15 листопада 2004,17:44
Діяльність в області спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій сприяє прозорості та демократичності процесу підготовки та проведення виборів Президента України. – Володимир Просін.

“Діяльність в Луганській області офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій сприяє прозорості та демократичності процесу підготовки та проведення виборів Президента України у 2004 році”, – заявив сьогодні на брифінгу заступник голови облдержадміністрації Володимир Просін. Він розповів журналістам про роботу обласної робочої групи, яка безпосередньо займається організацією сприяння діяльності офіційним іноземним спостерігачам. Відповідні робочі групи створено в усіх містах та районах області. В обласному центрі та на містах робочі групи забезпечені приміщеннями, необхідною оргтехнікою і засобами зв’язку, в тому числі електронного, що дає можливість своєчасно надавати необхідну допомогу працюючим на території області іноземним спостерігачам.
За словами Володимира Просіна, хід підготовки та проведення виборчої кампанії по виборах Президента України в Луганській області відстежувався 67 офіційними спостерігачами від іноземних держав і міжнародних організацій, з них 24 чол. – від ОБСЄ, 8 – від Українського Конгресового Комітету Америки, 2 – від Міжнародного національно-демократичного інституту, 3 – від Міжнародного республіканського інституту, один – від Союзу комсомольських організацій ВЛКСМ, 27 – від СНД. 29-31 жовтня спостерігачі від СНД спостерігали за ходом виборчої кампанії в усіх територіальних виборчих округах, ознайомилися з діяльністю 12 територіальних виборчих комісій та близько 60 виборчих дільниць у селах, селищах та містах області. Офіційні спостерігачі від ОБСЄ протягом вересня та жовтня ознайомилися з роботою всіх територіальних виборчих комісій та близько 150 виборчих дільниць. Офіційні спостерігачі від іноземних держав та міжнародних організацій були присутні також при підрахунку голосів на виборчих дільницях. “Зауважень та офіційних звернень щодо порушень у ході виборчого процесу не надходило”, - заявив Володимир Просін. Він також підкреслив, що спостерігачі від СНД та ОБСЄ дали високу оцінку рівню підготовки Луганщини до виборчої кампанії та висловили подяку органам влади області за сприяння у реалізації їх повноважень.
На сьогодні на Луганщині перебувають офіційні спостерігачі від ОБСЄ Стефен Ашворт та Майкл Омагоні, які спостерігають за ходом підготовки до другого туру Президента України в Луганській області.