24 листопада 2003,16:21
Промисловий комплекс області працює стабільно.

Підприємства промислового комплексу області працюють стабільно, поступово нарощуючи обсяги виробництва. За даними управління промисловості облдержадміністрації, Алчевський металургійний комбінат з початку листопада виробив на 5% більше агломерату, на 11,3% - чавуну, на 9,4% – сталі і на 8% - прокату, ніж за аналогічний період минулого року. Алчевський коксохімзавод збільшив виробництво коксу на 5,2% і мінеральних добрив майже на чверть. Луганський трубний завод збільшив виробництво сталевих труб на 90,5%.
У хімічній промисловості ВАТ “Линос” з початку року виробив на 6,2% більше нафтохімічної продукції, ніж за той же період у минулому році. Зросло виробництво і на підприємствах базової хімії. З початку року ДВП “Об’єднання Азот” підвищило випуск своєї продукції на 38%, ВАТ “Краситель” – на 7,2%, ВАТ “Стаханівський завод технічного вуглецю” – на 26%. Виробництво підприємств гумовотехнічної галузі зросло з початку року на 167% у порівнянні з 2002 роком.
Машинобудівні бюджетообразуючі підприємства області за очікуваними підсумками планують в листопаді виробити товарної продукції на суму понад 67 млн. грн. Підсумок роботи машинобудівних підприємств за 11 місяців поточного року має перевищити минулорічний майже на 20%. Нарощують обсяги виробництва ХК “Луганськтепловоз”, ВАТ “Стаханівський вагонобудівний завод”, а також Попаснянський вагоремонтний завод та інші підприємства машинобудівного комплексу.