03 листопада 2004,17:16
Обласна комісія з питань поводження з відходами буде створена в Луганської області за розпорядженням губернатора.

Обласна комісія з питань поводження з відходами буде створена в Луганської області за розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Єфремова. Обласна комісія при облдержадміністрації створюється з метою координації дій підприємств, установ та організацій щодо забезпечення екологічної безпеки при переробці відходів промисловості, раціонального поводження з вторинними сировинними ресурсами промислових підприємств області, визначення режиму використання безхазяйних відходів.
До функцій комісії належать розгляд і підготовка пропозицій щодо раціонального поводження з відходами промислових підприємств області, координація та сприяння розвитку підприємницької діяльності у сфері поводження з відходами. Комісія також буде проводити моніторинг за використанням відходів з урахуванням їх ресурсної цінності і вимог безпеки для здоров’я людей і навколишнього природного середовища, а також організація та моніторинг проведення заходів щодо виявлення й обліку безхазяйних відходів на території області. Крім того комісія буде розглядати й готовити пропозиції щодо організації та сприяння створенню спеціалізованих підприємств усіх форм власності для збирання, оброблення, утилізації й видалення відходів, а також для виготовлення, монтажу та сервісного обслуговування відповідного обладнання.
Відповідно з розпорядженням голови облдержадміністрації, комісія буде розглядати техніко-економічні обґрунтування щодо розробки, переробки та використання відходів промислових підприємств, які знаходяться у шламонакопичувачах і відвалах.