28 жовтня 2004,17:06
Завершився перший етап Всеукраїнської історико-краєзнавчої акції “Збережемо пам’ять про подвиг”.

Завершився перший етап Всеукраїнської історико-краєзнавчої акції “Збережемо пам’ять про подвиг”. Підсумки цієї акції та регіональної літературно-історичної естафети “В пам’яті поколінь” підведено сьогодні в Краснодонському державному ордена дружби народів музею Молода гвардія. Проведення акцій було присвячено 60-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників. В них взяли участь 150 робіт молодих читачів бібліотек, пошукових груп, клубів, експедиційних загонів, історико-краєзнавчих груп, учнівської молоді навчальних закладів області. Вони показали свої знання про воєнно-історичні події на Луганщині, шляхи наших земляків на фронтах війни, висловили своє ставлення до подій воєнних років. Переможців та учасників зльоту було нагороджено дипломами та цінними подарунками. Для них проведено екскурсію по музею та до меморіалу “Нескорені”, показано кінофільм про молодогвардійців.
У травні 2005 року будуть підводитися підсумки ІІ етапу Всеукраїнської історико-краєзнавчої акції “Збережемо пам’ять про подвиг”, присвяченої Дню Перемоги.
Організаторами акцій виступили управління культури та мистецтв та Головне управління освіти та науки облдержадміністрації, обласна рада ветеранів.