21 листопада 2005,14:56
В області триває робота щодо зменшення заборгованості до бюджету Пенсійного фонду.

Органами Пенсійного фонду України Луганської області продовжується робота щодо зменшення заборгованості до бюджету Пенсійного фонду.
З 11 по 18 листопада поточного року в органи державної виконавчої служби передано 244 вимоги про сплату недоїмки на загальну суму 1 млн. 102,1 тис. грн., по яким надійшло – 51,8 тис. грн. Поряд з цим, з метою стягнення у судовому порядку сум заборгованості по платежах до Пенсійного фонду до Господарського суду було подано 6 позовних заяв на суму 262,3 тис. грн. Надійшло від позовної роботи на рахунки Пенсійного фонду за минулий тиждень 29 тис. грн., з яких 14,4 тис. грн. погашено боржниками добровільно та 14,6 тис. грн. – стягнуто органами державної виконавчої служби.
Управліннями Пенсійного фонду України Луганської області з початку поточного року до Господарського суду було направлено 44 заяви про порушення справ про банкрутство з безспірною сумою вимог 7579 тис. грн.
З метою посилення відповідальності платників внесків, до правопорушників застосовувалися адміністративні стягнення у вигляді штрафу, передбаченого чинним законодавством. Так, за минулий тиждень органами Пенсійного фонду області застосовано 13 адміністративних штрафів на загальну суму 2 тис. грн.
З метою притягнення до кримінальної відповідальності суб’єктів сплати внесків, які мають заборгованість перед Пенсійним фондом в значних, великих та особливо великих розмірах, згідно ст.212 Кримінального кодексу України з початку року станом на 18 листопада 2005 року до правоохоронних органів було передано 57 матеріалів, по яких притягнуто до кримінальної відповідальності 8 осіб.