Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: четвер, 18 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
13 червня 2007,12:40 Версія для друку

Питання проведення призову юнаків – мешканців Луганщини на строкову військову службу та відправки призовників до військових частин Збройних Сил України розглянуто в облдержадміністрації.

Питання проведення призову юнаків – мешканців Луганщини на строкову військову службу та відправки призовників до військових частин Збройних Сил України розглянуто на підсумковому засіданні обласної призовної комісії. Учасники засідання, яке провів заступник голови Луганської облдержадміністрації Микола Запорожцев, також розглянули стан роботи районних та міських призовних комісій щодо надання відстрочок або звільнення від призову, а також особові справи призовників про надання відстрочок від призову у випадках, які не передбачені Законом України \"Про військовий обов’язок і військову службу\".
За результатами весняної призовної кампанії 2007 року, у квітні - травні військовими комісаріатами області призвано та направлено до військ 1 тис. 460 призовників. Всього ж обстежено 20 тис. 634 призовників. З них 8 тис. 64 юнака отримали право на відстрочку від призову.
На засіданні головам районних та міських призовних комісій було рекомендовано у червні поточного року підвести підсумки призову громадян на строкову військову службу, розібратися з кожним випадком неявки призовників на призовну комісію та вжити заходи щодо їх розшуку.

13 червня 2007,12:38 Версія для друку

Відбулося урочисте відкриття оздоровчого сезону в обласному оздоровчому молодіжному центрі «Сонячний».

Урочисте відкриття літнього сезону відбулося вчора у Луганському обласному учбово-методичному оздоровчому молодіжному центрі „Сонячний”. 167 дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, вихованців шкіл-інтернатів області вчора заїхали на оздоровлення до центру.
З метою створення належних умов для оздоровлення цієї пільгової категорії дітей та підлітків „Сонячний” цього року з обласного бюджету понад 200 тис.грн. За рахунок цих коштів тут бів зроблений ремонт у спальних корпусах, ізоляторі, відремонтовано басейн. Проведено поточний ремонт і профілактику електрообладнання, лінії електропередач. Придбано комп\'ютер, жарильні шафи, сковороди та резервуар для запасу води. За рахунок спонсорських коштів, які залучила служба у справах неповнолітніх облдержадміністрації, придбано морозильну камеру, а також спортивне обладнання та інвентар для вихованців „Сонячного”.
В ЛОУМОМЦ традиційно влітку працюють досвідчені та кваліфіковані педагоги й медики. Цей заміський табір відпочинку кілька років поспіль спеціалізується на організації літнього дозвілля для „трудних” підлітків, дітей, які потребують на корекцію поведінки. Тому на базі «Сонячного» працюють спеціалісти обласного центру соціально-психологічної реабілітації неповнолітніх. Фахівцями центру впроваджено та реалізується програма по превентивному вихованню дітей, у межах якої започатковано індивідуальну корекційну роботу, тренінгові заняття з «антистресової гімнастики».
Завдяки вжитим заходам у центрі вдалося створити усі умови для відпочинку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

13 червня 2007,11:20 Версія для друку

Формування регіонального зернового ресурсу фінансуватиме уряд: Олександр Антіпов

«Згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 794 область входить до переліку областей, які визнані потерпілими від посухи»,- про це повідомив
голова облдержадміністрації Олександр Антіпов, комментуючі підсумки вчорашньої зустрічі з віце - прем\'єр - міністром України Віктором Слаутою. «Під час зустрічі йшлося про виділення коштів з резервного фонду Кабінету Міністрів України для формування регіональних ресурсів зерна», - зазначив Олександр Антіпов. За його словами, Уряд має наміри виділити області для цих потреб 23 мільйони гривень. «Окрім безпосередньо рослинництва, від посухи сьогодні страждає й тваринницька галузь.Тому ми докладно обговорили комплекс заходів, які необхідно вживати вже сьогодні»,- підкреслив губернатор. Серед першочергових дій для врятування поголів'я худоби необхідно: ввести дотацію за реалізацію переробним підприємствам молока в розмірі 25-30 копійок за 1 літр вищого та першого ґатунків;ввести дотацію 1000 гривень за кожну наявну корову молочного напрямку продуктивності;ввести дотацію на кожний гектар посівів кормових культур у розмірі 100 грн;щомісячно сплачувати 1000 грн за кожну прирощену корову молочного напрямку продуктивності власного відтворення;надати сільгоспвиробникам 3000 грн за кожну наявну закуплену племінну корову молочного напрямку продуктивності з виплатою щомісяця;здійснювати виплату коштів у повному обсязі на отримання і збереження племінних тварин у племінних заводах і племрепродукторах; збільшити обсяги спеціальної дотації на утримання поголів’я вівцематок і ярок до 100 грн за кожну голову, а також за реалізацію вовни у фізичній вазі до 10 грн за 1 кг. Також, за словами Олександра Антіпова, підсумком зустрічі з віце - прем\'єром Віктором Слаутою стала домовленність про проведення 19 червня цього року в Старобільському районі спільної з урядовцями коллегії щодо проблем агропромислового комплексу Луганщини.

13 червня 2007,10:27 Версія для друку

Машинобудівні підприємства Луганщини нарощують обсяги виробництва.

Більш ніж наполовину зросли обсяги виробництва машинобудівних підприємств Луганщини з початку року. У травні поточного року провідні підприємства галузі виробили товарної продукції на суму понад 160 млн грн., що складає 123,% до відповідного періоду минулого року. Підсумок 5 місяців їх діяльності дорівнює 845 млн.грн. або 158,6% до рівня 5 місяців минулого року.
Високий темп приросту досягнуто за рахунок динамічної роботи таких підприємств, як ВАТ „Стахановський вагонобудівний завод”, де обсяги виробництва збільшилися у порівнянні з з тим же періодом минулого року на 320%, Попаснянський вагоноремонтний завод, де збільшення складає 118,9%. На ЗАТ „Автомотозапчастина” приріст виробництва сягає 150,5%, на ЗАТ НВЦ „Трансмаш” – 145,1%, на ЗАТ „Первомайський механічний завод” – 131,1%, ВАТ „Луганський електроапаратний завод” – 116,4%, ТОВ „Луганський електромеханічний завод” – 149,2%, ЗАТ „Лісмаш” – 210%.

13 червня 2007,10:25 Версія для друку

Споживачами електричної енергії Луганщини використано 186,5 млн кВтּгодин з початку червня.

За даними Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, споживання електричної енергії по території області у перший тиждень червня склало 186,5 млн кВт/год. Основним генеруючим джерелом області – Луганською ТЕС – вироблено 101,6 млн кВтּгод електричної енергії. Розрахунки споживачів області за електроенергію, без урахування підприємств вугільної промисловості, склали 13,46 млн грн. Це становить 54,7 % від ціни спожитої електрики.
Споживання природного газу за цей період по області становить 43,6 млн куб. м палива. Це на 5,4 млн куб м більше установленого для регіону ліміту. Станом на 07.06.2007 рівень оплати населенням та іншими непромисловими споживачами по за природний газ, використаний з початку року, складає 73,2 %.
Підприємства електроенергетики і газової промисловості області працювали у нормальному режимі, масштабних збоїв в енергопостачанні споживачів регіону та аварійних ситуацій не зареєстровано.

13 червня 2007,10:24 Версія для друку

З настанням літа почастішали випадки виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов’язаних з вживанням бактеріально забруднених продуктів харчування та питної води.

З початку 2007 року в Україні вже зареєстровано 13 спалахів інфекційних захворювань, під час яких постраждало 192 людей, з них 100 дітей. У 2006 році було 35 спалахів інфекційних захворювань (захворіло 740 осіб, в тому числі 390 дітей). Більшість групових інфекційних захворювань та отруєнь виникають після проведення масових святкувань – весіль, ювілеїв, випускних вечорів, проводів в армію тощо.
Спеціалісти-епідеміологи стверджують, що основними причинами спалахів є залучення до приготування страв випадкових осіб, котрі не обізнані з елементарними правилами особистої гігієни, а також порушення технологій приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму. Факторами передачі інфекції найчастіше стають готові страви, молоко і молочні продукти, кондитерські вироби.
З метою профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь медики рекомендують: не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з простроченими термінами споживання; зберігати продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлений термін. Не бажано купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб. Купуючи будь-які харчові продукти у торговельній мережі споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку продукції. Медики також закликають не вживати незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини. При харчуванні у непристосованих умовах (ліс, пляж тощо) – виключати контакт продуктів з ґрунтом та піском. Рекомендується не готувати продукти із запасом. Приготовлені страви бажано вживати відразу, а у випадку їх повторного споживання вони мають піддаватись вторинній термічній обробці. Зберігання виготовленої страви без холоду не повинно перевищувати 2 годин. При відпочинку з дітьми батьки повинні ознайомити дітей з правилами харчування та правилами дотримання особистої гігієни. Дорослим необхідно ретельно слідкувати за тим, щоб діти не споживали незнайомі ягоди та продукти.
У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи. Самолікування небезпечне! При груповому відпочинку хворого бажано тимчасово (до прибуття лікаря) ізолювати від решти колективу. При тяжкому стані хворого треба негайно викликати швидку медичну допомогу.

13 червня 2007,10:00 Версія для друку

В містах та районах області: Лутугинський район

Протипожежний стан розглянуто на засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За попередній рік ситуація з виникненням пожеж в районі залишається складною: в результаті пожеж травмуються люди, наносяться матеріальні збитки. Основними причинами є необережне поводження з вогнем, порушення правил монтажу та експлуатації електрообладнання, неналежна увага керівників підприємств, установ та організацій до підвищення рівня протипожежного захисту та інше.
За результатами засідання комісія доручила головам міської, сільських та селищних рад району розглянути на засіданнях сільських та селищних рад питання посилення пожежної безпеки у літній період 2007 року, створити необхідний запас пально-мастильних матеріалів, вогнегасних речовин у зв’язку з настанням пожежонебезпечного періоду та веденням польових робіт, вжити заходів щодо ремонту техніки пристосованої до пожежегасіння та організації цілодобового чергування на ній добровільних пожежних команд та сільських пожежних команд, для забезпечення оперативного реагування на пожежі відновити покажчики найменувань вулиць, перехресть і площ.
Лутугинському департаменту ОКП «Компанія «Луганськвода» доручено вирішити питання щодо ремонту й відновлення несправних джерел протипожежного водопостачання, вжити заходів щодо закріплення окремих ділянок водогінних мереж за підприємствами з метою їх обслуговування й ремонту, забезпечити покажчиками місця розташування джерел протипожежного водопостачання.
Керівників підпорядкованих навчальних, лікувальних, культурно-освітніх і видовищних закладів, дитячих дошкільних установ, оздоровчих таборів надано зобов’язання вжити невідкладних заходів з приведення цих об’єктів у задовільний протипожежний стан до початку їх експлуатації в літній період.
Ввожиться чергування осіб, відповідальних за стан пожежної безпеки, у місцях з масовим перебуванням людей під час проведення свят та інших громадських заходів.
Управлінню агропромислового розвитку райдержадміністрації разом з Лутугинським РВ Головного управління МНС України в Луганській області доручено підготувати й узгодити план спільних заходів щодо забезпечення пожежної безпеки в період збирання врожаю.

12 червня 2007,15:17 Версія для друку

Малому та середньому бізнесу надаються бюджетні відшкодування кредитів на інвестиційну діяльність.

Представництво Держкомпідприємництва України в Луганській області оголошує конкурс суб’єктів малого та середнього бізнесу для надання їм за рахунок коштів державного бюджету часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію інвестиційних проектів.
Прийом заявок на участь у конкурсі та документів, що додаються до них, розпочинається з дня публікації оголошення у обласній газеті „Наша газета” та закінчується за п”ять робочих днів до початку проведення останнього засідання комісії. Дата останнього розгляду не пізніше 15 листопада 2007 року.
Для участі в конкурсі допускаються суб’єкти малого та середнього бізнесу, які отримали кредити в банках на реалізацію інвестиційних проектів, але не пізніше 10 листопада 2007 року, де:
- відсоткова ставка за користування кредитом в національній валюті не перевищує 22 відсотків річних для фізичних осіб та малих підприємств і 18 відсотків річних для середніх підприємств;
- розмір кредиту, відсоткова ставка якого підлягає відшкодуванню, не перевищує 250 тис. гривень для фізичних осіб та малих підприємств і 2500 тис. гривень для середніх підприємств;
- розмір співфінансування інвестиційного проекту за рахунок власних коштів становить не менш як 20 відсотків його вартості.
Право на одержання часткового відшкодування не мають претенденти, які:
- здійснюють виробництво зброї, алкогольних напоїв на тютюнових виробів, організацію та проведення азартних ігор, обмін валюти, надання в оренду нерухомого майна;
- отримують фінансову підтримку за іншими бюджетними програмами та за рахунок коштів проектів міжнародних фінансових організацій;
- визнані банкрутами або стосовно яких порушено справу про банкрутство;
-перебувають у стадії припинення юридичної особи або припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця;
-подали недостовірну інформацію щодо інвестиційного проекту або свого фінансового стану;
-мають заборгованість перед бюджетом та / або Пенсійним фондом України.
Конкурс реалізується вперше в Україні на виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2007 рік», постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, що надаються суб’єктам малого та середнього бізнесу для реалізації інвестиційних проектів» від 20.04.07 № 634 та наказу Держпідприємництва України «Про затвердження Порядку та умов проведення конкурсів, переліку документів, що необхідні для часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, що надаються суб’єктам малого та середнього бізнесу на реалізацію інвестиційних проектів» від 07.05.07 № 61.
Документи приймаються Представництвом Держкомпідприємництва України в Луганській області за адресою: м. Луганськ, вул. Кірова, буд. 30. Телефони для довідок: (0642) 52-81-24, 52-24-38.

12 червня 2007,13:49 Версія для друку

В облдержадміністрації відбулось перше засідання Координаційної ради з підготовки заходів у зв’язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні

12 червня 2007 року в облдержадміністрації відбулось перше засідання Координаційної ради з підготовки заходів у зв’язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні, утвореної розпорядженням голови облдержадміністрації від 24 квітня 2007 р. № 466.
На засіданні було наголошено, що Голодомор 1932-1933 років – це одна з найтрагічніших сторінок в історії українського народу, тому обов’язок суспільства – зробити все можливе для вшанування пам’яті його жертв. Голова Луганської філії Асоціації дослідників голодоморів в Україні, секретар Координаційної ради Ірина Магрицька зазначила, що науковцями області проведено величезну роботу щодо вивчення подій 1932-1933 років на Луганщині, і 75-ті роковини Голодомору – привід активізувати цю діяльність.
Члени Координаційної ради обговорили проект плану заходів на
2007-2008 роки щодо відзначення в області 75-х роковин Голодомору та рекомендували його для затвердження розпорядженням голови облдержадміністрації.
Окрім низки заходів просвітницького та науково-дослідного характеру проект плану передбачає опрацювання питання щодо видання збірок документальних свідчень та спогадів очевидців Голодомору на Луганщині, створення документального фільму про події 1932-1933 років „Скривджена пам’ять”. Матеріали для цього напрацьовані Державним архівом Луганської області, обласним краєзнавчим музеєм, вищими навчальними закладами області, Луганською філією Асоціації дослідників голодоморів, представниками громадськості. Члени Координаційної ради дійшли згоди щодо створення відповідної редакційної групи, яка візьме на себе роботу щодо систематизації та редагування усього масиву матеріалів.
Планується, що Координаційна рада з підготовки заходів у зв’язку з
75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні збиратиметься щоквартально.

12 червня 2007,11:55 Версія для друку

Гірники шахти „Червоний партизан” видобули мільйон тон вугілля з початку року.

Трудовий колектив ВП \"Шахта \"Червоний партизан\" ДП \"Свердловантрацит\" підняв на-гора мільйонну тонну антрациту від початку року. Виконання плану склало 125,6 %. Всього гірниками шахти понад плану видобуто 204,2 тис. тонн вугілля.
За повідомленням паливно-енергетичного управління Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, з початку червня вугледобувними підприємствами Луганської області видобуто 440,9 тис. тонн палива. На електростанції України відвантажено 180,1 тис. тонн вугілля.


Сторінки:
121314151617181920212223242526

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера