Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: п'ятниця, 29 березня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
01 червня 2007,09:19 Версія для друку

Луганщина святкує 69-річчя з дня утворення області.

3 червня відзначатиметься 69-та річниця утворення Луганської області. З метою гідного відзначення цієї дати голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов підписав розпорядження, яким затвердив заходи з підготовки та проведення урочистостей. Святкові заходи пройдуть по всіх містах та районах області.
Сьогодні на честь 69-ї річниці утворення Луганської області в облдержадміністрації відбудеться урочистий прийом, на який запрошено видатних осіб регіону. Під час проведення урочистого прийому кращі трудові колективи та видатні жителі області будуть нагороджені відзнаками облдержадміністрації та обласної ради та нагородами ЛОБФРІ “Благовіст”.
Безпосередньо 3 червня на Театральній площі м. Луганська відбудеться широке народне гуляння та концерт за участю провідних аматорських колективів.
До Дня утворення Луганської області буде підбито підсумки обласного конкурсу художньої творчості серед студентської молоді “Талановита молодь - у майбутнє”, який тривав протягом травня, та обласного конкурсу на кращу студентську науково-дослідницьку роботу з краєзнавства.
Протягом усього червня в музеях, бібліотеках, інших закладах культури області проводитимуться тематичні експозиції, виставки книжок та робіт народних умільців і художників, „круглі столи”, виховні години для дітей та екскурсії. Фінал обласної військово-спортивної гри, що проводитиметься у червні в дитячому таборі „Мрія” у Кремінському районі, також присвячено 69-ій річниці утворення Луганщини.
До цієї дати також на місцевому телебаченні готуються до ефіру тематичні телепередачі, присвячені історії міст і районів області “Зупинка на місцевості”, “Луганские летописи”, “Дорогие мои земляки”. На радіо планується випуск серії краєзнавчих і літературно-мистецьких програм у тематичних радіоциклах “Над Луганню”, “Акцент”. У FM-діапазоні запроваджується медіа-проект “Мій край”, присвячений історії Луганської області.
Луганська область утворена 3 червня 1938 року. Вона розташована в південно-східній частині України в басейні середнього плину Сіверського Дінця, знаходиться на перехресті основних транзитних шляхів між країнами Європи і Кавказьким регіоном, займає вигідне географічне положення. Територія - 26,7 тис. кв.км. Довжина з заходу на схід - 190 км., з півночі на південь - 250 км. Кількість населення на 01.01.03 - 2507,3 тис. осіб, щільність населення на 1 кв.км - 93,9 осіб. Граничить з областями Росії: Білгородської, Воронезької, Ростовської. Довжина державних кордонів - 776 км. Прикордонні області України: Донецька і Харківська. Адміністративно-територіальний устрій: 37 міст, у тому числі - 14 обласного підпорядкування, 23 - районного підпорядкування; 17 районів; 109 селищ міського типу; 792 сільських населених пунктів.
Луганська область має давню історію. Перші пам’ятки відносяться до палеолітового часу. Після татаро-монгольської навали довгий час територія була малозаселена і навіть мала назву «Дике поле». Інтенсивне заселення почалося в XVII сторіччі після закінчення визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького. Запорізькі козаки створювали свої зимівники, будували села і слободи селяни з лівобережної та правобережної України, з центральних губерній Росії. У першій половині XIX сторіччя землі області входили до різних губерній: Старобільський повіт - до Харківської, Слов’яносербський та Бахмутський повіти - до Катеринославської; до складу війська Донського входили землі Станично-Луганського, Свердловського, Антрацитівського районів. До складу Воронезької губернії входила частина Біловодського району.
У червні 1938 року була заснована Ворошиловградська область, до складу якої увійшли 4 міста, 28 районів. На січень 1939 року в області мешкало 1 млн. 837 тис. чоловік. У 1958 році вона перейменована в Луганську, у 1970 році - у Ворошиловградську, а з 1990 року - знову в Луганську область.

31 травня 2007,12:15 Версія для друку

Последний звонок прозвенел сегодня для 11-классников 510 школ Луганской области.

Праздник «Последнего звонка» прошёл сегодня для выпускников 11-х классов в 510 средних общеобразовательных школах Луганской области. Об этом сообщил заместитель начальника управления образования и науки облгосадминистрации Борис Дьяченко. По его словам, в этом учебном году полное среднее образование получили 17 тысяч 562 учащихся.
Борис Дьяченко также отметил, что часть выпускников из г.Луганска в апреле прошли внешнее независимое тестирование и уже получили соответствующие сертификаты, которые дают право не сдавать выпускные экзамены в школе по предметам «украинский язык, математика» или «украинский язык, история» и вступительные экзамены в вузы по этим предметам. Всего тестирование в этом году прошли 3800 одиннадцатиклассников – учащихся средних школ Луганска. «В этом году тестирование проводилось в качестве эксперимента», - отметил Борис Дьяченко, и сообщил, что в следующем году Министерство образования и науки Украины планирует провести такое тестирование для всех желающих выпускников 11-х классов.

31 травня 2007,10:29 Версія для друку

В містах та районах області: Станично-Луганський район

У 2007 році за рахунок субвенції з Держбюджету та державних програм передбачено зробити реконструкцію та капітальний ремонт внутрибудинкових систем водопостачання та водовідведення 2 житлових будинків в смт.Станично-Луганське, 7 житлових будинків у с.Валуйське (сума субвенції складає 84,1 тис. грн.). У 2007 році за рахунок Держбюджету заплановано зробити оснащення інженерних вводів багатоквартирних житлових будинків приладами обліку споживання води, а саме на 15 житлових будинках в смт.Станично-Луганське та на 10 житлових будинках с.Валуйське.

31 травня 2007,10:18 Версія для друку

В області триває робота з виявлення документів, пов’язаних із голодомором.

В Державному архіві Луганської області триває робота зі створення реєстру архівних фондів меморіального характеру та виявлення документів, пов’язаних із голодомором 1932-1933 рр. З метою виявлення нових груп документів для спільного українсько-російського збірника документів «Голод в СРСР 1932-1933рр.» проаналізовано інформацію Головного управління юстиції в Луганській області, відділів РАЦС, міських управлінь юстиції щодо стану збереженості метричних книг та книг реєстрації актів цивільного стану за 1932-1933рр. У архівах РАЦС зберігається 714 книг, з них 455 потребують реставрації. Не у повному обсязі збережені книги записів актів цивільного стану в архівах Артемівського відділу РАЦС Луганського міського управління юстиції, відділів РАЦС Антрацитівського, Краснодонського міськрайонних, Кіровського, Краснолуцького, Лисичанського, Ровенківського, Стахановського міських управлінь юстиції та Біловодського, Білокуракинського, Лутугинського, Міловського, Слов’яносербського, Старобільського районних управлінь юстиції.

31 травня 2007,10:03 Версія для друку

31 мая проводится Всемирный день борьбы с табакокурением.

Областной Центр здоровья сообщает, что 31 мая Всемирный день борьбы с табакокурением проходит под девизом “Окружающая среда, свободная от табачного дыма”.
Табак - вторая по важности причина смерти в мире. Хорошо известно, что половина людей, которые сегодня регулярно курят, - около 650 миллионов человек - в итоге будут убиты табаком. Не менее тревожен и тот факт, что сотни тысяч людей, которые никогда не курили в своей жизни, ежегодно умирают от болезней, причиной которых является вдыхание вторичного табачного дыма.
Исследования воздействия табачного дыма на окружающих людей, так называемого пассивного курения, начались только в 80-ые годы прошлого столетия. Но уже установлено, что и оно является причиной смерти, болезней и инвалидности. Влияние табачного дыма на тех, кто не курит, увеличивает риск преждевременной смерти от целого ряда хронических заболеваний, провоцирует развитие онкологических, сердечно-сосудистых недугов, заболеваний органов дыхания.
Украина занимает первое место в мире по количеству курящих мужчин. Это касается и старшеклассников;
в Украине курит каждый второй мужчина и каждая пятая женщина;
всего в стране насчитывается около 9 миллионов активных курильщиков, которые составляют треть всего трудоспособного населения страны;
наша страна занимает 17 место в списке стран-лидеров по числу курящих;
ежегодное прибавление числа курильщиков в Украине (данные экспертов ВОЗ) составляет не менее 100 000, причем на связанные с курением болезни приходится 37 000 смертей среди мужчин в возрасте 35-69 лет;
каждый четвёртый подросток в Украине выкуривает первую сигарету в возрасте 10 лет (по данным ВОЗ);
Украина является второй страной в мире (после Чили), где в возрасте 13-15 лет курят более 30% юношей и девушек (сведения ВОЗ);
если в мире на каждого человека приходится в среднем 870 выкуренных сигарет в год, то в Украине – 1500-1800, т. е. 4-5 сигарет в день;
расчеты Всемирного банка свидетельствуют о том, что экономические убытки Украины от табака составляют около 2 млрд. долларов ежегодно;
за последние 20 лет прослойка курящего женского населения Украины увеличилась в 4 раза (по данным НИИ кардиологии).

Медики призывают всех курильщиков отказаться от этой пагубной привычки, которая наносит вред не только вашему здоровью, но и здоровью окружающих вас людей. Каждый человек имеет право на чистый воздух, свободный от никотина и других составляющих табачного дыма!

31 травня 2007,09:49 Версія для друку

В області оголошено конкурс бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді.

Оголошено обласний етап IX Всеукраїнського конкурсу „Бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді». Організаторами конкурсу виступають управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації та Луганський обласний молодіжний центр праці.
Конкурс проводиться з метою залучення молоді до підприємницької діяльності шляхом підтримки її підприємницької ініціативи.
У конкурсі можуть брати участь громадяни України віком від 14 до 35 років.
Для участі необхідно подати заявку встановленого зразком та бізнес-план, який містить: дані про автора, мету і завдання проекту, опис продукту чи послуги, позиціонування товару, його відмінні риси, належну кваліфікацію майбутнього персоналу; опис обладнання, відомості про джерела постачання сировини, матеріалів, а також гарантії їх стабільності, залучення субпідрядних організацій, план маркетингу, забезпечення конкурентоспроможності продукції та послуг, механізм ціноутворення, методи стимулювання продажу, рекламний бюджет, кадрову політику та ін.
Конкурсні роботи будуть оцінюватись у двох номінаціях:
- виробництво, сфера послуг і торгівля;
- соціальний проект.
Заявки приймаються до 2 липня 2007 року за адресою: м. Луганськ, пл. Героїв ВВв, 9, к.405. Контактні телефони: Луганський обласний молодіжний центр праці – тел. 34-16-19, 34-76-25.

31 травня 2007,09:39 Версія для друку

Відбулось обласне благодійне дитяче свято «Світ дитинства».

30 травня близько 600 дітей пільгових категорій взяли участь в обласному благодійному дитячому святі «Світ дитинства», приуроченому до Міжнародного Дня захисту дітей. Із 35 міст та районів області приїхали діти-сироти, діти, що залишились без батьківського піклування, діти з функціональними обмеженнями, діти з багатодітних сімей, діти з малозабезпечених сімей, що знаходяться під соціальним супроводом та обдаровані діти.
Діти подивились лялькові вистави, в обласному академічному театрі ляльок, відвідали парк 1 Травня, Музей авіаційної техніки, обласний краєзнавчий музей та фотовиставку «Світ дітей». Від організаторів свята - управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації та Луганського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді - кожна дитина отримала солодкі подарунки.

Міжнародний День захисту дітей започатковано у 1949 році рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. А святкували його вперше малюки усіх країн 1 червня 1950 року. Але цей день – не лише веселі святкові заходи для хлопчиків та дівчаток, подарунки і солодощі. Він є згадкою дорослим про те, що вони повинні поважати права дитини, захищати маленьких громадян від різних негараздів – війни, голоду, хвороб. Адже лише те суспільство, яке визнає пріоритетом захист прав дітей, може вважатися справедливим та гуманним.

31 травня 2007,09:33 Версія для друку

В області працює Луганський підрозділ державної екологічної інспекції.

Вже більше трьох місяців веде активну роботу в області Луганський підрозділ державної екологічної інспекції, який був створений з метою більш жорсткого контролю за виконанням природоохоронного законодавства, раціонального використання природних ресурсів.
Від інших природоохоронних державних структур екологічна інспекція відрізняється ширшим спектром природоохоронних повноважень. Зокрема, в компетенції екологічної інспекції - контроль за станом землі, надр, поверхневих вод, атмосферного повітря, тваринного і рослинного світу, тобто всього того, що оточує нас і від стану чого нарешті залежить якість життя людей.
На сьогодні луганські екоінспектори вже перевірили мережу кафе в обласному центрі, один з речових ринків міста. Продовжується перевірка мережі станцій технічного обслуговування, миття і інших підприємств автосервісу. На більшості підприємств є ті або інші недотримання норм природоохоронного законодавства України. У разі повторного виявлення порушень, екологічна інспекція володіє правом припиняти діяльність підприємств-порушників.

30 травня 2007,15:59 Версія для друку

Губернатор Луганщины вручил ключи от новых автомобилей 20 инвалидам труда.

Председатель Луганской облгосадминистрации Александр Антипов и председатель облсовета Валерий Голенко в торжественной обстановке вручили сегодня ключи и документы от новых спецавтомобилей «Славута» 20 инвалидам труда. Ими стали жители Антрацита, Красного Луча, Перевальска, Лисичанска, Первомайска, Новоайдара, Стаханова, Ровеньков, Кировска, Лутугино, Старобельска и Луганска.
Ранее такие специально оборудованные машины для инвалидов вручались только инвалидам войны. Передача спецавтотранспорта людям, которые утратили свое здоровье на производстве, началась только в 2007 году.
«Благодаря тому, что работа экономики стабилизируется, наши предприятия начали работать лучше, пошли отчисления в Фонд социального страхования, и мы получили возможность удовлетворить законное право иметь автомобиль тем, кто в этом действительно нуждается», – заявил губернатор Луганщины, обращаясь к инвалидам.
«Думаю, что такими темпами нам вполне по силам выполнить задачу, которую поставило переда нами правительство – за 3 года обеспечить всех нуждающихся инвалидов труда специально оборудованным автотранспортом, и тем самым дать им возможность более активно участвовать в жизни общества», – заявил Александр Антипов.
С начала 2007 года на Луганщине спецавтотранспорт с ручным управлением получили 118 инвалидов труда. До октября планируется передать еще 157 машин. Всего же в очереди на получение инвалидного автотранспорта с начала года стояло 560 человек. Еще 30 машин инвалидам будет передано завтра.
Сегодня на Луганщине живет порядка 65 тысяч людей, имеющих статус инвалидов труда. До 2007 года автомобили выдавались только по решению суда отдельным пострадавшим. Сегодня главные функции по социальной защите и медицинскому обслуживанию инвалидов возложены на Фонд соцстраховния. Средства для этого выделяются управлением Фонда социального страхования от несчастных случаев на производстве и профзаболеваний Украины в Луганской области. Всего в 1 квартале текущего года на медико-социальную помощь потерпевшим выплачено 1 млн. 739 тыс. 609 грн. В том числе на лечение, санаторное оздоровление, обеспечение медикаментами, протезирование, дополнительное питание, на обеспечение специальным медицинским, бытовым или постоянным посторонним уходом. На обеспечение бензином, ремонтом, техобслуживанием автомобилей и транспортным обслуживанием инвалидов труда было потрачено около 4 тыс. грн.
Передавая ключи от новых машин их законным владельцам, губернатор Александр Антипов поблагодарил всех за долготерпение и понимание и заверил, что областная власть в дальнейшем будет делать все от нее зависящее, чтобы защитить интересы тех, кто потерял здоровье на производстве.

30 травня 2007,15:57 Версія для друку

Переможців обласного фестивалю «Діти – майбутнє України» вітали сьогодні в Луганську.

30 травня в Луганському обласному російському драматичному театрі відбувся гала-концерт переможців обласного фестивалю дитячої та юнацької творчості «Діти – майбутнє України», учнів загальноосвітніх та вихованців позашкільних навчальних закладів.
Протягом навчального року у кожному навчальному закладі працювали гуртки та творчі об’єднання художньо-естетичного напрямку, які охоплюють 55% школярів. Після проведення творчих звітів колективів художньої самодіяльності шкіл, обласна комісія виїжджала на відповідні районні та міські звітні концерти фестивалі дитячої та юнацької творчості під єдиним гаслом «Діти-майбутнє України».
Для участі у гала-концерті були запрошені переможці районних та міських етапів фестивалю, які показали високий рівень виконавської майстерності, сценічну культуру та високі оцінки обласного журі. Серед них народні та зразкові хореографічні, вокальні, інструментальні дитячі колективи, солісти.
Понад 800 учасників гала-концерту, а це 33 колективи та виконавці за різними жанрами, отримали від керівництва області дипломи переможців обласного фестивалю «Діти-майбутнє України» та цінні подарунки.


Сторінки:
181920212223242526272829303132

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера