інвалідів в формі виплат компенсацій профінансовано в обсязі 796 тис. грн.; фінансується встановлення телефонів інвалідам І, II груп та надається грошова допомога. Соціальна, трудова та професійна реабілітація інвалідів здійснюється шляхом фінансової підтримки центрів та відділень реабілітації, технічного переоснащення підприємств громадських організацій інвалідів, професійного навчання, покращення санітарно - гігієнічних умов праці.
Так, з нагоди Міжнародного дня інвалідів відбулося вручення реабілітаційного обладнання (сенсорні кімнати, гравістати, радіо класи) і його одержали Сватівська та Червонопартизанська школи для глухих дітей відділення ранньої реабілітації міст Антрацита та Сєвєродонецька, ряд реабілітаційних установ М.Луганська на загальну суму 851 тис. грн.
Найбільш кропіткою роботою, яку повсякденно виконує Фонд - це контроль за дотриманням підприємствами та організаціями нормативу працевлаштування інвалідів та використання коштів адміністративно-господарських санкцій. В відділенні Фонду на зареєстрованих у відділеннях підприємствах, установах і організаціях, фізичних осіб, які використовують найману працю, фактично працювало 13 тис. 737 інвалідів, що більше ніж в 2004 році. Більше 60% підприємств, які зареєстровані у відділенні Фонду забезпечують 4% норматив по працевлаштуванню інвалідів, що передбачено діючими законодавчими актами, активізована робота по атестації робочих місць інвалідів, а відділення Фонду в цьому допомагає, підприємствам та установам.
Спеціалістами відділення Фонду спільно з представниками прокуратури, податкової адміністрації систематично проводяться перевірки підприємств щодо виконання вимог ст. 19,20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» та достовірності даних. Постійно ведеться претензійна робота. До всіх боржників по сплаті штрафних санкцій пред’являються позовні заяви через господарські суди, що в цілому сприяло підвищенню виконання законодавства суб’єктами господарювання. Завдяки допомозі Фонду, сьогодні інваліди можуть отримувати такі періодичні видання, як «Благовіст», «Промінь», «Дзвони сердець», «Чорнобильська газета», «Пост Чорнобиль», «Наше життя».
Значно більше коштів із спеціального фонду Державного бюджету в останні роки витрачається на навчання осіб з обмеженими фізичними можливостями. Так, у 2006 році профінансовано навчання більше 111 осіб з особливими потребами, в тому числі, у вищих навчальних та професійних закладах, у професійних коледжах, у центрах реабілітації.
Відділення Фонду приймає активну участь в доброчинних та інших благодійних акціях, направлених на підтримку громадських організацій, реабілітаційних, учбових закладів, окремих громадян. За рахунок пожертви підприємств, установ та організацій відділенням Фонду надана грошова допомога в обсязі 50,4 тис. грн., яку одержали понад 400 чол. Фінансувалось проведення фестивалів, конкурсів, «круглих столів», які проводились громадськими організаціями інвалідів.
Останнім часом Фонд соціального захисту інвалідів став більш відкритим і прозорим для Громадської колегії при відділенні Фонду, до складу якої увійшли представники громадських організацій інвалідів.

22 грудня 2006,10:57 Версія для друку

В містах та районах області: Антрацитівський район

Заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах державної та комунальної форми власності району станом на 19 грудня не має. Про це було зазначено на засіданні колегії райдержадміністрації, де розглядався стан справ із виплати заробітної плати в господарчому комплексі району та заходи щодо її ліквідації. За 9 місяців по темпах зниження боргу район посідає 5 місце серед інших територій області. Борги мають підприємства-банкрути. За підсумками засідання з керівниками цих підприємств розроблено і погоджено графіки погашення заборгованості із виплати заробітної плати. Крім цього була розглянута Програма зайнятості населення району на 2007 рік. Програма цілеспрямована на подальше розширення сфери застосування праці за рахунок створення нових робочих місць та удосконалення форм соціальної підтримки незайнятих осіб, зареєстрованих в державній службі зайнятості. Очікується, що у 2007 році фіксований ринок праці району складатиме 1600 осіб або залишиться на рівні поточного року.

22 грудня 2006,10:46 Версія для друку

Руководители области поздравляют энергетиков Луганщины с профессиональным праздником.

22 декабря в Украине отмечается День энергетика. С профессиональным праздником энергетиков Луганской области поздравляют председатель облгосадминистрации Александр Антипов и председатель областного совета Валерий Голенко:
«Значение энергетики особенно весомо для Луганской области с ее развитой промышленной инфраструктурой. Без сомнения, сегодня в новых экономических условиях, стабильная деятельность всех отраслей народно-хозяйственного комплекса была бы просто невозможна без уверенного функционирования энергосистемы области. Нормальная жизнедеятельность всего нашего региона, несомненно, связана с вашей ежедневной кропотливой работой.
Благодаря вашему профессиональному мастерству и добросовестному отношению к труду, развивается сектор энергоснабжения, укрепляется его эффективность и надежность.
Убеждены, что вы внесете весомый вклад в дальнейшее развитие экономики Луганщины, демонстрируя образцы слаженного и ответственного подхода к своему делу.
Желаем вам и вашим семьям доброго здоровья, достатка и благополучия!»

22 грудня 2006,10:35 Версія для друку

Енергетики Луганщини четвертий рік поспіль нарощують темпи промислового виробництва.

Електроенергетика є одним із видів промислової діяльності, який визначає економічний потенціал області. Енергетики Луганщини четвертий рік поспіль нарощують темпи промислового виробництва: у 2003 році приріст виробництва до попереднього року склав 14,6%, у 2004 – 1,1%, у 2005 – 12,6%, у січні-листопаді 2006 року – 17,9%. Про це повідомили в Головному управлінні статистики у Луганській області.
За 11 місяців поточного року в області вироблено 5,8 млрд.кВт годин електроенергії, що на 1,2 млрд.кВт годин, або 25,8% більше, ніж у відповідному періоді минулого року. За цей період електроенергетичними підприємствами області реалізовано промислової продукції (робіт, послуг) на 3 млрд. 218,4 млн. грн., що складає 9% від загальнообласного рівня.
За січень-вересень 2006 року підприємствами з виробництва та розподілення електроенергії освоєно 47 млн. 755 тис. грн., що складає 1,6% загального обсягу інвестицій області. Проти минулого року обсяги інвестицій збільшились на 31,1%. Найбільша частка (68,8%) спрямована на придбання машин, обладнання та устаткування, на здійснення будівельно-монтажних робіт використано 28,5%. В дію введено 2,12 км ліній електропередач напругою 6–20 кВ.
На підприємствах з виробництва електроенергії протягом січня-жовтня 2006 року було зайнято 12,8 тис. чол., або 4,6% від загальної чисельності працюючих на промислових підприємствах Луганської області. Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника за 10 місяців проточного року склала 1185,47 грн., що на 25,5% більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

21 грудня 2006,16:43 Версія для друку

Новий житловий будинок з’явився в Лутугине.

Сьогодні в місті Лутугине Луганської області відбулись урочистості з нагоди введення в дію нового житлового будинку. В них взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Ареф’єв, заступник міністра вугільної промисловості України Олег Гнатцов, голова райдержадміністрації Юрій Пригеба, керівники підрядних організацій, мешканці Лутугине.
Новобудова 45-ти квартирного дома розташована на кварталі Шевченка, м.Лутугине. Її будівництво було передбачено проектом ліквідації шахти „Ленінка” ВО „Луганськвугілля” для забезпечення житлом працівників ліквідованої шахти і розпочато у 1990 році. Загальна площа житлового будинку складає 2,68 тис. кв. м житла. Кошторисна вартість будівництва складає 4872 тис. грн.
«Цей довгобуд був успішно завершений протягом 3 місяців за сприяння нового уряду та нового губернатора області, - підкреслив Юрій Ареф’єв. – І сьогодні щасливі мешканці одержали ордери і почнуть обживати свої квартири». Він вважає, що такий реальний, істотний підхід, де можна на місці подивитися що досягнуто і як захищені люди є одним з критеріїв оцінки ефективності системи соціального захисту населення.
Сьогодні в новий дім вселилося 45 сімей, серед них 31 родина шахтарів. Таким чином, близько 200 мешканців Лутугине зустрінуть Новий рік у нових квартирах.

21 грудня 2006,16:11 Версія для друку

Постановлением КМУ упрощен порядок предоставления жилищных субсидий и продлен срок их оформления до 3 месяцев с момента повышения тарифов на ЖКХ.

Постановлением КМУ упрощен порядок предоставления жилищных субсидий и продлен срок их оформления до 3 месяцев с момента повышения тарифов на ЖКХ. Об этом заявил Вице-премьер-министр Украины Дмитрий Табачник во время селекторного совещания, которое он провел с руководителями областей Украины. На совещании рассматривалась ситуация с начислением субсидий на услуги ЖКХ, которая сложилась в каждой из областей.
«Кабмин своим постановлением ликвидировал все ненужные справки и дал возможность людям спокойно оформить субсидии. Эффективность этой работы теперь будет зависеть от качества работы местных органов самоуправления», – подчеркнул Дмитрий Табачник. Кроме того, по его словам Верховная Рада приняла закон о реструктуризации задолженности населения по платежам ЖКХ, которая сложилась на 1 декабря 2006 года. Сегодня закон находится на подписи у Президента Украины. Как отметил Дмитрий Табачник, благодаря этому закону дополнительно более 407 тысяч украинских семей смогут получить субсидии.
В месте с тем, как было отмечено в ходе селекторного совещания, чтобы предоставленные субсидии были обеспечены финансированием, необходимо, чтобы вовремя был принят Государственный бюджет на 2007 год.
По словам Вице-премьер-министра, с каждым месяцем число получивших субсидии семей растет. В ноябре их было 761 тыс. с начала декабря – еще 118 тысяч. Во многом этому способствует активизация работы социальных служб на местах. Во всех городах и районах Украины пересмотрены режимы работы органов, которые занимаются назначением субсидий и выдачей необходимых справок. Организован ежедневный прием граждан, часы работы увеличены, прием ведется и в выходные дни. Для обслуживания жителей отдаленных сел и поселков организована работа выездных групп специалистов, которые по месту жительства дают консультации, принимают заявления и оформляют субсидии.
Как отметил в ходе селекторного совещания и.о. заместителя председателя Луганской облгосадминистрации Юрий Хунов, на сегодня в Луганской области субсидии получили около 50 тысяч семей, это 7,3% от всех живущих в области семей, что почти вдвое больше, чем в прошлом году. Втрое выросло число субсидий, назначенных по решению комиссий, которые рассматривают спорные случаи.
С целью упрощения процедуры назначения субсидий на Луганщине налажена совместная работа представителей абонотделов предприятий-поставщиков услуг и специалистов отделов субсидий по приему граждан. Обеспечено постоянное информирование населения о порядке, а теперь и об упрощении порядка оформления субсидий. Размещено более 500 публикаций в прессе, более 100 выступлений на телевидении и 120 – на радио. Пересмотрен режим работы подразделений по назначению жилищных субсидий: продлен в вечернее время до 18.00 и организован в выходные дни. При ЖЭКах устроены дополнительные пункты приема документов, в сельских районах работают выездные мобильные группы. В большинстве городов и районов работают «горячие» телефонные линии, внедрен подворный обход, во время которого производятся консультации с жителями и предварительный расчет платежей.
Как неоднократно подчеркнул на селекторном совещании Дмитрий Табачник, Постановление Кабинета Министров Украины от 12.12.2006 также предполагает продление срока, в который люди могут оформить себе субсидии. Новые тарифы на ЖКХ определяются местными органами власти в каждом городе и районе индивидуально. При этом субсидию теперь можно оформить в течение трех последующих месяцев после дня повышения тарифов. Таким образом, если где-то новые цены на услуги предприятий ЖКХ введены с 1 декабря, то население может без спешки и очередей подавать документы на оформление субсидий до конца февраля.


Сторінки:
123456789101112131415

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера