10 листопада 2004,17:18
Державний кордон повинен бути непомітним для законослухняних громадян та неприступним для порушників. – Олександр Єфремов.

“Державний кордон повинен бути непомітним для законослухняних громадян та неприступним для порушників”, – заявив голова Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов сьогодні на урочистому відкритті нового військового містечка прикордонної застави “Бірюкове” Луганського прикордонного загону, яка розташована у Свердловському районі Луганської області. За словами губернатора, всі 746 км державного кордону, що проходять по території Луганської області, потребують на участь держави та прикордонних територій щодо впорядкування та сучасного оснащення.
Будівництво військового містечка прикордонної застави „Бірюкове” велося за рахунок коштів Державної прикордонної служби України, шефської допомоги міськвиконкому Свердловська та ряду підприємств області. На будівництво застави виділено та освоєно 779,9 тис. грн., з них 60 тис. грн. – шефська допомога м.Свердловська. Було проведено будівельно-монтажні роботи – реконструкції будівлі застави і комплексу супроводжуючих споруд, а також 6-ти квартир для прикордонників застави. Прикордонна застава “Бірюкове” забезпечує охорону державного кордону на визначеній ділянці протяжністю 27 км. За 2 роки існування прикордонної застави “Бірюкове” затримано контрабанди в 39 випадках на загальну суму 270 тис. 616 грн. особовим складом застави затримано 63 порушника держкордону України.
В церемонії відкриття взяли участь голова Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов, Голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин, командувач Східного регіонального управління ДПС Артур Горбенко, начальник Луганського прикордонного загону Олег Медведчук, Свердловський міський голова Олександр Шмальц.
В ході урочистостей Микола Литвин підкреслив, що в умовах динамічного розвитку України необхідно приділяти особливу увагу облаштуванню державного кордону на належному сучасному рівні. За словами Голови Державної прикордонної служби України, у минулому році оснащення та реконструкція прикордонних застав в Україні профінансована в повному обсязі, у 2004 році фінансування з держбюджету збільшилося в 2,5 рази. Крім того, 700 прикордонників-військовослужбовців отримають в поточному році житло.