23 листопада 2004,16:25
Луганський національний педуніверситет имени Тараса Шевченко увійшов до складу Міжнародної асоціації університетів.

Луганський національний педагогічний університет офіційно увійшов до складу Міжнародної асоціації університетів. Рішення про прийняття одного з провідних педагогічних вузів Донбасу до МАУ прийняте на 67-му засіданні цієї престижної міжнародної організації під час 12-ї Генеральної конференції Мау в Сан-Пауло в Бразилії.
Тепер відомості про ЛНПУ буде занесено у Міжнародний довідник університетів. Крым того, участь у складі Міжнародної асоціації університетів відкриває перед ученим, педагогами і студентами нові широкі можливості співробітництва і взаємодії. Нові ресурсні й інформаційні центри, доступ до яких відкривається перед ЛНПУ завдяки вступу до Асоціації, дозволять збільшити обсяги обміну студентами, викладачами, якісно поліпшити співробітництво з ведучими вузами усього світу щодо спільних наукових розробок, реалізації загальних проектів. Зараз складі Міжнародної асоціації університетів знаходяться 15 вузів України.
Міжнародна асоціація університетів заснована в 1950 р. під егідою ЮНЕСКО, поєднує велику мережу установ і організацій 150 країн світу. Асоціація створює умови для спільної роботи університетів усього світу, сприяє обміну досвідом, захищає інтереси вищого утворення з урахуванням політичного курсу міжнародних організацій, таких як ЮНЕСКО, Всесвітній Банк і інші. Крім того, МАУ надає всеосяжну й авторитетну інформацію про системи вищого утворення, установах і кваліфікаціях по усьому світі.