Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: п'ятниця, 19 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
06 червня 2007,09:36 Версія для друку

7 червня відбудеться розширене засідання колегії Держархіву Луганської області.

7 червня о 10.00 відбудеться розширене засідання колегії Держархіву Луганської області. На засідання запрошені заступники голів райдержадміністрацій і міських голів, відповідальні за архівну справу, начальники архівних відділів райдержадміністрацій та міських рад, керівники трудових архівів Луганської області. Вони розглядатимуть стан пожежної безпеки в архівних відділах райдержадміністрацій та міських рад, стан збереженості документів НАФ в Державному архіві Луганської області та роботу філії кафедри «Архівознавство» при Держархіві області.

06 червня 2007,09:16 Версія для друку

Тренінг з протидії торгівлі людьми відбувся в Луганську.

В Луганському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти для методистів з виховної роботи міських (районних) відділів освіти відбувся тренінг «Як підвищити рівень усвідомлення торгівлі людьми».
Тренінг проходив в рамках проекту «Проведення навчальних тренінгів з протидії торгівлі людьми (особливо дітьми)», мета якого співпраця, підготовка та залучення фахівців системи загальної освіти України у процес превентивної діяльності з протидії торгівлі людьми серед учнівської молоді засобами інноваційних методик. Надзавданням цієї профілактичної роботи є створення, особливо в учнівської молоді, власної моделі безпечної поведінки з низьким ризиком потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.
Організатори тренінгу: Міністерство освіти і науки України, Академія педагогічних наук України, Український науково-методичний центр практичної психології і соціальної роботи, Представництво Міжнародної Організації з Міграції в Україні, ВГО «Жіночий консорціум України».
Відкрила роботу тренер ВГО «Жіночий консорціум України» Тетяна Міхновець, яка наголосила на важливості співпраці з освітянами, соціальними педагогами, практичними психологами та класними керівниками щодо протидії торгівлі людьми.
Учасниками тренінгу стали методисти з виховної роботи відділів освіти мм. Алчевська, Лисичанська, Свердловська, Сєвєродонецька, Станично-Луганського, Лутугинського, Антрацитівського, Біловодського, Краснодонського, Марківського, Новоайдарського, Слов’яносербського, Старобільського районів.
У ході тренінгу було переглянуто фільм «Станція призначення – Життя», у якому розкрито необхідність профілактики торгівлі людьми в підлітковому віці, відбулося обговорення проблеми в малих та загальній групах, висунуто пропозиції щодо проведення уроку-виховної години з протидії торгівлі людьми в загальноосвітніх навчальних закладах, проведено анкетування учасників тренінгу із зазначеної проблеми.

06 червня 2007,08:48 Версія для друку

В містах та районах області: Лисичанськ

У місті розроблено план міських заходів, присвячених 65-річчю з дня створення підпільної молодіжної організації «Молода гвардія». З метою його реалізації з травня по вересень учасники художньої самодіяльності міста беруть участь в обласному фестивалі-конкурсі виконавців патріотичної пісні «Молода гвардія». Основні заходи щодо відзначення річниці створення «Молодої гвардії» розпочнуться в місті у вересні. Цього місяця в закладах культури пройдуть відкритий перегляд літератури «Жити і пам’ятати», година пам’яті «Не знатимуть спокою наші серця», краєзнавча година «Забуття не торкнеться героїв», тематична концертна програма «Ваш подвиг жив, неповторим и вечен», учні загальноосвітніх шкіл міста відвідають з екскурсією Краснодонський музей «Молода гвардія».
12 вересня у ПК ім. В.І. Леніна відбудеться вечір пам’яті «Вони залишились молодими»; 28 вересня у Лисичанській дитячій школі мистецтв відкриється виставка робіт учнів художнього відділення цієї школи; також 28 вересня у ПК ім. В.І. Леніна буде проведено диспут «Віддати життя за Вітчизну». 29 вересня у Новодружеській дитячій школі мистецтв пройде лекція-концерт, присвячена знаменній даті.
Крім того, впродовж жовтня і листопада поточного року у закладах культури нашого міста відбудуться виставка з фондів краєзнавчого музею «Навіки в пам’яті народній», науково-практична конференція «Доторкаючись серцем до подвигу» і тематичний вечір «Пам’яті героїв-молодогвардійців».

06 червня 2007,08:41 Версія для друку

Керівники області вітають журналістів Луганщини зі святом

Голова облдержадміністрації Олександр Антіпов та голова облради Валерій Голенко вітають журналістів Луганщини з професійним святом:
«Журналістика у сучасному суспільстві – це поважна і авторитетна професія, важливий фактор економічного та політичного прогресу, громадської злагоди та розвитку в усіх сферах життя.
Сьогодні професія журналіста вимагає не лише глибоких різнобічних знань та ерудованості, а й наполегливості у відстоюванні своєї позиції, мужності, чесності і незаспокоєності.
Саме завдяки вашому високому професіоналізму люди мають можливість оперативно отримувати найсвіжішу інформацію, дізнаватися про те, чим живе Луганщина та її мешканці.
Висловлюємо вам щиру вдячність та повагу за ваш талант, майстерність та небайдужість до актуальних проблем регіону.
Бажаємо вам творчої наснаги, нових тем та ідей, вдячних читачів, глядачів і слухачів».

05 червня 2007,10:41 Версія для друку

Губернатор Луганщины удостоен награды «Славянская честь».

Решением Исполкома Совета Собора славянских народов и Совета экспертов Международной имиджевой программы «Лидеры XXI столетия» за вклад в развитие экономики, возрождение духовности и славянского единства председатель Луганской областной государственной администрации Александр Антипов удостоен награды «Славянская честь».
Почетный знак губернатору Луганщины вручил председатель оргкомитета Всеукраинского конкурса «Українська мова – мова єднання», заслуженный журналист Украины Юрий Работин вчера на торжественном собрании по подведению итогов заключительного этапа конкурса.

05 червня 2007,10:38 Версія для друку

Підведено підсумки заключного етапу Загальнонаціонального конкурсу „Українська мова – мова єднання”.

4 травня Луганщину відвідала делегація журналістів-учасників заключного етапу Загальнонаціонального конкурсу „Українська мова – мова єднання”. У складі делегації були працівники ЗМІ зі всіх куточків України, а також Росії, Білорусії, Молдови, Придністров’я. Вони відвідали Східноукраїнський національний університет імені В.Даля, музеї В.Даля, Б.Грінченка, Козачий музей в Станиці Луганській.
Мета проведення конкурсу - відображення в ЗМІ розвитку державної мовної культури як одного з чинників національної духовності та підтримки мов народностей поліетнічної України.
Цього ж дня відбулось урочисте підведення підсумків заключного етапу конкурсу, нагородження домінантів, культурна програма.
Переможцями у номінації «Квітни, мова наша рідна» (утвердження державної мови) стали шеф-редактор регіонального суспільно-політичного видання – газети «Молодогвардеец» Михайло Бублик за цикл тематичних авторських публікацій та коментатор програм радіомовлення ДО ЛОДТРК Валентина Казьонова за цикл авторських тематичних мистецько-культурологічних радіопередач «Урок української».
У номінації «Мовне багатоголосся України» (вільний розвиток мов національних меншин) перемогли кореспондент регіонального суспільно-політичного видання – газети «Жизнь Луганска» Юрій Чепурнов за цикл авторських тематичних публікацій та редактор редакції авторських програм ОО «Луганське кабельне телебачення»Тетяна Ципленко за цикл авторських тематичних передач програми «Сім «Я».
Також кращих представників друкованих, аудіовізуальних ЗМІ та інформаційних агенцій відзначено спеціальними дипломами і відзнаками лауреата «Журналістська гідність», «Народна довіра».

04 червня 2007,16:49 Версія для друку

Міжнародний науково-практичний семінар з проблем діагностики, реабілітації і соціалізації дітей з вадами слуху відкрився в Луганську.

Сьогодні в Луганській обласній спеціальній школі-інтернаті для дітей з вадами слуху відкрито Міжнародний науково-практичний семінар за темою «Проблеми ранньої діагностики і ранньої реабілітації дітей з вадами слуху», який продовжиться до 8 червня поточного року.
Семінар організовано за підтримки Міністерства освіти і науки України в рамках проекту «Привіт» програми Уряду Нідерландів МАТРА. Проект, спрямований на покращення діагностики, освіти та соціального супроводу дітей дошкільного віку з порушенням слуху в Україні, реалізовується з квітня 2005 року в шести областях України і триватиме до грудня 2007 року.
На цей час семінари-тренінги вже проведені в чотирьох спецшколах-інтернатах Чернігова, Чернівців, Хуста та Кіровограда, де разом з українськими фахівцями своїм досвідом ділилися спеціалісти з Нідерландів, Польщі, Румунії та Білорусі, були опрацьовані загальні підходи до вирішення практичних питань щодо раннього втручання в корекційну роботу з дітьми, які мають вади слуху.
Впродовж роботи семінару педагоги Луганської спеціальної школи-інтернату ознайомлять учасників з досвідом впровадження сучасних технологій корекційного навчання дітей з особливостями розвитку. Також обговорюватимуться шляхи вирішення проблеми соціалізації дітей з вадами слуху у суспільство.
Як зазначила начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Ірини Цимбал, на Луганщині проводиться цілеспрямована і продуктивна робота з реалізації державної політики щодо дітей з вадами розвитку. З 30 шкіл-інтернатів, 14 – спеціальні учбові заклади, в яких навчається більше 2,5 тисяч дітей, 730 з яких – інваліди, 3 навчальні заклади в області – для глухих та дітей, що слабо чують.
«Завдяки увазі і підтримці керівництва області, за останні роки вдалося значно укріпити матеріально-технічну базу цих установ, провести капітальні ремонти, придбати нові меблі, сучасні комп’ютерні класи, поповнити автопарки новими мікроавтобусами», - відзначила Ірина Цимбал. За її словами, у 2007 році на утримання таких закладів в обласному бюджеті передбачено 87,6 млн.грн. Вперше в 2006-2007 роках на придбання корекційно-реабілітаційного обладнання для спеціальних шкіл-інтернатів з державного бюджету виділено 4,2 млн.грн.
«Сьогодні ми активно працюємо над вдосконаленням учбово-матеріальної і лікувально-корегувальної бази», - зазначила Ірина Цимбал. Так, в минулому році на базі Рубіжанської спеціальної школи-інтернату для дітей з послабленим зором відкрито Учбово-реабілітаційний центр «Кришталик». З вересня у трьох спеціальних школах-інтернатах заплановано відкриття десятих класів та їх подальша реорганізація у спеціальні школи-інтернати з трудовим навчанням.

04 червня 2007,14:23 Версія для друку

Луганщина будет с продовольственным зерном, несмотря на сильную засуху. – Александр Ольшанский.

«Несмотря на сильную засуху, Луганская область будет обеспечена своим продовольственным зерном», – заявил начальник Главного управления агропромышленного развития облгосадминистрации Александр Ольшанский на брифинге для журналистов. Он сообщил, что в результате длительной жары и суховейной погоды более 70 тысяч гектаров посевов ранних зерновых культур сегодня находятся в критическом состоянии. Это почти четверть всех посевов в области. В основном это посевы ярового ячменя и озимой пшеницы, которые жара застигла в период созревания колоса и налива зерна. По словам, Александр Ольшанского в настоящее время в метровом слое земли запас влаги составляет 30-40%, а в пахотном слое - влаги практически нет. Выпавшие в течение последних двух дней осадки несколько улучшили ситуацию на полях Краснодонского, Меловского, Славяносербского и Новоайдарского районов. Однако в сельскохозяйственных северных регионах области осадков по-прежнему нет, с самого начала посевной кампании.
Как отметил Александр Ольшанский, трудности испытывают также животноводческие хозяйства области, поскольку испытывают недостаток жестких травяных кормов, особо необходимых для молочного стада.
По словам Александра Ольшанского, с помощью оросительных систем в области готово к поливу около 30 тыс. га земель, но поливается сегодня не более 10 тыс. га. Для стимулирования агрохозяйств к применению мелиоративных устройств сегодня рассматривается возможность компенсации затрат на электроэнергию для них в размере 100%.
Также начальник Главного управления агропромышленного хозяйства ОГА отметил, что на уровне государства проблеме засухи уделяется самое пристальное внимание. Так, завтра на базе хозяйств Херсонской области Президент Украины Виктор Ющенко намерен провести всеукраинское совещание по этой проблеме с участием руководителей всех регионов Украины. До среды также на уровне Кабинета Министров Украины планируется принять кардинальные меры. По словам, Александра Ольшанского, Правительство намерено принять постановление, предусматривающее государственную финансовую поддержку для 9-ти областей Украины, которые наиболее пострадали от засухи. В их числе и Луганская область. Среди прочих мер речь идет о выделении из резервного фонда Кабмина средств на покрытие прямых затрат агрохозяйств на выращивание урожая.
В ходе брифинга Александр Ольшанский заверил, что, даже исходя из сложившейся на сегодня ситуации, что аграрии Луганщины в текущем году соберут более 500 тыс. тонн продовольственной пшеницы. Кроме того, запасы зерна, сохранившиеся в области с прошлых лет, дают возможность утверждать, что область будет обеспечена хлебом, и повышения цен на него не будет.

04 червня 2007,13:39 Версія для друку

Контроль за додержанням природоохоронного законодавства на території Луганщини здійснюватиме Держекоінспекція в Луганській області.

Контроль за додержанням природоохоронного законодавства на території Луганщини здійснюватиме Державна екологічна інспекція в Луганській області. Про це повідомив журналістам її начальник Анатолій Гацько на брифінгу в облдержадміністрації. Відтепер Державна екологічна інспекція є відокремленим територіальним підрозділом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України. До цього часу інспекція діяла у складі обласного управління охорони навколишнього природного середовища.
За словами Анатолія Гацька, інспекція покликана в межах своїх повноважень забезпечувати реалізацію державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів, поводження з відходами (крім поводження з радіоактивними відходами), екологічної та в межах своєї компетенції радіаційної безпеки на території області.
Задля реалізації покладених завдань інспекція обстежує підприємства, установи і організації, військові та оборонні об’єкти, об’єкти органів внутрішніх справ, СБУ та Державної прикордонної служби у місцях їх постійної дислокації, обмежує чи зупиняє їх діяльність, а також експлуатацію певних об’єктів (у тому числі будівництво, реконструкцію та розширення об\'єктів, а також роботи на територіях та об\'єктах природно-заповідного фонду, не передбачених відповідним режимом). При цьому інспекція наділена правом опломбовувати приміщення, устаткування та апаратуру підприємств, установ, організацій та об\'єктів, стосовно яких було прийняте рішення про обмеження чи зупинення їх діяльності та доставляти осіб, які вчинили порушення вимог законодавства про охорону навколишнього природного середовища, до органів внутрішніх справ. В разі необхідності спеціалісти екоінспекції уповноважені застосовувати вогнепальну зброю і спеціальні засоби під час виконання своїх службових обов’язків.
Від часу свого утворення (з кінця березня 2007 року) новоутворена регіональна екоінспекції вже провела спільно з Управлінням Державтоінспекції операцію “Чисте повітря” з метою зниження показників викидів від автотранспорту. Перший етап операції тривав з 14 травня по 4 червня поточного року. В результаті проведених рейдових перевірок складено 417 протоколів, накладено штрафних санкцій на загальну суму 10 тис. 319 грн. За підсумками минулорічної подібної операції складено 110 протоколів, а загальна сума накладених штрафів склала близько 2 тис. грн.
За словами Анатолія Гацька, одним з основних напрямків роботи інспекції є боротьба з незаконним видобутком корисних копалин. Працівниками інспекції виявлено факт свавільного видобутку піску на території ботанічного пам’ятнику природи “Балка Плоская” в Лутугинському районі. Шкода, заподіяна розробниками державі, становить близько 2 млн. грн. „Зараз ця справа знаходиться у стадії порушення кримінальної справи”, – зазначив Анатолій Гацько.
Ведеться контроль за додержанням вимог земельного законодавства та раціональним використанням землі. Зокрема на території Станично-Луганського району викрито факт відведення 5 земельних ділянок, на яких проводиться видобування піску, в той час як ділянки виділялися для ведення присадибного господарства та будівництва. Також встановлено, що держакти на землю, зареєстровані Ольховською селищною радою, не відповідають даним державної реєстрації кадастрового центру. На теперішній час проводиться підготовка матеріалів для передачі в прокуратуру області.
Окремим напрямком роботи Держекоінспекції є контроль за додержанням природоохоронного законодавства на вугільних підприємствах області. Анатолій Гацько заявив, що очолювана їм інспекція готова йти на найжорсткі заходи відносно гірничих підприємств, але розуміє, що шахти зараз є гострою соціальною проблемою. Тому зупиняти їх роботу ніхто не збирається, але до керівників будуть прийматися усі можливі за законодавством заходи.
Також головний держінспектор з охорони навколишнього середовища в луганській області зазначив, що інспекція має за одне з основних завдань боротьбу із засміченням населених пунктів Луганщини. До керівників міст та районів області вже направлені приписи з вимогами ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища твердих побутових відходів на території міст та районів. За словами Анатолія Гацька, тепер за невиконання цих вимог будуть каратися адміністративною відповідальністю не начальники ЖЕКів, а мери міст та голови райдержадміністрацій. Він вважає, що це буде більш ефективний спосіб позбутися великої кількості звалищ побутового сміття, яких тільки на території обласного центру Луганщини налічується більше 30.
Як повідомив Анатолій Гацько, зараз державною екологічною інспекцією разом з іншими природоохоронними структурами області розробляється спільний план скоординованих дій щодо охорони навколишнього середовища на території Луганщини.

04 червня 2007,10:55 Версія для друку

Ситуація на споживчому ринку Луганщини відносна стабільна.

Державна інспекція з контролю за цінами в Луганській області повідомляє, що за даними моніторингу цін на основні споживчі товари на підприємствах торгівлі та продовольчих ринках області за третю декаду травня 2007 року цінова ситуація на основні споживчі товари характеризується наступними змінами.
Так, відбувалося подальше зниження роздрібних цін на яйця курячі, обумовлене зниженням оптово-відпускних цін товаровиробниками області. Зниження середнього рівня роздрібних цін на яйця курячі на підприємствах торгівлі відбулося на 9,8% - з 3,07 до 2,77 грн/дес., на продовольчих ринках - на 8,3% - з 3,02 до 2,77 грн/дес.
Моніторингом зафіксовано зниження середніх цін на масло вершкове, як на підприємствах торгівлі - на 1,8% з 15,28 до 15,01 грн/кг, так і на продовольчих риках області - на 3,5% з 15,90 до 15,35 грн/кг, за рахунок зниження оптово-відпускних цін окремими товаровиробниками області.
За оперативними даними моніторингу середніх рівнів роздрібних цін на підприємствах торгівлі по регіонах України, що проводиться органами державного контролю за цінами, станом на 30 травня 2007 року в 4 регіонах відбулося підвищення середніх цін на хліб з борошна пшеничного вищого, першого ґатунків та житньо-пшеничного від 0,5 до 3%, проте, роздрібні ціни на хліб усіх ґатунків в Луганській області залишаються стабільними.
Також, стабільними на підприємствах торгівлі області залишаються середні роздрібні ціни на борошно пшеничне вищого ґатунку та макаронні вироби, майже стабільними залишаються ціни на крупи, незначні (до 1%) коливання цін на них обумовлені коливанням торговельних надбавок. Цінова ситуація по Україні на дані продовольчі товари характеризується підвищенням середніх цін в окремих регіонах у межах від 0,2 до 4,4%.
Протягом останньої декади травня в 9 регіонах України відбулося зниження середніх роздрібних цін на молоко жирністю 2,5%, середня ціна по Україні знизилася на 0,4% - з 2,72 до 2,71 грн/л, проте, в Луганській області роздрібні ціни на молоко залишаються достатньо високими, середній рівень роздрібної ціни дорівнює 3,20 грн/л, що є найвищим показником. Ціни на сметану та масло тваринне знизилися по окремих регіонах України від 0,1 до 7,4%, дана цінова ситуація характерна і для Луганської області.
За даними моніторингу цін на продовольчих ринках області протягом третьої декади травня поточного року середні роздрібні ціни на молоко та молочні вироби продовжували знижатися на 1,6-3,5%, що обумовлено сезонними факторами виробництва. Зростання середніх цін на продовольчому ринку області зафіксовано на олію соняшникову на 1,1% та крупу гречану на 1,7%.
Також, зростання середніх рівнів роздрібних цін від 1,6% до 7,9% спостерігалося на картоплю та окремі овочі (морква, буряки, цибуля ріпчаста), проте, середні роздрібні ціни на капусту білоголову знизилися на 8% - з 3,86 до 3,55 грн/кг, що обумовлено насиченням ринку продукцією нового урожаю. Дана цінова ситуація на картоплю та овочі характерна для України в цілому, зокрема, підвищення середніх цін по Україні відбулося у наступних розмірах: картопля - на 0,6%, морква - на 6,2%, буряк - на 7% та цибуля ріпчаста - на 4,5%, зниження середніх цін на капусту білоголову по Україні відбулося на 5%.


Сторінки:
161718192021222324252627282930

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера