01 листопада 2004,17:00
35,4 млн. дол. США вклали іноземні інвестори за 9 місяців 2004 року в економіку Луганщини.

35,4 млн. дол. США вклали іноземні інвестори за 9 місяців 2004 року в економіку Луганщини. При цьому майже 60% цієї суми становлять прямі інвестиції. За даними Головного управління статистики у Луганській області, основною формою залучення прямих інвестицій були внески у вигляді рухомого і нерухомого майна – 15,4 млн. дол. США, грошових внесків – 5,8 млн. дол. США. Портфельні іноземні інвестиції за 9 місяців поточного року склали 14,2 млн. дол. США у вигляді купівлі акцій. Загальний внесок іноземних інвестицій в економіку Луганської області на 1 жовтня склав майже 100 млн. дол. США.
Прямі інвестиції за цей час надійшли в регіон з 34 країн світу. Найбільші обсяги інвестицій надійшли з Угорщини і перевищили третину від загального обсягу. Майже 80% прямих інвестицій в область припадає на долю Іспанії, Великої Британії, Нідерландів, Данії, Естонії, Кіпру, США та Швейцарії. Портфельні інвестиції внесені нерезидентами з Росії.
За статистикою, 118 підприємств області мали протягом січня-вересня прямі іноземні інвестиції і 1 підприємство – портфельні. Лідирують підприємства Луганська – більше 40% від загального обсягу, Сєверодонецька – 13,9%, Алчевська – 9,5%, Красного Луча – 9,3%. При цьому найбільш інвестиційно привабливими цього року на Луганщині є транспортна галузь, хімія і нафтохімія, виробництво коксу, добувна промисловість та торгівля.