24 листопада 2004,16:35
Грант Президента України на дослідження в області підготовки олімпійців одлержав науковець Луганського національного педуніверситету Ігор Максименко.

Грант Президента України виграв молодий науковець, завідувач кафедрою професійного і олімпійського спорту Луганського національного педагогічного університету Ігор Максименко. Область досліджень кандидата педнаук, доцента Ігоря Максименко торкається оптимізації процесу підготовки юних спортсменів. Молодий науковець ставить за мету дослідження якості тренувального процесу спортсменів, які спеціалізуються на спортивних іграх і легкій атлетиці. У рамках свого дослідницького проекту Ігор Максименко планує тісне співробітництво з Київським науково-дослідним інститутом із проблем фізичного виховання, та з ученими Академії фізкультури і спорту імені Лесгафта, що у Санкт-Петербурзі. Особливо вченого цікавить перспектива практичного застосування унікальних розробок російських вчених щодо методики визначення генетичної схильності людини до занять різними видами спорту.
Нагадаємо, що грант Президента України призначається главою держави на конкурсній основі у вигляді фінансової підтримки соціально важливих творчих та наукових проектів.