01 грудня 2003,14:42
Обласна та міська влада розробили спільні заходи щодо соціально-економічного розвитку Луганська.

Облдержадміністрація та Луганський міськвиконком розробили спільні заходи щодо вирішення питань соціально-економічного розвитку обласного центру. Голова Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов підписав розпорядження, яким затвердив спільні заходи та склад постійно діючої ради з питань соціально-економічного розвитку Луганська, створеної при губернаторі. До складу ради увійшли керівники обласної ради та облдержадміністрації та керівники міста Луганськ.
У розпорядженні губернатора визначено 31 об’єкт, який будуватиметься у Луганську протягом найближчих трьох років за рахунок коштів місцевого, обласного та Державного бюджетів. У наступному році спільними зусиллями область та місто планують здійснити реконструкцію Будинку Культури Залізничників, завершити реконструкцію БК ім. Маяковського під навчальний корпус інституту культури та мистецтв та провести капітальний ремонт БК ім. Леніна. На його базі розглядається також можливість створення культурного центру або будівництво нового сучасного культурного осередка в Луганську. У 2004-2006 роках заплановано реконструювати будівлю обласної філармонії. В Олександрівську до 2005 року має з’явитися нова середня школа № 67. У цей же період планується завершити реконструкцію Луганського аеропорту та історичного центру Луганська: готелю “Україна” та будинку “Васньова”. Передбачається також продовжити кредитування молодіжного житлового будівництва, на яке у поточному році заплановано виділення 2 млн. 260 тис. грн. кредитних ресурсів з Держбюджету, 2 млн. грн. коштів обласного бюджету та 2 млн. 100 тис. грн. – з міського бюджету. У програмі сумісних дій також заміна до 2005 року всіх ліфтів, що відпрацювали 25 і більше років у будинках Луганська, газифікація Великої Вергунки, реконструкція шляхопроводу по вулиці Радянській, стабілізація водопостачання медичного містечка, аеропорту і селища Видного, заміна деяких ділянок каналізаційних колекторів у Жовтневому районі та будівництво котельні в селищі Ювілейному. За рахунок коштів Держбюджету України й Резервного фонду Кабінету Міністрів до 2005 року планується здійснити захист від підтоплення грунтовими водами житлових масивів Жовтневого та Кам’янобрідського районів міста, за рахунок обласних та місцевих коштів – розширити полігон твердих побутових відходів в м. Олександрівську та провести протиерозійні заходи у балці “Суха”.
У найближчі два роки передбачається будівництво у Луганську 6 об’єктів охорони здоров’я, серед який лікувально-профілактичний комплекс на вул Победоносній, обласний цент СНІДу, лабораторний корпус станції переливання крові та лікарня швидкої допомоги. Як зазначено у розпорядженні губернатора, до кінця поточного року передбачається закінчити розробку генерального плану Луганську.