23 грудня 2003,15:23
Урочисте відкриття обласних новорічних свят відбудеться 27 грудня.

Урочисте відкриття новорічних свят у Луганській області відбудеться 27 грудня. Про організацію новорічних та різдвяних свят по містах і селах області йдеться у розпорядженні голови Луганської облдержадміністрації Олександра Єфремова, яке він підписав на виконання розпорядження Президента України “Про заходи щодо проведення новорічних і різдвяних свят” з метою забезпечити високий рівень організації зимових свят для дітей, їх змістовного відпочинку і оздоровлення.
Обласні новорічні свята розпочнуться 27 грудня на Театральній площі Луганська урочистим відкриттям новорічної ялинки за участю губернатора. Того ж дня головні ялинки відкриються на центральних вулицях кожного міста та району області. 26 грудня Луганська облдержадміністрація разом з луганською обласною дитячою громадською організацією “Лугарі” планує провести в обласному цирку новорічну благодійну акцію “Руки надії” для дітей сиріт та вихованців інтернатів області. Того ж дня в обласному Палаці культури пройде Міжнаціональна новорічна ялинка. Головне обласне новорічне свято для обдарованих дітей “Новорічна феєрія” відбудеться 27 грудня у російському обласному драматичному театрі. На Різдво 7 січня у басейні “Юність” заплановано провести обласне новорічне спортивне свято “Ялинка на воді”.
Починаючи з 19 грудня - Дня Святого Миколая, протягом усіх зимових свят відбудуться заходи для дітей пільгових категорій. Обласна влада також організує новорічні та різдвяні свята, на яких новорічні подарунки отримають вихованці обласних інтернатних закладів, в тому числі діти з особливими потребами, вихованці спецзакладів для неповнолітніх. Протягом усіх зимових шкільних канікул на маленьких жителів області очікують виставки і новорічні ранки в обласних театрах, будинках культури, школах та бібліотеках. Для школярів будуть організовані відвідування театрів, музеїв, влаштовуватимуться екскурсії та поїздки по області і по Україні. Місцевим органам влади губернатор доручив знайти можливість виділити кошти для оздоровлення дітей в санаторно-курортних закладах у період зимових канікул. Для дорослих також будуть організовані новорічні гуляння, святкові ярмарки, для малозабезпечених верств населення – благодійні заходи.
У своєму розпорядженні щодо організації в області святкування Нового Року та Різдва Христова губернатор Олександр Єфремов доручив Держінспекції по контролю за цінами та іншим контролюючим організаціями посилити контроль за дотриманням законодавства про формування цін та не допустити продаж неякісної новорічної продукції. Виробникам новорічної продукції пропоновано утриматися від підвищення цін в умовах зростаючого попиту на їх вироби. Управлінню МВС України в Луганській області та управлянню з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації доручено забезпечити громадський порядок, протипожежну та транспортну безпеку під час проведення новорічних і різдвяних свят в області.