10 листопада 2004,17:17
Ще два нових військових містечка Луганського прикордонного загону будуть відкриті до кінця поточного року. – Олександр Єфремов.

“Ще два нових військових містечка Луганського прикордонного загону будуть відкриті до кінця поточного року в Новопсковському та Свердловському районах”, – заявив голова облдержадміністрації Олександр Єфремов в ході урочистого відкриття нового військового містечка прикордонної застави “Бірюкове”.
Облаштування державного кордону України, що проходить по території Луганської області, ведеться згідно плану, розробленому на 2004 рік спільно облдержадміністрацією і Східно-регіональним управлінням Державної прикордонної служби України. В цьому плані передбачені заходи щодо реконструкції 12-ти військових містечок Луганського прикордонного загону. За словами Олександра Єфремова, вже 5 з них відкрито. Сьогодні до складу Луганського прикордонного загону входять 32 прикордонних підрозділи, основними з яких є прикордонні застави та відділення прикордонного контролю. Загальна протяжність ділянки державного кордону у межах області становить 746 км, сухопутна ділянка - 599 км., річкова ділянка - 147 км. Пропуск громадян здійснюється у 9 пунктах пропуску, 6 з яких є міжнародними.
Луганським прикордонним загоном за 10 місяців поточного року затримано 589 порушників державного кордону, 14 незаконних мігрантів, 19,5 кг наркотичних речовин, 110 одиниць зброї та боєприпасів до неї, не допущено 504 випадки ввезення контрабандних вантажів на загальну суму більше 8 млн. 800 тис. грн.
За підсумками оперативно-службової діяльності у 2003 році загін посів 1 місце серед органів охорони держкордону ДПС України.