В Луганську створено телефонну „гарячу лінію” з питань завишення цін на м’ясо.
У разі, якщо у селян - виробників м’яса виникають проблеми з реалізацією продукції на ринках, вони можуть зателефонувати за номером 8 (0642) 58-58-56. „Гарячий телефон” запроваджено за дорученням голови Луганської облдержадміністрації Олексія Данілова.
З метою недопущення дестабілізації ситуації на ринку м’яса та необґрунтованого підвищення цін, головою облдержадміністрації дані окремі доручення.
Міським головам, головам районних держадміністрацій, управлінню торгівлі та побутового обслуговування населення облдержадміністрації доручено забезпечити заходи щодо розширення вільного доступу на продовольчі ринки осіб для продажу виробленої ними власної тваринницької продукції, створення необхідних умов для їх роботи. Спільно з Державною інспекцією з контролю за цінами в Луганській області їм доручено забезпечити щоденний моніторинг цін, торговельної надбавки та обсягів завезення й продажу м’яса, м’ясопродуктів. Зараз в області має бути організовано дієвий контроль обліку закупівлі худоби у населення через посередників. При видачі довідки покупцю доповнити її інформацією про обсяги та фактичну закупівельну ціну.
Управлінню МВС України в Луганській області було доручено розробити низку заходів щодо перевірки дотримання керівниками ринків і службами ветеринарної медицини та санепідстанціями чинного законодавства при закупівлі, транспортуванні та продажу м’ясної продукції. Про виконання цих заходів з 19 квітня губернатор отримує щоденну інформацію.
Луганська обласна споживча спілка повинна організувати отримання, продаж м’яса на визначених торговельних місцях з позначенням його походження - м’ясо Держкомрезерву - із забезпеченням щопонеділка інформування через Головне управління сільського господарства і продовольства облдержадміністрації Міністерства агарної політики України про здійснення торгівлі м’ясом, що постачається Держкомрезервом України за визначеними цінами.
З 19 квітня голову облдержадміністрації Олексія Данілова щоденно інформують про наявність місць реалізації м’яса на ринках системи облспоживспілки, обсяги надходження, дані про суб’єктів підприємницької діяльності, які його реалізують. Він також щоденно отримує інформацію про надходження для реалізації на ринки облспоживспілки м’яса за формою: кількість туш, місце походження, зазначення виробника.
Головному управлінню сільського господарства і продовольства
облдержадміністрації було доручено забезпечити роботу підвідомчих служб з максимальним залученням м’ясних ресурсів до продажу на ринках області безпосередньо сільгосптоваровиробниками. Під жорсткий контроль ними взято спільно з Державною інспекцією з контролю за цінами в Луганській області взято реалізацію м’ясних ресурсів, які постачаються Держкомрезервом України.
|