21 грудня 2004,16:41
26 млн. грн. виділено з різних джерел фінансування на сферу охорони здоров’я Луганської області за 11 місяців 2004 року.

26 млн. грн. виділено з різних джерел фінансування на сферу охорони здоров’я Луганської області за 11 місяців 2004 року. Про це вчора на брифінгу повідомив журналістів начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Хунов, підводячи підсумки проведення "Року охорони здоров’я", що проходив у 2004р. в Луганській області згідно рішення обласної ради.
Юрій Хунов зазначив, що за 11 місяців поточного року на зміцнення матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних закладів області, придбання медичного обладнання та санітарного автотранспорту з різних джерел направлено 26 млн. грн., що на 15,5% більше, ніж було заплановано. В цьому році введені в експлуатацію друга черга Біловодської центральної районної лікарні, лабораторний корпус обласної станції переливання крові та госпітальний блок обласного центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом. Завершено реконструкцію та будівництво урологічного центру та дитячої лікарні №2 в Луганську. Після реконструкції та укомплектування необхідним обладнанням в Алчевску та Красному Лучі відкриті дитячі молочні кухні, в Перевальскому районі – пологовий будинок на 20 ліжок, в місті Первомайськ - 2 сімейні родильні зали. Крім того, в 2004 році поточні та капітальні ремонти проведені в 105 базових лікувально-профілактичних закладах, в них відремонтовано 58 стаціонарних відділень та 29 амбулаторно-поліклінічних підрозділів.
Як зазначив Юрій Хунов, з початку року до 73 лікувально-профілактичних закладів надійшло 219 найменувань сучасного медичного обладнання. За рахунок Держбюджету отримано 289 одиниць високотехнологічного медичного обладнання на загальну суму 10,3 млн. грн. Крім того, за рахунок залучення 2,1 млн. грн. позабюджетних коштів обласним протитуберкульозним диспансером було отримано дві пересувні цифрові флюорографічні установки, а в обласну клінічну лікарню надійшли фібробронхоскоп і апарат УЗИ, рентгенологічний комплекс із цифровою обробкою отриманих даних. В поточному році в Луганську область за рахунок коштів держбюджету надійшло медикаментів, тест-систем для діагностики захворювань, що передаються через кров, засобів медичного призначення на загальну суму 30,8 млн. грн.
За словами Юрія Хунова, що завдяки своєчасній і активній підготовці до зими, на сьогодні у всіх медичних установах області тепло. Для цього було відремонтовано 126 котелень, установлено 23 міні-котелень, відремонтовано 39,8 тис. м2 покрівлі, замінено 12,9 тис. метрів водопровідних мереж, 13,6 тис. метрів внутрішніх систем опалення. Котельні лікувальних установ області в повному обсязі забезпечені вугіллям і на сьогодні перебоїв з постачанням вугілля немає. На підготовку житлово-комунального господарства медичних установ області до зими витрачено 8,3 млн. грн., у тому числі 4,6 млн. грн. з місцевих бюджетів, 3,7 млн. грн. за рахунок залучення позабюджетних засобів.