Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: неділя, 28 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
18 травня 2007,09:50 Версія для друку

В містах та районах області: Кремінський район

У рамках заходів щодо виконання державної програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції України пройшло засідання «круглого столу». В ньому взяли участь представники обласної громадської організації «Європейський вибір», підприємства «Ескулап», районної організації ВПО «Жінки за майбутнє», районного бізнес-центру «Територія - бізнес», навчальних закладів та бібліотек міста. Вони обговорили стан відносин між Україною та ЄС, питання щодо вступу та можливі варіанти подальшого розвитку двосторонніх відносин. За словами учасників засідання, вступ України до ЄС є довготривалим, багатоетапним процесом, проте висвітлення цієї теми вже сьогодні займає помітне місце в українських ЗМІ.

18 травня 2007,09:48 Версія для друку

20 травня 2007 року відзначається Всесвітній день метрології.

20 травня поточного року відзначається Всесвітній день метрології. За словами генерального директора ДП “Луганськстандартметрологія” В’ячеслава Шахова, фахівці-метрологи Луганської області системно виконують необхідну значну роботу щодо забезпечення єдності вимірювань, спрямовану на підвищення якості та конкурентоспроможності товарів, робіт, послуг у регіоні. «Святкуючи Всесвітній день метрології, фахівці можуть пишатися своїми суттєвими досягненнями», - зазначив В’ячеслав Шахов та побажав всім метрологам України та Луганщини нових успіхів у професійній діяльності на благо українського суспільства і всього світу.
В’ячеслав Шахов впевнений, що значення метрології для суспільства важко переоцінити. Система вимірювань разом із банківською, транспортною та іншими важливими для держави системами є базовими для економічної і соціальної діяльності суспільства. Скільки існує цивілізація, стільки проводяться вимірювання. У жовтні 1999 року на 88-му засіданні Міжнародного комітету мір і ваги було ухвалене рішення про встановлення Всесвітнього дня метрології з нагоди 125-річчя підписання Метричної конвенції. Нині 20 травня відзначається як Всесвітній день метрології. Мета Метричної конвенції - забезпечення єдності вимірювань залишається важливою і сьогодні.
Великі зміни, що відбуваються в промисловості з застосуванням нових матеріалів і технологій та виробництвом різноманітної продукції, привели до впровадження і, відповідно, сучасних метрологічних підходів.
Розвиток медичних технологій, створення сучасних багатофункціональних діагностичних засобів потребують адекватних метрологічних технологій.
Ступінь забруднення довкілля, повинна точно вимірюватися - і для перевірки на відповідність стандартам, і для прийняття рішень щодо захисних заходів. Невірні вимірювання призводять до невірних рішень, а це, в свою чергу, збільшує витрати, пов’язані з утриманням чистого довкілля або з самим процесом очищення.
Глобальні дослідження клімату та геодинаміки також потребують оброблення великих обсягів різноманітної інформації, яку можна було б порівняти. Досягнути цього можливо, тільки виконуючи вимірювання в єдиній Міжнародній системі одиниць SI. Саме вона відповідає всім вимогам глобальної системи вимірювань, надійність якої забезпечується спільною роботою національних метрологічних інститутів і Міжнародного бюро мір та ваг (ВІРМ). Важливим фактором, який впливає на метрологію та діяльність національних метрологічних інститутів, є зростаюче застосування інформаційних технологій.
У зв’язку із задекларованим Україною вступом до Світової організації торгівлі (WTO) перед Україною постає ряд завдань. Відсутність взаємного визнання результатів вимірювань і випробовувань є суттєвим технічним бар’єром у торгівлі (ТБТ). Це призводить до дублювання вимірювань і випробовувань у країнах, що займаються експортом та імпортом.
Однак взаємне визнання результатів вимірювань і випробовувань вимагає функціонування надійної метрологічної інфраструктури, яка забезпечує взаємну довіру до результатів вимірювань і калібрувань.
Необхідність удосконалення державної метрологічної системи в Україні зумовлена світовими тенденціями до глобалізації метрологічної діяльності, європейськими вимогами щодо зменшення державного впливу на вимірювальну діяльність у сферах, що регулюються ринком, широким впровадженням новітніх технологій. Реалізація стратегії розвитку державної метрологічної системи здійснюється в тісному взаємозв’язку із загальним курсом реформ, що відбуваються в Україні, і відповідно до вимог глобальної метрологічної системи.
Метрологи продовжують вдосконалювати і гармонізувати вимірювання на користь всім верствам суспільства під гаслом «Метрологічний світ до послуг світу». Велика армія метрологів державної метрологічної служби України (майже 2,5 тисячі) та метрологічних служб міністерств і відомств (більше 15 тисяч) сумлінно виконують свою справу.

18 травня 2007,09:09 Версія для друку

Сєвєродонецьк готується до Дня міста.

Сєвєродонецьк готується до Дня міста, яке, як і завжди, буде відзначатися в останню неділю травня. Згідно з планом, затвердженим виконкомом міської ради, заходи, присвячені цьому святу, відбудуться не лише 27 травня. Вони вже розпочинаються.
Протягом травня у міських бібліотеках та Виставковій залі працюють тематичні виставки, відбуваються вікторини. Студенти та викладачі музичного училища радо вітали всіх, хто відвідав звітні концерти струнно-смичкового та фортепіанного відділів.
У дитячій музичній школі №1 планується організувати 23 та 26 травня концерт лауреатів обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів.
Відділ у справах сім’ї та молоді міської ради проводить 25 травня засідання клубу «Ти не один». На дітей та молодь з функціональними обмеженнями чекають ігрова програма, солодкий стіл, дискотека.
Центр дитячої та юнацької творчості підготував естафету «Дружба» та пізнавально-розважальні програми. Вихованці гуртків судомоделювання та авіамоделювання станції юних техніків готуються до показових виступів на святкуванні Дня міста. Загальноосвітніми школами впевнено «крокують» різноманітні тематичні свята, проекти, концерти.
Ціла низка свят проведуть з 21 по 26 травня у мікрорайонах клуби дитячо-юнацького комплексу «Юність».
Напередодні Дня міста у дитячо-юнацьких спортивних школах №1 і №2 стартують першості з настільного тенісу, міні-футболу, спортивної гімнастики, легкоатлетична естафета. Юні спортсмени візьмуть участь у кубкових зустрічах з волейболу, баскетболу, футболу. Також відбудеться традиційний турнір з тенісу.
Головні святкові сюрпризи чекають на городян 26 та 27 травня. З концертною програмою до нас завітають творчі колективи міста-побратима Рівного. На площі Перемоги сєвєродончани зустрінуться з учасниками художньої самодіяльності міста та зірками естради, зможуть взяти участь у конкурсній програмі, відвідати виставку робіт художників міста та майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Яскравим акордом святкового вечора стане традиційний феєрверк.

18 травня 2007,08:49 Версія для друку

Луганская область и Минтопэнерго Украины подписали соглашение о сотрудничестве.

17 мая в Киеве под председательством Министра топлива и энергетики Украины Юрия Бойко состоялось совместное совещание Минтопэнерго Украины и Луганской облгосадминистрации. На совещании шла речь об улучшении энергообеспечения Луганска и области, по итогам которого Минтопэнерго и Луганская облгосадминистрация подписали договор о сотрудничестве. Что даёт непосредственно Луганской области сотрудничество с министерством в части газификации населенных пунктов? Подписание договора дает нашей области возможность не только продолжить и ускорить газификацию, но и повысить эффективность управления системы теплокоммунэнерго. Об этом председатель Луганской облгосадминистрации Александр Антипов сообщил представителям центральных СМИ в ходе пресс-конференции.
По словам Александра Антипова, договором предусмотрена Министерством топлива и энергетики Украины совместно с местными госадминистрациями и органами местного самоуправления Луганской области разработка Программы развития сетей газоснабжения населенных пунктов области на период до 2011 года с определением источников финансирования на паритетных началах с учетом ее реализации со второго полугодия текущего года.
Данное сотрудничество уже в этом году предусматривает выполнение работ на сумму более пяти миллионов семисот тысяч гривен.
Это значительно повысит надежность газоснабжения населения области в городах Алчевск, Красный Луч, Свердловск, Старобельск, Ровеньки путем закольцовки существующих газопроводов.
Строительство около 30 километров подводящих и 90 километров разводящих газопроводов, позволит впервые газифицировать 5 поселков и сел в 4 районах области, зажечь голубой огонек более чем в 5 тысячах домов и квартир.
Кроме того уже даны поручения по реконструкции Петровской АГРС, что позволит газифицировать значительную часть Перевальского района.
И это только в сфере газификации области. Что же касается жилищно-коммунального хозяйства, то здесь у нас уже наработан большой опыт сотрудничества.
Министерством была оказана финансовая, техническая помощь в подготовке к отопительному сезону 2006-2007 годов на завершающей стадии наиболее проблемных объектов жилищно-коммунального хозяйства области на сумму более 5,1 млн грн, в том числе:
- в г. Алчевске – выполнена замена теплотрассы по улице Ленина;
- в г. Красном Луче – проложен подводящий газопровод к жилым домам в центре города;
- в городах Стаханов и Петровское – отремонтированы внутридомовые системы теплоснабжения;
- в г. Первомайске – отремонтированы крыши;
- в пос. Краснореченске Кременского района восстановлена канализационная насосная станция;
- в пос. Лозовское – подведен газ к средней школе;
- в пос. Юбилейном города Луганска – смонтированы 3 блочные котельные, то есть улучшено теплоснабжение более 1200 квартир.
Соглашение предусматривает продолжение сотрудничества по выполнению неотложных работ в наиболее сложных населенных пунктах области для обеспечения необходимого уровня безопасной эксплуатации систем отопления в сложных климатических условиях зимы.
В целях повышения качества коммунальных услуг и обеспечения расчетов за энергоносители намечены меры по реформированию областного предприятия «Лугансктеплокоммунэнерго» и выведении его из зоны убыточной работы, при поддержке Министерства топлива и энергетики Украины.

17 травня 2007,11:49 Версія для друку

Губернатор Луганщины обратился к Минтопэнерго поддержать программу реформирования ЖКХ области.

«Реализация Программы восстановления основных фондов предприятий жилищно-коммунального хозяйства Луганщины позволит не только улучшить техническое состояние объектов, но и ликвидировать сверхнормативные расходы энергоносителей, внедрив энергосберегающие технологии, оборудование и материалы», – об этом заявил председатель Луганской облгосадминистрации Александр Антипов в ходе совместного совещания Минтопэнерго Украины и Луганской облгосадминистрации, которое состоялось сегодня в Киеве под председательством Министра топлива и энергетики Украины Юрия Бойко. На совещании шла речь об улучшении энергообеспечения Луганска и области.
Как отметил Александр Антипов, минувший отопительный сезон в Луганской области прошел без серьезных сбоев и аварий. Этому способствовала работа Министерства топлива и энергетики Украины по обеспечению бесперебойной поставки природного газа и оказанию финансовой помощи для решения наиболее проблемных вопросов при подготовке к работе в зимних условиях. Губернатор Луганщины поблагодарил Юрия Бойко, руководителей ведущих предприятий министерства и заместителя министра Юлия Иоффе, который постоянно осуществляет координацию взаимодействия Министерства с Луганской областью.
В ходе совещания Александр Антипов признал, что в жилищно-коммунальном хозяйстве области пока остается проблема обеспечения 100-процентных расчетов за потребленные энергоносители. Луганская облгосадминистрация проводит жесткий контроль выполнения разработанных для каждого предприятия графиков погашения задолженности за природный газ. Это позволило в апреле обеспечить 100-процентные расчеты за текущее потребление газа и на 4,4 млн. грн. сократить задолженность.
«Однако только административными мерами нельзя добиться решения проблемы неплатежей», – считает губернатор Луганщины. По его словам, обеспечение промышленного производства во многом зависит от стабильной работы жилищно-коммунального хозяйства. На территории Луганской области эта отрасль развивалась одновременно с формированием регионального промышленного комплекса, соответствующей инфраструктуры для его обслуживания. Поэтому в период закрытия шахт и машиностроительных предприятий оказалась наиболее уязвимой с точки зрения привлечения инвестиций и сохранения технического состояния основных фондов. С целью их обновления разрабатывается Программа восстановления основных фондов предприятий жилищно-коммунального хозяйства. Реализация этой Программы позволит улучшить техническое состояние объектов, внедрить энергосберегающие технологии, оборудование и материалы, ликвидировать сверхнормативные расходы энергоносителей, а предприятиям повысить качество услуг предоставляемых населению.
По предварительным расчетам, стоимость Программы составляет около 7 млрд. грн. Для решения вопроса финансирования мероприятий необходима поддержка государства и привлечение инвесторов. «Это долгосрочная Программа, мы работаем над её реализацией, однако есть вопросы, которые требуют немедленного решения», – заявил Александр Антипов. Одним из наиболее проблемных вопросов для области в части теплоснабжения он назвал работу областного коммунального предприятия «Лугансктеплокоммунэнерго». С целью повышения надёжности и качества обеспечением теплом и расчетов за энергоносители принято решение о реформировании предприятия, основной целью которого является оптимизация систем теплоснабжения, в том числе замены неэффективного оборудования и обеспечение безубыточной работы теплоснабжающего комплекса по каждому городу и району Луганщины.
Александр Антипов обратился к руководству Минтопэнерго с просьбой поддержать действия власти Луганской области по реформированию «Лугансктеплокоммунэнерго». «Выполнив намеченное, мы повысим ответственность органов местного самоуправления за стабильную работу теплоснабжающих предприятий на их территориях и полноту и своевременность расчетов за потребленные энергоносители», – заявил губернатор Луганщины.
По итогам совещания Минтопэнерго и Луганская облгосадминистрация подписали соглашение о сотрудничестве.

17 травня 2007,11:02 Версія для друку

В містах та районах області: Сватівський район

Агроформуваннями району станом на 16 травня поточного року при плані 20 тис. 802 га посіяно соняшнику на площі 17 тис. 998 га або 86%, кукурудзи на зерно - 3 тис. 956 га або 88%, гречки - 261 га або 31%, проса - 558 га або 61%, сорго - 507 га або 34%.
Обробка озимих культур гербіцидами проведена на площі 9 тис. 682 га.
Станом на 16 травня готовність сільськогосподарської техніки агроформувань району до проведення весняно-польових робіт 2007 року становить: трактори – 98%, зернокомбайни – 97%, культиватори та косарки – 100%. Забезпеченість дизпаливом складає 93%, бензином і технічними маслами – 92%.

17 травня 2007,10:59 Версія для друку

Луганська область та Мінпаливенерго підписують угоду про співпрацю.

Робоча група на чолі з керівниками Луганщини сьогодні в Києві візьме участь у спільній з Мінпаливенерго нараді, яка відбудеться в Міністерстві палива та енергетики України під головуванням Міністра паливно-енергетичного комплексу Юрія Бойка. Нарада присвячена питанню розвитку і підвищення надійності енергозабезпечення споживачів міста Луганськ. За підсумками планується підписання договору про співпрацю з Луганською обласною державною адміністрацією.
У нараді братимуть участь Міністр палива та енергетики України Юрій Бойко та голова облдержадміністрації Олександр Антіпов, голова Луганської облради Валерій Голенко. Також участь у засіданні візьмуть заступник міністра палива та енергетики Юлій Іоффе, генеральний директор НАК «Нафтогаз України» Євген Бакулін, голова правління «Укртранснафта» Ігор Кирюшин, голова ради директорів ДК „Укртрансгаз” Ярослав Марчук, директор ДП “НЕК “Укренерго” Віталій Тимченко, генеральний директор «Газ – України» Сергій Зубов, президент НАЕК «Енергоатом» Андрій Деркач.
Підписання договору про співпрацю проводиться в рамках виконання розпорядження Уряду «Про забезпечення взаємодії Кабінету Міністрів України з Верховною Радою України, місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування» від 31 серпня 2006 року.

17 травня 2007,10:51 Версія для друку

Накануне Дня науки губернатор встретился с учеными ВНУ им. Даля.

16 мая накануне Дня науки председатель Луганской облгосадминистрации Александр Антипов встретился со студентами, преподавателями, учеными Восточноукраинского национального университета имени Владимира Даля.
«Благополучие Украины и её будущее зависит от того, насколько эффективно мы сможем конкурировать с развитыми странами в области науки и высоких технологий. И ваш университет уже сегодня вносит существенный вклад в решение этой задачи», - отметил Александр Антипов в ходе встречи. По его словам, у вуза есть мощный интеллектуальный потенциал и высокие научные результаты. За последние пять лет в университете подготовлено более 40 докторов и 130 кандидатов наук.
«Сейчас главный вопрос – это отдача от науки, скорейшее внедрение результатов исследований в производство и все сферы жизнедеятельности, - подчеркнул губернатор. - Мы не можем себе позволить работать вхолостую, чтобы результаты научных исследований были невостребованными».
Александр Антипов считает, что сегодня необходимо сформировать приоритетные направления развития научно-технологической сферы и сконцентрировать соответствующие ресурсы, чтобы тем самым создать инновационно-инвестиционную привлекательность производственного сектора экономики. Он сообщил о том, что уже дал такое поручение соответствующим управлениям облгосадминистрации.
В конце встречи губернатор поздравил присутствующих с наступающим праздником – Днем науки, и пожелал учёным смелых научных идей и дальнейшего плодотворного труда на благо независимой Украины, нашей Луганщины.

17 травня 2007,09:43 Версія для друку

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля готується відзначити День науки.

СНУ ім. В. Даля – один з найбільших класичних університетів України. Сьогодні тут навчається 34 тисячі студенів, ведеться підготовка за 54 напрямами зі 140, які є в Україні.
Згідно рейтингу Міністерства освіти і науки України Далівський університет займає п’яте місце серед усіх університетів України щодо наукової роботи.
За останні три роки тут захищено 30 докторських і 109 кандидатських дисертацій. Це майже удвічі більше по відношенню до всіх вищих навчальних закладів Луганська. Збільшилася кількість молодих докторів наук – до 40 років, серед кандидатів таких – 30 відсотків. Ці досягнення – результат копіткої роботи з підготовки кадрів найвищої кваліфікації. Аспірантура діє за 43, докторантура – 18 спеціальностями. Пошукачі вчених звань можуть захищати дисертації на 7 спеціалізованих вчених радах, які функціонують за 10 спеціальностями.
Могутній науковий потенціал ефективно діє задля вирішення першочергових проблем регіону. Університет виконує господарчі договори майже зі 100 підприємствами регіону більше ніж на 2 млн. гривень. За цим показниками ВНЗ входить до п’ятірки класичних університетів України.
Традиційно високий рівень розвитку транспортної науки в університеті. Підтвердженням цього є рішення організаційного комітету Міжнародного форуму „SEC-2005” із проблем транспорту, екології й освіти. Згідно з ним, університет став координатором проекту створення сучасного швидкісного локомотиву для стран Центральної та Східної Європи.
Ще одним значним науковим результатом стало проведення далівськими науковцями унікального експерименту щодо дослідження космічних променів надвисоких енергій, який відбувся на українській станції імені академіка Вернадського в Антарктиді. Це право університет виборов завдяки перемозі у конкурсі, який проводився під егідою Національної Академії Наук України.
Отримані результати надають впевненості на продовження досліджень тепер вже в рамках вивчення нашого супутника – Луни. Безперечно, це високе досягнення університетської астрофізичної науки.
Ученими науково-дослідної лабораторії „Хімекс” одержано і описано більше 1500 нових зразків органічних сполук, що є аналогами біологічно активних з’єднань, запропоновані шляхи синтезу раніше невідомих гетероциклічних систем, проведений рентгеноструктурний аналіз 12 основних з’єднань з депонуванням результатів в Кембріджський банк структурних даних.
В університеті проводяться дослідження по вивченню умов вирощування монокристалів трьохкомпонентних твердих розчинів „індій-галлій-сурма”, які мають якнайкращі характеристики для виготовлення з них лазерів інфрачервоного випромінювання передачею ПВЧ-сигналу через кремнієві підкладки від однієї інтегральної схеми до іншої.
У лабораторії створення виробів з композиційних матеріалів досліджуються можливості отримання виробів з комплексом заданих властивостей. Комплекс властивостей, яким володіють одержані вироби, дозволяють використовувати їх в аерокосмічній техніці – для виготовлення корпусів ракет, фермових конструкцій космічних апаратів.
Лабораторія спеціальних методів пластичної деформації займається розробкою нових прогресивних технологій порошкової металургії. Лабораторія брала участь у виконанні міжнародної програми „Еврика” спільно з організаціями Польщі, Чехії і Швеції. В результаті виконання цього проекту розроблена нова прогресивна технологія виготовлення порошкових виробів і устаткування для її реалізації. За розроблену роторну лінію з формування елементів із порошкових матеріалів наші вчені одержали нагороду польського Кабінету Міністрів.
До наукової роботи активно залучаються студенти. На Всеукраїнських конкурсах наукових студентських робіт та олімпіадах тільки у минулому році отримано 36 дипломів за зайняті призові місця та 2 гранти Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту. Команда студентів-фізиків університету на турнірі у м. Києві посіла 2-е місце.
Студенти Андрій Митцель (юридичний факультет) та Максим Слободянюк (факультет управління) стали лауреатами ІІ-го Всеукраїнського конкурсу на кращу наукову роботу. У Всеукраїнському конкурсі „Винахід-2005” у номінації „Кращій винахід року серед молоді” друге місце посів Максим Слободянюк. Його нагороджено медаллю Всесвітньої організації інтелектуальної власності. Таких прикладів можна навести чимало.
Досягнення науковців Далівського університету відомі в усьому світі. Так, на другому Міжнародному салоні винаходів та нових технологій „Новий час”, де було подано роботи з 16 країн, в тому числі США, Німеччини, Франції, Бельгії, Іспанії та інших, університет отримав золоту медаль у номінації „За організацію науково-дослідної роботи”.
На честь Дня науки в цьому році в університеті започатковано конкурс на звання „Вчений року”. Першому це звання присуджено доктору технічних наук, професору, почесному громадянину Луганська і штату Техас (США) Валентину Гончарову.

17 травня 2007,09:39 Версія для друку

На 70,4% перевищили обсяги виробництва провідні машинобудівні підприємства Луганщини.

За даними управління промисловості Луганської облдержадміністрації, за підсумками чотирьох місяців поточного року провідні підприємства машинобудування області виробили товарної продукції на суму понад 684,9 млн. грн., що на 70,4% перевищує аналогічні показники минулого року. Показники квітня поточного року склали 18,6 млн. грн. або 170,7% до рівня квітня 2006 року. Нарощують обсяги виробництва ВАТ «Стахановський вагонобудівний завод» - в 4 рази до рівня 4-х місяців минулого року. ЗАТ «Первомайський механічний завод» - 149,3%, ЗАТ «НВЦ «Трансмаш» - 152,1%, ЗАТ «Автомотозапчастина» - 150,2%, ЗАТ «Луганський завод колінчастих валів» - ріст у 8,6 разів, ЗАТ «Луганський машинобудівний завод» - 290%, ЗАТ «Лісмаш» - 182,5%, ВАТ «Луганський енергозавод» - 120,7%, ТОВ «Брянковський рудоремонтний завод» - 108,6%, ВАТ «Луганський електроапаратний завод» - 124,7% та ВАТ «Первомайський електромеханічний завод» - 125,5%.


Сторінки:
252627282930313233343536373839

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера