Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: четвер, 28 березня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
27 червня 2007,12:20 Версія для друку

Обласні урочистості з нагоди 11-ї річниці Конституції України відбулися в Луганську.

На передодні Дня Конституції України в Луганську відбулися святкові заходи з нагоди 11-ї річниці прийняття основного закону країни. Зранку голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов, заступник голови обласної ради Володимир Пристюк та інші керівники регіону та обласного центру разом з представниками громадськості поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченко та Пілону Слави на честь героїв Великої Вітчизняної війни у центрі Луганська.
Після цього вони взяли участь в обласних урочистих зборах на честь Дня Конституції. Керівники Луганщини привітали кращих представників регіону та вручили їм нагороди. „У цьому залі чимало людей, якими ми пишаємося – вони створюють славу Луганщини і України, – зазначив Олександр Антіпов. – Це робітники і шахтарі, селяни і вчителі, лікарі і науковці, бізнесмени й керівники підприємств, представники політичних партій та громадських об’єднань, творча інтелігенція – всі ті, хто віддає частку свого життя рідній землі, а головне – не шкодує заради неї своїх сил”. За Указом Президента України він вручив за вагомий особистий внесок у розвиток конституційних засад української державності, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня Конституції України орден „За заслуги” III ступеня директору Луганського будівельного технікуму транспортного будівництва Олексію Омельченко. Цього ж дня отримали почесні звання: «Заслужений енергетик України» – директор структурної одиниці «Луганська теплова електрична станція» товариства з обмеженою відповідальністю «Східенерго» Анатолій Махно, «Заслужений журналіст України» – заступник головного редактора обласної газети «Луганская правда» Тетяна Виноградова, «Заслужений працівник культури України» – директор Луганського обласного будинку творчої інтелігенції «Світлиця» Галина Марінкіна, «Заслужений працівник промисловості України» – директор АТЗТ «Алчевськспецодягсервіс» Алла Смирнова, «Заслужений працівник транспорту України» – головний інженер Луганської дирекції залізничних перевезень Донецької залізниці Віктор Герасимов.
За багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність та з нагоди Дня Конституції України з рук керівників області медаль «За заслуги перед Луганщиною» ІІІ ступеня одержали Миколаївський сільський голова (Станично-Луганський район) Надія Гребьонкіна, директор Ленінської районної виконавчої дирекції Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Олександра Мощенко та начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Ольшанський.
Почесною відзнакою «За розвиток регіону» нагороджено завідуючого відділенням Луганської обласної клінічної лікарні Станіслава Саранчу та голову Станично-Луганського районного суду Петра Склярова.
Грамотою обласної ради та обласної державної адміністрації до Дня конституції відзначена праця директора Новопсковського районного центру зайнятості Івана Білого, головного спеціаліста управління Рубіжанської міської ради Валентини Вербій, начальника фінансової служби військової частини 3035 управління Східного територіального командування Наталії Куртової.
Під час нагородження кращих представників Луганщини Олександр Антіпов привітав їх зі святом та побажав успіхів і значних досягнень у натхненній праці заради майбутнього нашого рідного краю та всієї України.

27 червня 2007,12:19 Версія для друку

Позитивну динаміку розвитку економіки Луганщини і всієї України та зрушення в соціально-гуманітарній сфері слід розглядати як втілення в життя норм і положень Конституції. – Олександр Антіпов.

„Нинішню позитивну динаміку в розвитку економіки Луганської області і всієї України та певні зрушення в соціально-гуманітарній сфері значною мірою слід розглядати як втілення в життя норм і положень Конституції”, – завив голова Луганської облдержадміністрації під час урочистих зборів з нагоди Дня Конституції України. У своїй промові губернатор Луганщини, зокрема, зазначив:
„Прийняття Конституції України стало точкою відліку нової епохи в історії нашої держави. Ні в кого не викликає сумніву, що саме цей акт заклав підвалини майбутніх економічних, соціальних та духовних перетворень у суспільстві.
Конституція 1996 року увійшла в наше життя як головний оберіг державності та демократії, гарант незалежності та соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.
День Конституції – це не просто свято на честь нормативного акту. Це день затвердження наших прав і свобод. Саме в Основному Законі держави закладено надійне підґрунтя для розбудови України як соціальної держави для людини. Досягнення цієї мети – завдання влади.
Кабінет Міністрів під керівництвом Віктора Януковича послідовно виконує свою програму підвищення добробуту громадян. Цей Уряд став першим в історії незалежної України, який спростив систему отримання соціальних виплат і гарантій. Вперше цього року тричі піднімались розміри мінімальної заробітної плати, пенсій та стипендій. Відрадно, що після доволі тривалої перерви Урядом відновлено встановлення тарифної сітки. Це дасть змогу не лише підвищувати зарплату, а привести її до справедливого рівня. Завдяки діям Кабінету Міністрів в Україні запроваджується погодинна оплата праці, випереджальними темпами збільшуються соціальні виплати найбільш вразливим верствам населення.
Особливо актуальними сьогодні є ініціативи Президента України, які спрямовані на підтримку сільської інтелігенції, збільшення допомоги сім’ям при народженні дитини, допомогу багатодітним сім’ям, підвищення розмірів стипендій для дітей-сиріт, створення системи якісної медичної допомоги на селі тощо.
Конституція створює основу, необхідну для регуляції найважливіших суспільних відносин між державою та громадянами, забезпечує їх права і свободи. Так, сьогодні тільки на Луганщині діють представництва сорока чотирьох релігійних конфесій, що є вимогою часу для нашого багатонаціонального регіону, де проживають представники понад 120 національностей. Саме Конституція гарантує право громадян на свободу віросповідання й вільний розвиток їх етнічної та культурної самобутності. Практичне втілення набула стаття Основного Закону про вільне об’єднання громадян у політичні партії та громадські організації. Свої осередки в області мають понад 120 політичних партій, які охоплюють весь спектр політичних уподобань мешканців Луганщини. Крім того, діє більше шестисот об’єднань громадян різного спрямування. Стаття 39 Основного Закону гарантує право громадян на мирне проведення зборів, мітингів, демонстрацій та інших публічних акцій, яким у повній мірі користуються представники різних політичних сил та громадськість.
Конституція створила основу для нової системи законодавства, заклала засади розподілу повноважень ладних інститутів в нашій державі. Однак треба розуміти, що лише завдяки спільним зусиллям всіх гілок влади, органів місцевого самоврядування та громадян України Конституція може працювати на повну потужність, використовувати в повному обсязі свій потенціал. Сьогодні ми можемо констатувати, що процес розбудови нашого спільного дому – незалежної України – ще не завершено. Йдеться про розвиток України як високорозвиненої, соціальної за своєю сутністю, демократичної, правової держави, її інтегрування у світовий економічний процес.
Луганщина займає гідне місце серед регіонів України за економічними показниками. За підсумками минулого року Луганська область посіла 3 місце в країні – після Донецької та Дніпропетровської – за обсягами реалізованої промислової продукції. Такий стан зберігається й протягом 2007 року. За п’ять місяців поточного року порівняно з аналогічним періодом 2006 року наш регіон за темпами росту обсягів промислового виробництва піднявся з 26 на 10 місце в Україні. Про інвестиційну привабливість Луганщини свідчить те, що обіг зовнішньої торгівлі товарами за січень березень 2007 року склав понад 1 мільярд 616 мільйонів доларів США. За цим показником наша область займає 5 місце в державі. У травні 2007 року підписано угоду про співпрацю між Луганською облдержадміністрацією та Міністерством палива та енергетики України. Найближчим часом буде затверджено спільну з Мінвуглепромом Програму соціально-економічного розвитку шахтарських міст та селищ. Крім того, сьогодні ми працюємо над Угодою між Кабінетом Міністрів та Луганською областю щодо реалізації пріоритетів стратегії. Реалізація таких угод та програм спільно з центральними органами виконавчої влади дасть змогу не лише укріпити економічний потенціал регіону, а й запровадити масштабні соціальні проекти.
Упевнений, що нинішню позитивну динаміку в розвитку економіки нашої області та всієї країни, певні зрушення в соціально-гуманітарній сфері значною мірою слід розглядати як втілення в життя норм і положень Конституції. Необхідно розуміти, що процес державотворення є складним і потребує удосконалення Основного Закону для забезпечення його відповідності вимогам сучасності. Тому ключовим сьогодні стає питання щодо продовження конституційної реформи. Безумовно, передумовою її запровадження повинен бути політичний компроміс на рівні вищих органів державної влади. Проте безперечним залишається актуальність питань про реформи місцевого самоврядування та судової системи. В будь-якому разі розбудова демократичної, правової, економічно розвиненої держави потребує об’єднання всіх зусиль суспільства та влади.
Всі наші здобутки – не випадковість і не дарунок долі. Ми досягли такого результату завдяки наполегливій праці наших людей. І нашою спільною метою залишається процвітання України, гідне життя її громадян, впевненість у щасливому майбутньому дітей та онуків!”.

27 червня 2007,12:17 Версія для друку

1 липня День архітектури України.

З професйвним святом архітекторів Луганської області привітали голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов та голова обласної ради Валерій Голенко:
Шановні архітектори Луганщини!
Поздоровляємо вас з професійним святом - Днем архітектури України!
Завдяки Вашому таланту і творчій фантазії в області реалізується державна політика в сфері містобудування, втілюється розробка генеральних планів населених пунктів області, будуються нові будинки та споруди, відроджуються пам’ятники архітектури та містобудування.
Наша область щорічно бере участь у республіканському конкурсі на кращі будівлі та комплекси, а за його підсумками посідає призові місця. В сучасній економічній та технологічній реальності, в тому числі з вдосконаленням законодавчих засад, зодчі отримали нові можливості для створення перспектив подальшого розвитку архітектурної галузі, здійснення проектної справи, втілення в життя оригінальних архітектурних ідей і рішень.
Бажаємо вам родинного щастя, творчої наснаги, самовідданої праці на благо нашого регіону!
З повагою
Голова Луганської обласної держадміністрації Олександр Антіпов
Голова Луганської обласної ради Валерій Голенко.

27 червня 2007,10:50 Версія для друку

Визначені пріоритети з попередження розповсюдження ВІЛ-інфекції на Луганщині на 2007 рік.

Засідання обласної координаційної ради з питань попередження захворюваності на СНІД відбулось під головуванням заступника голови Луганської облдержадміністрації Юрія Хунова. Члени координаційної ради обговорили хід виконання регіональних заходів щодо боротьби зі СНІДом, шляхи удосконалення механізмів моніторингу та оцінки роботи ради. Вони зазначили, що ситуація із захворюваністю на СНІД в області залишається напруженою. Щорічно на Луганщині реєструється більше 500 нових випадків захворювань. На сьогодні в області зареєстровано 3,5 тис. ВІЛ-інфікованих, в т.ч. 343 хворих на СНІД. За поточний період народилось 74 дитини від ВІЛ-інфікованих матерів. В той же час, завдяки якісному лікуванню вдалося знизити смертність від цього захворювання.
На реалізацію заходів запобігання розповсюдження захворення та лікування інфікованих осіб у 2006 році із обласного бюджету заплановано 993 тис. грн. Проте було використано 1 млн. 133,1 тис. грн., у т. ч. на укріплення матеріально-технічної бази - 114,2 тис. грн., придбання медичного обладнання та медикаментів (в т. ч. тест-систем) - 834,7 тис. грн.
З метою недопущення захворюваності серед різних прошарків населення в Луганській області працює спеціалізована служба з профілактики і надання допомоги ВІЛ-інфікованим і хворим на СНІД. Вона представлена Луганським обласним центром з профілактики та боротьби зі СНІД, який має: амбулаторно-поліклінічне відділення, до складу якого входять лікарі інфекціоністи, гінеколог, дерматовенеролог, педіатр, епідеміолог, психолог, соціальний працівник; кабінет Довіри; відділ організаційно-методичної, профілактичної роботи та епідмоніторингу; централізовану лабораторію діагностики ВІЛ-інфекції, вірусних гепатитів і ТОКСН-інфекцій; клініко-діагностичну лабораторію, що складається з клінічно-біохімічного, бактеріологічного, ПЛР та гістологічного відділів; стаціонарне відділення на 25 ліжок.
Крім цього, відкриті спеціалізовані кабінети для надання лікувально-профілактичної допомоги ВІЛ-інфікованим і хворим на СНІД у містах: Лисичанську, Сєвєродонецьку, Стаханові, Антрациті і в Кремінському районі, а в м. Рубіжному - відділення для надання допомоги хворим на ВІЛ/СНІД. Для забезпечення доступу громадян до добровільного тестування на ВІЛ-інфекцію в області створено систему з 32 кабінетів „Довіри”.
Також в області впроваджено консультування та добровільне тестування вагітних жінок на ВІЛ-інфекцію. В 2006 році обстежено на ВІЛ 42853 жінки, з позитивним результатом - 80 осіб. На ці цілі в 2006 році отримано тест-систем на загальну суму 13 тис. грн. З II кварталу 2006 р. проводиться обстеження вагітних жінок „швидкими\" тестами. В поточном році отримано 1116 наборів „швидких\" тестів, які передані в міста та райони області. Відсоток охоплених обстеженням на ВІЛ вагітних складає 99,8 %.
За підтримки неурядових і громадських організацій на Луганщині продовжується реалізація 6-ти соціальних проектів: з добродійним фондом «Крок у майбутнє» – створення груп взаємодопомоги для ЛЖВ в Луганській області, медико-соціальна підтримка АРТ в Луганській області, програма зниження шкоди серед ПІН, поліпшення умов правового захисту ПІН і ЛЖВ на регіональному рівні; з обласною організацією Суспільства Червоного Хреста України – з питань інформування різних прошарків населення з профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу; з правозахисним та інформаційним центром для геїв та лесбіянок „Наш мир” - ресурсний центр для чоловіків.
В наступному році планується відкриття Центру денного перебування ВІЛ-інфікованих дітей та молоді в м. Рубіжне.
Члени ради наголосили, що пріоритетними напрямками роботи у 2007р. повинні стати покращення первинної профілактики, медико-соціального супроводу хворих на ВІЛ-СНІД, їх соціальна реабілітація та запровадження замісної терапії. Також вирішено покращити якість моніторингу та фінансування заходів, що вживаються в Луганській області для тогою щоб припинити розповсюдження ВІЛ-інфекції серед жителів регіону.

27 червня 2007,10:02 Версія для друку

28 червня День Конституції України. Із святом мешканців Луганщини привітали керівники регіону.

Шановні мешканці Луганщини!
Одинадцять років тому Верховна Рада прийняла Конституцію нашої держави! Століттями, від Руської Правди Ярослава Мудрого, від Конституції Пилипа Орлика, Україна йшла до свого Основного Закону. Тим дорожчим він має бути для нас, громадян сучасної України. Прийняття Конституції переконливо засвідчило прагнення наших громадян до побудови правового громадянського суспільства.
Основа функціонування та розвитку кожної держави розвиненої демократії – є Конституція, де закріплені базові, непорушні принципи її існування.
28 червня 1996 року – в Україні сталася знаменна подія новітньої історії української державності, яка по праву є епохальною віхою в еволюційному розвитку нашої держави, як суверенної, демократичної, правової, насамперед соціально справедливої країни . Було визначено, що найвищою цінністю є людина, її життя, честь, гідність, недоторканість і безпека.
Втілення статей Конституції України, контроль за ії дотриманням та виконанням положень Основного Закону – дуже непростий процес, пов’язаний зі справжньою економічною перебудовою держави на ринкових засадах, з одночасним збереженням усіх соціальних гарантій, таких як право на працю та гідну ії оплату. Для реалізації цього щоденна наполеглива праця та громадська підтримка.
Зі святом вас, дорогі співвітчизники, щастя і віри у власні сили!
З повагою
Голова Луганської обласної держадміністрації Олександр Антіпов
Голова Луганської обласної ради Валерій Голенко.

27 червня 2007,09:56 Версія для друку

Премія Кабінету Міністрів України присуджена луганчанину.

Щороку до Дня Молоді Кабінет Міністрів України присуджує «Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України». Всього премію отримали 60 найдостойніших молодих людей України.
В цьому році лауреатом Премії в номінації «за творчі досягнення» став луганчанин Олександр Редя – артист Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

27 червня 2007,09:51 Версія для друку

Областной Центр здоровья призывает к осторожности во время купания в открытых водоемах.

В сезон массового летнего отдыха медики Луганщины обеспокоены частными несчастными случаями во время купания в реках и озерах. Как сообщает Областной Центр здоровья, за последнюю неделю в области утонуло 5 человек. Одного ребенка удалось спасти. По состоянию на 25 июня 2007 года по оперативным данным водолазно-спасательной службы МЧС Украины в Луганской области, на водоемах области всего пострадало 84 человека (из них 10 детей): утонуло 39 человек, в т.ч. 7 детей, спасено 45 человек из них 3 детей.
В связи с этим медики напоминают правила поведения на воде: 1) не входить в воду и не плавать в нетрезвом состоянии; 2) не входить в воду и не плавать после долгого пребывания на солнце; 3) с большой осторожностью купаться в открытых водоемах, если у вас сердечно-сосудистые заболевания (ишемическая болезнь сердца, гипертоническая болезнь); 4) не нырять в озеро, реку, если вы не знаете состояние дна; 5) не оставлять у воды детей без присмотра.
При несчастном случае необходимо вовремя оказать первую помощь пострадавшему. Важно, чтобы она начиналась не на берегу, а уже на воде, во время буксировки пострадавшего к берегу. Даже несколько искусственных вдохов, проведенных в этот период, значительно повышают вероятность последующего оживления утонувшего. Более совершенная помощь пострадавшему может быть оказана на берегу. Если у него отсутствует сознание, но сохранены дыхание и сердечная деятельность, то ограничиваются освобождением пострадавшего от стесняющей одежды и применением нашатырного спирта. При отсутствии самостоятельного дыхания и сердечной деятельности проводят одновременно искусственное дыхание и непрямой массаж сердца. Предварительно очищают полость рта и глотки пострадавшего от пены, слизи, песка, ила. Для удаления попавшей в дыхательные пути воды пострадавшего укладывают животом на согнутую в колене ногу (на бедро) реаниматора так, чтобы голова свешивалась вниз и, поддерживая одной рукой голову пострадавшего, другой рукой слегка ударяют несколько раз между его лопатками. Указанные подготовительные мероприятия необходимо проводить быстро, после чего, не теряя времени, сразу переходить к искусственному дыханию и непрямому массажу сердца. В связи с опасностью возникновения поздних осложнений, прежде всего отека легких, пневмонии, острой сердечной и почечной недостаточности, пострадавшего немедленно госпитализируют.

26 червня 2007,14:43 Версія для друку

Символичным назвал губернатор Луганщины пуск газа в поселке Центральном накануне Дня Конституции.

«Это символично, что накануне Дня Конституции Украины жители поселка Центральный получили природный газ», - заявил председатель Луганской облгосадминистрации на торжественной церемонии газификации поселка. В торжественном митинге приняли участие руководители Луганской области, Перевальского района, местной поселковой власти и жители Центрального. По словам Александра Антипова, в прошлом году было газифицировано 5 населенных пунктов Перевальского района. В текущем году Центральный – первый из сельских населенных пунктов района. Губернатор также отметил, что Перевальский район на сегодня является одним из наименее газифицированных регионов Луганщины. Уровень газификации здесь составляет 27% при среднеобластном уровне 70%.
Как отметил губернатор Луганщины, приход в дома жителей поселка голубого топлива стал возможным благодаря тому, что в 2007 году из областного бюджета были выделены средства на сумму 127 тыс. грн., за счет которых построено 800 метров подводящего газопровода высокого давления и установлен газорегулирующий пункт. Еще 30 м подводящего газопровода от г. Петровское Краснолучского района до поселка Центральный построено за счет средств ЧП СПС «Агро», входящего в состав предприятия «Агротон». Как отметил Председатель правления ЗАО «Агротон», депутат областного совета Юрий Журавлев, его предприятие не только намерено возродить производство на Чернухинской птицефабрике, но и помочь людям, живущим в соседних селах.
Строительство этого газопровода дает возможность газифицировать и другие близлежащие поселки – Фащевка, Чернухино, Городище и Софиевка.
Газификация Центрального совпала со знаменательной датой для жителей поселка: 20 лет назад, 26 июня 1987 года, был создан поселковый совет. Сегодня Центральный поселковый совет состоит из двух населенных пунктов: поселка Центральный и села Софиевка. Площадь земель под населенными пунктами поселкового совета составляет 81,4 га. Общая численность населения – 1,4 тыс.чел, из которых 875 чел проживают в Центральном. Основу хозяйственного комплекса поселка составляют Чернухинская птицефабрика ЧП СПФ «Агро» и фермерское хозяйство «Миус».

26 червня 2007,13:45 Версія для друку

Основные проблемы дорожного хозяйства области необходимо решить в течение ближайшего года – Александр Антипов.

О ходе ремонта и реконструкции автомобильных дорог Луганской области шла речь на аппаратном совещании у председателя Луганской облгосадминистрации Александра Антипов. С начала текущего года на ремонт и строительство автодорог из различных источников выделено 181 млн. 148,6 тыс. грн., в том числе из госбюджета – более 120 млн. грн. Ожидается дополнительное финансирование за счет кредитных средств на строительство дороги Знаменка-Луганск-Изварино в сумме 238 млн. грн. Всего же в текущем году автодорожники планируют выполнить работы на общую сумму 419 млн. 148,6 тыс. грн.
В течении ближайших четырех месяцев должно быть завершено строительство объездной дороги вокруг Луганска длиной 24,7 км и начата реконструкция участка 3,4 км дороги Знаменка-Луганск-Изварино. В настоящее время завершается строительство путепровода в Ровеньках и в начале июля будет начато строительство путепровода в Луганске, на которое выделяется 28 млн. грн.
За счет почти 16 млн. грн. из госбюджета предусмотрено построить подъезды к ряду отдаленных сел Луганщины, среди которых Подгорное, Залесное и Ивановка. Более 25 млн. грн. планируется потратить на капитальный ремонт автодорог как государственного, так и местного значения. Также начнется капремонт моста через р. Деркул на автодороге Нова Украина - Бондаревка в Марковском районе. Еще 39 млн. грн. выделяется на капремонт автодорог коммунальной собственности протяженностью 47 км. На текущий планово-предупредительный ремонт в 2007 году запланировано потратить более 100 млн. грн. За 5 месяцев уже отремонтировано 12 км дорог на сумму 47 млн. 700 тыс. грн. Более 30 млн. грн. выделяется в этом году на текущий ремонт сельских дорог, ведущих к 40 населенным пунктам, по программе «Сельский автобус». Общая протяженность этих дорог составляет 240 км. Сейчас ведутся работы на половине автобусных маршрутов. Освоено 5 млн. грн.
На следующий год губернатор Луганщины поставил задачу привести в надлежащее состояние одну из основных магистралей области Луганск- Перевальск- Дебальцево. По мнению Антипова, в этом направлении должна быть построена двухполосная дорога с современным покрытием. В областном центре планируется значительно расширить и отремонтировать улицу Луганской правды.

26 червня 2007,13:43 Версія для друку

Темпи щорічного приросту захворюваності на туберкульоз в Луганській області зменшилися більше ніж втричі.

Медичну ефективність виконання Національної програми по боротьбі з туберкульозом в Луганській області у 2002-2006 років обговорили учасники засідання обласної міжвідомчої комісії по боротьбі з туберкульозом. Засідання комісії провів заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Хунов. За період реалізації програми темпи щорічного приросту захворюваності на туберкульоз в Луганській області зменшилися у 3,4 рази, смертність – у 7 разів. Це краще, ніж у середньому по Україні. У 2006р. вперше за весь епідемічний період захворюваність усіма формами туберкульозу в області знизилася на 2,3% та склала 111,7 випадків на 100 тис. населення. За цим показником Луганська область займає 3 рейтингове місце в Україні.
Учасники засідання обговорили також ситуацію з проведенням флюорографічних обстежень осіб з групи ризику по соціальних показниках та можливість створення слідчого ізолятору для хворих на туберкульоз на базі Алчевської виправної колонії №13.
Члени комісії зазначили, що головними завданнями на сьогодні залишаються своєчасне виявлення хворих на туберкульоз, охоплення профілактичними оглядами широких кіл населення, особливо соціально дезадоптованих осіб.


Сторінки:
456789101112131415161718

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера