09 листопада 2004,15:34
В містах та районах області

Рубіжне: міський голова Анатолій Бусенков звернувся до керівників промислових підприємств та підприємців із пропозицією обладнати у відділеннях центральної міської лікарні палати для інвалідів Великої Вітчизняної війни й учасників бойових дій. Вже готується проектна документація на 13 палат.
Слов’яносербський район: для покращення роботи об’єктів житлово-комунального господарства району з держбюджету на реконструкцію водопровідної мережі в с. Хороше передбачено фінансування на суму 900 тис. грн. Станом на 1 листопада поточного року вже профінансовано 786,3 тис. грн., освоєно 574,5 тис. грн. На капітальний ремонт газової котельні в с. Металіст передбачено фінансування з держбюджету на суму 100 тис. грн. Станом на 1 листопада поточного року вже профінансовано 88,6 тис. грн., освоєно – 41,6 тис. грн.
Брянка: ТОВ "Брянківський машинобудівний завод" розробив інвестиційний проект "Організація виробництва каркасів візка вантажного вагону моделі 18-100". Проектом передбачається створення 277 нових робочих місць з середньомісячною заробітною платою 1377,99 грн., забезпечення впродовж 7 років надходження податкових платежів у сумі 111159,56 тис. грн. Реалізація даного проекту передбачає також створення додаткових робочих місць на інших підприємствах на основі коопераційних зв’язків. Загальний обсяг інвестицій становитиме 2511,45 тис.дол.США (13310,7 тис. грн.). Термін окупності проекту-1,5 року.
Ровеньки: робочу групу з питань упровадження державної регуляторної політики. створено в Ровеньківському міськвиконкомі. Група буде працювати над спрощенням процедури оформлення дозвільних актів для здійснення підприємницької діяльності в рамках діючого законодавства. Рішення про створення робочої групи прийнято в ході "круглого столу", проведеного заступником міського голови Віталієм Пономаревим за участю членів фокус-групи українсько-американського проекту "BIZPRO". У ході засідання були розглянуті підсумки соціологічного опитування ровеньківських підприємців з питання "Проблеми і бар’єри здійснення підприємницької діяльності в місті". Опитування показало, що у підприємців виникають деякі труднощі у вирішенні питань землекористування, оформлення різних дозвільних актів. Діяльність створеної робочої групи сприятиме вирішенню цих труднощів.
Антрацитівський район: станом на 9 листопада поточного року з початку року кількість підприємств-боржників по зарплаті у районі зменшилась з 20 до 8. Темпи росту промисловості у порівнянні з минулим роком становлять 139,8%. Середні пенсії по району збільшилися на 94,6%, що складає 317 грн., середня місячна заробітна плата працівників району у порівнянні з початком року збільшилася на 17,3% та становить 413 грн.
Старобільський район: голова райдержадміністрації Валерій Пахниць провів робочу нараду та зустріч з жителями с. Караяшника з питання газифікації села. Вирішено питання про додаткове виділення 1,5 км труб за рахунок коштів держбюджету на суму 35 тис. грн. Це дозволить до кінця поточного року завершити газифікацію села.