19 листопада 2004,16:23
Ми повинні знати своїх героїв – гірників, яки своєю самовідданою роботою забезпечують енергетичну безпеку України та підтверджують авторитет та славу шахтарської праці. - Юрій Зюков.

“Ми повинні знати своїх героїв – гірників, яки своєю самовідданою роботою забезпечують енергетичну безпеку України та підтверджують авторитет та славу шахтарської праці”, - заявив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Зюков сьогодні під час нагородження кращих вугільників Луганщини нагородами міжнародного академічного рейтингу популярності та якості “Золота фортуна”. Дипломи та медалі “Золотої фортуни” в урочистій обстановці було вручено 60 гірникам. Це керівники, інженери, профсоюзні діячі, робочі та інші робітники державних підприємств “Ровенькиантрацит”, “Свердловантрацит”, “Антрацит”, шахти “Білоріченська” та інших вуглевидобувних підприємств області, які на сьогодні вже виконали річне завданні з видобутку вугілля та працюють з перевиконанням річних планів. За 10 місяців поточного року гірники області підняли на-гора 21 млн.800 тис. тонн твердого палива. Це на 3 млн. тонн більше, ніж було заплановано.
“Перевиконання нашими шахтами завдання з видобутку вугілля є відповіддю на конструктивну роботу Уряду з вирішення проблем вугільників”, - заявив Юрій Зюков. Він підкреслив важливість державної підтримки щодо розвитку галузі та відзначив, що нинішній український уряд на чолі з Премьер-міністром Віктором Януковичем придіяє особливу увагу розв’язанню шахтарських проблем. Так, у 2003 році державна допомога вугільникам Луганської області становила 600 млн. грн. А з початку поточного року державою вже виділено 1 млрд. 100 млн. грн. При цьому у 2002 році Уряд виділив луганським шахтарям тільки 497 млн. грн. До того ж, цього року держава виконала свої обяцянки щодо погашення заборгованості із зароботної плати вугільникам. На сьогодні областю з цієї мети отримано 324 млн. грн.
За словами Юрія Зюкова, вугільна галузь була і залишається однією з ключових в економіці луганської області. “Від її стабільної роботи залежить благополуччя і в інших галузях господарства нашого регіону”, - зазначив він. Сьогодні вугільна галузь дає 18% загального обсягу виробництва Луганщини. В ній працює 135 тис. мешканців регіону.
Разом із заступником губернатора області Юрієм Зюковим нагороди шахтарям вручав голова генеральної дирекції міжнародного рейтингу “Золота фортуна” Дмитро Акимов, який також прочитав привітання учасникам сьогоднішньої церемонії Президента України Леоніда Кучми та Прем’єр-міністра України Віктора Януковича.